Προς το περιεχόμενο

Αγαπημένο guitar (or keyboard) solo...

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο, ούτε γρήγορο, ούτε τρομερά ευρηματικό.

Απλά θέλω να βρώ τραγούδια που να έχουν όμορφα - ανατριχιαστικά σόλο και συγχρόνως να μάθω και τα γούστα σας.

Το ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά μην αραδιάσεται καμιά δεκαριά τραγούδια. Ξεχωρίστε απλά τα 2 - 3 καλύτερα.

Προσωπικά:

1) Europa - Santana (Τώρα πλέον δεν μου αρέσει αλλά τόσες φορές που το άκουσα μικρός, δεν μπορώ να μην το αναφέρω + το ότι είναι ο λόγος που ασχολήθηκα με την κιθάρα)

2) Shine on you crazy diamond Part 2 (η θεική εισαγωγή) και

3) Child on time

Ξέρω ότι είμαι κλασικός αλλά αυτά με έκαναν και ανατρίχιασα και ας τα άκουσα πάνω απο 100 φορές...

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μου αρκεί η studio, μου έρχονται εικόνες από την ταινία. :P

Πρώτη ανατριχίλα, εκεί που μπαίνει ο Gilmour (There is no pain, you are receding...) και μετά το σόλο ολοκληρώνει την κατάσταση. Όλα αυτά απέχοντας αρκετά από το να είμαι μεγάλος fan των Floyd. :)

Δημοσ.

Πολλά,αλλά τώρα μου έρχεται μόνο ένα:

Artist: Dream Theater

Album: Awake

Track: Erotomania

Αρχίζει στο 4:30 και τελειώνει στο 5:30 με ακορύφωμα στο 5:09.

Δημοσ.

:) μιλισαν και αλλοι πινκφλοϋντάδες βλέπω..

δεν τα πολυπροσέχω τα σολος, αλλά αυτά που είναι στην ψυχή μου είναι από:

pink floyd - marooned (1994) και dogs.... (1977) (δεν ειμαι σιγουρος για ημ/νιες)

Δημοσ.

Αν και δεν είμαι fan των solos γενικότερα, από μελωδικά θα πω κι εγώ Floyd, από πιο χαλαρά και "τριπάτα" Kyuss, Monster Magnet, Nightstalker, και από "γειάσου" Meshuggah. Επίσης μια κατηγορία από μόνοι τους αποτελούν οι Tool και οι Sonic Youth αλλά εκεί δεν μιλάμε τόσο για solo, όσο για μεγάλα περάσματα.

Δημοσ.
Comfortably Numb, έτσι απλά. :)
Απο την εκτέλεση του στο PULSΕ να υποθέσω???
έχω και την ηχογράφηση του pulse και την βιντεοσκόπηση της συγκεκριμένης συναυλίας

(ή καλύτερα παράστασης?)

η έκφραση του Gilmour στην κορύφωση του συγκεκριμένου σόλο συγκρίνεται μόνο με κορύφωση σε ερωτική πράξη

Δημοσ.
έχω και την ηχογράφηση του pulse και την βιντεοσκόπηση της συγκεκριμένης συναυλίας

(ή καλύτερα παράστασης?)

η έκφραση του Gilmour στην κορύφωση του συγκεκριμένου σόλο συγκρίνεται μόνο με κορύφωση σε ερωτική πράξη

Και η κιθάρα αν ήταν γυναίκα' date=' θα είχε τελειώσει... :mrgreen:

Τώρα που είπες video είχα δει μια φορά τον Blackmore στους Rainbow να εκτελέι το Difficult to cure και είχα πάθει την πλάκα μου. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο να παίζει τόσο γρήγορα. [i']Μάλλον[/i] πρέπει να ήταν η εκτέλεση απο το FINYL VINYL...

Δημοσ.

Απορώ πως ξεχάσατε το ατελείωτο(με την καλή έννοια) solo απο Eagles - Hotel California (μιλάω για το τελευταίο μέρος του τραγουδιού)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...