raven3x7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Παιδια ετιμαζομαι να φτιαξω το νεο μου Pc μονος, ομως δεν εχω κανει αλλη φορα πληρες συστημα και ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα. Αυτο που με απασχολει ειναι οτι οι μητρικες που κοιταω εχουν μονο ενα connector για ανεμιστηρα συστηματος. Ομως το κουτι που θα παρω εχει τρεις ανεμιστηρες. Ακομη μαλλον θα αντικαταστησω τον ανεμιστηρα τς καρτας γραφικων με το VF-900 της Zalman που και αυτο χρειαζεται 3-pin connector. Πως γινεται να τα συνδεσω ολα αυτα στο Συστημα? Υπαρχουν καλοδια στο τροφοδοτικο? Δευτερο ψαχνω να βρω Αντιστατικο Βραχιολι. Αν ξερει καποιος που πουλανε στη θεσσαλονικη ασ μου πει. Αναλυτικα το συστημα. Κ9N platinum Ocz ddr2 Dual-channel kit.(mallon 2gb) amd x2(mallon 4600) Gecube X1800XL 256MB(200E apo plaisio thn tsimphsa hdh) Thermaltake Soprano κουτι Enermax Liberty τροφοδοτικο(ελπιζω να βρω το 500W, αν οχι και το 620) και Arctic Cooling Freezer64 Pro ψυκτρα για την CPU. Οποιος θελει λινκ για τα εξαρτηματα ασ μου πει. Αντιλαμβανομαι οτι οι CORE2 εχοYν αρκετα καλυτερη αποδωση αλλα δεν θελω να παρω INTEL p.s. διαβαζω το φορθμ αρκετο καιρο αλλα αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ. Ευχαριστο Πανος
tolis_01 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Φίλε raven3x7, έχουμε το ίδιο κουτί. Οι ανεμιστήρες του μπορούν να συνδεθούν κατευθείαν στο τροφοδοτικό (στα καλώδια για τροφοδοσία συσκευών IDE) ή πέρνεις έναν μετατροπέα που κάνει το παραπάνω βύσμα του τροφοδοτικού 4 βυσματάκια για ανεμηστηράκια (εγώ είχα πάρει ένα τέτοιο από το Πλαίσιο).
raven3x7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Ευχαριστω για την πληροφορια. Βασικα γιατην ωρα εχω μονο τη VGA, τα υπολοιπα θα τα παραγγειλω συντομα. Μενει μονο να μαθω που θαβρω Αντιστατικο βραχιολι
@topos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Εγω για να ειμαι ειλικρινεις δεν ξαναεχω ακουσει για Αντιστατικο βραχιολι,αν και φανταζομαι τι μπορει να ειναι...Δεν πιστευω πως ειναι απαραιτητο... Αφου εχεις διαβασει τα τοπικ για Conroe και επιμενεις να θες amd.Υποθετω πως δεν σε απασχολουν ουσιαστικα πραγματα οπως καταναλωση/θερμικη συμπεριφορα/επιδοσεις/τιμη/δυνατοτητες υπερχρονισμου και αλλα... (Αυτη ηταν μια τελευταια απελπιδα προσπαθεια να σε μεταπεισω...) Το συστημα που εχεις σκεφτει (εκτος απο την amd επιλογη σου)φαινεται ιδιαιτερα μελετημενο/ισοροπημενο.
raven3x7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Η αληθεια ειναι οτι εχω βρει απο online shop και θα παρω απο εκει μαλλον. Αν δεις μεσα στο manual η κατασκευστες μητρικων προτινουν να χρησημοποιεις παντα τετοιο οταν πειραζεις εξαρτηματα. Βεβεαια εχω βαλει και βγαλει πολλα πραγματα απο το pc μου χωρις να συμβει τπτ αλλα ειναι φτηνα και δεν βλαπτει να εχεις ενα. Οσο για τους Conroe υπερβαλεις λιγο για την θερμικη συμπεριφορα και την καταναλωση. Βεβαια εγω ψαχνω τους Energy Efficient της AMD, αλλα εδω ειναι ellada. Για να γινω πιο σαφεις, η Intel υπολογιζει το TDP ως το 75% της εκλησης θερμοτητας, αντιθετα η AMD ως το 100%. Με κοκκινο η τιμη οπως την υπολογιζει η καθε εταιρια. επεξεργαστης 75% 100% X2 4600 67W 89W Core 2 65W 87W Χ2 3800 SFF 27W 35W αν στους Core2 προσθεσεις και τον ελεκτη μνημης στη μητρικη καταλαβαινεις τη γινεται. Βεβαια η Core2(κυριος τα τρια μοντελα με 4MB cache) κερδιζουν τους κανονικους Χ2 στη Αποδοση/Ενεργεια γιατι διεκπεραιωνουν πιο γρηγορα τους υπολογισμους. Επιπλεων το cool and quiet της AMD ριχνει το χρονισμο στο 1Ghz αντιθετα το Speedstep της Intel μπορει να παει μονο μεχρι το 1,6Ghz οποτε idle η AMD ξοδευει λιγοτερο ρευμα. Αυτο για οσους απο μας κατεβαζουμε νομιζω οτι μετραει. Ο υπερχρονισμος δεν με ενδιαφερει. Οσο για την τιμη και την αποδωση ειναι οντως πολλη καλλες, και αν οι μητρικες για Core2 ηταν πιο φτηνες η τιμη θα ηταν ακομα καλυτερη. Αλλα αν δεν πας σε Ε6600 δεν θα δεις μεγαλη διαφορα απο Χ2 4600. Στα τριε δυνατα μοντελα ειναι που η καινουργια αρχιτεκτονικη σκιζει τα παντα.
moldovan20 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 που θαβρω Αντιστατικο βραχιολι Ξέρει κανείς , αν είναι χρήσιμο για συναρμολόγηση υπολογιστή , που θα βρω αντιστατικό βραχιόλι ? Ξέρω πέρασαν λίγα χρόνια .
ColdFusion Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 δεν ξερω για βραχιολια και κολιε αλλα τοσο καιρο με την κλασικη μεθοδο δεν ειχα καποιο προλημα .....
moldovan20 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ούτε εγώ , αλλά λέω μήπως υπάρχει πιθανότητα να γίνει καμιά μ####α ,μια και τώρα θα στήσω το καινούργιο και μου ήρθε να το σκεφτώ και αυτό .
caution Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Σε καταστήματα ηλεκτρονικών λογικά - αλλά εγώ επιμένω να γειώνομαι στο κοντινότερο σώμα καλοριφέρ ή στο λαμάκι της πρίζας - που είναι και πιο εντυπωσιακό ( το κάνω μόνο για τις γυναίκες ) ...
moldovan20 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ισχύει αυτό με το καλοριφέρ? Να κάτσω δίπλα δηλαδή αν δε βρω τίποτα στη γειτονιά ?
caution Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αν δεν είσαι ντυμένος έτσι μια εκφόρτωση στην αρχή είναι αρκετή Καλοριφέρ/Βρύση/Κάπου να έχεις ground...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.