Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλ εσυ το καλοκαιρι οταν θα εχει μουντιαλ θα στεναχωριεσαι αν δεν ειναι εκει η εθνικη?Επισης δεν νομιζω η ελλαδα να εχει περισσοτερες δυνατοτης σαν ομαδα απο οσες μεχρι τωρα εχει δειξει.Εδω εχουμε βγαλει το κατσουρανη μεγιστο ποδοσφαιριστη.Η ελλαδα απο δημιουργια ειναι ο.το μονο που μπορει να κανει ειναι να περιμενει στο μισο γηπεδο κ να περιμενει μηπως της κατσει η φαση μπροστα.Παντως αν παιξει ετσι κ στο κιεβο μπορει κ να προκριθει γιατι ποιο πολυ της ταιριαζουν τετοια ματς σαν κ αυτο της τεταρτης παρα σαν κ αυτο του σαββατου.

geovard καλυτερα να γραφες συγκεκριμενα ονοματα για τους κολωτουμπες...γιατι ουτε εγω ειδα καποιον απο εδω μεσα τουλαχιστον να πανυγηριζει.Κ αν εννοεις αγωνιστηκα δου παραθετω πως εκτιμουσα οτι θα ειναι το ματς αγωνιστηκα.Τωρα ενα μεγαλο μπραβο στο ρεχαγκελ που επαιξε με 3 στοπερ κ οι ουκρανοι τα χασαν.Τους ειχε εγκλωβισει κανονικα ο ρεχαγκελ...

• Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πάμε όπως στο euro 08;

Αν δούμε κι άλλα ματς όπως το Σουηδία-Ελλάδα θα είσαι ευχαριστημένος ε;

Πολύ ευχαριστημένος!

Κατά τη δική μου γνώμη, εκείνο το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες (με λένε Ιμπραΐμοβιτς). Με την ψυχολογία που πήγαμε, όπως αλλιώς και να παίζαμε θα χάναμε κανονικά και με το νόμο.

Ή για να το πω αλλιώς: δεν κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάναμε στο Euro2004 και αποδείχτηκε σωστή τακτική.

Η διαφορά για μένα ήταν στην ψυχολογία, δηλαδή στους παίχτες (και στους φιλάθλους που λέγανε και τότε αυτά που λέτε μερικοί τώρα).

Δημοσ.

Στην Πορτογαλία όλοι οι αντίπαλοι μας (εκτός Ρωσίας) ήταν πολύ ανώτερου επιπέδου. Όταν όμως έχεις αντιπάλους παρόμοιας δυναμικότητας με τη δική σου (Τουρκία,Σουηδία,Ελβετία,Ουκρανία κτλ.) πρέπει να ξέρεις και να παίζεις, να δημιουργείς για να πάρεις το ματς. Κι εκεί η ομάδα του Ρεχάγκελ αποτυγχάνει συνεχώς (εξαιρέσεις: το χθεσινό και το διπλό στην Τουρκία).

Για αυτό πρέπει που και που να παίζει και ποδόσφαιρο η εθνική και κατά την άποψη μου μπορεί να το κάνει, με έναν προπονητή που θα αφήσει τις αναχρονιστικές τακτικές. Τα ταμπούρια ας τα αφήσουμε για την Ισπανία και τη Βραζιλία...;)

ΥΓ. Πάλι καλά που, στο Euro 2004 και στα προκριματικά του, είχε κι έναν Τσιάρτα ο Ρεχάγκελ και τον ξελάσπωνε με μπαλιές-"μισά γκολ" απ' το πουθενά.

Δημοσ.
Πολύ ευχαριστημένος!

Κατά τη δική μου γνώμη, εκείνο το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες (με λένε Ιμπραΐμοβιτς). Με την ψυχολογία που πήγαμε, όπως αλλιώς και να παίζαμε θα χάναμε κανονικά και με το νόμο.

Ή για να το πω αλλιώς: δεν κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάναμε στο Euro2004 και αποδείχτηκε σωστή τακτική.

Η διαφορά για μένα ήταν στην ψυχολογία, δηλαδή στους παίχτες (και στους φιλάθλους που λέγανε και τότε αυτά που λέτε μερικοί τώρα).

Μα εδω στην ελλαδα κρινουμε εκ του αποτελεσματος.Του βγηκε στην πορτογαλλια προπονηταρα ο ρεχαγκελ του βγαζανε κ συνθηματα δεν πηρε αποτελεσματα περυσι να φυγει ο ρεχαγκελ.Εδω ολοκληρη βραζιλια πηρα το μουντιαλ του 2 με 3 στοπερ(που του τα χωναν τοτε κ του σκολαρι) σιγα μην δεν επαιζε ετσι η ελλαδα που επιθετηκα υστερει κιολας.

Δημοσ.

Ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η πρόκριση με το τρόπο μάλιστα που έγινε.Πρώτη φορά είδα την ομάδα να πηγαίνει με τσαμπουκά να απαιτεί και να παίρνει τη νίκη.Και ενώ σε κάποια στιγμή πήγα να κατηγορήσω τον Κατσουράνη γιατί δεν τον έβλεπα να δημιουργεί παιχνίδι κάτι σαν τη πάσα του Σαμαρα στο γκολ, θα έπρεπε κάποιος απο τους Κατσουράνη Καραγκούνη να είναι εκεί, όμως μετά έβλεπα τον Κατσουράνη να καλύπτει τους τραυματίες στην άμυνα!Ε δεν μπορούσε το παιδί να τρέχει με ταχύτητα φωτός να είνα παντού!Μιλάμε ότι αν και ανησυχούσα λίγο στην ώρα του ματς κυρίως γιατί το τερέν ήταν βρεγμένο και λέω μη γινει καμιά στραβή και φάμε κανένα κοροϊδίστικο γκολ αλλα λογικά σκεπτόμενος ο Άλεξ Τζόρβας πέταγε τη μπάλλα προς τα πλάγια αντί να προσπαθεί να την μπλοκάρει.

Δεν πάμε δα και κάθε φορά στο μουντιάλ.Είναι η μόλις η δεύτερή μας φορά στην Ιστορία του θεσμού όταν ο...πελάτης μας η Πορτογαλία έχει με αυτή τη πρόκριση της πέντε φορές.Αλλά ρε παιδιά εμένα μου κάθεται στο στομάζι η Ελβετία.Δεν μπορούμε να τη συναντήσουμε εκεί και να παίξουν τα παιδιά με το ίδιο πάθος να τούς ξευτιλίσουμε>?Δεν μπορώ να το χωνέψω.Μα να μην μπορούμε να τους πάρουμε ένα βαθμό?

Τέλος πάντων ο στόχος επετεύχθη, μπράβο στα παιδιά πρωτίστως, μετά στούς υπόλοιπους, προπονητές, παράγοντες κ.λ.π.Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να σπάσουμε τη παρθενιά και να πετύχουμε το πρώτο μας γκολ (και όχι μόνο ένα!) και απ ότι βλέπω τις ομάδες αρκετές είναι του χεριού μας.Θα δούμε το καλοκαίρι που θα είναι βεβαια Χειμώνας εκεί κάτω.Κλειστά ειναι τα γήπεδα?Δεν θα το απολαύσουμε με βροχές.Έτσι είπε ο Θαναηλάκης στο Μέγκα.

Δημοσ.

Μπράβο τους, επιτυχία είναι οπωσδήποτε, των ποδοσφαιριστών πρωτίστως, που προχτές κιόλας έγραφα πως μπορούν καλύτερα από αυτό που τους βγάζει ο Ρεχάγκελ και δεν είναι τόσο για τα μπάζα όσο μας λέει ο ομοσπονδιακός, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πώς επετεύχθη αυτή η πρόκριση, από ποιον όμιλο και με ποιον τρόπο. Χάρηκα, αλλά και ντράπηκα συνάμα, όταν διάβαζα στο BBC πως "οι Ουκρανοί μέχρι και το νεροχύτη έχουν πετάξει στους Έλληνες, αλλά αυτοί κρατάνε". Άνοιξα τηλεόραση και είδα το ταμπούρι. Λογικό, εκείνη την ώρα. Εδώ δεν μπορέσαμε να παίξουμε μπάλα με τη Μολδαβία, στα 20 τελευταία λεπτά που κρινόταν η πρόκριση

Δηλ τη καλυτερο περιμενεις να βγαλουν οι συγκεκριμενοι ποδοσφαιριστες?περιμενεςι τιποτα απο αυτο στο δημιοργικο κομματι?Απο ποιον περιμενεις συγκεκριμενα.Παικτη που να ξερει μπαλα,να εχει καθετες,κοντρολ,τριπλα η εθνικη εχει μονο τον νινη.Ντραπηκες λες που ακουσες οτι μας ειχαν κλεισει πισω αλλα ολοι θα χαρηκατε που με τον ιδιο τροπο πηρα η Ελλαδα το ευρωπαικο.Που νικησε ετσι του γαλλους τους τσεχους τους πορτογαλλους...Οταν ομως στις ομαδες σας παιζει ο προπονητης ταμπουρι μπας κ τσιμπησεται κανα αποτελεσμα στην ευρωπη η ακομα αν το γυριζει κατα την δειαρκια του ματς σε ταμπουρι στο ελληνικο πρωταθλημα για να κρατησει αποτελεσμα τους κανουμε πρωτους μαγκες τους προπονητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ρε, για ομάδες του επιπέδου της Ελλάδας αξία έχει η συμμετοχή και μόνο. Στα τόσα μουντιάλ που έχουνε γίνει είναι η μόλις η δεύτερη φορά που πάμε. Μην έχετε αξιώσεις ούτε να περάσουμε φάση ούτε να μάθουμε μπαλίτσα στην ανθρωπότητα. Πήραμε ένα γιούρο και καλομάθαμε όλοι στις νίκες.

Διαφωνώ με αυτή τη λογική.Και στο euro 2004 ήταν μόλις η δεύτερη φορά μας αλλά πήγαμε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.Εξ άλλου δεν μπορεί η κλήρωση του μουντιάλ να είναι δυσκολότερη από την κλήρωση του euro 2004.

Λοιπόν πάμε δυνατά να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά χωρίς να μας αγχώνει ο οποιοσδήποτε όμιλος της κλήρωσης.Εγώ πιστεύω ότι αποκλείεται να διασυρθούμε όπως το 1994 τότε που ο προπονητής Παναγούλιας είχε τούς παίχτες σαν ατραξιόν και τούς γύρναγε από δεξίωση σε δεξίωση στους συμπατριώτες μας ομογενείς της Αμερικής τη στιγμή που θα έπρεπε να ήταν στο γήπεδο γιά προπόνηση.Πάνω σ αυτό τουλάχιστον η Ελλάδα έχει το Γερμανό της και έχει άλλες μεθόδους.Αισιοδοξώ ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα από τότε.Βλέπω και τις ομάδες τις άλλες σχετικά πεσμένες.Γιά παράδειγμα η Γαλία πέρασε με ένα πεντακάθαρο χέρι του Αρνί στην έδρα της στην παράταση!

Το έχω πεί πολλές φορές ότι τού Έλληνα ως άθλημα του ταιριάζει το ποδόσφαιρο περισσότερο και από το μπάσκετ.Άσχετα αν οι επιτυχίες στο μπάσκετ είναι περισσότερες και αυτό οφείλεται στην καλύτερη οργάνωση που υπάρχει και κυρίως ότι εκμεταλλευτήκαμε τη πρώτη μεγάλη επιτυχία του 1987 και γέμισε μπασκέτες μετά η Ελλάδα σε αντίθεση με το euro 2004 που σαν να μην έγινε τίποτα μετέπειτα!Ο χώρος του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα νοσεί με μεγάλη υπαιτιότητα των παραγόντων πρώτα απ όλα.Άχρηστοι και άσχετοι παράγοντες επιδιώκουν την εφήμερη δημοσιότητα μεσα από τις ομάδες χωρίς υποδομές και προοπτικές.Δείτε τα γήπεδα ποδοσφαίρου καντε συγκριση με άλλες χώρες και οχι πλουσιες να δείτε σε τι χάλι είμαστε.

Επεξ/σία από geovard
Δημοσ.

Μην έχοντας παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση:

χτες ας πούμε μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση μια φάση:

Βλέπω τον Παπασταθόπουλο να κλέβει και να πάει να βγει μπροστά με ταχύτητα. Εκείνη τη στιγμή υπάρχουν τρεις αμυνόμενοι της Ουκρανίας, και επιθετικά εμείς κατεβαίνουμε νομίζω με σαλπιγγίδη και σίγουρα Σαμαρά.

Ο σάλπι φεύγει μπροστά αριστερά, και τοιουτοτρόπως παίρνει μαζί του δυο αμυνόμενους. Ο παπασταθό αρχίζει και κόβει, και εκείνη τη στιγμή η σκέψη μου ήταν ότι κάποιος πρέπει να βγει λίγο πιο δεξία και μετά να κόψει μέσα, με κοντινή διαγώνια μπαλιά.

Αυτός ο κάποιος εκείνη τη στιγμή θα μπορούσε να είναι μόνο ο Σαμαράς, δεδομένου ότι κανείς άλλος δεν κατέβηκε (είτε γιατί δεν πρόλαβε την ταχύτητα του παπασταθό, είτε γιατί προτίμησε να μην ανοίξει την άμυνα της εθνικής). Το κακό ποιο είναι; Ο Σαμαράς αντί να κάνει κίνηση, έμεινε πολύ κοντά στον παπασταθό, περιμένοντας ουσιαστικά τη μπάλα. Μπορεί να μην είναι γρήγορος, αλλά η καλύτερη επιλογή ήταν το σπριντ κάθετα προς το τέρμα.

Τι θέλω να πω με όλο αυτό; ότι μερικές φορές, και ενώ κάποια πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τακτικές, οι παίχτες μας δεν λαμβάνουν εύκολα την απόφαση. Θα μου πείτε ότι μ' αυτό που λέω ότι έπρεπε να γίνει, θα χάναμε την μπάλα. Και θα απαντήσω: "χαίρω πολύ, αλλά καλύτερα μια κίνηση που μπορεί να χάναμε την μπάλα, παρά καθόλου κίνηση (όπως κι έγινε) και απώλεια της μπάλας."

Μερικές φορές η τακτική δεν είναι το παν. Θέλει να βάλεις και το μυαλουδάκι σου να σκεφτείς όσο πιο απλά γίνεται.

Δημοσ.

Τον Σαμαρά τον έβλεπα από μικρό στο προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ και σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από τότε.Καλά σωματικά προσόντα, σχετικά αργός, καλή έως πολύ καλή τεχνική, αλλά και πολύ ξεροκέφαλος ώστε να κάνει πάντα αυτό που κρίνει εκείνη τη στιγμή σωστό.Απορώ πώς δεν τα έχει βροντήξει ακόμη με τον Ρεχάγκελ γιατί ο Σαμαράς δύσκολα προσαρμόζεται στα διάφορα συστήματα.

Πάντως η φυγή του στο εξωτερικό τον έχει βοηθήσει στα θέματα πειθαρχίας και αν έμενε εδώ πιστεύω ότι ίσως και να μην ήταν αυτός που ξέρουμε.Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι ακρως απαραίτητος γιατί πέραν των άλλων έχει και τσαμπουκά.

Δημοσ.
Στην Πορτογαλία όλοι οι αντίπαλοι μας (εκτός Ρωσίας) ήταν πολύ ανώτερου επιπέδου. Όταν όμως έχεις αντιπάλους παρόμοιας δυναμικότητας με τη δική σου (Τουρκία,Σουηδία,Ελβετία,Ουκρανία κτλ.) πρέπει να ξέρεις και να παίζεις, να δημιουργείς για να πάρεις το ματς.

Από πού κι ως πού η Ελλάδα είναι ισοδύναμη με τη Σουηδία? Έχουμε Μέλμπεργκ, Ίμπραήμοβιτς, Λάρσον ή έστω Σβένσον και δεν το ξέρω? Και η Τουρκία μας είχε φορτώσει με την τεσσάρα εντός στα προκριματικά, αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Κρατάω Ιμπραίμοβιτς και Λάρσον (στα 37 όμως). Τώρα ένταξει, ο Μέλμπεργκ πόση διαφορά έχει απ' τον Κυργιάκο; O παιχταράς Σβένσον παίζει στην Elfsborg. Είπα παρόμοιας δυναμικότητας. Να δεχτώ ότι ήταν λίγο καλύτεροι. Αυτό δεν δικαιολογεί να κατεβαίνεις με τόσο αμυντικούς προσανατολισμούς και να χάνεις με κάτω τα χέρια.

Για την Τουρκία τι το ήθελες; Πιστεύεις ότι αυτή είναι η διαφορά μας με τους Τούρκους; Εκτός πάντως είχαμε νικήσει.

ΥΓ.Τα μπινελίκια του Παναγούλια που τα βρήκανε ρε; :-D

Δημοσ.
Από πού κι ως πού η Ελλάδα είναι ισοδύναμη με τη Σουηδία? Έχουμε Μέλμπεργκ, Ίμπραήμοβιτς, Λάρσον ή έστω Σβένσον και δεν το ξέρω? Και η Τουρκία μας είχε φορτώσει με την τεσσάρα εντός στα προκριματικά, αν θυμάμαι καλά.

Από αυτούς μόνο τον Ιμπαραΐμοβιτς θα ήθελα στην Εθνική μας.Τίποτε άλλο.

Ο Λάρσον σχόλασε αν δεν κανω λαθος.

Όσο γιά την τεσσάρα που μας φόρτωσε η Τουρκία ας είναι καλά ο Αντωνάκης.

Τέλος πάντων νομίζω και η Σουηδία και η Τουρκία θα μας βλέπουν το καλοκαίρι απο την τηλεόραση αφού δεν πέρασαν στα τελικά.

Είμαι πολύ χαρούμενος εσείς?

Δημοσ.

Εγώ πάντως τα τελευταία χρόνια δε πανηγυρίζω καν ( μετά euro εποχή κι όσα έχω δει ).

Χθες, ήταν εξαίρεση, έβλεπα να παλεύουν και πραγματικά το χάρηκα, αλλά δε πανηγύρισα.

ΟΜΩΣ...βγαίνουν όλοι και πανηγυρίζουν ΕΞΑΛΛΑ, λες και περάσαμε από καναν όμιλο φωτιά...εδώ είχαμε, αν όχι τον πιο εύκολο όμιλο απ όλους, το 2ο πιο εύκολο..και αναγαστήκαμε να παίξουμε μπαράζ και να περάσουμε με τη ψυχή στο στόμα.

Μπράβο τους, ναι, αλλά εγώ θα το χαρω αν πάμε εκεί και ΠΑΙΞΟΥΜΕ με ψυχή! Όχι σαν το Euro 2008 που ΣΕΡΝΟΝΤΟΥΣΑΝ στη κυριολεξία, δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ στο κέντρο.

Ας κάνουν 1 καλή εμφάνιση πάνω απ όλα, και αν τους κάτσει και κανάς καλός όμιλος, γιατί όχι στην επόμενη φάση;

Από την άλλη αν αναλογιστούμε ΤΙ ΟΜΑΔΕΣ έμειναν εκτός... ( Ειδικά το κάζο της Ρωσίας..κι ας είχε Γερμανία στον όμιλο )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...