Προς το περιεχόμενο

Έκταση 700 στρεμμάτων

antnatal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, να ακούσω γνώμες.

Ένας φίλος έχει μια έκταση περίπου 700 στρεμμάτων σε ένα βουνό στην Κρήτη.

Υπάρχει οπτική επαφή με θάλασσα (περίπου 2 χλμ.)

Πως μπορεί να την εκμεταλευτεί;;;

Εγώ του λέω ότι μόνο μια μεγάλη εταιρεία μπορεί να μισθώσει τον χώρο για τυχόν εκμετάλλευση. (π.χ. ξενοδοχείο, αγροτουρισμό κτλ)

Δεν ξέρω που μπορώ να βρω πληροφορίες και για εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν ξένες εταιρείες που κάνουν την εγκατάστασή τους και έχουν και την ευθύνη της λειτουργίας τους για κάποια χρόνια με το ανάλογο αντίτιμο βέναια.

Καμιά ιδέα...;;;

Δημοσ.

με καταπάτηση την πήρε την έκταση ?:D

πάντως πραγματικά δεν ξέρω αν οι ανεμογεννήτριες μπορούν να αντέξουν τον αέρα των ελληνικών νησιών. Είχα πάει μια φορά στην Σκύρο και είδα κάτι ανεμογεννήτριες τέρατα να τις έχει κατεβάσει κάτω ο αέρας.

ps:παρακαλούνται οι mods να μην γεμίζουν το topic με άκυρα ποστς :D

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή παράγινε το κακό. Σε thread με σαφή ερώτηση και ενώ παραμένει ontopic, το trolling δεν θα είναι ανεκτό. Καλαμπουράκια σε topic που το θέμα έχει κορεστεί ή που η ουσία είναι αυτή καθ 'αυτή πιο χαλαρή ναι. Τα υπόλοιπα θα τα τρώει το μαύρο χώμα.

Δημοσ.

Μάλλον θα ήταν καλό να εκμεταλευτεί το θέμα με τις ανεμογεννήτριες. Γιατί όταν κάποιος θέλει διακοπές και μάλιστα στην Κρήτη δεν θα πάρει τα βουνά... θάλασσα θέλει! Ο γούγλης μου έδωσε κάποιο αποτέλεσμα με τηλέφωνα εταιρειών για ανεμογεννήτριες που προτείνει η greenpeace. Κάνε μια αναζήτηση εδώ: http://www.greenpeace.org/greece/

Κι απ'την άλλη κάντε και καμιά ερώτηση στην ΔΕΗ, γιατί εκεί πρέπει να γνωρίζουν.

Την Ν.Εύβοια μάλιστα την έχουν εκμεταλευτεί στο έπακρο με τις ανεμογεννήτριες. Άσε δε που ξεφυτρώνουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!

Δημοσ.

Στην Πάτρα έχουν βάλει στο βουνό ανεμογεννήτριες.

Απλά ξέρω ότι πρέπει να έχει υπουργό μπάρμπα για να πάρεις άδεια για να κάνεις κάτι τόσο οικολογικό..... :???: :???: :???: :???:

Δημοσ.

Το θέμα με τις ανεμογεννήτριες είναι μπλέγμένο. Και μπλέκει ακόμα περισσότερο επειδή ανακατεύεται ο στρατός, ακόμα και σε περιοχές που φαινομενικά δεν εμπλέκεται.

Στην μονάδα που υπηρέτησα, απορρίπταμε περίπου 1 μελέτη για ανεμογεννήτριες το μήνα για την περιοχή της Εύβοιας.

Δημοσ.

Αντωνη, εκτος απο τα μερη που σου προτεινε η Mariats. να ρωτησεις θα σου προτεινα να ρωτησεις και σχετικους πανεπιστημιακους πχ καθηγητες οικολογιας, και τους αναλογους μηχανικους.

Δημοσ.
Την Ν.Εύβοια μάλιστα την έχουν εκμεταλευτεί στο έπακρο με τις ανεμογεννήτριες. Άσε δε που ξεφυτρώνουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!

Δεν το είχα δει αυτό. Πίστεψέ με, ρωτάνε και τρώνε και πολλές φορές άκυρο. Με τα χεράκια μου είχα στείλει 7 αρνητικές εισηγήσεις και 1 θετική. Που εισήγηση σημαίνει διαταγή ουσιαστικά.

Δημοσ.

Για την δε περίπτωση της Κύμης έχεις καμιά ιδέα; Διάβασα σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι πήγαν κάποιοι να στήσουν ανεμογεννήτριες χωρίς να έχουν ρωτήσει κανέναν και χωρίς να έχουν σχετικές άδειες τοποθέτησης ούτε απ'τον Δήμο ούτε καν απ'την Νομαρχία!

Δημοσ.
Για την δε περίπτωση της Κύμης έχεις καμιά ιδέα; Διάβασα σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι πήγαν κάποιοι να στήσουν ανεμογεννήτριες χωρίς να έχουν ρωτήσει κανέναν και χωρίς να έχουν σχετικές άδειες τοποθέτησης ούτε απ'τον Δήμο ούτε καν απ'την Νομαρχία!

άντε ρε και γιατί να ρωτήσουν τι θα βάλουν στην ιδιωτική τους περιουσία. Ελληνικές πουστιές είναι αυτές.

Δημοσ.

Ειδικά για την περιοχή της Κύμης μιλάω. Στην γενικότερη περιοχή υπάρχει και αναπτύσεται μονάδα πρώτης γραμμής οπότε δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μπορεί το κράτος να είναι μπουρδέλο, αλλά πίστεψέ με, σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει περίπτωση.

Δημοσ.
άντε ρε και γιατί να ρωτήσουν τι θα βάλουν στην ιδιωτική τους περιουσία. Ελληνικές πουστιές είναι αυτές.

Έχεις δίκιο. Αν είναι χωράφια στα Σπάτα, θα έβαζα ανεμογεννήτριες, μια και φυσάει και αρκετά εκεί...

Δημοσ.

Ειδα τι δικαιολογιτικά χρειάζονται και έπαθα πλάκα.

Υπολογίζεται περίπου στα 3 χρόνια να πάρεις άδεια (αν την πάρεις βέβαια).

Αν λέει είχαν γίνει δεκτές οι αιτήσεις η Ελλάδα θα ήταν τέταρτη σε παραγωγή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ τώρα είναι (τι άλλο) τελευταία.

Πολύ μπέρδεμα η δουλειά.

Πρέπει να υπάρχουν εταιρείες (κατασκευαστικές ή απενδυτικές) που να αναλαμβάνουν το έργο.

Συνεχίζουμε το ψάξιμο.....

Δημοσ.

Καλά τι τις πέρασες τις ανεμογεννήτριες ,ανεμόμυλους? :-p

Αυτές τις μαλακίες κάναμε στο παρελθόν και ακόμα τα πληρώνουμε ...

Καταρχήν πρέπει να κάνει τουλάχιστον προμελέτη αιολικού δυναμικού για να δει αν αξίζει να ψαχτεί για την διαδικασία Ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.cres.gr/kape/datainfo/maps.htm

.Στην Κρήτη σε πια περιοχή είναι?Αν είναι κοντά σε νομο Χανίων ίσως μπορέσει να συννενοηθεί με κανέναν από το Πολυτεχνείο κάνουν μερικά πράγματα για ανανεώσιμες :

http://www.enveng.tuc.gr

Επίσης υλικό έχει και στο Κ.Α.Π.Ε : http://www.cres.gr/kape/index_gr.htm

Δημοσ.

Εφόσον η έκταση στην Κρήτη είναι τοσο μεγάλη,μπορεί να την εκμεταλλευτεί και με ανεμογεννήτριες.Επειδή έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο καθώς είναι ένα κομμάτι της δουλείας μου(Μηχανολόγος Μηχανικός) και του μεταπτυχιακού(Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) μου αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω και να σου δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για το θέμα των αιολικών πάρκων,επείδη ομως ξεφεύγει απο τα ενδιαφέροντα του forum επικοινώνησε μαζί μου με pm.Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...