Bakxos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Παιδια χρειαζομαι επειγοντως βοηθεια διοτι δεν μπορω να βγαλω ακρη. Λοιπον εχω καποια δεδομενα (για καποιες τιμες του χ εχω τιμες y). Σχεδιαζω και βγαζω μια καμπυλη. Ωστοσο σε αυτα τα αποτελεσμετα θελω να εφαρμοσω μια δικη μου καμπυλη του τυπου: y=αχ/(1+αχ) και μετα να σχεδιασω το errors. αυτο που δεν μπορω να κανω ειναι οτι δεν ξερω αριθμητικα το α και μαλλον δεν χρειαζεται. επισης πως μπορω να εφαρμοσω δικη μου εξισωση ρε παιδια? το matlab εχει μονο καθορισμενες curve fitting? για origin τι παιζει ξερει κανεις?
chiossif Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Παιδια χρειαζομαι επειγοντως βοηθεια διοτι δεν μπορω να βγαλω ακρη.Λοιπον εχω καποια δεδομενα (για καποιες τιμες του χ εχω τιμες y). Σχεδιαζω και βγαζω μια καμπυλη. Ωστοσο σε αυτα τα αποτελεσμετα θελω να εφαρμοσω μια δικη μου καμπυλη του τυπου: y=αχ/(1+αχ) και μετα να σχεδιασω το errors. αυτο που δεν μπορω να κανω ειναι οτι δεν ξερω αριθμητικα το α και μαλλον δεν χρειαζεται. επισης πως μπορω να εφαρμοσω δικη μου εξισωση ρε παιδια? το matlab εχει μονο καθορισμενες curve fitting? για origin τι παιζει ξερει κανεις? Δεν είμαι μαθηματικός -μαθηματικά σου λείπουν και όχι λογισμικό- αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Ας σκεφτούμε πρώτα κάποια πράγματα: 'Οταν σχεδιάζεις βγάζεις τεθλασμένη γραμμή και όχι καμπύλη. Όταν υπολογίζεις σφάλμα Δψ = ψ - ψ' χρειάζεσαι το ψ (το έχεις) και το ψ' = f (χ), με το χ που έχεις επίσης. ΑΡΑ χρεάζεσαι το α, δηλαδή μια συγκεκριμένη συνάρτηση f(χ). Αν θυμάμαι καλά αυτό είναι πρόβλημα Ελαχίστων Τετραγώνων (τα οποία με την ευκαιρία μας δίδαξε ο Γκάους). Και επειδή γνωρίζω περισσότερα για τον Γκάους από ότι για τα Ελάχιστα Τετράγωνα θα σταματήσω κάπου εδώ... ...ελπίζω να βοήθησα με αυτήν την απάντηση έστω και λίγο.
insomniaK Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Κάνε search στο insomnia και θα βρεις τη λύση, ακριβώς στην ίδια ερώτηση, πάει κανένας χρόνος που είχε ρωτήσει κάποιος και η απάντηση ήταν ένα έτοιμο excel file...
Bakxos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δεν είμαι μαθηματικός -μαθηματικά σου λείπουν και όχι λογισμικό- αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Ας σκεφτούμε πρώτα κάποια πράγματα:'Οταν σχεδιάζεις βγάζεις τεθλασμένη γραμμή και όχι καμπύλη. Όταν υπολογίζεις σφάλμα Δψ = ψ - ψ' χρειάζεσαι το ψ (το έχεις) και το ψ' = f (χ)' date=' με το χ που έχεις επίσης. ΑΡΑ χρεάζεσαι το α, δηλαδή μια συγκεκριμένη συνάρτηση f(χ). Αν θυμάμαι καλά αυτό είναι πρόβλημα Ελαχίστων Τετραγώνων (τα οποία με την ευκαιρία μας δίδαξε ο Γκάους). Και επειδή γνωρίζω περισσότερα για τον Γκάους από ότι για τα Ελάχιστα Τετράγωνα θα σταματήσω κάπου εδώ... ...ελπίζω να βοήθησα με αυτήν την απάντηση έστω και λίγο.[/quote'] Φιλε μοθ σε ευχαριστω πολυ. Ξερω οτι μου λειπουν και τα μαθηματικα αλλα ωστοσο στη συγκεκριμενη φαση χρειαζομαι ενα προγραμμα που θα σχεδιαζει τα y συναρτισει του χ και μετα θα φερνω την ιδανικη καμπυλη που ειναι η παραπανω εξισωση. σαν error θα λαμβανω το standard deviation των τιμων. δηλαδη τις τιμες των errors τις εχω αλλα το προβλημα ειναι για να εφαρμοσω την εξισωση μαλλον χρειαζομαι προγραμματισμο.
Bakxos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Κάνε search στο insomnia και θα βρεις τη λύση, ακριβώς στην ίδια ερώτηση, πάει κανένας χρόνος που είχε ρωτήσει κάποιος και η απάντηση ήταν ένα έτοιμο excel file... ευχαριστω φιλε θα προσπαθησω αν και λιγο δυσκολο διοτι δεν ξερω τι τιτλο πρεπει να πληκτρολογισω και υπαρχουν πολλα θεματα γι αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.