DrFreeman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Λοιπόν έγω έστειλα το email στη FORTHnet και περιμένω την αντίδραση τους από Δευτέρα. Το mail έχει ως εξής: ------------------------------------------------------------------------- Εχοντας ενημερωθεί για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η FORTHnet στο θέμα του διπλασιασμού της ταχύτητας των συνδρομών - στα πλαίσια του δωρεάν διπλασιασμού των γραμμών από τον ΟΤΕ - έχω να αναφέρω τα παρακάτω. Είμαι πελάτης σας με την εν λόγω προσφορά της 1ης Ιούνη σε ταχύτητα 512/128. Σίγουρα δε με ευχαριστεί το γεγονός πως το δικό μας πακέτο, λόγω της χαμηλής τιμής του, θα εξαιρεθεί από το διπλασιασμό των ταχυτήτων. Αντιλαμβάνεστε πως το ίδιο συμβαίνει και με την συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων χρηστών της συγκεκριμένης προσφοράς. Προτείνω τα παρακάτω στην εταιρία, τα οποία μπορείτε να σκεφτείτε: -Να μην εξαιρεθούν τα συγκεκριμένα πακέτα από το διπλασιασμό. Θεωρώ πως αφού γίνεται διπλασιασμός των γραμμών από τον ΟΤΕ είναι άδικο να είμαστε η μόνη ομάδα χρηστών - πιθανότατα σε ολόκληρη τη χώρα - που θα μείνει εκτός και δε θα επωφεληθεί. -Αν τελικά αποφασίσει αρνητικά η εταιρία γι' αυτή την πρόταση, θα πρότεινα να δωθεί, έστω, μία έκτακτη δυνατότητα αναβάθμισης στους χρήστες του εν λόγω πακέτου πριν τη λήξη της ετήσιας δέσμευσης τους, με την καταβολή ενός λογικού χρηματικού αντιτίμου-διαφοράς. Συνέβη κάτι απρόοπτο που δε μπορούσαμε να προβλέψουμε - ο διπλασιασμός των ταχυτήτων των γραμμών από τον ΟΤΕ. Ας δείξει η FORTHnet την απαραίτητη ευελιξία, για να μην αφήσει αυτούς τους χρήστες - που είναι πελάτες της και την προτίμησαν - να μείνουν με χαμηλές ταχύτητες, τη στιγμή που οι περισσότεροι πελάτες κάθε ISP στην Ελλάδα θα διαθέτουν συνδέσεις άνω του 1Mbit και συνήθως 2Mbit (γιατί αυτό θα συμβεί από 'δω και πέρα). Ευελπιστώ πως θα εισακουστούν κάποιες από τις προτάσεις μου. Αλλα παράπονα από την εταιρία δεν έχω και θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι πελάτης σας μετά τη λήξη του έτους δέσμευσης. --------------------------------------------------------------------------
digitalsoul Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Η όλη συζήτηση δεν έχει νόημα για τον εξής πολύ απλό λόγο : Η Forthnet είναι ιδιωτική εταιρεία και για λόγους διαφήμησης έκανε μια προσφορά που τότε ήταν κορυφαία. Όσοι πρόλαβαν αξιοποίησαν την προσφορά (αν είχα τότε τη δυνατότητα θα το είχα κάνει κι εγώ). Υπόγραψαν μια αίτηση - συμβόλαιο την οποία η forthnet τιμά μέχρι κεραίας. Συνεπώς δεν έχουν κανένα κατοχηρωμένο νομικά δικαίωμα να ζητούν οτιδήποτε παραπάνω. Όσο για τα παραπάνω : 1.η κάθε εταιρεία πουλά το προιόν της υπό κάποιους όρους . Εφόσον δεν είναι καταχρηστικοί κανείς δεν έχει δικαίωμα να της επιβάλλει άλλους όρους. Όποιος τους δέχεται υπογράφει και όποιος δεν τους δέχεται πάει γι άλλα. 2.Διάβασε τι υπέγραψες.Από πουθενά δεν προκύπτει αυτό που λες 'δικαίωμα σου'. 3.το σε τι τιμή αγοράζει και πουλά μια εταιρία είναι θέμα δικό της. Θέμα δικό σου είναι μόνο σε τι τιμή αγοράζεις και για πόσους μήνες δεσμεύεσαι. Και για να είμαστε δίκαιοι με τους φίλους που διαμαρτύρονται. Μπορεί να μην έχουν νομικό δικαίωμα αλλά ηθικά ίσως έχουν δίκιο. Απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μέχρι τι στιγμή που θα τους πάρουν τηλέφωνο από την forthnet για ανανέωση (σε 1bill) . Τότε μπορούν να πουν 'αντε γεια' ... file kyrniko to symvoleo pou exoume einai to idio me auto pou exei o aplos pelaths pou agorase ena adsl in a box plin tou oti einai 12 mhno pesmou giati na anavathmisti h dikia mou kai enos allou adsl in abox pou exei to idio symvoleo me tous idious orous alla me ligoterous mhnes na diplasiastei oi oroi einai IDIOI
digitalsoul Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 DrFreeman tous ta les poly xalara kai kati allo kyrniko ta dikaiwmata twn politwn pigazoun apo to syntagma kai oxi apo ta paranoma synithos kai paraplanitika symvolaia poy sou pasarei h kathe eteria
DrFreeman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 DrFreeman tous ta les poly xalara kai kati allo kyrniko ta dikaiwmata twn politwn pigazoun apo to syntagma kai oxi apo ta paranoma synithos kai paraplanitika symvolaia poy sou pasarei h kathe eteria Πολύ σωστός σχετικά με τα δικαιώματα! Γενικά πάντως δεν θέλω σε επίσημη επικοινωνία με εταιρία να είμαι επιθετικός ή τίποτε τέτοιο, απλώς τους λέω με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορώ αυτό που πιστεύω και περιμένω απάντηση.
DrFreeman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 file kyrniko to symvoleo pou exoume einai to idio me auto pou exei o aplos pelaths pou agorase ena adsl in a box plin tou oti einai 12 mhno pesmou giati na anavathmisti h dikia mou kai enos allou adsl in abox pou exei to idio symvoleo me tous idious orous alla me ligoterous mhnes na diplasiastei oi oroi einai IDIOI Πιστεύω ότι δε θα μπορούσε κάποιος να το πει καλύτερα. Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ του πράγματος. Ιδιοι όροι, ίδιο συμβόλαιο, διαφορετική (χειρότερη) μεταχείριση...
DrFreeman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 *(κατα την άποψη "τους" δεν είναι τζαμπατζήδες και απαιτούνε τον διπλασιασμό όχι για πειρατεία αλλά για να βλέπουνε high definition video!!!!) Καλά συνέχισε το βιολάκι σου εσυ...Μήπως θέλεις να μας υποδείξεις επακριβώς και τη χρήση που πρέπει να κάνουμε στη DSL γραμμή μας; Το τι κάνει ο καθένας με τη σύνδεση του είναι θέμα προσωπικό και κανένας Pantelis δε θα μας υποδείξει τίποτε.
agoraki_23 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δε καταλαβαίνω την έχθρα αυτών που είχαν από παλιότερα internet και πληρώνουν περισσοτερα από αυτούς των προσφορών...Ειλικρινά έλειπα διάβας 4 σελίδες posts και τρελάθηκα με την έχθρα αυτή... Ηρεμήστε λίγο... Το να βάλλεσαι προσωπικά σε κάποιον χωρίς να τον ξέρεις είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί... Δε με νοιάζει ποιος έχει δίκιο... Έχω τη δικιά μου γνώμη αλλά είναι υποκειμενική όπως όλων.. Αυτό που με νοιάζει είναι οι κόσμιες συζητήσεις,και όχι οι βολές κατά ρυπάς στους άλλους...Καλό Σαββατοκύριακο να χουμε...
kyrnikos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 DrFreeman tous ta les poly xalara kai kati allo kyrniko ta dikaiwmata twn politwn pigazoun apo to syntagma kai oxi apo ta paranoma synithos kai paraplanitika symvolaia poy sou pasarei h kathe eteria Τα παράνομα και καταχρηστικά συμβόλαια μπορεί πράγματι να στα πασάρει η οποιαδήποτε εταιρεία γι'αυτό πρέπει να διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα. Εν πάσει περιπτώσει οι όροι κρίνονται καταχρηστικοί από τα αρμόδια δικαστήρια . Αλλά εδώ εμφανίζεται το εξής παράδοξο : Ένα συμβόλαιο το οποίο ήταν προνομοιακό τώρα χαρακτηρίζεται καταχρηστικό ! Τώρα το αν το συμβόλαιο είναι το ίδιο για όλους, αυτό είναι σχετικό. Νομικός δεν είμαι, αλλά εκτιμώ ότι κάθε συμβόλαιο είναι μοναδικό. Αν λοιπόν η εταιρεία δηλώνει ότι για τα συμβόλαια με σειριακούς αριθμούς τάδε τάδε και τάδε τροποποιεί τους όρους ως εξής κλπ κλπ δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να καταφέρει κανένας τίποτα και αυτό γιατί στο τέλος του συμβολαίου γράφει : "Η FORTHNET δικαιούται σύμφωνα με τη νομοθεσία να τροποποιεί ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τους όρους της παρούσας ενημερώνοντας τον Πελάτη κλπ κλπ κλπ " Άρα μπορεί χαλαρά να πεί ότι ο kyrnikos θα πάει από 512 σε 1024 ενώ ο digitalsoul θα πάει από 512 σε 2048. Και δεν νομίζω ότι κανένα δικαστήριο θα το κρίνει καταχρηστικό αφού δεν υποβαθμίζει αλλά αναβαθμίζει και άρα υπερκαλύπτει τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στο συμβόλαιο. Να πω επίσης ότι διαφωνώ με τον όρο 'τσαμπατζίδες' και αυτό γιατί καθένας έχει δικαίωμα να ζητά περισσότερα στην ίδια τιμή.Η διαφορά είναι ότι το αν θα τα πάρει κιόλας εξαρτάται από αυτόν που του τα παρέχει.Το σίγουρο είναι ότι (στην περίπτωση μας) δεν είναι σε θέση να απαιτεί καθώς η forthnet είναι καλυμένη.
stefan123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Pantos ego an imoun FORTHNET tha sas elega na erthete epitopou afou exete parapono kai na parete to ipoloipo ton evraion pou dosate... Kai pate meta na vreite isp na dinete 10 eyro ton mina kai na exete 1 kai 2 mbit...... Ante giati tin giftia den tin antexo.........
agoraki_23 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Εγώ θα προτιμούσα να πω γύφτο τον αδερφό μου ή το παιδί μου παρά έναν οποιονδήποτε εδώ μέσα τον οποίον ΔΕΝ τον ξέρω... Απλά εκεί δείχνεις τι άνθρωπος είσαι... Επομένως μπράβο stefan123 είσαι δημοκρατικότατος...Ξέρεις να συζητάς... Αν σε ευχαριστεί αυτό ω ναι είμαι γύφτος...Ικανοποιημένος?
DrFreeman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Pantos ego an imoun FORTHNET tha sas elega na erthete epitopou afou exete parapono kai na parete to ipoloipo ton evraion pou dosate...Kai pate meta na vreite isp na dinete 10 eyro ton mina kai na exete 1 kai 2 mbit...... Ante giati tin giftia den tin antexo......... O τρόπος και μόνο με τον οποίο γράφεις μέσα στο forum δείχνει και το επίπεδο που θέλεις να φέρεις στη συζήτηση. Πρόσεχε τις εκφράσεις σου, κανένας απο μας δεν έβρισε μέχρι τώρα κανέναν.
qspock Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Οσοι εδω μεσα αντιτιθεστε στο να αυξηθουν ΟΛΕΣ οι συνδεσεις, κανετε το εξης: Ενθαρυνεται τη forthnet να περασει αυτη την πολιτικη της, και θα ερθει ο καιρος που θα παρετε κι εσεις μια τετοια προσφορα και θα παρετε κι εσεις τα ιδια...
silencer51 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Παίδες, τα πράγματα ειναι απλά. Η Φόρθνετ είναι επιχείρηση και ως εκ τουτου δεν κάνει προσφορές επειδή συγκινήθηκε με την κατάσταση του Ελληνικού ιντερνετ, το κάνει γιατι αποσκοπεί σε κέρδος, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο. Προφανώς όσοι εκμεταλλευτηκαν την τότε προσφορά πέτυχαν ενα πάρα πολυ καλό bargain και θα έπρεπε να χαίρονται γι αυτό. Προφανώς επίσης το ιδανικό θα ηταν να διπλασιαστούν όλες οι συνδέσεις χωρίς διακρίσεις.... Αλλα ακριβώς επειδή η Φόρθνετ δεν ειναι ηλίθια για να χάσει απο κάπου λεφτά, σου λέει "Πήρες 1mbit για 12 μήνες σε τιμή ξεφτίλα? Δεν θα έχεις διπλασιασμό." Αν το έκανε, θα ηταν σαν να έφτυνε στα μούτρα τα υπόλοιπα "κορόιδα" που πληρώνουν 30άρες και 40άρες για 512 κ.λ.π... Μην τρελαθούμε, προσφορά δίχως πουστ**, ειδικά στην Ελλάδα ΔΕΝ γινεται. Caveat emptor.
agoraki_23 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 silencer51 ίσως η άποψη αυτή είναι και το πως σκέφτηκε το θέμα η εταιρεία... Πιστεύω πάνω κάτω αυτό σκέφτηκε... Απλά το κέρδος που πρέπει να βγαλει γιατί όντως αυτό έχει σκοπό θα προτιμούσα να μη το βγαζε με αυτό το τρόπο...Γιατί όχι? Γιατί μου δείχνει έτσι ότι στους υπόλοιπους 10 μήνες της συνδρομής μου θα έχω άλλη συμπεριφορά από αυτή των υπόλοιπων πελατών κάτι που δε με αφήνει ευχαριστημένο και τέλος έχω την εντύπωση ότι οι αναβαθμίσεις του ΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ να είναι για όλους και είναι ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΑΣΧΕΤΕΣ με το πόσα πληρώνει ο καθένας... Το ξαναλέω...Δε θα με πείραζε να πληρώνω 20 και 30 ευρώ,μου κατσε τότε η προσφορά εκείνη, με πειράζει όμως που αυτοί έκαναν τη προσφορά τη ΠΛΗΡΩΣΑ και τώρα με αντιμετωπίζουν διαφορετικά από ότι τους υπόλοιπους... Γιατί?Επειδή πληρώνω λιγότερα?Αν το ήξερα ότι θα είχα τέτοια αντιμετώπιση θα το σκεφτόμουν πολύ να πάρω τη προσφορά αυτή...
SnipeR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Οσοι εδω μεσα αντιτιθεστε στο να αυξηθουν ΟΛΕΣ οι συνδεσεις, κανετε το εξης: Ενθαρυνεται τη forthnet να περασει αυτη την πολιτικη της, και θα ερθει ο καιρος που θα παρετε κι εσεις μια τετοια προσφορα και θα παρετε κι εσεις τα ιδια... Εγώ πάντως αν έπαιρνα προσφορα θα ήμουν ευχαριστημένος για όσο άντεχε αυτή. Κάποια στιγμή θα εξισωθώ με τους άλλους γιατί και οι άλλοι έχουν δικαιώματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.