Προς το περιεχόμενο

Να σας πω τον πόνο μου

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασες να ξαναβάλεις τον παλιό δισκο στη θέση του? Μήπως είχε πάνω κανα χρειαζούμενο για τα win αρχείο? Μήπως τον χρησιμοποιούσε για το swap file ή κάτι άλλο? Αν και μετα το scan disk και recover που έκανε πας για new windows μάλλον για να δεις άσπρη μέρα και όχι μπλε οθόνες...

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα προτείνω και εγώ το memtest όπως είπε ο asmilon για ένα κ μόνο λόγο.. 9 στις δέκα φορές που έμφανίζεται το μνμ NTLDR is missing (όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση) έχει να κάνει με πρόβλημα μνήμης..

Δημοσ.

madsc όταν αφήσω μόνο τον sata 2 επάνω, και πάω να κάνω boot για να τον κάνω format, στο σημείο αυτό κολλάει απευθείας το pc και αρχίζει τα μπινελίκια (beep beep beep…). Οπότε σε αυτό το pc δεν τον ξαναδοκιμάζω τον sata 2. Με τον παλιό sata, αυτός που είχε τα xp μέσα θα κάνω τις δοκιμές… Δυστυχώς οι άλλοι δίσκοι είναι Full στα data. Δεν μπορώ να κάνω αλλού δοκιμή :( . Αλλά ο δίσκος ο παλιός δεν φαίνεται να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, μια και όταν τον έβαλα στο άλλο pc έπαιξε μια χαρά.

Το τροφοδοτικό μπορεί όντος να παρέδωσε πνεύμα… Μπορεί να το ξέκανε η ΔΕΗ. Μια και πριν μια εβδομάδα είχε πέσει φοβερά η τάση εδώ, με αποτέλεσμα να ψυχορραγεί το pc για κάποια δευτερόλεπτα αλλά δεν έκλεισε έως ότου έπεσε τέρμα η τάση. Στο διάστημα αυτό το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να σταματίσω την μεταφορά δεδομένων στους δίσκους, και να ξεκινήσω να κλείσω το pc, και εκεί έκλεισε λόγω ΔΕΗ. Η πλάκα ήταν ότι αυτό ακόμα δούλευε, όταν είχε πέσει η τάση, ενώ ο downloader είχε ήδη κλείσει!

mvaggel είχα κάνει και αυτό που λες. Μετά το πρώτο περιστατικό, έβαλα όλους τους δίσκους επάνω, όπως ήταν πριν αλλά δεν έγινε τίποτα… Τα xp τα είχανε παίξει…

shodan η φάση είναι ότι αυτό το μήνυμα μου το έβγαλε και παλαιότερα. Αλλά δεν το ξανάβγαλε πλεόν.

Βασικά έχω ακόμα ένα τροφοδοτικό. Αλλά είναι μουφάρα. 300watt αν θυμάμαι καλά. Και φοβάμαι μην κάνει καμία ζημιά στο pc.

Δημοσ.

Λοιπόν:

Ρεύματα οκ.

Καλώδιο οκ.

Ένας δίσκος μόνο επάνω (ο κανονικός wd 120gb sata 1 που ήταν και από πριν ο boot δίσκος με τα xp).

Καμία pci (μόνο κάρτα γραφικών)

Έβγαλα το ups και έδωσα τροφοδοσία απευθείας από πολύμπριζο.

Δυστυχώς το pc αυτό έχει μόνο ένα player επάνω. Αλλά θα στην επόμενη δοκιμή θα βάλω ένα παλιό plextorακι.

Από ένα new cd με φρέσκα xp with sp2 , προχώρησε με αργό ρυθμό στην αναγνώριση συσκευών, και όταν διάλεξα format και μετά το partition που θέλω να κάνει format, έβγαλε αυτό το error αφού το σκέφτηκε αρκετά

.

dsc01998qv1.th.jpg

mihalakis έτσι πιστεύω και εγώ. Ότι ετοιμάζετε να αφήσει πνεύμα. Κρίμα και ήταν καλό motherboard.

Δημοσ.

Καλυτερα ασε πιο πολυ ωρα τις μνημες για οτ μεμτεστ, μπορει να σου πεταξει κατι οποτε να δεις οτι φταινει οι μνημουλες...

Δημοσ.

Αντάλλαξα με το Pc, 2,3 κουβέντες ακόμα, και τώρα κάνω format!!! - Έγινε το format. Αναμένω με αγωνία την εγκατάσταση των xp ελπίζοντας να μην στραβώσει κάτι εκεί.

dsc02009hi4.th.jpg

dsc02017ya9.th.jpg

Έφαγε clear cmos επειδή σταμάτησε να βλέπει δίσκο εντελώς, γενικά ήταν σε μια κατάσταση... Επίσης έβαλα και άλλο cd-rom. Γενικά όταν έβαλα άλλο cd-rom συγχύστηκε παραπάνω, και σταμάτησε να βλέπει δίσκο.

Δημοσ.

Συνεχίζω εγώ την ιστοριούλα μου.

Επειδή δεν πήρα τσάμπα τον sata 2… και αφού συνήλθε κάπως το pc, τον ξαναβάζω επάνω (χωρίς κανέναν άλλο δίσκο πάνω στο pc), σε συνδυασμό με το παλιό dvd-r,. Oχι το παλιό asus που έβαλα μετά και έκανα install τα xp

(μέσα στα xp έπαιζε το pioneer κανονικά και περνούσα προγράμματα). Eίμαι και χωρίς του ups.

Βάζω επάνω τον δίσκο, τον βλέπει πάλι από bios, και όταν πάει να κάνει boot από dvd-rom(pioneer) κολλάει και αρχίζουν τα beep…

Οπότε ξαναβάζω το cd-rom τo asus με το οποίο πέρασα τα xp πριν. Κάνει κανονικότατα boot! Και επίσης κανονικότατα κάνω format τον new μου δίσκο τώρα!

Συμπέρασμα, Pioneer dvd-r 109 και Seagate sata 2 250gb δεν κάνουν χωριό!

Όλα τα beep προκλήθηκαν από το pioneer όταν πήγαινε να κάνει boot…

Τι να πει κανείς. Λίγο κουφό.

Συμβαίνει και ακόμα ένα κουφό, αλλά θα σας το αναλύσω πιο μετά αν συνεχιστεί.

Δημοσ.
Δοκιμασε να κανεις SATA Ι τον δισκο σου, μπορει να δεις καλυτερη συμπεριφορα...

Toν έχω βάλει sata 1. Απο την αρχή. Μήπως επειδή είναι ανάποδο το pc μου θα ήταν καλύτερα να τον βάλω sata 2? xexe :D

Απλά τον αναφέρω σαν sata 2 για να ξεχωρίζουμε ποιος είναι ποιος.

Aν όλα πάνε καλά, θα κάνω και ένα bios update.

To format τέλειωσε. Πάω για instal xp.

Έφαγε ένα κόλλημα στο πριν στην πρώτη εικόνα για Bios που είναι αλλά το παραβλέπουμε αυτό :)

Δημοσ.

Εγώ πάλι υποψιάζομαι πως φταίει ο σκληρός σου δίσκος. Είχα αγοράσει έναν sata από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα (και δεν πρόκειται να ξαναγοράσω από εκεί), στην αρχή μου παρουσίασε παρόμοια προβλήματα και κολλήματα... Μετα πολλά κατάφερα να το φορμάρω, έκανα ghost το παλιό δίσκο και όλα λειτουργούσαν άψογα μέχρι και την τρίτη μέρα όπου.... κράσαρε τελείως!

Δημοσ.
Εγώ πάλι υποψιάζομαι πως φταίει ο σκληρός σου δίσκος. Είχα αγοράσει έναν sata από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα (και δεν πρόκειται να ξαναγοράσω από εκεί), στην αρχή μου παρουσίασε παρόμοια προβλήματα και κολλήματα... Μετα πολλά κατάφερα να το φορμάρω, έκανα ghost το παλιό δίσκο και όλα λειτουργούσαν άψογα μέχρι και την τρίτη μέρα όπου.... κράσαρε τελείως!

Αυτό που μου είπες τώρα με προβληματίζει έντονα. Μια και σκέφτομαι να τον κρατήσω σαν boot disc, να τον κάνω partition, και να βάλω movies μέσα.

Και όλα τα data θα είναι στον αέρα… Aμα πάθει τίποτα την έκατσα…

Αλλά λέω να το ρισκάρω… Γιατί από ότι είδα πάει αρκετά γρήγορα σε σχέση με τους άλλους μου δίσκους. Tα xp περάστηκαν σε χρόνο ρεκορ.

Ερώτηση. Με πιο πρόγραμμα μπορώ να τεστάρω τον δίσκο έτσι ώστε να εξασφαλίσω ότι δεν θα με πουλήσει? Αν είναι αυτό εφικτό βέβαια.

Δημοσ.

Μπορείς να ενεργοποιήσεις το S.M.A.R.T. από το BIOS σου και να κατεβάσεις πχ. το SpeedFan, να πας στη καρτέλα S.M.A.R.T., να επιλέξεις τον δίσκο σου και να πατήσεις PERFOM IN A DEPTH ONLINE ANALYSIS OF THIS HARD DISK. Σε δευτερόλεπτα θα σου εμφανίσει μια ιστοσελίδα με την ανάλυση του σκληρού σου.

Πάντως επειδή ΔΕΝ ΕΙΔΑ να αναφέρεις τελικά "ποιο ήτανε το λάθος και πως το διόρθωσες", υποψιάζομαι πως απλά "ξεκρέμασε" όμως αυτό δεν σημαίνει πως αργά η γρήγορα δεν θα ξανα κρεμάσει.

Επειδή την πάτησα συμβουλεύω να αγοράσεις μερικά άγραφα DVD και να αποθηκεύσεις τα κυριότερα αρχεία σου μην κρεμάσει ξαφνικά...

Αν κακός σου κρεμάσει κάνε το κόπο να στείλεις ένα PM να μου το πεις μαζί με το όνομα του καταστήματος που το αγόρασες.

Δημοσ.

Pantelis51 Στην ουσία, όλο το γεγονός είναι κουφό... Το πρόβλημα προέκυψε, όταν σύνδεσα τον new sata 2 (ρυθμισμένο σαν sata 1) επάνω στο pc. Το είχα βάλει, για να τον φορμάρω και να τον ετοιμάσω. Είχα επάνω και τον κανονικό sata 1 στο οποίο είχα τα xp. Όταν κάνω εκκίνηση του Pc, ο δίσκος ο new φαινόταν κανονικά απο το bios. Όταν πάει να μπει στα xp πετάει το error... Βγάζω τον new, και αφήνω μόνο τον παλιό... Για άγνωστο λόγω τα xp τα έφτυσαν... (είχα να κάνω format από τον Φεβρουάριο).

Mετά ακολούθησαν όλα τα άλλα… Να μην μπορώ με τίποτα να κάνω boot από το pioneer. Σε κανέναν δίσκο. Μάλλον αυτό δημιούργησε ένα μέρος του προβλήματος.

Πριν κάνω clear cmos το pc δεν έβλεπε κανέναν δίσκο. Ούτε sata ούτε pata. Μόνο το άλλο cd player που έβαλα έβλεπε, το asus.

Μετά το clear cmos επανήλθε το pc. Με το asus κάνω format. Μετά όμως επειδή δεν βάζω μυαλό, βγάζω το asus και ξανά συνδέω το Pioneer… Και βάζω και τον sata 2 και εκεί άρχισαν τα beep… Βγάζω pioneer επαναφέρω asus. Και όλα οκ…

Δεν είναι λογικό αυτό που έγινε, αλλά έτσι έφτιαξε. Το Pioneer έφαγε σουτ... Το έβαλα στο άλλο pc και λειτουργεί.

Δεν έφταιξε μόνο ένα συγκεκριμένο… Πολλά πράγματα πιστεύω προκάλεσαν αυτό που έγινε. Το κυριότερο είναι ότι η μητρική ετοιμάζετε να παραδώσει πνεύμα.

Δημοσ.

Διαπίστωση No2

Τελικά ο new sata 2 δεν μπορεί ούτε με τον παλιό sata 1 να κάνει παρέα… Είπα να συνδέσω σήμερα και τον sata 1 αλλά δεν τον αναγνωρίζει ούτε από το Bios το pc! Δοκίμασα και άλλη καλωδιοταινία να δω μήπως φταίει αυτή αλλά τίποτα. Οπότε τον έβαλα στο άλλο pc… Τον άλλο sata 1 που έχω, τον βλέπει μια χαρά. Και από το Bios. Τι να πω δεν ξέρω. Όλα τα παρανοϊκά σε μένα θα γίνουν.

Πρέπει επείγοντος να βρω new motherboard…

Δημοσ.

Χμ... Τα jumpers των IDE σου είναι εντάξει; Αν δεν βαριέσαι παίξε λίγο με αυτά. Μου 'χε κάνει κάποτε κάτι ανάλογο και το έλυσα ακριβώς έτσι.

Επίσης μπορείς να το μετατρέψεις σε IDE αλλά δεν γνωρίζω τις επιπτώσεις στην ταχύτητα.

Τέλος, αναβάθμισες το bios της motherboard σου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...