Προς το περιεχόμενο

mundobasket

revil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να το κάνουμε κιμά για να το μασήσουν κάποιοι; Όταν τα περισσότερα σουτ γίνονται από πολύ κοντά (καρφώματα, λείαπς) από μια ομάδα που ξέρει να παίζει μέσα στο καλάθι επειδή έχει πχ πολύ ψηλούς παίχτες (βλέπε παρακάτω), φυσικά και κάθε καλάθι δεν είναι τυχαίο. Από τη στιγμή που υπάρχει όμως η δυνατότητα να πετάξεις την μπάλα από του διαόλου τη μάνα χωρίς κανείς να μπορεί ουσιαστικά να σε εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που η εθνική μας πχ έκανε πολλές φορές με απίστευτη επιτυχία στο ματς με την Αμερική (και που πολλές αδύναμες συνήθως ομάδες το κάνουν ως έσχατη λύση σε συγκεκριμένες φάσεις ή σε ολόκληρα παιχνίδια), τότε το τελικό σκορ μπορεί να είναι, όπως και γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις, αποτέλεσμα άπειρης κωλοφαρδίας. Και το ζήτημα δεν είναι ότι μπορεί να έχεις τύχη, τύχη παίζει παντού, το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει! Για να πετύχεις το στόχο σου σε άλλα ομαδικά αθλήματα θα πρέπει να παλέψεις να φτάσεις στην αντίπαλη περιοχή, να οργανώσεις μια επίθεση σε έναν χώρο γεμάτο αντιπάλους και να σουτάρεις καλά σε ένα φυλασσόμενο τέρμα (ποδόσφαιρο, πόλο κ.α). Μπορεί να μπει γκολ από κόντρα, μπορεί να πάει ελάχιστα εκ. έξω κλπ. Πάντως απαιτεί συλλογική προσπάθεια και φυσικά, τύχη. Στο μπάσκετ όταν το ματς κρίνεται στον πόντο, μπιστάς, μπιστάς, κατεβάζεις την μπάλα, περνάς το κέντρο, περιμένεις καθώς κυλούν τα δευτερόλεπτα και στο τέλος την πετάς κάνοντας την προσευχή σου στον Ύψιστο με χέρια και μάτια στραμμένα στον ουράνιο θόλο για να μπει καλάθι, να γίνεις ήρωας και να πας στα αποδυτήρια περιχαρής για την ... τεχνική σου κατάρτιση και για το πόσο πιστά ακολούθησες τις οδηγίες του "κόουτς" εν μέσω αλαλαγμών του αφηνιασμένου πλήθους για το μοναδικό θέαμα που παρακολοθούσε (αυτό συμβαίνει 4 τουλάχιστον φορές σε κάθε ματς, στο τέλος κάθε περιόδου χωρίς να υπολογίζουμε τα σουτ "απελπισίας" κάθε φορά που τελειώνει ο χρόνος επίθεσης). Αυτό που ενοχλεί, όμως, περισσότερο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για το πιο ρατσιστικό άθλημα ever. Βεβαίως, μπορεί κανείς να ισχυριστεί και το αντίθετο αφού είναι το μόνο άθλημα που δίνει τη δυνατότητα σε ..."αθλητές" άνω των 2,20 πχ να βρουν μια καλύτερη δουλειά από αυτή που θα τους προσέφερε ένα τσίρκο με... αξιοπερίεργα της φύσης!!! Το χειροτεροτεροτεροτερότερο, όμως, απ'όλα, αυτό που με κάνει τόσο εμπαθή με το σπορ αυτό (χωρίς να παραγνωρίζω, φυσικά, την αξία ορισμένων "Θεών" που το έπαιξαν κάποτε αλλά και κάποιων ελλήνων παιχτών που αξίζουν το θαυμασμό για τις ικανότητές τους), είναι οι έλληνες μπασκετικοί δημοσιογράφοι. "Επίσημη αγαπημένη" και πράσινα άλογα. Να ταν μόνο αυτό. Έχω τόσο πολλά μαζεμένα για τους "μασόνους". Ας μην πω καλύτερα τίποτα άλλο.

Να υποθεσω οροι οπως πικ-εν-ρολ,isollation,rotation η ακομα και σκριν,passing game και διαφορα αλλα κωλοφαρδα δεν σου λενε τιποτα.

Ερωτηση...

Μαζι σου,οποιος σουταρει δεν στοχευει,την πεταει σαν κουβα με σκατα(απλα τυχαινει καποιοι συνανθρωποι μας να ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τυχεροι και το εχουν κανει επαγγελμα,εγω και συ γιαυτο δεν παιζουμε μπασκετ,γιατι ειμαστε γκαντεμηδες,αν ειμασταν κωλοφαρδοι εγω θα επαιζα στους Νικς και συ στους Λεηκερς),τα φαουλ του Ριβαλντο...στοχευει ή τα ριχνει κατα τυχει ρε παιδι μου???Και ειδικα με το ποδι ειναι πιο ευκολο να στοχευεσεις αποτι με το χερι ε?

Οσο για το ρατσιστικο...

ΔΕΝ θα το ελεγα.Μπορει μεν να ειναι ενα αθλημα που να δινει ευκαιρια σε ενα αθλητη του 5,να παιξει ΝΒΑ αν ειναι 2,30 ενω ο 1,85 πρεπει ναναι του 9 αλ΄λα στην τελικη εχω δει μπασκετμπολιστα 2,30 και εχω δει και 1,65.Ποδοσφαιριστη 2,20 δεν εχω δει.Παντως εχεις δικιο οτι ειναι ελιτιστικο.Οντως πρεπει να το ξερεις το αθλημα,εκτος αν εισαι 2,20.Απο την αλλη δεν μπορω να σκεφτω αθλημα οπου ο Κυριακος ή ο Ανατολακης θα περνανε 1 και 1,5 εκ ευρω για ενα αθλημα που το ξερουν ΤΟΣΟ λιγο

• Απαντ. 956
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο μπάσκετ όταν το ματς κρίνεται στον πόντο, μπιστάς, μπιστάς, κατεβάζεις την μπάλα, περνάς το κέντρο, περιμένεις καθώς κυλούν τα δευτερόλεπτα και στο τέλος την πετάς κάνοντας την προσευχή σου στον Ύψιστο με χέρια και μάτια στραμμένα στον ουράνιο θόλο για να μπει καλάθι, να γίνεις ήρωας και να πας στα αποδυτήρια περιχαρής για την ...

χαχαχα..

δηλαδη δεν υπαρχει αμυνα, πιεση, παγιδες, να σου κλεψουν την μπαλα ?? σουταρεις απο τα δεκα μετρα του γηπεδου και οτι γινει εγινε.... λολ.

Η νομιζεις οτι ακομα και στα σουτ απελπισιας του τελευταιου δευτερελεπτου υπο πιεση κλεινουν τα ματια κ πετανε την μπαλα κανοντας επικληση στο αγιο πνευμα?? λολ..

Δημοσ.

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι διαφωνειτε με καποιον ο οποιος παραδεχθηκε την εμπαθεια του ως προς το μπασκετακι....

Δημοσ.

εμπαθεια οκ, αλλα οχι και αχρηστο. το να μην σου αρεσει ναι, αλλα να το ξεφτυλιζεις οχι. οταν δεν σου αρεσει, δεν ασχολεισαι και κατα συνεπεια δεν λες στους αλλους που τους αρεσει "ρε σεις ειναι για τον π@υτσο". δεν μιλαμε για μουσικα γουστα ουτε για καποιο ατομικο αθλημα που πιστευω καποιος μπορει να το βρει πιο ευκολα βαρετο(αλλα παρολαυτα να ΜΗΝ το θαβει). μιλαμε για το 2ο δημοφιλεστερο ομαδικο αθλημα στην ελλαδα.

Δημοσ.
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι διαφωνειτε με καποιον ο οποιος παραδεχθηκε την εμπαθεια του ως προς το μπασκετακι....

Eσυ τελειωνε και γυρνα να σε τσακισω σε κανα μονακι,κι ασε τις φιλοσοφιες...:mrgreen:

Δημοσ.

Με τη λογική σου kirileman ο Τζόρνταν αν δεν ήταν μπασκετμπολίστας, θα ήταν ο Nick the Greek και θα πέρναγε τη ζωή του στα καζίνο, ε; Και ο Ομπράντοβιτς έχει πάρει όλα αυτά τα κύπελλα επειδή έχει την μεγαλύτερη συλλογή από γούρια σε σχέση με τους υπόλοιπους προπονητές.

Δεν υπάρχει γιατρικό για την εμπάθεια οποιασδήποτε μορφής, αλλά είναι από μόνη της επιχείρημα για τον (διαφωνούντα) συνομιλητή...

Δημοσ.
Δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι το κάνανε επίτηδες. Να μια συζήτησή τους λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Παπαλουκάς: Κοίτα πως πανηγηρίζουν όλοι και ακόμα δεν το έχουμε πάρει

Παπαδόπουλος: Ναι ρε αλλά μήπως καλύτερα να το αφήσουμε.

Χατζηβρέττας: Γιατί ρε;

Παπαδόπουλος: Να ρε συ. Αν νικήσουμε και τώρα μετά θα θέλουν μόνο πρωτιές και με την πρώτη ήττα θα βρίζουν και ότι και να κάνεις εντέλει θα τους φαίνεται λίγο. Ενώ αν δε το πάρουμε θα είναι κοντά μας και στη συνέχεια περιμένοντας επιτέλους το χρυσό σε ένα παγκόσμιο.

Κακιούζης: Δίκιο έχει ρε παιδιά. Δεν βλέπεται την Ισπανία. Τόσα χρόνια δεν το παίρνει για τον ίδιο λόγο.

Ζήσης: Ναι ρε παιδιά' date=' άλλη φορά καλύτερα το παγκόσμιο για να παίζω και εγώ.

Διαμαντίδης: Δεν μπορώ εγώ να παίξω για να χάσω. Θα κάνω πέντε φάουλ να βγω από το παιχνίδι.

Σπανούλης: Εγώ σύμφωνος. Να δείτε τι θα χάνω. Ελπίζω να μην με καταλάβουνε. Όλοι οι άλλοι μέσα για την ήττα;

Σχορτσιανίτης: Yeeeeaaaaaahhhhhhhh……[/quote']

Πολύ καλό!

Δημοσ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμπάθεια μερικών με ορισμένα αθλήματα.Καί το περίεργο είναι ότι ίσως καί να μην έχουν ποτέ αθληθεί οι ίδιοι.

Τέτοιο μένος μόνο ο γνωστός δημοσιογράφος Γεωργίου έχει με το μπάσκετ.Αφού δεν λέει ποτε ή μπάλλα τού μπάσκετ' αλλά 'η σπυριάρα μπάλλα'!

Καί εγώ λέω ότι δεν μού αρέσει το ράγκμπι αλλά δεν επιμένω πολύ γιατί δεν γνωρίζω το άθλημα.

Δημοσ.

Φημες θελουν τον Αλογοσκουφη να λεει πως το πριμ για την κατακτηση της 1ης θεσης ειναι Δυσβασταχτο για την οικονομια της χωρας. Απο εγκυρες πηγες εγινε γνωστο οτι εδωσε 100.000 στο Γιαννακη για να χασει η ομαδα.

• Members
Δημοσ.

Οσο για το ρατσιστικο...

ΔΕΝ θα το ελεγα.Μπορει μεν να ειναι ενα αθλημα που να δινει ευκαιρια σε ενα αθλητη του 5' date='να παιξει ΝΒΑ αν ειναι 2,30 ενω ο 1,85 πρεπει ναναι του 9 αλ΄λα στην τελικη εχω δει μπασκετμπολιστα 2,30 και εχω δει και 1,65.Ποδοσφαιριστη 2,20 δεν εχω δει.Παντως εχεις δικιο οτι ειναι ελιτιστικο.Οντως πρεπει να το ξερεις το αθλημα,εκτος αν εισαι 2,20.Απο την αλλη δεν μπορω να σκεφτω αθλημα οπου ο Κυριακος ή ο Ανατολακης θα περνανε 1 και 1,5 εκ ευρω για ενα αθλημα που το ξερουν ΤΟΣΟ λιγο[/quote']

Δε νομίζω γενικά πως είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τη λέξη "ρατσιστικό" για ένα άθλημα, γιατί εκ των πραγμάτων κάποιους θα ευνοεί και κάποιους όχι. Με την ίδια λογική και η άρση βαρών "ρατσιστικό" άθλημα είναι και οι δρόμοι ταχύτητας το ίδιο και πάει λέγοντας. Το μπάσκετ φυσικά και είναι το άθλημα των ψηλών, και είναι χαρακτηριστικό πως ένας άνθρωπος ύψους 1,90, που στην καθημερινή ζωή θεωρείται ψηλός, είναι κοντός για τα μπασκετικά δεδομένα.

Εκεί που έχω την ένσταση, kaizer, είναι στο θέμα του Κυριάκου και του Ανατολάκη, αφού τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και στο χώρο του μπάσκετ, ίσως μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό (π.χ. Σακίλ ο Νιλ και Μουρεσάν - δυο παραδείγματα που μου ήρθαν πρόχειρα [επίσης, πάντα θεωρούσα για κάποιο λόγο τον Βράνκοβιτς το μπασκετικό αντίστοιχο του Καλλιτζάκη - ο ένας μου θύμιζε τον άλλο :)]).

Γενικά πάντως, σχετικά με την όλη συζήτηση, πιστεύω πως είναι αστείο να θεωρούμε έναν αγώνα ή μια αθλητική διοργάνωση "εθνική υπόθεση" κι ακόμα πιο αστείο αυτό το "νικήσαμε" στις νίκες που συχνά γίνεται "έχασαν" στις ήττες.

Δημοσ.
Το μπάσκετ φυσικά και είναι το άθλημα των ψηλών, και είναι χαρακτηριστικό πως ένας άνθρωπος ύψους 1,90, που στην καθημερινή ζωή θεωρείται ψηλός, είναι κοντός για τα μπασκετικά δεδομένα.
Δεν αποκλειει ομως τιποτα να εισαι 1,75 και να παιζεις.Ναι,ειναι η εξαιρεση αλλα ειλικρινα εχεις δει αθλητη του στιβου ή αρσιβαριστα 2,10?

Απο την αλλη εχεις δει κολυμβητη χοντρο?Γιατι μπασκετμπολιστες εχω δει πολλους χοντρους

Εκεί που έχω την ένσταση, kaizer, είναι στο θέμα του Κυριάκου και του Ανατολάκη, αφού τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και στο χώρο του μπάσκετ, ίσως μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό (π.χ. Σακίλ ο Νιλ και Μουρεσάν - δυο παραδείγματα που μου ήρθαν πρόχειρα [επίσης, πάντα θεωρούσα για κάποιο λόγο τον Βράνκοβιτς το μπασκετικό αντίστοιχο του Καλλιτζάκη - ο ένας μου θύμιζε τον άλλο :)]).

Bρε δικε μου,μαλλον δεν προσεξες οτι ειπα

Οντως πρεπει να το ξερεις το αθλημα,εκτος αν εισαι 2,20

Προφανως δεν παραγνωριζω οτι αμα εισαι 2,15 και 160 κιλα σαν τον Σακιλ τους βαζεις ολους στα καλαθια.Εκανα την διευκρινιση μου

υγ Διαφωνω ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ,ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ για τον Στογιαν.Μπασκετ δεν ξερει μονο οποιος βαζει 25 ποντους.Ο Στογιαν ειχε φοβερο ταιμινγκ στο αλμα,επαιζε καταπληκτικη αμυνα με το σωμα(γιαυτο οι περισσοτερες ταπες του ηταν απο το πλαι,περνωντας τα βηματα της κινησης του αντιπαλου),ηταν συμπαθητικα καλος στα σκριν(αν και δεν ηταν καλος στα πικ-εν-ρολ),ηταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ στα μπλοκ αουτ-πραγμα σπανιο για ψηλο που συνηθως θεωρει οτι τα 217 εκατοστα του φτανουν να καθαριζει αυτος καθε φαση και δεν χρειαζονται να ξερει μπλοκ αουτ-και περα απο αυτο θυμαμαι ματς με τον Στογιαν να βαζει 20+ ποντους.Συμφωνοι εκανε 2 κινησεις ολες κιολες και αυτες οπου τον επερνε αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο Ρατζα πουταν χειροτερος στην αμυνα-δεν ηταν μαπας,ισα-ισα,σε σχεση με τον Στογιαν λεω-επρεπε να "ξερει" περισσοτερο μπασκετ

Δημοσ.
υγ Διαφωνω ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ,ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ για τον Στογιαν.Μπασκετ δεν ξερει μονο οποιος βαζει 25 ποντους.Ο Στογιαν ειχε φοβερο ταιμινγκ στο αλμα,επαιζε καταπληκτικη αμυνα με το σωμα(γιαυτο οι περισσοτερες ταπες του ηταν απο το πλαι,περνωντας τα βηματα της κινησης του αντιπαλου),ηταν συμπαθητικα καλος στα σκριν(αν και δεν ηταν καλος στα πικ-εν-ρολ),ηταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ στα μπλοκ αουτ-πραγμα σπανιο για ψηλο που συνηθως θεωρει οτι τα 217 εκατοστα του φτανουν να καθαριζει αυτος καθε φαση και δεν χρειαζονται να ξερει μπλοκ αουτ-και περα απο αυτο θυμαμαι ματς με τον Στογιαν να βαζει 20+ ποντους.Συμφωνοι εκανε 2 κινησεις ολες κιολες και αυτες οπου τον επερνε αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο Ρατζα πουταν χειροτερος στην αμυνα-δεν ηταν μαπας,ισα-ισα,σε σχεση με τον Στογιαν λεω-επρεπε να "ξερει" περισσοτερο μπασκετ

Άσε που είχε εκτός από 217 πόντους ύψος και γύρω στα 8 μέτρα επιτόπιο...

Δημοσ.
Eρωτησουλα...

Συμφωνεις με την δηλωση ναι ή οχι' date='ως δηλωση?

Δηλαδη πιστευεις οτι το μπασκετ δεν ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο?

Αν ναι,δηλαδη συμφωνεις με τον Κακιουζη,απλα θα προτιμουσες να το ελεγες εσυ,ο σποραδικος φιλαθλος παρα ενας τυπος που 15 χρονα παιζει το μπασκετ και μαλιστα σε υψηλοτατο επιπεδο.Ωραια...

Αν οχι,δηλαδη πιστευεις οτι το μπασκετ ΕΙΝΑΙ το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο,ελπιζω να εισαι ο Ζελιμιρ Ομπραντοβιτς ή ο Σακιλ Ο'νιλ διοτι αλλιως θα εισαι λογικα πολυ δυστυχισμενος[/quote']

Αν διαβάσεις μερικά posts παραπανω στην page 57 γράφω σχετικά...ο Κακιούζης δε παιζει 15 χρονια μονο αλλα περίπου 20-21 και στα 17 μας και οι δύο ειχαμε το μπάσκετ τρόπο ζωής (δεν είμαι σποραδικός φιλαθλος φίλε μου ) και τέλος ...ΟΧΙ δεν είμαι ο ΣΑΚΙΛ αλλα είχα την ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ να φορέσω ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΤΩΝ 76άριδων!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...