Members gsarig Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Ίσως εκεί να βρίσκεται η διαφωνιά μας. Για μένα το να είσαι 2.20 - 160 κιλά και να ξέρεις να χρησιμοποιείς τις διαστάσεις σου δεν είναι δείγμα τεχνικής αλλά στοιχειώδους ευφυΐας. Στο κάτω κάτω κι ο Ανατολάκης τα σωματικά του προσόντα (βλέπε δύναμη) εκμεταλλεύεται και επιβιώνει (και παίζει στην Ελλάδα, όχι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου). Η τεχνική για μένα έχει να κάνει με το τι μπορείς να κανεις πέρα απο τα σωματικά σου προσόντα - πόσο καλή επαφή έχεις με την μπάλα και πόσο δημιουργικός μπορείς να γίνεις, πόση φαντασία μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι σου. Αν ο Σακίλ ήταν 20 πόντους κοντύτερος, αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να κάνει καριέρα μπασκετμπολίστα - ο Σαμπόνις απο την άλλη (τυχαίο παράδειγμα), πιστεύω πως θα μπορούσε, έστω ίσως όχι σε τέτοιο επίπεδο (αν και δεν το αποκλείω). Ίσως βέβαια να σκέφτομαι πολύ με όρους ποδοσφαιρικούς και να μην ανταποκρίνονται όλα αυτά στα μπασκετικά δεδομένα. Δεν το αποκλείω και δεν το παίζω παντογνώστης, άλλωστε οι περισσότεροι εδώ μέσα ξέρουν καλύτερο μπάσκετ απο μένα
adi32 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 το μεγαλο σας προβλημα πιο ειναι ? αν ειναι ρατσιστικα καποια αθληματα ? τι θα πει ρατσιστικα αθληματα και @@ριες καθε αθλημα απαιτει τα δικα του ωραια το καλαθι ειναι ψηλα και βολευει περισσοτερο τους ψηλους θελετε να το καταργησουμε να το βαλουμε στο εδαφος ?
KaizerSoze Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Ρε Cloud δηλαδη πιστευεις οτι ο Σακιλ ειναι ο μονος 150κιλος 7-footer?? Δεν υπαρχουν αλλοι?Γιατι δεν εχουν γινει Σακιλ??Μηπως γιατι δεν ξερουν πχ να βαζουν το σωμα τους με αποτελεσμα ενας 10 ποντους και 30 κιλα μικροτερος να περνει το ριμπαουντ πχ??
KWSN_Men Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δηλαδή το ποδόσφαιρο είναι universal άθλημα; Το ιδανικό είναι να είσαι 1,75 με κοντά πόδια και χαμηλό κέντρο βάρους. Εγώ πιστεύω όσοι το ισχυρίζονται αφενός είναι 1,60 και βγάζουν εδώ τα παιδικά τους κόμπλεξ, αφετέρου, τα δύο αθλήματα έχουν μια βασική διαφορά σε επίπεδο παιδικής χαράς. Και ο πιο χαλβάς, θα κάτσει στην άμυνα και όταν έρχεται η μπάλα προς το μέρος του θα την κλωτσάει σαν να παίζει στο My Left Foot και θα νομίζει ότι παίζει ποδόσφαιρο. Μπάσκετ δε θα μπορέσει να παίξει όμως. Γι΄αυτό και οι αντιπάθειες.
Members gsarig Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει "universal" άθλημα. Το κάθε άθλημα έχει τις απαιτήσεις του και ευνοεί κάποιους συγκεκριμένους σωματότυπους. Αυτό που ισχυρίζομαι εγώ είναι ότι και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ μπορείς να κάνεις καριέρα χωρίς να τα "κατέχεις" ιδιαίτερα, φτάνει να διαθέτεις σε υπερθετικό βαθμό κάποια φυσικά προσόντα (ταχύτητα - δύναμη - αντοχή στο ποδόσφαιρο, ύψος - δύναμη στο μπάσκετ) και τη στοιχειώδη ευφυΐα να τα εκμεταλλευτείς σωστά.
KaizerSoze Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει "universal" άθλημα. Το κάθε άθλημα έχει τις απαιτήσεις του και ευνοεί κάποιους συγκεκριμένους σωματότυπους. Αυτό που ισχυρίζομαι εγώ είναι ότι και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ μπορείς να κάνεις καριέρα χωρίς να τα "κατέχεις" ιδιαίτερα, φτάνει να διαθέτεις σε υπερθετικό βαθμό κάποια φυσικά προσόντα (ταχύτητα - δύναμη - αντοχή στο ποδόσφαιρο, ύψος - δύναμη στο μπάσκετ) και τη στοιχειώδη ευφυΐα να τα εκμεταλλευτείς σωστά. Ωπα ωπα μισο.... μην γινονται κωλοτουμπες.Αυτο ειπωθηκε-οχι απαραιτητα απο σενα-οτι το μπασκετ ειναι αθλημα "ρατσιστικο" οπως λεει και ο kirileman ο φιλος μας,και πως φτανει να μπιστας,να μπιστας και να εισαι 2,20 ενω η μπαλα τους καλοδεχεται ολους
blueviper Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Η ίδια η φύση κι η μοίρα είναι άδικη ευθύς εξαρχής, όταν σε κάποιον δίνει τα άλφα φυσικά ή νοητικά πρόσοντα και σε κάποιον άλλο τα ωμέγα για να πορευθεί στη ζωή. Να της κάνουμε μήνυση;
geoastrix Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Ρέ Kaiser έπαιξες ποτέ σου ΣΟΒΑΡΑ Μπάσκετ?
KaizerSoze Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Μεχρι 1η Λυκειου αλλα τι εννοεις ΣΟΒΑΡΑ? Απο τα λεγομενα σου εσυ το προχωρησες αλλα το'φτασες καπου αξιο λογου??Θελω να πω εχεις παιξει Α1? Ερωτηση Που διαφωνεις?Γιατι ας μην ξερω και τι σχημα εχει η μπαλα,το λαθος στα λεγομενα μου που το βρισκεις?
Members gsarig Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Ωπα ωπα μισο.... μην γινονται κωλοτουμπες.Αυτο ειπωθηκε-οχι απαραιτητα απο σενα-οτι το μπασκετ ειναι αθλημα "ρατσιστικο" οπως λεει και ο kirileman ο φιλος μας' date='και πως φτανει να μπιστας,να μπιστας και να εισαι 2,20 ενω η μπαλα τους καλοδεχεται ολους[/quote'] Επίσης μισό... Δεν νομίζω πως έγινε καμία κωλοτούμπα απο την πλευρά μου. Αν θυμάσαι, ξεκίνησα το πρώτο μου post γράφοντας τα εξής: Δε νομίζω γενικά πως είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τη λέξη "ρατσιστικό" για ένα άθλημα, γιατί εκ των πραγμάτων κάποιους θα ευνοεί και κάποιους όχι. Με την ίδια λογική και η άρση βαρών "ρατσιστικό" άθλημα είναι και οι δρόμοι ταχύτητας το ίδιο και πάει λέγοντας. Η μόνη μου ένσταση ήταν στο ότι το μπάσκετ δεν έχει τους "Ανατολάκηδές" του. Είπα επίσης ότι θεωρώ δεδομένο πως το μπάσκετ ευνοεί τους ψηλούς, με τον ίδιο τρόπο όμως που το κάθε άθλημα ευνοεί συγκεκριμένους σωματότυπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με το "μπιστάς, μπιστάς", ούτε είχα σκοπό να "πολεμήσω" το μπάσκετ (γενικά να σημειώσω πως αυτή την κόντρα ποδοσφαίρου - μπάσκετ για το ποιο είναι το "καλύτερο" άθλημα τη βρίσκω αστεία και δεν τη συμμερίζομαι). Kaizer, το ότι διαφώνησα σε ένα συγκεκριμένο σημείο με αυτά που λες δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα άλλα (αν διαφωνούσα εντελώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να κάνω post ).
KaizerSoze Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Επίσης μισό... Δεν νομίζω πως έγινε καμία κωλοτούμπα απο την πλευρά μου. Αν θυμάσαι' date=' ξεκίνησα το πρώτο μου post γράφοντας τα εξής: [i']Δε νομίζω γενικά πως είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τη λέξη "ρατσιστικό" για ένα άθλημα, γιατί εκ των πραγμάτων κάποιους θα ευνοεί και κάποιους όχι. Με την ίδια λογική και η άρση βαρών "ρατσιστικό" άθλημα είναι και οι δρόμοι ταχύτητας το ίδιο και πάει λέγοντας. [/i] Η μόνη μου ένσταση ήταν στο ότι το μπάσκετ δεν έχει τους "Ανατολάκηδές" του. Είπα επίσης ότι θεωρώ δεδομένο πως το μπάσκετ ευνοεί τους ψηλούς, με τον ίδιο τρόπο όμως που το κάθε άθλημα ευνοεί συγκεκριμένους σωματότυπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με το "μπιστάς, μπιστάς", ούτε είχα σκοπό να "πολεμήσω" το μπάσκετ (γενικά να σημειώσω πως αυτή την κόντρα ποδοσφαίρου - μπάσκετ για το ποιο είναι το "καλύτερο" άθλημα τη βρίσκω αστεία και δεν τη συμμερίζομαι). Kaizer, το ότι διαφώνησα σε ένα συγκεκριμένο σημείο με αυτά που λες δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα άλλα (αν διαφωνούσα εντελώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να κάνω post ). Eιπα οχι απαραιτητα απο σενα Αφορμη πηρα απο σενα απλα....
gvaggis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Επίσης μισό... Η μόνη μου ένσταση ήταν στο ότι το μπάσκετ δεν έχει τους "Ανατολάκηδές" του. Θύμιος Μπακατσιάς,Βασίλης Κικίλιας,Χρήστος Τσέκος,Μποσγανάς, κ.α...
kirileman Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 KWSN_Men με τιμάει η αφοσίωση σου (κάνε bold τη φράση "την πετάς", την πετάς σαν σάκο με σκατά μακριά σου). Είμαι 1,65 ή 1,70 ή 1,75 ή ακόμα και 1,80. Θέλω να παίξω μπάσκετ, ακόμα και επαγγελματικά αν μπορώ αλλά η ίδια η φύση του αθλήματος μου το αποκλείει. Αντίθετα στο ποδόσφαιρο ή στο βόλει όλοι οι καλοί χωρούν. Ο κοντός, ο ψηλός, ο γρήγορος, ο αργός, ο αδύνατος ή ο δυνατός, όλοι έχουν τη θέση τους. Ακόμα, λοιπόν, επιμένουν κάποιοι ότι το μπάσκετ δεν είναι ρατσιστικό; ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ άθλημα-παιχνίδι στον κόσμο. Όσο για την εθνική, αφού αυτό είναι το θέμα για να το κλείσω, μια ομάδα με πολλά καλά εργαλεία που πάει; Θέλει και παγκόσμιο; Α ναι, έχει τον Διαμαντίδη τον ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ, όπως θέλει να πιστεύει ο φίλος kaizersoze. Αν ήταν έτσι θα το χε πάρει μόνος του το ματς. Τι στο καλό; Σε πόσους τέτοιους τελικούς θα βρεθεί στη ζωή του; Δεν είναι όμως σούπερσταρ και γιαυτό και δεν το πήρε. Δεν υπάρχει Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ σε αυτή την ομάδα για να καθαρίσει όταν η ομάδα φτάσει ένα βήμα πριν τη πηγή. Η ευκαιρία να κατακτήσουμε το παγκόσμιο χάθηκε, χλωμό να ξαναπεράσουμε την Αμερική. Αυτά.
KaizerSoze Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Βασιλης Λυπιριδης,Βαγγελης Αγγελου,Μιχαλης Ρωμανιδης,Γιωργος Σκροπολιθας,Νικος Γκαλης,Λαζαρος Αγαδακος,Γιωργος Μακαρας,Σταυρος Ελληνιαδης,Κωστας Χρυσανθακοπουλος κτλ υγ. Σας προκαλω να βρειτε ποιος ΔΕΝ θα επρεπε να ανηκει στους παραπανω
Σκύμνος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Είμαι 1,65 ή 1,70 ή 1,75 ή ακόμα και 1,80. Θέλω να παίξω μπάσκετ, ακόμα και επαγγελματικά αν μπορώ αλλά η ίδια η φύση του αθλήματος μου το αποκλείει. Αντίθετα στο ποδόσφαιρο ή στο βόλει όλοι οι καλοί χωρούν. Είσαι σίγουρος ότι οι κοντοί μπορούν να παίξουν βόλει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.