Προς το περιεχόμενο

σε pc που εχει pci δυκτιου αλλα και ενσωματωμενει,πια υπερτερει??

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε pc που εχει pci δυκτιου αλλα και ενσοματομενει,πια υπερτερει??δηλαδη.η ενσωματωμενη δουλευει ουτος η αλλιος η επειδη εχει μπει pci αυτοματα απενεργοποιητε???

Δημοσ.

Τι εννοείς "ποιά υπερτερεί" ?

Αν εννοείς ποιά έχει καλύτερες επιδόσεις, αυτό εξαρτάται από το ποιές είναι αυτές οι κάρτες δικτύου.

Αν εννοείς με το "υπερτερεί" το ποιά κάρτα παραμένει ενεργεί, αυτό είναι και οι 2...εκτός και αν μπείς στο bios και κάνεις disable την onboard nic...

Δημοσ.

μου εδωσαν ενα pc που εχει pci δυκτιου αλλα και μια ενσωματομενει επανω.η pci δουλευει κανονικα.αυτο που δεν ξερω ομως ειναι εαν η ενσωματομενη παιζει,απο την στιγμη που υπαρχει pci??

απο οτι καταλαβα μου λες οτι εαν δεν ειναι disable απο το bios,τοτε μπορουν και οι δυο να παιζουν κανονικα.

Δημοσ.

Καλυτερη επικοινωνια με την μητρικη σου εχει η οnboard και μπορει να ειναι 1000αρα ενω η PCI 100αρα.

Παντως σε απλο δικτυο θα δεις ελαχιστη διαφορα, οποτε ειναι επιλογη σου ποια θα χρησιμοποιησεις.

Για εξοικονομιση πορων στο μηχανημα, προσωπικα, θα εβγαζα την PCI και θα εμενα με την onboard, αν δε χρειαζομουν και τις 2 καρτες δικτυου..

Δημοσ.

διαπιστωσα ομως οτι η ενσωματομενη καρτα δυκτιου δεν ειναι ενεργωποιημενη??προσπαθησα να βρω καποια εντολη για να δουλεψει αλλα δεν βρεικαι τιποτα (και στο bios ).exete kamia idea???

Δημοσ.
μου εδωσαν ενα pc που εχει pci δυκτιου αλλα και μια ενσωματομενει επανω.η pci δουλευει κανονικα.αυτο που δεν ξερω ομως ειναι εαν η ενσωματομενη παιζει' date='απο την στιγμη που υπαρχει pci??

[/quote']

Υποθετω πως αυτοι που στο δωσανε βγηκανε απο τι βολη τους+κανανε τον κοπο να βαλουν αλλη μια καρτα δικτυου επιπλεον γιατι λογικα θα ειχε παθει καποιο προβλημα η on-board...

Παιζει να κανω και λαθος...

Δημοσ.

Στο BIOS συνηθως ειναι στην επιλογη Integraded Peripherals, ψαξε το εκει. Χλωμο να μην παιζει η καρτα δικτυου,αλλα εχει συμβει και αυτο... Δοκιμασε την αν δε παιζει καλα εχεις την αλλη ;-)

Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε να πάρεις καινούργιο pc και να σου βάλουν και κάρτα pci με θύρα ethernet ενώ η motherboard έχει ενσωματωμένη, είναι λίγο (έως πολύ) περίεργο.

Εκτός αν:

α) Αυτός που έκανε την παραγγελία ζήτησε 2 θύρες δικτύου

β) Ή ζήτησε θύρα 1Gbit και η mobo είχε 100Mbit, οπότε του βάλανε την pci.

γ) Ήταν έτοιμο μοντέλο και στις προδιαγραφές του περιλαμβάνονταν 2 θύρες pci (αλλά και πάλι είναι περίεργο, αφού υπάρχουν motherboards με 2 ενσωματωμένες).

Οπότε παίζει και το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η θύρα της μητρικής και γι' αυτό σου βάλανε pci. Ψάξε το κι αν είναι έτσι και το μηχάνημα είναι καινούργιο, εγώ θα ζητούσα αντικατάσταση, αλλιώς αν δουλεύει η θύρα της μητρικής κι εγώ θα την έβγαζα την άλλη. Εκτός κι αν η pci είναι Gbit ενώ της mobo όχι και χρειάζεται πράγματι η Gbit.

Δημοσ.

το pc δεν ειναι καινουριο.καποιος φιλος δεν το ηθελε και μου το εδωσε για δευτερο που το ηθελα.

εψαξα ομως στο ΒΙΟΣ σε αυτην την τοποθεσια που μου ειπατε αλλα δεν βρηκα καποια σχετικη εντολη?μηπως κανεισ θυματε κατι πιο συγκεκριμενο??

Δημοσ.

basika apo oso kserw dior8oste me an kanw la8os i pio polres kartes diktiou exoun enan epeksergasti diko tous panw alla apenergpiimenos k an to energopiiseis apla den trwei tipota apo tin cpu sou des an paizei tipota tetio ka an kegese na kratiseis k tis 2 bres ena tropw na kaneis edit stin registri na energopiisis k to load balancing gia na min iperteri kamia tis allis

Δημοσ.

Aυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως κ οι κάρτες δικτύου έχουν επιδόσεις όπως κ οι κάρτες γραφικών. Τις χαμηλότερες που έχω δει είναι σε realtek κ τις υψηλότερες σε Intel.

Κατά κανόνα οι pci δουλεύουν "καλύτερα" από τις onboard λόγω μικρότερης ή κ σχεδόν καθόλου χρήσης επεξεργαστή/ram από τις onboard. Αλλά αυτό είναι απλά μια γενίκευση, κ φυσικά κ υπάρχουν πάμπολλες εξαιρέσεις. Αυτό δεν επηρεάζει τόσο ένα απλό cp (copy-paste) μερικών mb στο δίκτυο όταν το pc απλά είναι idle, αλλά σε μεγαλύτερα cp με σύγχρονη χρήση του pc υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Τις τελείως χαμηλότερες επιδόσεις π.χ. τις έχω πετύχει σε laptop, όπου σε single session cp 25-30GB "ξόδευε" + ~650mb ram (1GB σύνολο) + 30-40% cpu από τον 2Ghz που φορούσε με 5400rpm hd.

Από onboard έχω δει να δουλεύουν αξιοπρεπέστατα nics σε Intel μάρκα/chipset desktop mobos.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...