Bougas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί κάναμε φάουλ στα 12'' πριν τη λήξη και στο μόνο συμπέρασμα που κατόρθωσα να καταλήξω ήταν για να μη μείνει το σκορ στο 69. προφανος,για να σταματησουν οι προωροι πανηγυρισμοι.
adi32 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 το μπασκετ δεν το πολυχωνευω αλλα οχι και κωλοφαρδο αθλημα δεν κρινεται στο 1 γκολ οπως το 90% των αγωνων του ποδοσφαιρου αλλα στα 100 καλαθια οποτε ειναι αδυνατο να κερδισεις απο τυχη εναν αγωνα οσο για την εθνικη ειναι τεραστιος αθλος η δευτερη θεση στον κοσμο οπως επισις ειναι σημαντικο οτι ειχε εχει και θα εχει συνεχεια επιτυχιων
akis401 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Είμαι από αυτούς που δεν ξύπνησαν για να δουν κάποιο ματς αλλά έτυχε να είμαι ξύπνιος και είδα αρκετά. Πριν τον τελικό είχαμε αντιμέτωπες 2 ομάδες που με ένα σερί 8-0 αν δε κάνω λάθος έφτασαν στον τελικό,και μάλιστα Ευρωπαϊκές ομάδες. Μια Ελλάδα που θα έλεγα μετά από ένα λήθαργο κάποιων λίγων ετών στο μπάσκετ έχει κάποια χρόνια που ξύπνησε και παρουσίασε δείγματα ανοδικής πορείας με αποκορύφωμα αυτή την Ελληνική ομάδα που βλέπουμε και χαιρόμαστε όλοι σήμερα. Από την άλλη μια Ισπανία με τη δικιά της παράδοση στο άθλημα που σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο πάντα πρωταγωνιστεί και που και αυτή όπως είναι λογικά έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Άρα για μένα το ματς ξεκινούσε από το 50-50(Το ότι δεν έπαιζε ο καλύτερός τους παίκτης δε μου λέει τίποτα, ίσως επειδή πιστεύω ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη , απλά κάνει τις ανοιξιάτικες μέρες πιο ευχάριστες) Στο ματς με τις ΗΠΑ ο Γιαννάκης έκανε ματ στον Σιζέφσκι(έτσι δεν το λένε?) Έναν προπονητή φυσιογνωμία στο παγκόσμιο μπάσκετ. Αυτό το γεγονός φυσικά και δεν μειώνει την προπονητική αξία του Σιζέφσκι. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί απλά ο Ισπανός προπονητής έκανε σήμερα ματ στον Γιαννάκη και φυσικά πάλι δεν σημαίνει ότι ο Γιαννάκης είναι άχρηστος προπονητής. Θεωρώ ότι το μπάσκετ "παίζεται" πολύ από τον πάγκο(προπονητή) και σήμερα δυστυχώς χάσαμε από εκεί και είδαμε ότι είδαμε και μέσα στο παρκέ. Αλλά έτσι είναι αυτά και πρέπει να τα δεχτούμε όπως έγιναν. Κάποιοι τη συγκεκριμμένη μέρα, στον συγκεκριμμένο αγώνα ήταν έτη φωτός καλύτεροι από μας. Άλλωστε ένας κερδίζει, ισοπαλία σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχει και καλό θα είναι να δεχόμαστε την ήττα μας, να παραδεχόμαστε ότι χάσαμε από μια Ισπανία που ΣΗΜΕΡΑ ήταν κλάσεις ανώτερη από μας σε όλα τα επίπεδα. Κια να περιμένουμε τις επόμενες διοργανώσεις να ξαναχαρούμε βλέποντας αυτή την ομάδα να παίζει μπάσκετ. Αύριο μεθαύριο όλοι θα πάμε στις δουλειές μας θα το εξαντλήσουμε το θέμα στη συζήτηση και μετά η ζωή συνεχίζεται.(αθλητική ζωή των Ελληνικών ομάδων εννοώ) Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς τους πανηγυρισμούς στους δρόμους λες κι εγώ δεν ξέρω τι έγινε, Θα προτιμούσα να πανηγυρίσουμε μόλις λήγει κάθε διοργάνωση περιμένοντας τους παίκτες της Εθνικής να επιστρέψουν, έστω κι αν κατελάμβαναν την 100000795 θέση, αναγνωρίζοντας τη προσπάθειά τους και στηρίζοντάς τους για τις επόμενες διοργανώσεις μέσα στο γήπεδο με την παρουσία μας.
geoastrix Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μπράβο στα παιδιά και εις ανώτερα!Μεγάλη επιτυχία για τον Ελληνικό αθλητισμό και δε χωράει κουβέντα σ'αυτο.Ο τελικός ήταν ένας εφιάλτης ......θέλω να πείσω τον εαυτό μου οτι το ματσ αίναι αύριο!....Μη γελιόμαστε ..."...αυτή η Εθνική έχει μέλλον...." ......".....είμαστε ικανοποιημένοι με τη 2η θέση...." ......" ....εεεε δεν έγινε και τίποτα απλά χάσαμε...." .Δυστυχώς δεν είναι έτσι..... μια εθνική ομάδα σχηματίζεται σε δεδομένη στιγμή απο τους καλύτερους παίκτες του ΕΘΝΟΥΣ για κάποιο συγκεκριμένο στόχο ...τα επόμενα χρόνια είναι τελείως διαφορετικά .Παίκτες φεύγουν ,τραυματίζονται ,μεγαλώνουν ,δεν τους αφήνουν τα συμβόλαιά τους να παίξουν σε Εθνικές (σε λίγο στο ΝΒΑ) ,δεν είναι σε φόρμα.Δεν εχει νόημα επομένως να μιλάμε για Εθνική με μέλλον.Η Εθνική του Ευρωμπάσκετ χτίστηκε για το Ευρωμπάσκετ ,η Εθνική του Μουντο χτίστηκε για το Μούντο και για την κορυφή του και πήγε πολύ καλα και αρπαξε την ευκαιρία απο το πουθενά (βλέπε 101-95) και πάτησε τελικό ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.Στην περιπτωση αυτή σκυλιάζεις και λες ΝΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ και ΟΡΜΑΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ.Η Εθνική λοιπόν αυτή σε 1-2 χρόνια δε θα είναι ίδια και δε θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες (συγκυρίες)...το να λέμε "δε πειράζει.... και του χρόνου" είναι λίγο μαλακία. Η Εθνική φυσικά ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ......δε έχει το δικαίωμα όμως να κερδίζει όλα τα ματσ μέχρι τον τελικό ,να ΠΑΤΑΕΙ την ΑΜΕΡΙΚΗ και να γελά πάνω απο το κουφάρι της λέγοντας στο μυαλό του κάθε Ελληνα "...ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ"(Π.Γιαννακης) και να ΧΑΝΕΙΣ ΜΕ 30 σε τελικό με μια Ισπανία που απο ψυχολογία έπρεπε να είναι μηδέν (0) και χωρίς τον Ασσο της ....και όλα αυτα ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΗ!!!! ΕΤΣΙ ...ΑΠΛΑ ΧΑΣΑΜΕ!!!! Να λοιπόν μια εξηγηση που θα προσπαθήσω να δώσω εγώ με μια μικρή πείρα που έχω ως μικρό μέλος μιας παλιάς ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ! Ξεκινώ απο τη νίκη επι της Αμερικής....ΘΡΙΑΜΒΟΣ όλοι μιλούν για μας (και μιλώ για τους παίκτες οχι για την Ελλάδα).Κάθε παίκτης στο μυαλό του πλέκει σενάρια και βλέπει τα οφέλη που μπορεί να έχει μια τέτοια επιτυχία στη μετέπειτα καριέρα του και είναι απόλυτα φυσικό.(μεγαλύτερα συμβόλαια νέες προτάσεις κλπ).Μή ξεχνάμε οτι οι αγώνες της Εθνικής μπορεί για τους Έλληνες να είναι ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ αλλα για τους επαγγελματίες παικτες των χιλιάδων ευρώ είναι μια γιορτή του μπασκετ.Αυτά ισχύουν και βρίσκονται στο μυαλό κάθε παίκτη πιστέψτε με και είναι φυσικό.Εφ'οσον λοιπόν μετά τη νίκη επι της Αμερικής πιάσαμε ταβάνι και απο την άλλη μια κουτσουρεμένη Ισπανία σα σκυλάκι που τρέμει μπροστά μας ,πάμε για έναν τελικό γιορτή (σ'αυτο βοήθησαν και αρκετοί ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) .Οι Ισπανοι είχαν τρομερή συσπείρωση και ψυχή εμείς απο την άλλη είμαστε οι καλύτεροι παίκτες και οι ισπανοι πρέπει να υποκλιθούν και....ΠΑΡΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΑΘΛΕ που παίρνεις 600 € μισθό και περιμένεις με στένωση στην αορτή να κερδίσει η αγάπη σου και όταν βλέπεις τον διασυρμό ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.Οι παίκτες να σου λένε "ε δεν έγινε και τίποτα ...είμαστε 2η" και απο μεσα τους σκέφτονται "....ειμαι πλέον γνωστός στον ΚΟΣΜΟ το κασε ανέβηκε θα πάρω πάλι 2.500.000€ για κανα χρόνο...έρχεται και το ΝΒΑ...μια χαρα ". και σύ Έλληνα πολίτη με τα 600€ στην εντατική κα χωρίς μια εξήγηση!!!!!
LL_NEO Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Το επιχείρημα περί κωλοφαρδίστικου αθλήματος μπάζει όσο και ο κώλος μόδιστρου στον τρίτο μήνα διακοπών του στη Μύκονο. Απόδειξη αυτού το πως παίζεται το στοίχημα στο μπάσκετ, όπου 9/10 το θέμα δεν είναι ποιος θα κερδίσει αλλά με τι διαφορά σκορ... Με λίγα λόγια η έλλειψη ανατροπών και εκπλήξεων είναι που στερεία πο το επιχείρημα του kirimis κάθε επαφή με την πραγματικότητα
firewalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν πειράζει, στην Τουρκία θα είναι ποιο "γλυκό". Μπράβο στα παιδιά.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Παιχνίδι είναι. Cool down. Τα μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού είναι ένα: σε τακτά χρονικά διαστήματα ξεχνάμε ποιά είναι η αντικειμενική αξία όλων αυτών των πραγμάτων και αρχίζουμε να φαντασιωνόμαστε ότι πρόκειται για καμιά ουσιαστική επανάσταση. Μήπως αφού νικήσαμε τους Αμερικάνους σε ένα παιχνιδάκι όπου πετάς μια σφαίρα σ'ενα στρόγγυλο, άλλαξε και ο κόσμος; Και εγώ γουστάρω πολύ την όλη φάση, αλλά όπως λέει και ο Κακιούζης, "υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από το να παίζεις μπάσκετ".
revil Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Ακουσα εναν ισπανο στις ειδησεις που τον ρωτησαν για την ελλαδα και ειπε "η Ελλαδα εχει πολυ καλη ομαδα και σαφεστατα ηταν σε πολυ κακη μερα.Πανω απολα σεβασμος στον αντιπαλο" και καθομουνα και σκεφτομουνα μετα.Αν νικαγα εγω θα ελεγα ετσι η θα ελεγα "Παρε μου μια πι*α για να φυγω λουις φιγκο λουις Φιγκο"?
Kandinsky Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Όπως ειπώθηκε και από άλλους, ο Ισπανός προπονητής το διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι μας και αν παρατηρήσει κανείς, στην αρχή δεν κάναμε σχεδόν κανένα ελεύθερο σουτ και καμμία διείσδυση χωρίς να βρούμε μπροστά μας τουλάχιστον ένα εμπόδιο. Από εκεί και πέρα, όταν δεν έχεις λύσεις, επέρχεται ο εκνευρισμός. Εκει είναι που προσωπικά εξεπλάγην διότι τόσο ο Γιαννάκης όσο και οι παίκτες έδειχναν σε όλα τα προηγούμενα ματς ότι μπορούν να κρατήσουν χαρακτήρα και την ψυχραιμία τους και να βρουν λύσεις. Εφόσον λοιπόν δεν έγινε αυτό, η ψυχολογία έπεσε στο ναδίρ, το ματς έγινε χιονοστιβάδα και μας παρέσυρε τελείως και από ένα σημείο και μετά οι Ισπανοί δεν έμπαιναν καν στον κόπο να μαρκάρουν στα σουτ μας μια και σπάγαμε τα σίδερα πράγμα που απέτρεπε κάθε πιθανή σκέψη για επαναπροσδιορισμό του παιχνιδιού. Σίγουρα μετράει και η ψυχολογία, μετράει το τί είχαν στο μυαλό τους οι παίκτες, απλούστατα πιστευα ότι αυτοί ειδικά οι παίκτες θα κατάφερναν να μη χύσουν την καρδάρα. Καλύτεροι έλληνες παικτες από άποψη χαρακτήρα δεν υπήρξαν ως τώρα και δεν ξέρω αν θα υπάρξουν κιόλας στο μέλλον. Ίδωμεν. Όπως σωστά είπε ο kaizer, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εκπληκτικό μπάσκετ η εθνική, καταπληκτικοί όλοι αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι και δεν μπορείς να πεις "καλή και η δεύτερη θέση" και να σφυράς αδιάφορα απ' τη στιγμή που διασύρθηκες. Καταλαβαίνω ότι είναι κι αυτό ένας τρόπος να ανέβει η ψυχολογία και να ξεπεραστεί το σοκ αλλά ας μην το παρακάνουμε με την ωραιοποίηση. 4-5 σοβαρές ομάδες στον κόσμο υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ο πραγματικός άθλος ήταν η Αμερική για την οποία βεβαίως και θα τους βγάλουμε το καπέλο. Μου θυμίζει τους Ρωμαίους στον Αστεριξ που τους κατατροπώνουν οι Γαλάτες και μετά ο εκατόνταρχος με αστεράκια και καρούμπαλα λέει "παιδιά καθαρίστε λίγο το χώρο κι ας το ξεχάσουμε αυτό το μικροσυμβάν. Πίσω στο στρατόπεδο" Μόνο που τουλάχιστον οι Ρωμαίοι κρατούσαν και λίγο τα μπόσικα και δεν άρχιζαν τα πανηγύρια μόλις επέστρεφαν στις σκηνές....
geoastrix Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 ......... αλλά όπως λέει και ο Κακιούζης, "υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από το να παίζεις μπάσκετ". Ναι φίλε μου αλλα και εγώ αν έπαιρνα 1.000.000€ το χρόνο και είχα κάνει ένα γερό κομπόδεμα αυτό θα έλεγα....Πίστεψέ με στα 17 του ο Κακιούζης δε το έλεγε αυτο!
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι φίλε μου αλλα και εγώ αν έπαιρνα 1.000.000? το χρόνο και είχα κάνει ένα γερό κομπόδεμα αυτό θα έλεγα....Πίστεψέ με στα 17 του ο Κακιούζης δε το έλεγε αυτο! στα 17 μας λέγαμε όλοι πολλές βλακείες. Όπως ας πούμε ότι είναι σημαντικό το να παίζει κανείς μπάσκετ για να βγάλει 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Εγώ τον χαίρομαι που αντιλαμβάνεται τουλάχιστον οτι δεν κάνει και τίποτα το ιδιαίτερα σημαντικό.
Chrisxxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Παπαρατσι http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/128393.html λετε να διαβαζε το φορουμ;
Bougas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Παπαρατσι http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/128393.html[/url'] λετε να διαβαζε το φορουμ; οι δηλωσεις ρεχαγκελ για γιαννακη περι ανανεωσης,ειναι ολα τα λεφτα!
KaizerSoze Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι φίλε μου αλλα και εγώ αν έπαιρνα 1.000.000€ το χρόνο και είχα κάνει ένα γερό κομπόδεμα αυτό θα έλεγα....Πίστεψέ με στα 17 του ο Κακιούζης δε το έλεγε αυτο! Eρωτησουλα... Συμφωνεις με την δηλωση ναι ή οχι,ως δηλωση? Δηλαδη πιστευεις οτι το μπασκετ δεν ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο? Αν ναι,δηλαδη συμφωνεις με τον Κακιουζη,απλα θα προτιμουσες να το ελεγες εσυ,ο σποραδικος φιλαθλος παρα ενας τυπος που 15 χρονα παιζει το μπασκετ και μαλιστα σε υψηλοτατο επιπεδο.Ωραια... Αν οχι,δηλαδη πιστευεις οτι το μπασκετ ΕΙΝΑΙ το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο,ελπιζω να εισαι ο Ζελιμιρ Ομπραντοβιτς ή ο Σακιλ Ο'νιλ διοτι αλλιως θα εισαι λογικα πολυ δυστυχισμενος
notis81 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Πέστο σε αυτόν... Κοίτα η Ισπανία του μπάσκετ δεν είναι Πορτογαλία του ποδοσφαίρου.Είναι πιο καλή ομάδα.Έτσι όπως την είδα χθες είναι αχτύπητη,πόσο μάλλον μέσα στην χώρα της.Φαντάσου να παίζει και ο Γκαζόλ κιόλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.