Προς το περιεχόμενο

mundobasket

revil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αμερικανική ομάδα πήρε χρόνο για προετοιμασία (εντάξει, λίγο μεν, αλλά όλες οι προηγούμενες έδιναν ραντεβού δυο μέρες πριν την έναρξη), είχε έναν αξιολογότατο προπονητή, που προσπάθησε να βγάλει κάτι από 12 παίκτες που οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί), πήρε πρωτοκλασσάτους σταρ (Τζέημς, Ουέηντ, Άντονι ήταν πρωταγωνιστές στα Play Offs - ειδικά οι δύο πρώτοι, ο Ουέηντ π.χ. πήρε τους Heat από το χέρι στους τελικούς).

OK, δεν είχε Κόμπε, Ντάνκαν, Στουνταμάιρ, και άλλους, αλλά ήταν επιλογή των παικτών να μην αγωνιστούν στην εθνική ομάδα απ' όσο ξέρω. Όσο ήταν επιλογή του Στογιάκοβιτς να μην παίξει στην Σερβία (και πέρυσι και φέτος), των Γιασικεβίτσιους και Σισκάουσκας επίσης, κτλ κτλ. Το πρόβλημα είναι ότι σαφώς οι Αμερικάνοι είναι πεσμένοι σε σχέση με 10-15 χρόνια πριν (Dream Team I και II) και οι ποσότητες των παικτών τους δεν είναι ανάλογες εκείνων των δύο ομάδων. Οπότε είναι δύσκολο χωρίς ΟΜΑΔΑ να χτυπήσουν κάποιες ομάδες που σαφώς έχουν γίνει πολύ ισχυρές μέσα στον χρόνο. Αυτές οι ομάδες είναι που ξεχώρισαν και στο Μουντομπάσκετ, αναφέρομαι σε μας, Αργεντίνους και Ισπανούς, που έτυχε να έχουν ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο και ποιότητα εδώ και λίγα χρόνια, πράγμα που συνέπεσε με την πτώση των Αμερικάνων. Οπότε, ήταν λογικό οι σφαλιάρες να έρχονται η μία μετά την άλλη.

Γι' αυτούς που λένε "ΟΚ, τους κερδίσαμε, αλλά δεν είχαν Ντάνκαν, Άιβερσον, Ο' Νιλ, να θυμίσω ότι στους Ολυμπιακούς του 2004 παρατάχτηκαν με Anthony, James, Wade (βέβαια ήταν σε πρώιμο στάδιο σε σχέση με τώρα), Duncan, Iverson, Stoudemire. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν στους ομίλους με 19 (!) πόντους από το Πουέρτο Ρίκο του Χοσέ Πικουλίν στην πρεμιέρα και με 4 πόντους από τη Λιθουανία, να πάρουν με το ζόρι εμάς (77-71), Αυστραλία, και Ισπανία (στους 8), μέχρι να προσγειωθούν στους 4 από τους Αργεντίνους και να βγουν τρίτοι πάλι με το ζόρι με τους Λιθουανούς.

Φέτος έκαναν προσπάθεια να φτιάξουν ανταγωνιστική ομάδα (ομάδα, έτσι;). Επίσης θεωρώ το ότι πήραν μόνο 3 σούπερ πρωτοκλασάτους παίκτες είχε και μια λογική να χτίσω μια ομάδα γύρω τους, γιατί με 8 πρωτοκλασάτους παίκτες κινδυνεύω να έχω μια 5άδα που ο καθένας παίζει για την πάρτη του, και δεν έχω Τζόρνταν, Μάτζικ, Μπερντ, Μπάρκλευ, Μαλόουν, Γιούιν, κτλ. που έχουν την ευφυία και την ικανότητα να παίξουν και μόνοι τους και σαν ομάδα.

• Απαντ. 956
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

A,και αν μου επιτρεπεται μια τεχνικη παρατηρηση

Η ευτυχια αυτης της ομαδας και του Γιαννακη ειναι οτι σε καθε ματς μπορουν νομιμα και κατεβαζουν 9αδα αντι για 5αδα

Με Παπαλουκα-Διαμαντιδη-Σπανουλη εχεις με 3 παικτες

3 πλευμεηκερ

2 σουτινγ γκαρντ

2 σμολφοργουορντ

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο παρκε ανα πασα στιγμη

Εχεις 3 παικτες που μπορουν να παιξουν αμυνα,να κατεβασουν,να σουταρουν,να ΔΥΕΙΣΔΥΣΟΥΝ(ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ σημαντικο οπλο για τους περιφερειακους σου να διεισδυουν,αποκτας τεραστιο πλεονεκτημα στα πικ-εν-ρολ και στα isollation συστηματα σου),να οργανωσουν,να κλεψουν,να παρουν φαουλ,να κανουν φαουλ,να φανε ξυλο,να δωσουν ξυλο,να παρουν ριμπαουντ,να βγαλουν ασιστ,να σουταρουν απο τα 7 μετρα,να πανε στο 1 εναντιον 1,να σουταρουν με fade away

ΔΕΝ υπαρχει στην Ευρωπη τετοια τριπλετα περιφερειακων,ειναι φοβερο να παιζει η Αμερικη με 2αρι και 3αρι τους ψηλους (2,03) Αντονυ και Τζεημς που ειναι και σαν μποντυμπιλντεραδες και να μην φοβασαι να ριξεις και τους 3 σου πλεημευκερ γιατι θα ξερεις οτι ΚΑΙ θα σου οργανωσουν ΚΑΙ θα σου παιξουν αμυνα και και και και...

(Και βασικα σκεφτομαι....Α ρε μαλακα Βασιλη,να ειχες κατσει,να σου εφερνε και ο Παυλος τον Παπαλουκα και στο ΟΑΚΑ θαπεφτε πολυ φαπα φετος...)

Δημοσ.

θα το παρουμε γιατι ψαχνουμε καινουριους πελατες και τους βρηκαμε.Δηλωσε ενας ελληνας στην tv.Δλδ αν το ελεγε αυτο ενας ισπανος δε θα νευριαζαμε τρελα?

για να συνεχισω αυτο που ειπα πριν.

Δημοσ.
(Και βασικα σκεφτομαι....Α ρε μαλακα Βασιλη,να ειχες κατσει,να σου εφερνε και ο Παυλος τον Παπαλουκα και στο ΟΑΚΑ θαπεφτε πολυ φαπα φετος...)

my thoughts exactly ρε συ Μήτσο καθώς διάβαζα το μύνημα σου...

Δημοσ.
μόνο εμενα δεν ενόχλησε αυτο?

προσωπικα γελασα κιολας.

Ενταξει δε θελουμε να μας θιγουν αλλα πολλοι απο μας το ιδιο θα απανταγαν.

Ο τυπας αυτος εκανε πλακιτσα και φυσικα γνωριζει την ομαδα που τον απεκλεισε απο το euro και που πηρε περυσι το ευρωπαικο στο μπασκετ.Εχουμε και τη μύκονο ντε

Σοβαρα παντως δε νομιζω οτι ειναι λογος για να νευριαζουμε,σιγα κιολας.

Αν ημασταν εμεις στη θεση του πιθανοτατα θα απανταγαμε το ιδιο,σκεφτητε το ρε μαγκες

Δεν τσαντίστηκα revil. Απλώς έχω ένα κουσούρι (το οποίο πολλοί θα το έχετε πάρει χαμπάρι και στο insomnia). Αν δεν έχω την τελευταία λέξη σκάω, κάνω σα μικρό παιδί. Οπότε ναι μεν χαμογέλασα όταν το διάβαζα (διότι ξέρω ότι ειδικά χωρίς τον Γκασόλ, έχει ιδρώσει η σούφρα τους), αλλά θέλω να τους βάλω κάτι στο στόμα για να μη χρειαστεί να δευτερολογήσουν. ;)

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να σε ακούω να "χαιδεύεσαι" αναλογιζόμενος τι παιχταράδες είχε/έχει η ομάδα σου στο μπάσκετ ενώ δεν ακούω κανέναν γαύρο να λέει "πόπο τι αράπη έχουμε" πχ. Για την εθνική μιλάμε. Και για να το πω καλύτερα, για μπ-μπ-μπάσκετ μιλάμε.

Δημοσ.

εμείς φταίμε που έχουμε καυλιάρικη ομάδα ρε συ kirileman? :)

Έκανες edit ή μου φάνηκε;

Αν εσύ το βλέπεις σαν προσπάθεια μας να καπηλευτούμε την επιτυχία της Εθνικής δε θα κάτσω εγώ να σου αλλάξω την εντύπωση....

Δημοσ.
Έχω βαρεθεί να σε ακούω να "χαιδεύεσαι" αναλογιζόμενος τι παιχταράδες είχε/έχει η ομάδα σου στο μπάσκετ ενώ δεν ακούω κανέναν γαύρο να λέει "πόπο τι αράπη έχουμε" πχ. Για την εθνική μιλάμε. Και για να το πω καλύτερα, για μπ-μπ-μπάσκετ μιλάμε.

Δηλαδή ο Σκορτσιανίτης έχει μεγαλύτερη συμβολή από το Διαμαντίδη ας πούμε;

Οπότε τι να πεις;

Δημοσ.

ενα ζητω στον παναθηναικο για την προσφορα του στην εθνκη ελλαδος με τους παιχτες που δημιουργησε ολοι απο τα φυτωρια του αλλα ρε παιδια πρωτα ημαστε ελληνες και μετα βαζελοι γαυροι αεκτζηδες παοκια αετος κωλοπετειντσας ημαρτον δηλαδη

Δημοσ.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τα blogs της fiba.com (του Jeff Taylor):

IT'S A NUMBERS GAME FOR TEAM USA

We thought the Americans knew what they were doing at the FIBA World Championship but in the end, they did not. With their NBA players, and coaches from both the professional and collegiate ranks, Team USA crashed out of gold medal contention against a Greece team with no stars and no names.

And that second bit – no names – should be taken literally. They were just numbers to USA coach Mike Krzyzewski.

After the 101-95 defeat for the Americans, Coach K said: "I thought number four was spectacular in the first half, number seven was spectacular in the second half and number 15 hit huge shots for them at the end of the clock in the second half."

How many times do the United States have to lose in international tournaments before they truly know who they are up against? The US team played with heart, and they were classy. They rarely complained about things on the court.

Number four has a name, though, and it's not difficult to say. He is Theo Papaloukas, one of the Greek heroes on their European Championship winning side in Belgrade and the same man who led CSKA Moscow to the Euroleague title in 2006. Doesn't Coach K, a legend at Duke University, know number seven, Vasilis Spanoulis, another EuroBasket star who was Panathinaikos' best player this year in the Euroleague? Spanoulis has signed to play with the Houston Rockets for the forthcoming season.

Then there is number 15, Mihalis Kakiouzis, the Greek captain. Kakiouzis is a big-time player in Europe with Winterthur Barcelona, a European champion with Greece.

If you don't know the enemy, how do you expect to beat the enemy?

That goes for the players, too. Dwyane Wade, one of the team's three captains, had talked about Greece beforehand. "We haven't seen them play yet," Wade said, "but I'm sure the coaches will do a great job in breaking down the game-plan."

Why had the USA team not seen them play? In Saitama, behind one of the baskets, seats are often occupied by other team's coaches and players watching games. There was ample opportunity for Team USA to watch, if only for a quarter, the Greek team.

Even more mind-boggling was the Americans' lack of preparation for Sofoklis Schortsianitis, the 6ft 9in, 125-kilogram man mountain who came into the game and scored 14 points. Howard did get burned by Schortsianitis as the big guy scored out of pick-and-rolls, but surely that could have been rectified at half-time. Shane Battier, the Americans' top defensive player, spoke as if the USA had not watch big Sofo dominate Yao Ming of China in the last 16 and then France's Ronny Turiaf and Florent Pietrus in the quarter-finals. "We didn't have any answers," Battier said.

Coach K also made a major blunder by hardly playing center Dwight Howard in the second half despite his dominating display in the first two quarters when he scored 10 points and grabbed seven rebounds in 13 minutes.

It was uncomfortable watching this Team USA lose. I love the Greeks, love the Spaniards and love the Argentinians, but I am American. If we are going to lose, we need to lose while playing our best. Why do we play China, Brazil, Puerto Rico and Korea in the build-up, and not Greece, Argentina or Spain? Korea are not even at the FIBA World Championship. Of the other three, only China advanced to the knockout stage. Spain, meanwhile, played the Argentinians twice, and that clearly gave them a psychological boost after beating the South Americans each time.

Jerry Colangelo, Team USA's executive director, said: "I think we learned a great deal at this tournament, big time. "There were a lot of good things, and there are some things we are going to have to do better. That is how good the competition is."

At least, Coach Mike Krzyzewski should learn the names and the players in the two years before the Olympics. Know who the Greek players are. Afterall, the two teams could end up meeting in the Beijing Olympics.

For now, he will return to Durham, North Carolina, thinking about numbers, and not just the two in the final score: 101-95.

Coach K said: "Number four was brilliant in the first half. Some of the plays he made … he was just terrific."

Edit:

Εξαιρετικό και το σχετικό του George Eddy:

"...The mentally tough Greeks had all the answers playing slow or fast(to come back from twelve down), big or small, outside or inside, drive or shoot, you name it, they mastered it.

Their adaptability to all situations is amazing, They beat USA at it's own high-scoring game, shootig 63 percent!..."

Δημοσ.

Ρε παιδιά το παρατηρήσατε ότι όσο έπαιζε ο Γκαζόλ η Ισπανία πέταγε ενώ 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα που βγήκε έπαθε ένα πατατράκ και κόντεψε να χάσει το παιχνίδι;Πιστεύω ότι αν μαρκάρουμε καλά τον Ναβάρο και τον Καλντερόν αλλά και τον Γκαρμπαχόθα τότε έχουμε ελπίδες.Αν και είναι πολύ δύσκολη ομάδα πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες.Η προιστορία βέβαια με την Ισπανία δεν είναι καλή.Σε 35 παιχνίδια έχουμε χάσει τα 25.

Δημοσ.

εγω ειμαι πολυ αισιοδοξος.

γενικα αυτη η εθνικη ομαδα(σε αντιθεση με αυτη του ποδοσφαιρου)σου βγαζει μια απιστευτη σιγουρια.

Δημοσ.

Ας γράψω και εγώ 2 κουβέντες για το γούρι (μια που έλειπα στον ημιτελικό) :

Χεχε! Α ρε παίδες, πολύ γουστάρω την όλη φάση! Τι μπασκετάρα που έπαιξαν τα παλλικάρια μας βρεεε!!!

Πάντως, θα είναι αρκετή πίκρα να το χάσουμε τώρα, που δεν το πιστεύω με τίποτα. Φαντάζεστε; Να αποκλείεις τους Αμερικάνους και μετά να χάνεις στον τελικό από ευνούχους Ισπανούς; Ποτέ! Με 23 πόντους θα κερδίσουμε! Άλλωστε η ιστορία δείχνει ότι η Ελλάδα στον ημιτελικό δυσκολεύεται. Τον τελικό τον έχουμε πιο εύκολα ;-)

By the way, λιώνω στα γέλια ν'ακούω σχόλια στην TV του τύπου "ε, μα φυσικά και θα έχαναν κάποια στιγμή οι Αμερικάνοι γιατί δεν παίζουν ομαδικά". Βρε τους φουκαράδες... Να παίζουν τόσο λάθος σύστημα που κερδίζαν μόόόνο με 30 πόντους διαφορά μέχρι τώρα... τς τς τς.... εγώ πάντως, από την στιγμή που έβαζαν μόνο 110 πόντους σε κάθε παιχνίδι και όχι 160, σκέφτηκα μέσα μου "αυτή η ομάδα, δεν έχει μέλλον. Το πολύ πολύ να φτάσει στον ημιτελικό"

Επίσης, γελάω (αλλά και εκνευρίζομαι) με όλους τους μαϊντανούς της τηλεόρασης που κάνουν όλα αυτά τα απερίγραπτα σχόλια. Με κορυφαίο μιας γλάστρας γκόμενας που είπε κάτι του τύπου "εγώ για να καταλάβεις, τις φωνές άκουσα κ βγήκα στο δρόμο". Δηλαδή δεν έβλεπε τον αγώνα!!! Και γιατί μας ενδιαφέρει τώρα εμας ν'ακούσουμε τη γνώμη μιας που δεν έχει επαφή με το όλο ζήτημα; Άβυσσος η ψυχή του δημοσιογράφου...

Άντε, τα λέμε όταν θα'μαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές! Ελλάς ολε ολε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...