Προς το περιεχόμενο

mundobasket

revil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδερφέ, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ήμασταν στον μακράν πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης (σκέψου ότι έμεινε εκτός η Βραζιλία, και συνεχίζουν Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Αγκόλα, κτλ.). Παίξαμε 4 ντέρμπι επιπέδου 8άδας (όπως είπα και παραπάνω, είναι πολύ πιθανό στους 8 να περάσουν οι 3 από τις 4 πρώτες ομάδες του ομίλου μας, με μόνη εξαίρεση την Αυστραλία, και αυτό επειδή παίζει με τις ΗΠΑ - ακόμα και καμια Γερμανία π.χ. θα το πάλευε). Δηλαδή νομίζεις η Ιταλία που θα βρει μπροστά ως 4η (!) την Λιθουανία τι πρέπει να λένε; Οπότε καταλαβαίνεις ότι ναι, μπορούσαμε να έχουμε κάνει ήττα (π.χ. Αυστραλία), αλλά πιστεύω την πρωτιά δεν τη χάναμε. Από εκεί και πέρα λοιπόν έχεις τα οφέλη της πρωτιάς: παίζεις με τον 4ο του άλλου ομίλου (που σόρρυ κιόλας, αλλά δεν μπορούσε να είναι π.χ. η Ιταλία ή οι ΗΠΑ, ήμαρτον) και αποφεύγεις κάποιον 1ο μέχρι τους ημιτελικούς (δηλαδή Αργεντινή, Ισπανία, ΗΠΑ). Ε, οι υπόλοιπες δεύτερες πάνω κάτω στο ίδιο level είναι (δηλ. Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία). Τώρα στους 16 και το Πουέρτο Ρίκο δεν θα ήταν χειρότερο από την Κίνα, γιατί τώρα έχεις και ανησυχείς για τον γίγαντα. Και η Γαλλία πέρασε 2η στον όμιλο αφήνοντας 4η τη Σερβία. Παίζει όλο το τουρνουά χωρίς τον Πάρκερ, ενώ εμείς μόλις χάσαμε τον Ζήση. Τυχεροί είμασταν στο παιχνίδι με την Αυστραλία (αλλά όχι και πάρα πολύ τυχεροί, αν θυμάσαι χάσαμε δικό μας ριμπάουντ στα 33'', και δεν νικήσαμε και με σουτ από το κέντρο. Αν πηγαίναμε παράταση αναρωτιέσαι ποιος θα κέρδιζε;).

Οπότε γνώμη μου ότι ήμασταν αρχικά άτυχοι στην κλήρωση, αλλά εφόσον περάσαμε αυτό μας βγήκε σε καλό αφού βρήκαμε μπροστά μας μια πιο αδύναμη (σχετικά) 4η (σκέψου να βρίσκαμε εμείς στους 16 τη Λιθουανία που θα βρει η Ιταλία π.χ.), είχαμε μια ελαφρώς τυχερή εξέλιξη στο ματς με Αυστραλία (που όμως σιγά τα αυγά, πρώτοι θα βγαίναμε) και μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μεγάλη ατυχία με Ζήση, που έριξε και λίγο την ψυχολογία στην ομάδα. ΟΚ, ναι, οι Γάλλοι χτύπησαν τρελή γκαντεμιά με Πάρκερ, αλλά και πάλι τα μπάλωσαν, και είναι σίγουρα ομάδα που δεν θα τη νικήσουμε με πάνω από 10 πόντους.

• Απαντ. 956
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

έχεις δίκιο.αυτό που λεω εγω όμως ειναι οτι με αυτούς τους αντίπαλους μας βλέπω τραίνο στους 4.Ουτε οι Κινέζοι μας έχουν αλλά ούτε και οι Γάλλοι πόσο μάλλον και χωρίς τον Πάρκερ.

Δημοσ.
Διαφωνω απο τιν αποψη οτι ο Μινγκ ειναι αρκετα καλος παικτης και εχει φοβερη κορμοστασια ωστε να αφησει τον Λαζο να του βαλει 10-15 ποντους για να μην φορτωθει με φαουλ αλλα να τον σταματησει εκει για να μην παρει το ματς ο Λαζος

Γνώμη μου είναι οτι με Κίνα το κρυφό χαρτί ειναι ο Σόφο.Το λέω αυτό καθώς ο Σοφοκλής έχει ενα προσόν που δεν έχει ο Λάζος και είναι η πάσα.Αν ο Μινγκ απασχοληιθεί με το Σόφο τότε έχουμε ενα σωρό παίχτες να πετύχουν το εύκολο καλάθι απο κάτω.Ολα αυτά στη θεωρία βέβαια.Και κάτι τελευταίο ,ο Λάζος γιατί βγάζει μάτια σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας και στα επίσημα μεταμορφώνεται προς το χειρότερο.Δεν λέω ,συνεισφέρει απόλυτα αλλα μπορεί και παραπάνω...

Δημοσ.

Εγω βλεπω να πηγαινουμε ευκολα ή δυσκολα (μαλλον το 1ο) στους 4.Εκει ειναι δυσκολα τα πραγματα.Παιχτες που θα σταματησουν τον Τζειμς και τον Ουειντ δεν εχουμε ακριβως.Εχουμε παιχτες που θα προσπαθησουν να τους σταματησουν αλλα ειναι δυσκολο.Μη τους συγκρινεται με προηγουμενες διοργανωσεις,ειναι πιτσιρικαδες και εχουν βελτιωθει πολυ.Παντως πιστευω πως αν καποια ομαδα τους κερδισει το πιο πιθανο ειναι να ειμαστε οντως εμεις.Τωρα αν περασουμε στον τελικο η Αργεντινη ειναι τρομερη ομαδα κι εκει τα βλεπω δυσκολα,αλλα να παμε τελικο και να το χασουμε???Δε νομιζω....

Δημοσ.
αλλα να παμε τελικο και να το χασουμε???Δε νομιζω....

Το πρόβλημα είναι οτι και οι αντίπαλοι θα λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα :D

Δημοσ.

Εχω μια ερώτηση ,η οποία είναι λίγο off topic,γνωρίζει κάποιος για την καταγωγή του Σχορτσιανίτη;Aπ'όο ξέρω είναι γεννημενος στη Καβάλα, απο Καμερουνέζους γονείς ή Καμερουνέζα μάνα και Έλληνα πατέρα;

Δημοσ.

παιδες,το να συζηταμε να κερδισουμε αυτην την αμερικη,ειναι για μενα τρελλο! ειναι πολυ δυνατοι,κ εχει 2-3 παιχτες,που μπορουν να μας παρουν ΜΟΝΟΙ τους. μεχρι τις ΗΠΑ,ο δρομος δεν ειναι πολυ δυσκολος.προσωπικα,φτανοντας στους 4,ειμαι ΠΟΛΥ ικανοποιημενος απο αυτην την εθνικη ομαδα!

Δημοσ.

Αργεντινή και Λιθουανία στους 8,απέκλεισαν Νεα Ζηλανδία και Ιταλία αντίστοιχα.

Αυτό το 2 ματσάκι ήταν λίγο έκπληξη?

Δημοσ.

Γιατι εκπληξη;; Η Λιθουανια δεν σου γεμιζει το ματι ή μηπως θεωρεις υπερδυναμη την Ιταλια; Το περιμενα να κερδισουν οι Λιθουανοι οπως περιμενω να κερδισουν οι Σλοβενοι τους Τουρκους.

Δημοσ.
παιδες,το να συζηταμε να κερδισουμε αυτην την αμερικη,ειναι για μενα τρελλο! ειναι πολυ δυνατοι,κ εχει 2-3 παιχτες,που μπορουν να μας παρουν ΜΟΝΟΙ τους. μεχρι τις ΗΠΑ,ο δρομος δεν ειναι πολυ δυσκολος.προσωπικα,φτανοντας στους 4,ειμαι ΠΟΛΥ ικανοποιημενος απο αυτην την εθνικη ομαδα!

Εγώ πάλι από αυτή την εθνική ομάδα θα ήμουν ευχαριστημένος με ένα μετάλιο. Όσο για τις ΗΠΑ, αν δεν βρεθούν στη μέρα τους Wane και Kαρμέλο (που πιστεύω ότι είναι βαρόμετρα για την απόδοση όλης της ομάδας τους) όλα είναι πιθανά. Εδώ πήραμε το euro '04. :P

Δημοσ.
Εγώ πάλι από αυτή την εθνική ομάδα θα ήμουν ευχαριστημένος με ένα μετάλιο. Όσο για τις ΗΠΑ, αν δεν βρεθούν στη μέρα τους Wane και Kαρμέλο (που πιστεύω ότι είναι βαρόμετρα για την απόδοση όλης της ομάδας τους) όλα είναι πιθανά. Εδώ πήραμε το euro '04. :P

Mε την διαφορα οτι το μπασκετ ειναι πολυ πιο αξιοκρατικο αθλημα,δεν υπαρχει "ταμπουρωνωμαι πισω και κανω μια αντεπιθεση να παρω το ματς".Πρεπει να παιξεις μπασκετ.Ολο το ματς ΑΝ παμε μεχρι ΗΠΑ,θαναι στην περιφερεια και ΚΥΡΙΩΣ στο 3,ΕΚΕΙ ειναι το δυσκολο καθοτι σωματικα και μπασκετικα υστερουμε

Δηλαδη μεχρι τωρα τα 3 που παιζαμε αμυνα δεν ηταν σε στυλ Τζεημς ή Αντονυ(αν και αυτοι παιζουν απο 2 μεχρι 4).Τωρα αμα χρειαστεις κορμι 3αριου να σου παιξει αμυνα ποιος?Κακιουζης?Βασιλοπουλος?Φωτσης?

Δημοσ.

Την πρώτη της προπόνηση στο εντυπωσιακό «Σαϊτάμα Σούπερ Αρίνα» έκανε η εθνική ομάδα, εκεί όπου την Κυριακή στις 14:00 θα αντιμετωπίσει την Κίνα για το εισιτήριο στα προημιτελικά. Νωρίτερα οι διεθνείς αποχαιρέτησαν τον Νίκο Ζήση που παρέμεινε στο Χαμαμάτσου και το Σάββατο θα ενημερωθεί για το αν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από την αντιαθλητική ενέργεια του Βραζιλιάνου Αντερσον Βαρεχάο.

Ο διεθνής γκαρντ το Σάββατο θα κάνει ακόμα μία εξέταση σε νοσοκομείο της Χαμαμάτσου, για να διαπιστωθεί η πορεία της φυσαλίδας που έχει δημιουργηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Αν οι Ιάπωνες ιατροί δώσουν την έγκριση τους για την ασφαλή μετακίνησή του, τότε ο Ζήσης θα είναι σε θέση να ταξιδέψει. Στην διακριτική ευχέρεια του παίκτη είναι αν θα μεταφερθεί με ειδικό διαμορφωμένο βαγόνι στο Τόκιο προκειμένου να συνεχισθεί η νοσηλεία του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, ωστόσο το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί ζυγωματικό προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η όρασή του.

Στο μεταξύ μετά την έγγραφη καταγγελία της Ελληνικής αποστολής προς την FIBA για την εγκληματική ενέργεια του Βραζιλιάνου αθλητή Αντερσον Βαρεχάο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία απαίτησε από την Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία να ζητήσει συγνώμη για τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Ζήση, τόσο από τον ίδιο τον παίκτη όσο και από την Ε.Ο.Κ., ενώ παράλληλα ζήτησε και την έγγραφη άποψη της για το συμβάν.

Το Σάββατο αναμένεται να βγει η απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή της FIBA για το συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή In.gr

Πω πω ο καημένος ο Ζήσης. Το ξεπάτωσε ο μπάσταρδος.

Καλά μόνο συγνώμη ζητάμε να ζητήσει το άλλο το κάθαρμα? Αποκλεισμό από κάθε μεγάλη διοργάνωση θα έπρεπε. Να την χέσουμε την συγνώμη του. Ούτε στο τέλος του αγώνα δεν πήγε να δει πως είναι ο Ζήσης…

Δημοσ.

Νίκη της Τουρκίας επι της Σλοβενίας.

Καλά ρε μάγκες αυτός ο Λάκοβιτς ματιασμένος ήτανε?Ολο μλκιες εκανε

Δημοσ.
Νίκη της Τουρκίας επι της Σλοβενίας.

Καλά ρε μάγκες αυτός ο Λάκοβιτς ματιασμένος ήτανε?Ολο μλκιες εκανε

"Η κατάρα του βάζελου"

κλεμμένο βέβαια...

το original είναι "η κατάρα της γριάς" καθώς σπάνια παίχτης που φεύγει από τον Ηρακλή τα καταφέρνει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...