Adavis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Ποιοί τρόποι υπάρχουν για να αποφύγω το spam από της διευθύνσεις e-mail που δίνω σε μια ιστοσελίδα; Το να γράφω την διεύθυνση με τρόπους όπως: info at domain.gr or info στο domain.gr είναι μια λύση; Αν οι παραπάνω διευθύνσεις κάνουν link με "mailto:" είναι εύκολο να υποκλαπούν απο τους spammers; Δέχομαι δεκάδες spam καθημερινά και θέλω να βρω μια λύση. Επίσης μπορώ κάπως να σταματήσω το spam μέσα απο το Outlook Express; Ευχαριστώ!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Αν γράφεις σε fora και γενικά σε ιστοσελίδες που βρίσκονται σε "κοινή θέα", ο τρόπος αποφυγής είναι αυτός που περιέγραψες: περιγραφική γραφή της διεύθυνσης e-mail ή παραποίηση της διεύθυνσης: Περιγραφική: info στο domain τελεία gr (ή όποια παραλλαγή σε βολεύει) Παραποίηση: [email protected] (αφαιρέστε το LSD) Σε περιβάλλον Windows υπάρχει το πρόγραμμα MailWasher (δωρεάν) το οποίο τρέχεις ΠΡΙΝ ανοίξεις το Outlook Express ή το Thunderbird και φιλτράρεις τα εισερχόμενα μηνύματα. Το πρόγραμμα έχει δυνατότητα να "μαθαίνει" τα spam mails και από ένα σημείο και πέρα, η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Υπάρχει και η Pro έκδοση του παραπάνω προγράμματος, η οποία είναι shareware και κάνει εξαιρετική δουλειά (αυτήν χρησιμοποιούσα) με σύνδεση σε ειδικούς anti-spam servers που ενημερώνονται καθημερινά για τα διάφορα spam που κυκλοφορούν.
Eusebius Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Για το ορατό μέρος, έχω την εντύπωση ότι τα βρωμοπρογράμματα καταλαβαίνουν πια τα [at], [dot] κλπ., οπότε το μόνο σίγουρο είναι μια εικόνα. Για το mailto, δεν ξέρω πού βρίσκονται πράγματα. Μια λύση είναι δεκαεξαδικό ή/και αριθμητικά ισοδύναμα. Δες το Obfusticated Email Link Creator. Αλλά μπορεί να το διαβάζουν κι αυτό. Μια ασφαλέστερη λύση είναι Javascript. Π.χ., Obfuscate Mailto. Ελπίζω να μας διαφωτίσει κάποιος που ξέρει απ' αυτά. Αλλά βέβαια, άμα έχει κυκλοφορήσει η διεύθυνση, το σπαμ θα συνεχίσει να έρχεται και να αυξάνεται ό,τι και να κάνεις από δω και πέρα. edit: με πρόλαβε ο paredwse edit2: σχεδόν άκυρα όλ' αυτά που λέω. Νόμιζα ότι έλεγες για δική σου σελίδα. Οπότε, κάνε αυτό που λέει ο παρεδώσε και κάνε το όσο πιο δύσκολο γίνεται στη μηχανική αναγνώριση. Π.χ., είμαι ο username και θα με βρείτε στην otenet Μη βάλεις ούτε gr. Να το βρούνε μόνοι τους. Για το mailto στα φόρουμ, δεν νομίζω ότι σου κάνουν λινκ τη διεύθυνση άμα δεν είναι στην στάνταρ μορφή. Τα άλλα mailto στα φόρουμ (αυτά που βρίσκονται στα στοιχεία σου) υποθέτω ότι είναι καλά προστατευμένα. Το email που δίνω σε φόρουμ, και που το έχω 10 χρόνια, δεν λαμβάνει καθόλου σπαμ.
Adavis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Θα δοκιμάσω το Mailwasher και θα σας πω... Για τις λύσεις του Eusebius αν ξέρει κάποιος να μας πει λεπτομέριες και πόσο αποτελεσματικές είναι θα ήταν πολύ χρήσιμο...
Adavis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μα για δική μου σελίδα μιλάω... Εκεί αντιμετωπίζω το πρόβλημα... οπότε χρήσιμες οι συμβουλές σου!
Eusebius Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Έχω χαζέψει. Τότε κάνε αυτό: εικονίτσα (σαν του συνημμένου) και από κάτω Javascript στο mailto. Μια άλλη λύση που δεν αναφέρω παραπάνω είναι οι φόρμες, αλλά αυτό το βρίσκω απαράδεκτο για τον αποστολέα, αφού δεν πάει μέσω του email client και δεν σου μένει αντίγραφο του μηνύματος. Και μερικά αποτελέσματα από το Google: http://www.google.com/search?q=munge|obfuscate|encode+mailto+spam
seven77 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 ego douleuo to popfile poli kalo an kai thelei ligo douleia stin arxo http://popfile.sourceforge.net/cgi-bin/wiki.pl
Dr_Michael Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Όπως στο αυτοκίνητο μιλάμε για ενεργητική ασφάλεια (μέθοδοι και συστήματα αποφυγής ατυχήματος) και για παθητική ασφάλεια (συστήματα ασφαλείας αφού συμβεί το ατύχημα), αντίστοιχα και στο email spam θα πρέπει να μιλήσουμε για τρόπους πρόληψης (εικόνα για email, φόρμα αποστολής, mailwasher κλπ) αλλά και για τρόπους καταστολής: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=23516
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.