Melissa_virus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Είναι μεγάλο κείμενο και κουραστικό, αλλά please κάντε τον κόπο να το διαβάσετε. Λοιπόν… Πήρα το καλό μου το UPS. Το πέρασα, έβαλα και να επικοινωνεί με usb με το pc. Όλα μια χαρά. Περνάω και το software του . Όλα οκ. Ρίχνω και μια τεχνητή διακοπή ρεύματος, και πάλι όλα ok. Το UPS λειτούργησε κανονικά και το pc έμεινε ανοιχτό. Μετά κλείνω το pc και αποσυνδέω τον ένα sata και βάζω επάνω τον new sata 2 που αγόρασα. Όλα κανονικά. Τον βλέπει μια χαρά από το BIOS. Μετά όταν πάω να μπω στα xp που ήταν στον άλλο δίσκο εντελώς ξαφνικά τα έφτυσαν… Την πρώτη φορά πήγαν να μπούνε αλλά έμειναν πόση ώρα στην μαύρη οθόνη που φορτώνει… Μετά με τα χίλια ζόρια, μετά από κανά 10λεπτο που έκανε να φορτώσει μπήκα safe mode. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αργούσε να κάνει οτιδήποτε. Για 40min περίπου έμεινα εκεί, και στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων δεν κατάφερα να μπω να βγάλω το software του UPS το οποίο και θεώρησα ένοχο για το πρόβλημα… Μετά κλείνω το pc από το power γιατί περίμενα κανά 10λεπτο να κάνει shutdown αλλά δεν βαριέσαι… Υπομονής καράβι. Μετά ανοίγω το pc κάνει από μόνο του έλεγχο δίσκων, βρήκε πολλά λάθη και προβλήματα σε αρχεία. Τα διόρθωσε και καλά, και έκανε recover στα χαμένα. Μετά έκανε restart και από τότε βγάζει το παρακάτω: Έβαλα cd των xp να ρίξω ένα repair αλλά και πάλι τίποτα. Είτε κόλλαγε και βάραγε μπιπ μπιπ μπιπ συνεχόμενα (μάλλον θα με βρίζει!), είτε έβγαζε ότι cdboot: λείπει το ntdl κάτι τέτοιο. Δοκίμασα να περάσω τα xp στον new δίσκο, και έβγαλε πάλι το ίδιο message. Τι να κάνω? :( Thanks
mihalakis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 dokimases na peraseis xp ston allo disko me ton prohgoumeno pano?an hto monos o kainourios sklhros kai to mihanima se evrize kai den pernouse tipota tote estiazoume se allo provlima kai oxi ston skliro.mhpos kamia mnhmh sou ta epaikse,mhpos tipota kounithike sto kouti apo th xara tou pou tha douleve me ups kai kelahdaei?
asmilon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Γενικα δε προτεινω να συνδεεις το UPS με το pc σου ειτε με σειριακη ειτε με USB, μονο προβληματα εχω δει, αλλα για να σου πω την αληθεια οχι κατι παρομοιο :-? Κανε καποιο memtest για αρχη και βλεπουμε μετα...
Melissa_virus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 mihalakis Δοκίμασα και στoυς 2 δίσκους να κάνω install αλλά τίποτα. Όταν έχω επάνω μόνο τον new αρχίζει απευθείας τα beep beep όταν πάει να κάνει για boot από cd-rom για να βάλω τα xp. Εκεί που πατάω enter κολάει και beep.. . Ας θεωρήσουμε ότι απλά δεν γουστάρει τον sata 2. Αλλά και όταν πάω να βάλω τα xp πάνω στα παλιά, βγάζει την εικόνα που δίνω επάνω (έχοντας πάλι μόνο ένα δίσκο επάνω). Είναι κουλά αυτά που κάνει. Πριν κατάφερα να κάνω boot στο cd των xp χωρίς να βγάλει το error ότι λείπει το ntldl κάπως έτσι... Αλλά όταν πήγα για repair, από την πρώτη κιόλας εικόνα κόλλησε το pc... Επίσης πέρασα τον δίσκο με τα xp στον downloader μου, και έσωσα τα πιο πολλά αρχεία, όπου μπορούσα να μπω. Και ο δίσκος δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα. Μήπως γίνετε κάπως με copy paste να διορθώσω τα xp μήπως και κάνει boot? Έκανα δοκιμή να μπω στο system32 αλλά δεν με έβαζε... Το αποσύνδεσα το UPS από την usb... Κατάλαβα ότι ήταν μέγα λάθος... Μια και από τότε άρχισαν τα προβλήματα. asmilon δεν έχω ξανατρέξει το Memtest. Σε τι περιβάλλον τρέχει? Με την κατάσταση που επικρατεί στο pc μου, θα μπορέσω να το τρέξω? Αλλά και πάλι δεν νομίζω να φταίει μνήμη. Κουφό μου φαίνεται. Αν και δεν έχω ιδέα τι σκατα φταίει!
asmilon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Κατεβασε το απο εδω: http://www.memtest.org/download/1.65/memtest86+-1.65.iso.zip Γραψε το iso με το Nero σε ενα CD και κανε boot απο CD. Θα ξεκινησει μονο του το τεστ και αστο να τρεξει για μιση με μια ωρα. Αν σου βγαλει κοκκινη γραμμη με error τοτε εχεις προβλημα εκει...
Melissa_virus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Οκ asmilon thanks. Πόση ώρα περίπου θα κάνει για να το κάνει? Δηλαδή θα προλάβω σήμερα να δω αποτέλεσμα ή να το βάλω αύριο καλύτερα? 2x512 corsair είναι Βασικά δεν περιμένω να κάνει boot Το pc μου έχει ξεχάσει τι θα πει boot Edit: με την επιλογή cd-rom (boot) poυ έχει το nero na to γράψω? α λες ώρα. Τώρα το είδα. ok
asmilon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Ανοιξε το Nero Burning ROM και πηγαινε File->Open και απο εκει επελεξε εκει που εχεις αποσυμπιεσει το iso. Πατας να το καψεις και εισαι ετοιμη... Μετα ρυθμιζεις το BIOS σου, αν δε ειναι ηδη ρυθμισμενο, για να bootαρει απο cd... Αν σου βγαλει προβλημα θα πρεπει να τις ελεγξεις ξεχωριστα μια μια μετα για να εντοπισεις ποια ειναι προβληματικη, οποτε αν θες το κανεις εξ αρχης αυτο αλλιως μετα...
Melissa_virus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Ok άρχισα το test. Aν και αρχικά κόλλησε το pc, μετά το restart κάνει το test κανονικά. Σε μισή ώρα θα δούμε τι παίζει... Αν έπαθαν κάτι τα δίδυμα καμάρια μου θα στεναχωρηθώ.
Melissa_virus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Άφησα το Memtest για 46min περίπου. Μετά το σταμάτησα. Γιατί άρχισε να φωνάζει το ποντίκι μέσα στο κουτί. (το ποντίκι, απο ένα παλιό thread επανήλθε μετά απο πολύ καιρό...) . Tα έδειχνε όλα οκ. Τίποτα κόκκινο.
Melissa_virus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Πήγε να κάνει boot μια φορά αλλά έβγαλε το σφάλμα. Αυτό έγινε σήμερα. Πάντως το καλό είναι ότι κάθε φορά έχει κάτι διαφορετικό να μου πει
asmilon Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Και τα 2 μηνηματα ερχονται απο Boot απο CD ετσι δε ειναι? Δοκιμασε να το καθαρισεις, μπορει να ειναι γραστουνισμενο ή λερωμενο... Το ποντικι τι ειναι?
Melissa_virus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Πριν μέρες έκανε έναν έντονο θόρυβο το pc μέσα. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=149653 αυτό εδώ ήταν το post. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το ηχογραφήσω. Έβαλα για δοκιμή άλλα δισκάκι με xp μέσα, αλλά όπως προανέφερα κόλλησε το μηχάνημα στο πρώτα βήματα. Πριν κόλλησε πριν βοοτάρει. Αλλά τουλάχιστον σταμάτησε τα beep beep.
asmilon Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 :-? Δυσκολα τα πραγματα... Βγαλε οτι ειναι περιττο, καρτες PCI, USB αλλους δισκους και δοκιμασε να κανεις την εγκατασταση σου ετσι. Εναλλακτικα δοκιμασε με καποιο αλλο τροφοδοτικο αν δε σουλεψει ουτε και ετσι...
mihalakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 tha simfoniso me ton prolalhsanta....pantos diavazontas kai tis peripeteies tou pc sou me ton arouraio mesa, entiposiasthka, kai den tha paraksenevomoun an ola afta pou sou kanei einai mia poeidopoihsh oti kati einai sta teleftaia tou kai mallon einai h mhtrikh...pantos ksekina na afaireis pragmata apo to pc na doulepsei mono me ta vasika kai an doulepsei arxizeis kai prostheteis.epishs an mporeis na dokimaseis ta xp se allo dvd/cd rom na deis an ksekinaei kanonika apo ekei.isos na einai entaksei to cdaki kai na exei provlima to drive.dokimase akoma an einai entaksei kai ta kalodia ton skliron sou.enimerose an iparxei ekseliksh
madsc Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δοκίμασε το ίδιο πράγμα -να κάνεις boot με τον sata2 π.χ. - με και χωρίς το pc συνδεδεμένο στο ups, για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο. Δηλ την μία φορά σύνδεσε το τροφοδοτικό σου στην πρίζα του ups κ την επόμενη κατευθείαν στην πρίζα στον τοίχο χωρίς να παρεμβάλλεται το ups στη μέση. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.