Προς το περιεχόμενο

OpenOffice ερώτηση

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν.........

μου δημιουργήθηκε το εξής ενδιαφέρον ζήτημα.......

με ποιο τρόπο μπορώ στο OpenOffice 2.XX ορίσω συντόμευση για εισαγωγή ειδικών χαρακτήρων.......????????

Συγκεκριμένα το δικό μου πρόβλημα περιορίζεται στην εισαγωγή μέσω συντόμευσης πχ.. Alt+a e.t.c του συμβόλου της παραγράφου δηλαδή του §,,,,,, στο MS office γινόταν πανευκολα.... αλλά στο OpenOffice δεν μπορώ να βρω τον τρόπο....καi το γαμώτο είναι ότι μου είναι απαραίτητο καθότι α) συντάσσω νομικά κείμενα .....(καταλαβαίνετε νόμος τάδε § τάδε...και είναι σπαστικό να πιανω το ποντίκι.....συνέχεια) β) έχω ορκιστεί να μην ξαναχρησιμοποιήσω λογισμικό της MS εκτός από τα παράθυρα.....

Γενικά η ερώτηση πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα....

Hasodikis αναμένων επί κάρβουνων αναμμένων

Δημοσ.

Θέλει πιο πολλά βήματα από το MS Office:

* Record Macro

* Insert Special Character

* Στοπ την εγγραφή

* Tools, Customize, Keyboard, Functions, Category, OpenOffice.org Macros

* Διαλέγεις από πάνω ένα shortcut key (δεν δέχεται δικά σου)

Προσωπικά προτιμώ τη λύση του AutoHotkey. Είναι πολύ απλό και έχεις τις συντομεύσεις σε όλα τα προγράμματα -- MS Office, ΟΟο, Notepad, Gmail κλπ. κλπ. (Και άμα θες βάζεις το σκριπτάκι και σε άλλο κομπιούτερ, και τις έχεις κι εκεί.)

Π.χ., για να του πεις να στέλνει τον χαρακτήρα § (Alt+0167) με το Ctrl+Alt+A, γράφεις:

>
^!a:: Send, {ASC 0167} ; Σύμβολο παραγράφου

Δημοσ.

Eusebious ευχαριστώ θερμά και δηλώνω ευσεβής θαυμαστής σου.....

σε ευχαριστώ και για το autohotkey.....δεν το ήξερα....θα το δοκιμασω όμως αμέσως......

και πάλι ευχαριστώ.

Hasodikis

Δημοσ.
β) έχω ορκιστεί να μην ξαναχρησιμοποιήσω λογισμικό της MS εκτός από τα παράθυρα.....

Βάλε Ubuntu 6.06 και αποχαιρέτα και τα παράθυρα. Με ένα CD έχεις ό,τι εφαρμογή μπορείς να φανταστείς (εννοείται + openoffice.org)

http://www.ubuntu.com

Δημοσ.

heheheh Dual bot latptop me simplyMepis 6 ως πρώτη επιλογή......

Ubuntu????? ποτε των ποτών...ούτε Ubuntu, ούτε Kubuntu ούτε Xubuntu ...όχι se o,τιδήποτε σε ..untu τελος πάντων......(εστω και αν μου τα χαλασε το Mepis, που το γύρισε από Debian σε Ubuntu, ασχετα αν και αυτό Debian είναι).

Απλά ορισμένες φορες στο γραφείο πρέπει να χρησιμοποιήσω Windows..... αυτός είναι και ο μόνος λόγος που έχω τα παραθυρα ακομα.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...