Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για πανάρχαιο σκληρό δίσκο! (όσοι παλιοί & γνώστες προσέλθετε...)

kx5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα παιδί μου χάρισε δύο παμπάλαιους σκληρούς της Seagate.

Ο ένας είναι ο ST-138 και ο άλλος ο ST-225 (ο μεγάλος στη φωτογραφία).

542807

Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με αυτούς στο παρελθόν μπορεί να μου πει τι δίαυλο χρησιμοποιούν?

Όχι IDE πάντως. Η υποδοχή τους μοιάζει με αυτή των 5.25inch floppy drives.

Μια μικρή έρευνα για αυτούς έδειξε ότι χρησιμοποιούν MFM controler για τη σύνδεση τους

(MFM: Abbreviation of modified frequency modulation, an encoding scheme used by PC floppy disk drives and older hard drives).

Υπάρχει τρόπος να τους κάνω να επικοινωνήσουν - έστω και με ένα παλιό 286 που διαθέτω.

Δημοσ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ????

Φίλε μου αυτά είναι πρωιστορία, μην την ψάχνεις....

Τον 286 τι θα τον κάνεις; Δεν είμαι σίγουρος αν θα τρέχει τις τελευταίες

εκδόσεις του MS-DOS (χωρίς πλάκα)

Δημοσ.

Αν και δε βλέπω εικόνες, ξέρω τους δίσκους και το interface. Λογικά, πρέπει να έχουν δύο edge connectors και όχι μόνο έναν.

Όντως λέγονται MFM και έχω μία-δύο 16-bit κάρτες για τέτοιους δίσκους. Περιέχουν τίποτα ενδιαφέρον; Αλλιώς, κράτα τους σαν συλλεκτικά κομμάτια, διότι δεν αξίζει η ταλαιπωρία...

Δημοσ.

Σε 286 πρέπει να δουλεύουν.. Είχα βρεί και γω δυο πανομοιότυπους (ST-138 και ST-225) μέσα σε δύο τέτοια μηχανάκια (286).. Ο ήχος τους είναι πολύ ωραίος καθώς περιστρέφονται σε μικρή ταχύτητα και το βάρος των πλατώ τους δίνει πολύ ομαλή κίνηση.... 25ΜΒ και 38 ΜΒ κορυφαίες χωρητικότητες....

Φαντάζομαι αυτά τα έχεις δει ήδη....

ftp://ftp.seagate.com/techsuppt/mfm/st138.txt

ftp://ftp.seagate.com/techsuppt/mfm/st225.txt

Δημοσ.

BWolfgr δεν είναι και τόσο παλιοί (ή μήπως είναι?) με τον ανάλογο controler λογικά θα δουλέψουν πάνω στον 286.

vagos789 & DIMERR η χωρητικότητά τους είναι της τάξεως των ΜΒ. Θα είχε ενδιαφέρον να τους έκανα να λειτουργήσουν ξανά και ίσως να έβλεπα αν έχουν αποθηκευμένο οτιδήποτε.

spock αυτός ο controler με ενδιαφέρει (16bit ISA κάρτα φυσικά) αλλά που θα τον βρω... :confused:

sivadWS2 τα έχω δει.

ST-138

Capacity:32.1 MB

Speed:3600 rpm

Average Read Time:40 ms

Cylinders:615

Heads:6

Sectors:17

ST-225

Capacity:21.4 MB (ο τεράστιος έχει 1/3 μικρότερη χωρητικότητα! 8-) )

Speed:3600 rpm

Average Seek Time:65 ms

Cylinders:615

Heads:4

Sectors:17

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...