Προς το περιεχόμενο

Να σας πω τον πόνο μου

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Pantelis51 Όχι ακόμα δεν έκανα bios update. sata είναι και οι 2. τον δοκίμασα με jumperaki αλλά και χωρίς όπως και πριν αλλά τίποτα. Δεν τον βλέπει. ο sata 2 έχει jumper για να τον βλέπει σαν sata 1 και ο άλλος sata o sumsung δεν έχει καν jumper.

Δεν πειράζει... τον έβαλα στο άλλο pc. Το θέμα είναι μην με πουλήσει ο sata 2.

Να μου πω, εσένα πριν ψοφήσει ο δίσκος, σου έκανε τίποτα ήχους περίεργους?

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι "περίεργοι" ήχοι του σκληρού δίσκου είναι πάντοτε προμήνυμα, περισσότερο θανάτου...

Οι απλοί "σύντομοι" περίεργοι ήχοι είναι κατεστραμένοι τομείς και οι extremely επικίνδυνοι ένα δυνατό "τσακ" - "τσακ" - "ήχος speen του δίσκου", ή αν θες διαφορετικά ο ήχος που κάνει ο δίσκος όταν πατάς το power στη κεντρική σου μονάδα, το κάνει για να απομαγνητιστεί η κεφαλή (χτυπάει στον άξονα του δίσκου).

Ενημερώνω πως το τελευταίο μπορεί να οφείλετε και σε ελλατωματικό καλώδιο τροφοδοσίας και με ένα swap σου φεύγουνε οι υποψίες.

Εφόσον έχεις ενεργοποιημένο το S.M.A.R.T. του δίσκου, με ένα πρόγραμμα ανάλυσης όπως αυτό που ανέφερα σε προηγούμενο POST μπορείς να διαπιστώσεις εν μέρη, εάν πρόκειται για ελλατωματικό δίσκο, εφόσον οι "μετρήσεις" είναι κατώτερες από το σύνηθες.

Επίσης μια σιγουρότερη λύση, να μπεις στο website του κατασκευαστή και να κατεβάσεις μετροπρογράμματα ειδικά για τον δίσκο σου. Εκεί με ένα deep analysis αυξάνεις τις πιθανότητες της πρόβλεψης θανάτου και άρα ελλατωματικού δίσκου. (Σε αυτή τη περίπτωση και εφόσον σου παρέχει ο κατασκευαστής, κατέβασε έκδοση από Boot Disk και ΟΧΙ από windows)

Όπως και να ΄χει ΠΑΡΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και αυτό στο γράφει κάποιος που εργάζεται με ανακτήσεις δεδομένων από αποθηκευτικά μέσα. Δεν θα ήθελα να σε κάνω πελάτη μου :-)

Τέλος τα Jumpers δεν στα ανέφερα για τους δίσκους αλλά για τις IDE συσκευές σου, DVD Κλπ και στο ανέφερα επειδή μου έχει συμβεί κι αυτό.

Δημοσ.

Ένα ελαφρό τρίξιμο υψηλής συχνότητας (όχι μπάσο) κάνει που και που. Όχι τσακ τσακ και τέτοια.

Γιατί ρε γαμώτο τρίζουν τα πάντα σε αυτό το pc! Έλεος πια! Έχω βαρεθεί να ακούω τους ανόητους ήχους του.

Αύριο θα κάνω και το τεστ που μου είπες. Το είχα βάλει με τον HD-tune αλλά βαρέθηκα επειδή ήθελα να κάνω δουλειά στο pc και το σταμάτησα.

Έκανα όμως το benchmark και έβγαλε πολύ καλά αποτελέσματα. Καλά μην φανταστείτε, αλλά εντάξει καλά είναι:

Transfer rate

Minimum: 7.7mb/sec

Maximum: 72.0mb/sec

Average: 59.4mb/sec

Access time: 13.6msec

Burst rate: 106.5mb/sec

Cpu usage 3,7 %

Όσο για τα jumpers στους ΙDE δεν τα κοίταξα καθόλου. Ούτε που θυμάμαι πως είναι. Ένας δίσκος είναι μόνο και στο άλλο κανάλι ένα cd-player.

Δημοσ.

i tapini mou apopsi einai.....

an den exi hardware provlima o skliros ...tote des ti arxia egatestise to programma tou UPS...afou to egatestises ...etrexes kanena programma still registry mechanic genika otidipote pou mpori na aliosi i na svisi arxia....

episis iparxi mia alli pio extreme ekdoxi ...an exis kanena software tou still kaspersky pou kani kani scan gia threats sxetika me .dll .exe ktl an den to xis kani kalo training mpori na apovi mireo......diladi na svisi arxia .... i na blokari kapia pou esi mpori na exis kakos theorisi oti vlaptoun to sistima sou

Δημοσ.

Λοιπόν θα το σπάσω. Το αποφάσισα. Και το motherboard και τον new δίσκο. Δεν θα τα έχω να με δουλεύουν και να με τσαντίζουν.

Μέχρι χτες βράδυ όλα μια χαρά. Πέρασα και τα προγράμματά μου, έκανε και το partition. Έκανα και ένα back up από το lan 80gb περίπου δεδομένων (ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν τα έσβησα από τον δίσκο τον άλλο.) Και σήμερα σχεδίαζα να φορμάρω τον δίσκο από το άλλο pc, και μετά να ξαναστείλω εκεί τα data από τον sata 2 μέσω lan στο άλλο pc. Aμ δε. Το pc είχε άλλα σχέδια.

Το άνοιξα πριν 3,4 λεπτά. Τι συμβαίνει. Δεν βλέπει καθόλου τον sata 2. Ενώ μέχρι χτες όλα ήταν μια χαρά. Τους υπόλοιπους τους βλέπει κανονικά.

Τι έκανα γιʼ αυτό. Έβγαλα τα πάντα από πάνω, και άφησα μόνο αυτό τον δίσκο. Και πάλι τίποτα. Έκανα ξανά clear cmos μήπως και στρώσει, αλλά και πάλι τίποτα. Δεν τον αναγνωρίζει ούτε με σφαίρες… Θα τον σπάσω δεν αντέχω… :( Τσάμπα τον αγόρασα… Δεν πρόλαβα να κάνω και το τεστ για bad sectors. Και τώρα τι να κάνω. ΕΛΕΟΣ.

ΥΓ. Μʼ αρέσει που του έβαλα και σύστημα ψύξης του ρουφιάνου, να πάρει αέρα ο κ*λος του.

sensiro δεν παίζει κάτι τέτοιο... Μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο. Αυτό έχει σκοπό να με τρελάνει.

Δημοσ.

Πάνω απ'όλα ψυχραιμια... Όταν αγχωνόμαστε παραβλέπουμε βασικές λεπτομέρειες.

Καταρχήν σιγούρεψε κάπου τα δεδομένα σου.

Απομόνωσε το σύστημα που είναι υπό εξέταση (aka βγάλτο από δίκτυα κτλ) ώστε να μην επηρεάζεται και να μην επηρεάζει πράγματα που δουλεύουν.

Ξεκίνα τη διαδικασία στησίματος σαν να έχεις πρωτοπάρει τώρα τα κομμάτια στα χέρια σου. Κούμπωσέ τα ένα ένα ελέγχοντας τυχόν jumperακια, ρύθμισε το bios αναλόγως ακόμη και τις δευτερεύουσες ρυθμίσεις. Δώσε προσοχή σε ότι έχει να κάνει με το HD. Αν mobo και HD το υποστηρίζουν επέλεξε SATA2 που είναι ταχύτερο.

Αν όλα ΟΚ, σβήσε όλα τα partition και κυρίως το πρώτο.

Από το cd της mobo ετοίμασε τη δισκέτα με τους SATA drivers. (Συνήθως κάνεις boot με το mobo cd και σου βγάζει επιλογή για τη δημιουργία της).

Ξεκίνα εγκατάσταση τα win φτιάχνοντας μόνο ένα partition (αυτό που θα βάλεις τα win) (εννοείται πως θα χρησιμοποιήσεις ένα μέρος του δίσκου, τον υπόλοιπο δίσκο θα τον φτιάξεις μετά μέσα από τα win). Μη ξεχάσεις να πατήσεις F6 (νομίζω) για να εγκαταστήσεις "SCSI or third party drivers". Επιβάλεται για να μπορέσεις στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις τη δισκέτα.

Αν μέχρι εδώ όλα πάνε καλά μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα στη συνέχεια.

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά στο είχα γράψει πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και η εμπειρία μου λέει πως ο δίσκος σου είναι απλά ελλατωματικός.

Τουλάχιστον χαίρομαι που πήρες αντίγραφα ασφαλείας, αν και με κάτι τέτοιες συμβουλές χάνω υποψήφιους πελάτες και χαλάω τον κλάδο :-)

Υπάρχει περίπτωση να το ξαναδεί το bios σου όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει σταθερά. Στο λέω για να μην χαρείς. Μια θα το βλέπει μια θα το χάνει... μέχρι να το αντικαταστήσεις με καινούργιο.

Φρόντισε να κάνεις μια αναβάθμιση στο BIOS σου, όχι πως πιστεύω πως θα διορθώσει κάτι αλλά για να μην "έχουνε να λένε" όταν θα το πας πίσω για αντικατάσταση.

Σε περίπτωση εγγύησης ΦΡΟΝΤΙΣΕ να σημειώσεις τον σειριακό αριθμό του δίσκου μην τυχόν σου δώσουνε το ίδιο. Το κάνουνε κι αυτό, μου έχει συμβεί από πολύ γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα...

Δημοσ.

Ναι Pantelis51 μάλλον ο δίσκος είναι προβληματικός… Ελπίζω να κάηκε για να τον στείλω πίσω και να μου στείλουν new. Το πρόβλημα θα είναι αν έχει το motherboard μου το πρόβλημα και μια τον βλέπει και μια όχι. Γιατί τότε και να τον στείλω πίσω, θα μου πούνε τι μας τον έστειλες… Μια χαρά είναι.

Με RMA θα τον στείλω δυστυχώς. Από το e-shop τον πήρα. Δεν νομίζω ότι φταίει το κατάστημα… Τυχαίνουν παρτίδες με προβλήματα… Αν τελικά δεν φταίω εγώ.

Καλή ιδέα να σημειώσω και τον Σειριακό αριθμό γιατί μπορεί να γίνει λαδιά…

Αύριο θα ξαναδοκιμάσω να παίζει ο δίσκος… Αν δεν παίζει θα βάλω πάλι τον παλιό. Και θα κάνω και ένα Bios update. Για να είμαι σίγουρη ότι κάλυψα και αυτή την εκδοχή.

Θα τον πάρω να τον βάλω και στο άλλο pc… Αλλά εκεί σιγά μην παίζει. Με το sis chipset που έχει σωθήκαμε.

Πάντως το όλο γεγονός με χάλασε. Η απόλυτη ξενέρα. Εκεί που έχουν φουλάρει όλοι οι δίσκοι, και χρόνος για back up δεν υπάρχει… Ξηλώνεσαι και παίρνεις new δίσκο και σου έρχεται μία ΠΑΤΑΤΑ!

mvaggel όλα σεταρισμένα σωστά είναι… Αυτές τις διαδικασίες τις έχω ακολουθήσει πολλές φορές. Τα δοκίμασα αυτά που μου λες.

Από το cd της mobo ετοίμασε τη δισκέτα με τους SATA drivers. (Συνήθως κάνεις boot με το mobo cd και σου βγάζει επιλογή για τη δημιουργία της).

Δεν χρειάζονται.

Απλά ο δίσκος έχει πρόβλημα … Φαίνεται αυτά τα τριξίματα που έκανε δεν ήταν φυσιολογικά.

Δημοσ.

Wow ώστε είσαι γυναίκα!

Δεν νομίζω πως φταίει το motherboard και ούτε πως το χάλασες εσύ, εκτός κι αν πήρες σφυρί και άρχισες να το χτυπάς. Αν έφταιγε το motherboard πολύ απλά δεν θα έβλεπε τον άλλον SATA δίσκο που έχεις. Η τεχνολογία (πρωτόκολλο επικοινωνίας) είναι ίδια και αυτό που αλλάζει είναι η χωρητικότητα των κυλίνδρων.

Επίσης θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό:

Αν ο δίσκος σου είναι "πατάτα" συνήθως το καταλαβαίνεις από το πρώτο FORMAT. Σε περίπτωση που σου κολλήσει στο πρώτο format, να 'σαι σίγουρη πως θα αντιμετωπίζεις προβλήματα μέχρι να το αντικαταστήσεις.

Αν καταφέρεις τελικά να κάνεις format, ο δίσκος σου θα δουλέψει κανονικά ΟΜΩΣ μόλις φτάσεις στο "μαγικό" σημείο εγγραφής δεδομένων, ο δίσκος σου θα τα παίξει.

Το "μαγικό" σημείο δίνεται από τη μαθηματική σχέση:

Χωρητικότητα δίσκου X Ποσοστό που κόλλησε στο πρώτο format

πχ.

1) Ο δίσκος σου είναι 200 GB

2) Σου κόλλησε στο 10%

200 GB Χ 10% => 200 Χ (10 / 100) => 200 Χ 0.1 = 20 GB

ΑΡΑ όταν γράψεις 20GB, ο δίσκος σου θα τα παίξει.

Το παραπάνω είναι μια δική μου, καινούργια θεωρεία, που προκύπτει από την εμπειρία της δουλειάς. Θα χαρώ να μου την επιβεβαιώσεις.

Δημοσ.
Wow ώστε είσαι γυναίκα!

:)

Δεν νομίζω πως φταίει το motherboard και ούτε πως το χάλασες εσύ' date=' εκτός κι αν πήρες σφυρί και άρχισες να το χτυπάς. Αν έφταιγε το motherboard πολύ απλά δεν θα έβλεπε τον άλλον SATA δίσκο που έχεις. Η τεχνολογία (πρωτόκολλο επικοινωνίας) είναι ίδια και αυτό που αλλάζει είναι η χωρητικότητα των κυλίνδρων.

[/quote']

Ναι όντος. Λογικά αν είχε φάει φρίκη δεν θα έβλεπε κανέναν sata. Αλλά με παραξένεψε όμως ότι δεν έβλεπε και τον sata 1. Αλλά να τονίσω ότι τότε είχα και τον σατα 2(πατάτας :D) επάνω. Οπότε μπορεί ο sata 2 κάπως να έφταιγε γιʼ αυτό.

Επίσης θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό:

Αν ο δίσκος σου είναι "πατάτα" συνήθως το καταλαβαίνεις από το πρώτο FORMAT. Σε περίπτωση που σου κολλήσει στο πρώτο format' date=' να 'σαι σίγουρη πως θα αντιμετωπίζεις προβλήματα μέχρι να το αντικαταστήσεις.

Αν καταφέρεις τελικά να κάνεις format, ο δίσκος σου θα δουλέψει κανονικά ΟΜΩΣ μόλις φτάσεις στο "μαγικό" σημείο εγγραφής δεδομένων, ο δίσκος σου θα τα παίξει.

Το "μαγικό" σημείο δίνεται από τη μαθηματική σχέση:

Χωρητικότητα δίσκου X Ποσοστό που κόλλησε στο πρώτο format

πχ.

1) Ο δίσκος σου είναι 200 GB

2) Σου κόλλησε στο 10%

200 GB Χ 10% => 200 Χ (10 / 100) => 200 Χ 0.1 = 20 GB

ΑΡΑ όταν γράψεις 20GB, ο δίσκος σου θα τα παίξει.

Το παραπάνω είναι μια δική μου, καινούργια θεωρεία, που προκύπτει από την εμπειρία της δουλειάς. Θα χαρώ να μου την επιβεβαιώσεις.[/quote']

Ναι θα στην επιβεβαιώσω την θεωρία σου :). Ο δίσκος είναι seagate 250gb. Μετά από τα πολλά ζόρια, όταν τον έκανα format , έκανε κανονικά, και περάστηκαν και κανονικά τα xp, και αρκετά γρήγορα θα έλεγα.

ΑΛΛΑ όταν του έστειλα δεδομένα από το LAN σαν δοκιμαστικό back up, μετά το shut down του pc, δεν ξανά αναγνωρίζετε με τίποτα ο δίσκος… Τα δεδομένα που του έστειλα ήταν 60-70gb.

Δημοσ.

Το γεγονός πως δεν έβλεπε τον SATA 1 οφείλετε σε διένεξη υλικού. Και όντως, ένας ελαττωματικός δίσκος που δεν μπορεί να κάνει identify στο bios μαζί με έναν υγιέστατο δεν είναι ότι καλύτερο...

Πάλι θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό:

Αν συνδέσεις τον δίσκο σε ένα SATA 2 IDE CONTROLER μπορεί να το ξαναδεί το BIOS σου. Φυσικά αυτό αποβαίνει χρήσιμο μόνο όταν θέλουμε να διαγράψουμε εμπιστευτικά δεδομένα με LOW LEVEL FORMAT αλλά και όταν το κάνουμε τότε ως "δια μαγείας" το σύστημα μας θα είναι σε θέση να ξαναδεί τον δίσκο μας ως SATA, μέχρι δηλαδή που θα ξαναμεταφέρουμε τον αριθμό δεδομένων της θεωρίας (μου) του παραπάνω post μου.

Το τελικό συμπέρασμα μου είναι πως ο δίσκος σου είναι ελαττωματικός και αυτό στο προσυπογράφω. Σημείωσε οπωσδήποτε το serial number και μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο.

Υπάρχει λόγος που στα γράφω...

Δημοσ.

Pantelis51 ξανά αναστήθηκε ο δίσκος. Παίζει again. Μάλλον με τα νεύρα μου παίζει. Και τα δεδομένα μέσα του δεν έχουν χαθεί. Τώρα που είναι πάλι οκ, θα ρίξω και ένα bios update. Δεν τέσταρα βέβαια αν παίζουν. Η απλά είναι fake.

Για την ώρα του κάνω γυμνάσια μήπως και καεί. Τον έχω πάλι μόνο του πάνω στο σύστημα χωρίς τίποτα άλλο.

Δυστυχώς όσο τα κάνει αυτά τα κατορθώματα δεν μπορώ να τον στείλω πίσω στο μαγαζί. Γιατί θα μου πούνε, μια χαρά παίζει… Τι να κάνω! Μέχρι λίγο δεν έπαιζε, και τώρα ως δια μαγείας παίζει! Φαντάζομαι ότι αν κλείσω το pc, δεν πρόκειται να παίξει.

Το θέμα είναι , κατά πόσο είναι ασφαλής για να κάνω bios update. Μην ρίξει κανένα shut down πάνω στο bios update και μετά τραβάω τα μαλλιά μου.

Δημοσ.

Είχα γράψει σε προηγούμενο POST πως:

"Υπάρχει περίπτωση να το ξαναδεί το bios σου όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει σταθερά. Στο λέω για να μην χαρείς. Μια θα το βλέπει μια θα το χάνει... μέχρι να το αντικαταστήσεις με καινούργιο."

Το γεγονός πως "μια παίζει - μια όχι" το καθιστά ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ. Δεν θα 'ναι ο πρώτος δίσκος που επιστρέφεται με τέτοιο ελάττωμα...

ΕΑΝ δεν το επιστρέψεις για αντικατάσταση θα συνεχίσει να σου σπάει τα νεύρα... μέχρι να βγάλεις το σφυρί από την εργαλειοθήκη δηλαδή.

Δημοσ.
Είχα γράψει σε προηγούμενο POST πως:

"Υπάρχει περίπτωση να το ξαναδεί το bios σου όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει σταθερά. Στο λέω για να μην χαρείς. Μια θα το βλέπει μια θα το χάνει... μέχρι να το αντικαταστήσεις με καινούργιο."

Το γεγονός πως "μια παίζει - μια όχι" το καθιστά ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ. Δεν θα 'ναι ο πρώτος δίσκος που επιστρέφεται με τέτοιο ελάττωμα...

ΕΑΝ δεν το επιστρέψεις για αντικατάσταση θα συνεχίσει να σου σπάει τα νεύρα... μέχρι να βγάλεις το σφυρί από την εργαλειοθήκη δηλαδή.

Ναι το θυμάμαι που μου το είπες.

Θα επικοινωνήσω μαζί τους, να τους πω τι παίζει. Να δω τι θα μου πούνε. Και θα σημειώσω και τον serial number του κομματιού. Εύχομαι να τύχω καλής αντιμετώπισης. Τι σκατά είμαι και καλός πελάτης :D

Φεύγω κιόλας σε μερικές μέρες…Και το θέμα είναι ότι άμα μου στείλουν τον new με το καλό, δεν θα είμαι εδώ για να τον τεστάρω και για να δω και αν μου έστειλαν new ή τον ίδιο… θα τον στείλω αύριο μεθαύριο αφού κάνω και ένα format. Όταν λες low level format τι εννοείς ακριβώς? Άμα είναι να κάνω αυτό.

Δημοσ.

Το LOW-LEVEL FORMAT είναι το τελευταίο στάδιο παραγωγής του σκληρού δίσκου όπου δημιουργούνται τα physical tracks του σκληρού δίσκου και αποθηκεύονται "τεχνικές" πληροφορίες όπως οι θέσεις των σερβοκινητήρων, οι στροφές του κυλίνδρου κλπ στο ROM CHIP.

Στην πραγματικότητα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κάνει LLF πέρα από το εργοστάσιο που το κατασκεύασε και όσο μάλλον με κοινό PC...

ΟΜΩΣ γενικά στις μέρες μας με τον όρο LLF επικρατεί:

Η διαδικασία κατα την οποία επαναπροσδιορίζονται τα tracks και τα sectors, με βάση πάντα τις τεχνικές πληροφορίες που έχουνε δημιουργηθεί από το "εργοστασιακό" LLF και το "γέμισμα" του δίσκου μας με μηδενικά (Zero-Fill).

Γιατί να κάνουμε LLF;

1) Γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ διαγραφή των δεδομένων μας και την μη δυνατότητα ανάκτησης τους (πχ. σε περίπτωση που θέλουμε να πουλήσουμε το δίσκο μας ή να το επιστρέψουμε για service)

2) Με το LLF υπάρχει περίπτωση να διορθωθούν τα Bad Sectors ή η "κακή" κατανομή μαγνητισμού στο δίσκο.

3) Για να διαγράψουμε δια παντός παμπόνηρους ιούς (boot sector viruses)που τρυπώνουνε στα πρώτα 100 MB του δίσκου και δεν μπορούν να εξαφανιστούν από προσώπου γης με το High Level Format.(δηλαδή το c:\format)

4) Ένας προβληματικός ΠΑΛΙΟΣ δίσκος μπορεί να δουλέψει και να παραταθεί ο ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ του!

Πως κάνουμε LLF;

1) Με ειδικά προγράμματα (just google it, αν και δεν το συνιστώ)

2) Με προγράμματα που παρέχει ο κατασκευαστής του δίσκου από το επίσημο website του. (το συνιστώ ανεπιφύλακτα)

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω για το LLF είναι:

ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ MULTITASKING ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ BOOTABLE DISK ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

KAI MONO

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...