Προς το περιεχόμενο

mundobasket

revil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να συγκρίνεις την ομάδα στο ποδόσφαιρο' date=' που κανένας -ειλικρινά- κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν περίμενε να κάνουνε τίποτα μετά το Euro, με μία ομάδα που φανερότατα έχει τρομερό ταλέντο και δέσιμο και από τους οποίους όλοι όσοι έχουν την παραμικρή ιδέα από μπάσκετ περιμένουν πολλούς σπουδαίους αγώνες ακόμα, είναι κάτι περισσότερο από απλά αστείο.[/quote']

Aυτό που λες, αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι ακόμη λιγότερο τιμητικό για την Εθνική μπάσκετ. Διότι όταν είσαι ομάδα υψηλού επιπέδου, συγκαταλέγεσαι δίκαια στις μεγαλες δυνάμεις και ίσως είσαι ο καλύτερος, τότε ειναι που η συντριβή είναι ακόμα πιο επίπονη. Όταν είσαι μέτριος και μικρός ξέρεις τουλάχιστον ότι δε σε παιρνει για μεγαλεία.

Οι Ισπανοί παίξανε τρομερό μπάσκετ. Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και κόψανε ότι και αν δοκιμάσανε οι Έλληνες. Οι Ισπανοί έχουν ομάδα με πολύ υψηλό επίπεδο. Το ίδιο και οι Έλληνες όταν παίζουν μπάκσετ δύο μεγάλες ομάδες αυτό που κρίνει το παιχνίδι δεν είναι οι "ταρζανίες" αλλά το πως λειτουργούν τα συστήματα. Οι Ισπανοί εκεί, απλά ήταν άψογοι. Δεν βγήκε τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν προσπάθησαν οι Έλληνες, ούτε ότι δεν έχουν ταλέντο. Τέτοιες εκτιμήσεις είναι απαράδεκτες.

Κακή εμφάνιση ; Ναι.

Δεν προσπάθησαν; Σαφώς και προσπάθησαν.

Δεν έχουν ταλέντο; Σαφώς και έχουν και το έχουν αποδείξει (όχι στους τελευταίους 9 αγώνες μόνο).

Παιχνίδι είναι και δεν βγαίνει πάντα σε νίκη, ειδικά όταν έχεις μπροστά σου μία όμαδα υψηλού επιπέδου.

Προσωπικά, εμένα μου θύμισαν πως ήταν να πατάω στο παρκέ πρώτη φορά όταν έπαιζα πιτσιρίκος. Με έκαναν να νιώσω όμορφα με τη σκέψη ότι αυτή η ομάδα ξέρει να δουλεύει και αυτό θα το χρησιμοποιήσει και θα κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια και στη συνέχεια. Λυπάμαι που χάσανε, αλλά αυτό που πρέπει να πει κανείς είναι μπράβο στους Ισπανούς και μπράβο στους Έληνες, μεγάλες ομάδες και οι δύο και από τις δύο επικράτησε η μία όπως ήταν αναμενόμενο. Αυτό είναι και τέλος.

Όπως ήδη έχω γράψει και έχουν γράψει και άλλοι, δεν είναι η ήττα που ενοχλεί αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε.

Κατά τον ίδιο τρόπο λοιπόν και το 73-38 που ρίξαμε εμείς στον ΠΑΟ πριν κάτι χρόνια, ένας αγώνας ήταν και τιποτα παραπάνω, καμμία σχέση με γόητρο. Ούτε και τα όσα έχουμε φάει εμείς στο κεφάλι απ' τον ΠΑΟ θα έπρεπε να λένε τίποτα. Βεβαίως και λένε όμως διότι κάθε αγγούρι καταγράφεται και καλώς ή κακώς, αυτό κατεγράφη. Κανείς δεν είπε ότι είναι κακη η εθνική ή ότι δεν θα πάει μπροστά αλλά το ότι δεν έπρεπε να φάει τέτοιο αγγούρι.

Υπάρχει και το γόητρο όπως ειπα παραπάνω. Ούτε 50 πόντους σε τελικό όπως και να το ονομάσει κανεις για να το ωραιοποιήσει δεν είναι τιποτα λιγότερο από απαράδεκτο.

• Απαντ. 956
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Aυτό που λες, αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι ακόμη λιγότερο τιμητικό για την Εθνική μπάσκετ. Διότι όταν είσαι ομάδα υψηλού επιπέδου, συγκαταλέγεσαι δίκαια στις μεγαλες δυνάμεις και ίσως είσαι ο καλύτερος, τότε ειναι που η συντριβή είναι ακόμα πιο επίπονη. Όταν είσαι μέτριος και μικρός ξέρεις τουλάχιστον ότι δε σε παιρνει για μεγαλεία.

Παίξανε καλά οι Ισπανοί. Παίξανε τρομερή άμυνα και έδειξαν ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν ήταν προετοιμασμένοι, ότι δεν έχουν ταλέντο ή ότι υποβαθμίσαν όσα έχουν κάνει. Σημαίνει κάτι πολύ πιο απλό : παίξαν καλή άμυνα οι Ισπανοί και δεν το αντιμετωπίσαν όπως έπρεπε για να πλησιάσουν ή να περάσουν στο σκόρ για αρκετούς λόγους που κάθε άλλο παρα απογοητευτικοί φαίνονται :

1) Ψυχολογία. Είναι νέοι ακόμα.

2) Δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην άμυνα.

Αλλά άμα σκεφτείς πως ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να σκέφτονται, να δουλεύουν, να αφομοιώνουν, να εξελίσσονται και να ανεβαίνουν επίπεδα. Έχουν ταλέντο και είναι ομάδα με μικρό μέσο όρο. Οπότε η ήττα μόνο απαξιωτικά δεν λειτουργεί. Σε καλό θα τους βγει.

Δεν δείχνει ότι δεν ανταπεξήλθαν στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει (τουλάχιστον σε αυτούς που δεν κρίνου τα παιχνίδια μονάχα από το σκόρ, βλέπουν και κάτι παραπάνω), γιατί η γερή άμυνα είναι γερή άμυνα, αυτό κάνανε καλά οι Ισπανοί (σκέψου πόσες φορές μπήκε μέσα στη ρακέτα η μπάλα.) και το αποτέλεσμα ήταν λίγοι πόντοι. Τέλος.

Το παιχνίδι δεν χάθηκε ούτε στη διαφορά ταλέντου, ούτε στην έλειψη προσπάθειας. Ένα πράγμα έκανε τη δουλεία : η καλή άμυνα. Καλή άμυνα = λίγοι πόντοι.

50 πόντους και μετά βίας θα φτάσουμε. Ευχαριστώ τα παιδιά για όλα όσα κατάφεραν αλλά αυτή η τελευταία αισχρή εικόνα τα κατέστρεψε όλα.

Σκέψου πόσα πράγματα πετύχαν και απεδείξαν και πόσα πράγματα σημαίνει ένα παιχνίδι (πόσο μάλλον το σκορ σε ένα παιχνίδι). Και πες μου μετά ότι αυτό είναι σοβαρό συμπέρασμα.

Δημοσ.
Γιατί δεν τόλεγες από την αρχή μόνο μας παιδεύεις?Προσπαθείς τόση ώρα να μας πείς γιά τα μετάλλιά σου καί όχι να μιλήσεις γιά το σημερινό ματς.

Τέλος πάντων μπράβο σου.

Είπα λίγα πράγματα, κανένας σας δεν τα διάβασε, προφανώς δεν πέρνετε χαμπάρι.

Θα πω και άλλα αργότερα, με περιμένουν για να δούμε 24.

Δημοσ.
Ότι και να λέμε' date=' χύσαμε την καρδάρα με το γάλα. Η εθνική ήταν η μοναδική ομάδα που με έκανε να ξαναδώ μπάσκετ πέρισυ και φέτος μετά από χρόνια, γιατί γούσταρα έξυπνο, παθιασμένο και ομαδικό μπάσκετ που παίζει. Μόνο και μόνο για αυτό τους έχω ψηλά, και ας χάνανε και από τους γάλλους, δεν περίμενα την νίκη επί των αμερικάνων για να τους θεοποιήσω.

Σήμερα όμως βγάζω το καπέλο στους Ισπανούς, γιατί μας κερδίσανε στο δικό μας παιγνίδι, ακριβώς όπως κάναμε και εμείς στους αμερικάνους.Ήμασταν και άτυχοι, γιατί κανείς από τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Διαμαντίδη, Φώτση, Κακιούζη, Ντικούδη ή Παπαδόπουλο δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα πάνω του επιθετικά ώστε να μείνουμε στο παιγνίδι. Δεν ήταν τόσο καλοί οι Ισπανοί, εμείς ήμασταν άθλιοι, ώρες ώρες μου δινόταν η εντύπωση πως παίζαν ερασιτέχνες με τόσα λάθη και τέτοια ατολμία. Ήταν αναμενόμενο πως οι Ισπανοί θα φορτώναν την ρακέτα και θα ελπίζανε σε δική μας αστοχία στα σουτ, και ίσως εκεί ήταν που φάνηκε η απουσία το Ζήση για πρώτη φορά μετά από τόσα μάτσ. Πιστεύω πως αν έπαιζε θα είχαν ανοίξει την άμυνά τους οι Ισπάνοί και από πολύ νωρίς.

Την σημερινή ευκαιρία για να σηκώσουμε το κύπελλο δύσκολα θα την έχουμε ξανά στο μέλλον. Η ιστορία γράφει τους νικητές και όχι τους ηττημένους, δυστυχώς για εμάς.

Και για το τέλος, επιτρέψτε μου μια τελευταία κουβέντα: Ακόμα και άν κερδίζαμε σήμερα, αυτό ΔΕΝ θα αποτελούσε την μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού, όπως λέγεται από πολλούς αυτές της μέρες. Για το ποιά θα παραμείνει κατ'εμέ σπουδαιότερη, το αφήνω στην κρίση σας.[/quote']

Απλά RESPECT για την άποψή σου, την οποία και προσυπογράφω, συμπληρώνοντας και μία παράμετρο που δεν διάβασα πουθενά μέχρι τώρα στο thread...

την ΚΟΥΡΑΣΗ από τον ημιτελικό με τις ΗΠΑ...

όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο μήνυμά μου, αν κερδίζαμε τις ΗΠΑ θα κάναμε την υπέρβαση...

Η υπέρβαση δεν μπορεί να γίνει ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ...

Και εγώ πικράθηκα σήμερα...Για λίγο όμως...

Η επιτυχία της εθνικής είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ...

Μπράβο στα παιδιά και στο επιτελείο της Εθνικής μας αλλά και στους άξιους νικητές Ισπανούς...

Φοβάμαι μόνο μην πάρει τους δικούς μας από κάτω και γίνουμε loser όπως στην προ Eurobasket 2005 εποχής...

Δημοσ.

Mπραβο στην εθνικη για την επιτυχια της! το να ειναι νουμερο 2 στον κοσμο δεν ειναι και λιγο, ιδιαιτερα αφου περασαμε τους αμερικανους. ισος εκει, με την υπερπροσπαθεια να στερεψαν τα ψυχολογικα αποθεματα των παιχτων.

Συν την καλοδιαβασμενη ισπανια, που μας εσπασε τον τσαμπουκα, δεν μας ειχε μεινει κουραγιο.

Αντε, ας συμβιβαστουμε με την δευτερη θεση του κοσμου!! ;)

(μ'αρεσε παντος που και οι εκφωνητες με τον τροπο τους ελεγαν οτι δεν πρεπει να ειμαστε καφροι και να κραξουμε τους παιχτες αφου εχουν κανει την μεγαλυτερη επιτυχια ever!)

Δημοσ.

τι θα γίνει ρε παιδιά τώρα; Εδώ βρήκατε να βριστείτε; Το τόπικ δε διαβάζεται πιά!

Δημοσ.
Φαίνεται τόσο πολύ την ευχαριστήθηκες την psοli@ τού Navaro!

Δηλαδή εσύ τώρα είσαι η φωνή της λογικής ή της καφρίλας;

Δημοσ.
Εδώ σε θέλω.Είδες πού καί συ προβληματίζεσαι?

Η βλακεία είναι ανίκητη και πάντα μου προκαλεί κατάπληξη το μέγεθός της.

Δημοσ.

Κερδισαμε με μπασκετ

Χασαμε με μπασκετ

Ουτε ψυχολογιες ουτε τιποτα.Ο Παπαλουκας με τον Διαμαντιδη δεν περασανε ασιστ,κοβονταν ολες οι πασες στα πικ-εν-ρολ,ο Σχορτσιανιτης δεν μπορουσε να παρει μεσα ουτε Α4,εκανε 1-2 επιθετικα,ριμπαουντ ποτε δεν ειχαμε(γιατι ειδα παραπονα για ριμπαουντ,λες και ηταν ποτε τα ριμπαουντ η δυναμη μας),δεν φταινε αυτα,οτι σουταρανε και γραφανε,τελος....

Ψηλα το κεφαλι,ουτε το τελος ηρθε ουτε απο τιποτα ασχετους χασαμε.Παιξανε καλυτερα,δεν ειχανε τον αρχηγο τους αλλα παιξανε σαν ομαδα,δεν κανανε καφριλες,δεν μας υποτιμησανε,δεν μας βγηκε το παιχνιδι αυτα...Χασαμε στο γηπεδο και εχει σημασια.Διοτι αυτο βελτιωνεται,αλλα δεν βελτιονονταν.Δεν παιζουμε μονοι μας,υπαρχουν και αλλοι στο παρκε.Και σημερα επαιξαν πολυ καλα

Φαγαμε 70 ποντους,οχι λιγοι,οχι και πολλοι απλα μας κερδισαν στο παιχνιδι μας,επαιξαν φοβερη αμυνα και απο την στιγμη που δεν ειναι καθε μερα του Αη-Γιαννιου να μπαινουν τα σουτ που βαλαμε με Αμερικανους ηρθε η ευκολη ηττα.

Δημοσ.

kaizer θα συμφωνησω αλλα το θεμα είναι οτι πονανε οι 47 ποντοι ρε φιλε.

Ειμαι της λογικης οτι ειναι ενας αγωνας μπορεις και να τον χασεις και να τον κερδισεις και ειδικα οταν παιζεις με την Ισπανια που εχει πολυ καλη ομαδα αλλα οχι και 47 ποντους.Και μη ξεχναμε οτι ειναι η πρωτη σοβαρη ηττα απο τοτε που πηρε τα πανω της αυτη η ομαδα.Η δευτερη ηταν απο τη Σλοβενια αλλα δεν απασχολησε κανεναν.Μαυτο θελω να πω οτι δε το εχουμε πολυσηνυθησει κιολας

Δημοσ.

Αυτή η ομάδα θα παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ από ότι είδαμε φέτος. Μην ξεχνάτε πέρσυ στο Ευρωμπάσκετ οι εμφανίσεις μας ήταν χειρότερες. Θα έρθουν και άλλες κούπες. Και μην ξεχνάτε, το 2008 και το 2010 δεν είναι μακριά, και οι νεαροί παίκτες θα είναι καλύτεροι τότε. Ο πιο μεγάλος είναι ο Κακιούζης που κλείνει τα 30 το Νοέμβρη.

Δημοσ.
Αυτή η ομάδα θα παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ από ότι είδαμε φέτος. Μην ξεχνάτε πέρσυ στο Ευρωμπάσκετ οι εμφανίσεις μας ήταν χειρότερες. Θα έρθουν και άλλες κούπες. Και μην ξεχνάτε, το 2008 και το 2010 δεν είναι μακριά, και οι νεαροί παίκτες θα είναι καλύτεροι τότε. Ο πιο μεγάλος είναι ο Κακιούζης που κλείνει τα 30 το Νοέμβρη.

Συμφωνώ αυτή η ομάδα έχει διάρκεια και το απέδειξε και φέτος!

Δημοσ.

Ας το κάνουμε πιό 'λιανό' μήπως καί το καταλάβουν μερικοί.Εντάξει πήραμε το ασημένιο μετάλλιο πού μας έλλειπε όλοι χαιρόμαστε γι αυτό αλλά μέχρι εκεί.Έχω πανηγυρίσει αρκετές φορές με την Εθνική τού Μπάσκετ καί την ευχαριστούμε.Αλλά πείτε μου πού θα ξαναβρούμε την ευκαιρία να νικήσουμε τις ΗΠΑ,να πάμε τελικό με μιά Ευρωπαική ομάδα όπου πάντα έχουμε πιθανότητες νίκης?

Άραγε τι να σκέφτονταν οι Αμερικανοί βλέποντας το χάλι της ομάδας μας στον τελικό?

Με λίγα λόγια θεωρώ υπερβολικές τις εκδηλώσεις μερικών πού χοροπηδάνε στις πλατείες γιά μιά ομάδα πού ήδη μας έχει δώσει πολλές χαρές.Αυτό θα μπορούσε να το κάνει καί δικαιολογημένα π.χ η Τουρκία πού δεν έχει διακρίσεις.Αυτό κάνει ο χορτάτος.Ο διψασμένος κάνει το άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...