Προς το περιεχόμενο

mundobasket

revil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω τον εκοψα τσαμπουκαλεμενο αρκετα και εκνευριζεται ευκολα.Μακαρι.Ο χειροτερος σουτερ ειναι ο εκνευρισμενος σουτερ

Το τικ ειναι που κουναει το κεφαλι του σαν να τιναζει το μαλλι η καπως ετσι

• Απαντ. 956
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν μπορω να ψαχνω για να κανω quote αλλα

α. Ο Λαζος έχει τις καλυτερες κινήσεις με πλατη στο καλαθι απο καθε αλλο ψηλο στην Ευρωπη (με προσωπο πιστευω ο Σκολα), χρησιμοποιει και τα δυο χερια στην επιθεση με την ιδια ευκολια και ευστοχια ενω εχει εξαιρετικες τοποθετησεις, μπορει να βγάλει ανετα με φαουλ τον αντιπαλο ψηλο. Το οτι οι αμυνες κλεινουν πανω του δειχνει μονο την εκτιμηση που του εχουν οι αντιπαλοι προπονητες (οι Σλοβενοι τον επαιζαν μονιμα με δυο), εχει υπομονη στην επιθεση και δεν φοβαται να δωσει και να φαει ξυλο (χωρις να εκνευριζεται).

Στα Αρνητικα του τωρα : Κυριοτερο ειναι οτι δεν εχει καλό πατημα και συνηθως αφηνει την μπαλα στο καλαθι χαλαρα. Δεν τοσο καλος με προσωπο ή μακρια απο το καλάθι, δεν εχει καλο σουτ απο μέση απόσταση, έχει καλη πασα αλλα παιρνει πολυ βελτίωση ακόμη ειδικα στην αδυνατη πλευρά. Δεν ειναι καλος στο pick 'n roll. Στην αμυνα τωρα δεν ειναι ο παικτης φοβητρο και οι αντιπαλοι ψηλοι προσπαθουν να τον παρασυρουν εξω για να εκμεταλευτουν το οτι ειναι αργός. Ειναι καλος ριμπαουντερ αλλα οχι ο καλυτερος.

* στα συν ειναι οτι δεν φορτωνεται με φαουλ.

Επαναλαμβανω παλι οτι ολες μα ολες οι αμυνες προσαρμοζονται πανω του αν ειχε καποιον σταθερο σουτερ η Ελλάδα π.χ. μασιγιάουσκας τοτε οι αντιπαλοι προπονητες δεν θα μπορουσαν να τον παιζουν με συνεχη νταμπλ τιμ.

β. Τον Μασιγιαουσκας χθες ελάχιστα τον επαιξε ο Διαμαντιδης. Ο Χατζηβρεττας έχει το ρολο του εξολοθρευτη στην εθνικη και μετα ο Σπανουλης. Ο Διαμαντιδης και ο Παπαλουκας ειναι κυριως για ομαδικες αμυνες για να στεινουν παγιδες να δεινουν βοηθεια όπου χρειαζεται και να κλεβουν μπαλες. Πάντως ο ματσε ειναι πολυ καλός παίκτης, ηγέτης δεν ειναι σαν τον Γιασικεβίτσιους, μπορει να ανεβάσει οποιαδηποτε ομάδα 1 επίπεδο και να έχει μονιμα 20+ ποντους με καλα ποσοστά αρκεί να παιρνει τα σκριν που θελει και φυσικα να υπαρχει ενας καλός playmaker για να κανει παιχνιδι.

γ. Ο Γιαβτοκας θα κάνει θραυση στο ελληνικο πρωτάθλημα αφου μονο ο Σχορτσανιτης μπορει να τον κοιταξει στα ματια (8 -10 ποντους μαλλον μονο με καρφώματα). Παντως δεν ο μεγάλος παικτης που θα κανει τη διαφορά αλλά τουλάχιστον ειναι σεντερ κατι που εδω και 4 χρονια δεν είχε ο ΠΑΟ.

* Ούτε ο Γιαβτοκας ούτε ο Ματσε άξιζαν τοσα χρήματα πάντως απλως ηταν τυχεροί που βρέθηκαν να ειναι οι πρωταγωνιστες σε ενα παιχνίδι εντυπώσεων αναμεσα σε ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. Ο Σισκαουσκας μάλιστα και θα το δειτε (πολυ καλη μεταγραφη που περασε απαρατήρητη).

Δημοσ.

ειδα το ματσακι της ελλαδας χτες σε 2 δοσεις. το 1ο ημιχρονο live και το 2ο στην επαναληψη (σφαλιαρες στην καφετερια που πηγα και μου ειπαν οτι "δεν εχουν κεραια"!!!????!!!!???!!!).

πραγματικα, απ'τα πιο παραξενα ματσακια που εχω παρακολουθησει τελευταια. αν καποιος εβλεπε μονο τα κλεψιματα που καναμε στο 2ο ημιχρονο, θα νομιζε οτι η λιθουανια, στην καλυτερη περιπτωση, ειναι ελαφρα καλυτερη απ'το καταρ. απ'την αλλη αν καποιος εβλεπε τα δικα μας χαμενα rebound θα νομιζε οτι εμεις ειμαστε ελαφρα ανωτεροι των καταρ-αμενων.

τεσπα, αν το φτιαξουμε λιγακι το θεμα των rebound δυσκολα μας χτυπαει ομαδα που δεν ειναι USA.

αλλα το πιο σπαστικο πραγμα που εχει σχεση με την εθνικη μεχρι στιγμης ειναι ο Χατζηγεωργιου που περιγραφει τους αγωνες. Φανταζομαι οτι ολο και καποιος θα τον εχει αναφερει και ετσι κι αλλιως αποτελει γνωστη ποσοτητα, αλλα το παληκαρι εχει χειροτερεψει ακομα περισσοτερο. Ο τυπος μιλαειμιλαειμιλαειμιλαει χωρις σταματημο λες και δεν υπαρχει αυριο. Πραγματικα δεν εχω ξανακουσει ανθρωπο να μιλαει τοοοοοσο πολυ για πει τοσο λιγα. Χωρια το γεγονος οτι προσπαθει να αντιγραψει τον (πηγαιο και αληθινο) ενθουσιασμο αλλων-πχ αμερικανων- σχολιαστων. Οποιαδηποτε καλη/ομορφη ενεργεια αναγεται σε εκπληκτικη/μαγικη σε σημειο που αναρωτιεται καποιος τι βλεπει. Βεβαια εγω αναρωτιεμαι κατι αλλο: αν μετεδιδε nba θα πεθαινε απ'τη χαρα και τη συγκινηση??? Ημαρτον, καποιος να τον σταματησει. Ας μεταδωσει καποιος αλλος επιτελους. Απο το Σκουντη και τον Ιωαννου μεχρι τα παληκαρια που μεταδιδουν αυτη τη στιγμη το Γερμανια-Ισπανια.

ps: ρε kaizer εισαι lol. Παταβουκας /bow

Δημοσ.

O Χατζηγεωργιου - Ι love Διαμαντιδης. Ειναι αληθεια οτι μας εχει κουρασει και θα μας κουραζει. Παλι καλα που υπαρχει και ο Βασιλακης έστω και αν εχει βραχνιασει λιγο η φωνη του (εχω μερικους αγωνες του Αρη που κανει ρεπορταζ απο τους παγγους ακομα καμια σχεση η φωνη του με τωρα) και σωζει την κατασταση. Και ο Βαγγελης καλος ειναι τιποτα το ιδιαιτερο ομως. Εχω επιθυμησει παντως Παπαδογιαννη...

Δημοσ.

προσθεστε μια ψηφο στους υποστηρικτες "αντι-λαζο"!

το παληκαρι ξερει κανταρια μπασκετ (οπως κ ο ρεντζιας),εχει καλες κινησεις(οπως κ ο ρεντζιας), ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΛΩΡΟΣ(οπως κ ο ρεντζιας),εχει δουλεψει ελαχιστα στη ζωη του(οπως κ ο ρεντζιας),δεν εχει πολλα ριμπαουντ *(συμωνα με το υψος του κ το υψος των αντιπαλων του)(οπως κ ο ρεντζιας),και γενικοτερα,ειναι ΜΙΑ ΚΟΨΙΑ με τον θυμιο!

ειναι ενας κλασσικος ελληνας αθλητης,που βαζοντας 25 ποντους στον ηρακλη,νομιζε οτι επιασε τον ταυρο απο τα κερατα!

ο μασιγιαουσκας,ειναι καλος παιχτης,αλλα δεν ειναι μποντιρογκα,κ ουτε θα γινει. σε μια ΠΟΛΥ καλη ομαδα,ισως κ να ηταν ο ηγετης της,αλλα δε νομιζω οτι μπορει να ανεβασει οποιαδηποτε ομαδα ενα επιπεδο,οπως πιστευω για τον μποντιρογκα.

ο γιαβτοκας,εχει το κλασσικο προβλημα που εχουν ολοι οι ψηλοι που εχουν παιξει στο ΝΒΑ. τα φαουλ. θελει πολυ δουλεια για να καταλαβει οτι στο ευρωπαικο μπασκετ,οι περισσοτερες επαφες ειναι φαουλ. παντως,ειναι καλος παιχτης,κ ειδικα για αυτον που τον θελει ο παναθηναικος,νομιζω οτι ειναι ιδανικος....

οσο για τους δημοσιογραφους....ελεος πια,ποσο ακομα θα ακουμε αυτους τους ανθρωπους να κακοποιουν τα αυτια μας,κ να βιαζουν τη νοημοσυνη μας?

Δημοσ.
Παιδιά υπάρχει κάποιο site που να έχει παγκόσμια rankings ή και ευρωπαίκα για τις εθνικές ομάδες όπως στο ποδόσφαιρο? Να δουμε και σε τι θέση είμαστε!

Και για συλλογικό επίπεδο αν γνωρίζετε...

http://www.fiba.com/pages/en/misc/ranking/FIBArankingG.asp?an_id=557&pn_id=178&

8οι στην παγκόσμια κατάταξη.

Δημοσ.

Κρις

Συμφωνουμε δηλαδη οτι το μονο πραγματικο πλεονεκτημα του Λαζου ειναι η κινηση με πλατη...χτες παντως δυσκολευτηκε με τους Λαβρινοβιτσεους.Ο Λαζος ειναι καλος επιθετικα αλλα μαρκαρεται!Δεν εχου πλουρεαλισμο.

Αντρεα

ο Γιαφτοκας ΔΕΝ εχει παιξει ΝΒΑ

Δημοσ.

παπαδογιαννης ftw!!! ειμαι μεγας fan.

αλλα για να πω την αληθεια κι αυτος μοιαζει αλλαγμενος τα τελευταια 2-3 χρονια. Σα να μεγαλωσε/παραξενεψε καπως. Αλλα παραμενει μεσα στην top 2αδα μπασκετικων δημοσιογραφων(παρεα με το Σκουντη).

Σχετικα με το "Λαζο" που απ'οτι βλεπω τρωει αρκετο θαψιμο: σαφως και εχει τρανταχτες αδυναμιες (και κλασσικες ελληνικες αδυναμιες οπως λεει και antreaslam- παροτι θεωρω οτι ο ρεντζιας ειναι τουλαχιστο μια κλαση κατω), αλλα τετοιοι παιχτες -δηλαδη που να ξερουν μπασκετακι- και με τετοιο υψος σπανιζουν οχι μονο στην ευρωπη, αλλα και στο nba. ο γιαννακης εχει χτισει το επιθετικο παιχνιδι της ομαδας στον Παπαδοπουλο και τον εχει κανει τον κινητηριο μοχλο της ομαδας οταν δεν αμυνομαστε. και γι'αυτο αλλωστε στην καλη μερα του "Λαζου" τα περισσοτερα απ'τα επιθετικα μας ατου θα φανουν και θα λειτουργησουν. και εκτος αυτου, ειναι μαλλον ο καλυτερος ελληνας στο ενας-εναντιον-ενος , αυτη τη στιγμη τουλαχιστον (γιατι ο σπανουλης πχ τα εχει σπασει ελαφρως). Οταν ομως ο "Λαζος" δεν ειναι σε καλη μερα, τοτε λογικα- και αφου το μεγαλυτερο μερος των set επιθεσεων μας ειναι στηριγμενο σε αυτον- κανουν "μπαμ" ολες αυτες οι γνωστες αδυναμιες.

Δημοσ.

Καιζερ : Ειναι το μεγαλυτερο του πλεονεκτημα οχι το μοναδικο. Ναι δυσκολευτηκε πολυ ο Γιαβτοκας και ο Λαβρινοβιτς να δεις ομως ποσο δυσκολευτηκαν. Γιαβτοκας 5 φαουλ σε 7'-8' 0 ποντοι, Λαβρινοβιτς 5 φαουλ προς το τελος. Δηλαδη ενας απο τους 3 καλυτερους παικτες της Λιθουανιας ο παικτης που καρφωνει και σπαει μπασκετες και δεν ξερω και εγω τι αλλο αντεξε 7'. Και ναι μαρκαρεται απο 2 και 3 παικτες.

Ο Λάζος δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση με το Ρεντζια.

Δημοσ.

καιζερ,σορρυ,εχεις δικιο!

κριςΧΧΧ, ο ρεντζιας ειναι μια κλαση κατω απο τον παπαδοπουλο,δε διαφωνω,αλλα οχι και καμια σχεση! ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιοι παιχτες,απλα ο παπαδοπουλος κανει οτι εκανε ο θυμιος,15% καλυτερα!

(σοβαρα τωρα,δε μπορω να σεβαστω ενα παιχτη,που υπο τις οδηγιες του καλυτερου προπονητη στην ευρωπη,4 φορες διωχθηκε απο την προπονηση,γιατι χαζευε ενω επαιρνε οδηγιες,και σε ηλικια που θα επρεπε να στεκεται σουζα σαν τσολιας στο συνταγμα!)!

Δημοσ.

Δεν ξερω αν δουλευει στις προπονησεις... Αλλα ο Λαζος παιζει με πλατη ο Ρεντζιας μονο με προσωπο και σουτ. Ο Λαζος ριχνει και τρωει ξυλο στο ζωγραφιστο ο Ρεντζιας δεν πλησιαζει. Και οι δυο εχουν αδυναμια στα ριμπαουντ (ο ρεντζιας ειναι καλος στα επιθετικα ριμπαουντ). Το οτι παρολλο που ο Ομπραντοβιτς τον εδιωχνε απο την προπονηση τον θεωρουσε μεγαλο παικτη δεν σου λεει τιποτα; Το οτι ο Γιαννακης, ο Ιβκοβιτς στηριζουν ολη την επιθεση πανω του δεν σου λεει τιποτα. Το οτι του χρονου που θα ειναι ελευθερος ο Παυλος θα του σκαει 2.000.000 για να ερθει στον ΠΑΟ;

Δημοσ.
Θυμησε μου 3 πασες που εβγαλε που δεν θα σκεφτοταν να βγαλει ο Κωστας ο Παταβουκας.Αυτα ειναι μαλακιες του Παπαδημητριου,λες και ειμαστε ιθαγενεις και ηρθε ο κονκισταδορας πανω στο ασπρο αλογο.Δεν ειπαμε οτι ειναι κανενας ασχετος να μην ξερει ποτε να πασαρει

Kαλα δεν ειπα οτι εκανε τις τρομερες ασιστ.

Απλουστατα δεν υπηρχε συστημα που να τον βοηθαει.Ενα σκριν για ελευθερο σουτ δεν υπηρχε.Αντιθετα με Τουρκια πολλα συστηματα ηταν για να τον βγαζουν στο τριποντο και τα πεταγε αγγιχτα.

Ρε παιδια ακουσατε τι ειπε καποια στιγμη ο σχολιαστης.Ειχε λεει ρεκορ 98/98 βολες?

Δεν ξερω τι λετε,παντως εμενα μου γεμιζει το ματι.

Ισως να μην αξιζε τα λεφτα τα οποια πηρε,αλλα χεστηκα κιολας.

Δικα μου ειναι?

Οντως παντως ειναι καλτ φιγουρα.Ωραιος τυπος.

Απο εκφωνητες εγω προτιμω ευκολα Παντελη Διαμαντοπουλο.

Δημοσ.
παπαδογιαννης ftw!!! ειμαι μεγας fan.

Και ειναι και Νικς.Παμε μωρη Νεα Υορκη,παλι με χρονια με καιρους,παλι δικα μας θαναι

Καιζερ : Ειναι το μεγαλυτερο του πλεονεκτημα οχι το μοναδικο.

Σορρυ αλλα θεωρω πως ειναι το μοναδικο του ΠΛΕΟΝεκτημα.Οχι προσον,πλεονεκτημα.Δεν βρισκω κατι αλλο που να μην κανει ο Βουισιτς ή ο Σκολα

Το οτι του χρονου που θα ειναι ελευθερος ο Παυλος θα του σκαει 2.000.000 για να ερθει στον ΠΑΟ;

Αυτο αν γινει θα γινει λογω ελλειψεων ψηλων και οχι λογω αξιας.Και να σου πω κατι?Αν αποκτηθει ο Λαζος ΚΑΙ ο Μαυροκεφαλιδης οπως λενε,εγω σου λεω οχι του χρονου αλλα σε 2 χρονια ο Μαυροκεφαλιδης μπορει να του φαει την θεση.Γιατι ειναι παιδι που μαθαινει και δεν θεωρει τον εαυτο του παικταρα

Θαθελα να δω τον Λαζο στο ΝΒΑ,σε παιχνιδια που το κορμι του δεν θαναι κατι εξαιρετικο αλλα κατι συνηθισμενο.Γιατι τωρα στηριζεται οτι ξερει καποια στοιχειωδη πραγματα που δεν απαντονται σε αλλα σεντερ.Απεναντι στον Ντανκαν ομως?

Kαλα δεν ειπα οτι εκανε τις τρομερες ασιστ.

Απλουστατα δεν υπηρχε συστημα που να τον βοηθαει.Ενα σκριν για ελευθερο σουτ δεν υπηρχε

Μα αυτες τις αμυνες θα βρει στην Παναθα ή στα πλευοφ της Ευρωλιγκα.Και εκει θα πρεπει να παρει το σουτ ιν γιορ φεις.Εκει εγω στεκομαι,οτι κατ'εμε ΔΕΝ μπορει να το κανει,δηλαδη ουτε Εντι ειναι ουτε Πετζα,ουτε Πρελεβιτς μην σου πω.Ειναι απλα ενας καλος σουτερ που συνεπεσε με την επαναδραστηριοποιηση του Ολυμπιακου και εχει παρουσιαστει ως ο υπερπαικτης των 5 ηπειρων

Παρεπιπτοντως,οι ιδιοι οι Λιθουανοι σε διεθνη φορουμ υποστηριζουν πως τους λειπει ηγετης καθοτι ο Μασιγιαουσκας λενε δεν ειναι ουτε Γιασικεβιτσιους ουτε Σισκαουσκας

Δημοσ.

μα ακριβως τα ιδια λεμε κρις ΧΧΧ ,μονο που τα βλεπουμε απο αλλη γωνια!

ο ομπραντοβιτς τον θεωρει παιχταρα,κ τον ΕΔΙΩΞΕ παρολαυτα!

ο γιαννακης δε,δεν εχει αλλο ψηλο ,δεν ειναι ομαδα,δε μου αρεσει ο Χ, αγοραζω τον Ψ.Δεν ξερεις αν δουλευει,αλλα φαινεται αυτο! Δεν εχει βελτιωση, δεν κανει κατι διαφορετικο,δε συγκεντρωνεται (τρομερο μειονεκτημα στον αθλητισμο),κ στηριζεται στην πολυ καλη του κινηση κ στο υψος του,χωρις ομως να μπορει να μου εξασφαλισει τα στοιχειωδη πλεονεκτηματα που μπορει να μου δωσει το υψος του αμυντικα (8 ριμπαουντ,1 ταπα,1 αλλοιωση για παραδειγμα)!

οσο για τον ιβκοβιτς,μην ξεχνας οτι πηγε στην (τοτε)6η ομαδα της ρωσσιας, οποτε υποχρεωτικα επρεπε να στηριχτει σε παιχτες που α)δεν τους ηθελε η υπολοιπη ευρωπη β)εχουν ταλεντο,κ απλα πρεπει να τους χειριστεις ειδικα για να τους το βγαλεις προς τα εξω! μη μου πεις οτι πιστευεις οτι ο σπανουλης,ή ο διαμαντιδης,θα πηγαιναν ποτε στη διναμο μοσχας???

το οτι του χρονου ο παυλος μπορει να του σκασει 2 μυρια,δε μου λεει απολυτως τιποτα. να σου θυμισω καποια συμβολαια του παναθηναικου?

Χουπμαν...200 εκατ δρχ το χρονο

Παπαγιαννης...140 εκατ δρχ/χρονο

Γεωργικοπουλος...100 εκατ δρχ/χρονο

και παει λεγοντας...

τα λεφτα που σκαει ο παυλος,ειναι συναρτηση πολλων πραγματων,οχι μονο μπασκετικης παιδειας!!!

οσο για αυτο που λεει ο καιζερ,συμφωνω ....αν του χρονου ερθουν μαυροκεφαλιδης κ λαζος,κ μεινουν τσαρτσαρης κ ντικουδης,μεχρι και 4η επιλογη θα ειναι ο λαζος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...