Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...ο Αθηναίου, όσο πρόλαβε κι έπαιξε στον ΟΣΦΠ, ήταν επιεικώς συγκινητικός. Και δεν περιθωριοποιήθηκε επειδή είχε πχ αρχίσει να τα πηγαίνει άσχημα. Έτσι "αναίτια", ο Σφαιρόπουλος κουβάλησε Όντομ και άφησε Γιάννη εκτός (προφανώς διότι ήθελε να παίξει συγκεκριμένα πράγματα, αλλά το θέμα είναι ότι ο Αθηναίου τον ξελάσπωνε, όσο έπαιζε "τα άλλα-άλλα πράγματα"...).

Συνεπώς, γιατί "Αθηναίους"; Τη στιγμή που γκαρντ δεν είχαμε καν;

(Καλά, αυτό με τον Μάντζαρη, πρέπει να είναι ανέκδοτο ε. Εκτός κι αν ήταν να έρθει ο Ίρβινγκ και χάλασε ελέω Βαγγέλη...)

Μπόγρης : ωραία, ο Γιώργος δεν έβγαλε μάτια με Εθνική, δεκτό. Μετά όμως από μια καλή (ούτε σούπερ-ούτε χάλια) χρονιά στην Ισπανία, ποιός να ερχόταν στη θέση του για ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ψηλός; Ποιανού τη θέση έφαγε δηλαδή;

Αντι για τον Αθηναιου π.χ. Βασιλειαδη, Μπραμο, Ντορσει, Γιανκοβιτς. Αλλα δεν θελω να περιοριστω σε ονοματα. Διαλεξε εναν οποιοδηποτε και παρτον. Απο τον πουθενα Αθηναιου ολο και κατι περισσοτερο θα δωσει...

Βουγιουκας αντι Μπογρη ειναι προφανες νομιζω.

Ο Μαντζαρης ειχε θεση μονο και μονο λογω ελλειψης Σλουκα, σε ρολο ...Αθηναιου βεβαια για να παρουν μερικα λεπτα ανασες Παππας και Καλαθης.

Επεξ/σία από crom251
  • Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιθυμητο το καλο κλιμα στην ομαδα δεν λεω αλλα χρειαζεται και παιχτης στυλ Παππα να μπορει να βαλει τη μπαλα στο καλαθι

Ειδικα με αυτην την περιφερεια που εχουμε

Δημοσ.

εγω λεω να φερουμε αλλους 2 μαυρους παιχτες και να στειλουμε την ομαδα να παιξει σε κανα κολλεγιακο στο αμουρικα

Δημοσ.

Ευτυχως που δεν επαιξε ο σπανουλης που κραταγε την εθνικη πισω!

Το θεμα με τον αντετοκουνμπο πρεπει να μπει σε μια σειρα. Ο παιχτης δε δινει τη μπαλα απ το δεξι στ αριστερο και την εχει δει ελ Σίντ προσπαθώντας να παει κοντρα σ ολους γιουργια. Στο ευρωπαικο μπασκετ αυτα δε περνανε και βεβαια δε μπορει μια ομαδα να ναι ετσι χυμα.

Επειδη εχει πολλες δυνατοτητες που δεν εχουν αλλοι παιχτες μας, πρεπει να του δωσουν εναν πιο δομημένο ρολο και να τον βαλουν μεσα σε ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ της ομαδας.

Επισης ειναι πολυ νεος για τις μαλακιες τυπου ηγέτης. 20 χρονων παιδι δεν εχει ουτε την εμπειρια ουτε το μυαλο για να ναι "ηγέτης".

Κι επισης στην Ευρωπη δε μπορει να σταθει στην περιφερεια.

Κατα τ αλλα η αποτυχια ηταν διαφαινόμενη, αφου η ομαδα ειχε τεράστιες απουσίες. Για μενα καλυτερα που δε περασαν , τσαμπα η κουραση θα ταν στους Ολυμπιακούς αφου δε θα καναν τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Αντι για τον Αθηναιου π.χ. Βασιλειαδη, Μπραμο, Ντορσει, Γιανκοβιτς. Αλλα δεν θελω να περιοριστω σε ονοματα. Διαλεξε εναν οποιοδηποτε και παρτον. Απο τον πουθενα Αθηναιου ολο και κατι περισσοτερο θα δωσει...

Βουγιουκας αντι Μπογρη ειναι προφανες νομιζω.

Ο Μαντζαρης ειχε θεση μονο και μονο λογω ελλειψης Σλουκα, σε ρολο ...Αθηναιου βεβαια για να παρουν μερικα λεπτα ανασες Παππας και Καλαθης.

Βασιλειάδης : το πιο σύντομο βορειοελλαδίτικο μπασκετικό ανέκδοτο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καν λόγος να μιλήσουμε για τον Κώστα από τη στιγμή που απ' όπου κι αν έχει περάσει (συμπεριλαμβανομένης ΚΑΙ Εθνικής, αν θυμάσαι) έχει κάψει κόσμο, και πραγματικά είναι στα όρια του...θράσους να μιλά κανείς "για Βασιλειάδη"...

Μπράμος : έχει αποκοπεί και γενικά από την Ελλάδα αλλά και ειδικά από την Εθνική. Ακόμη και να τον καλούσαν/να ερχόταν, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα κολλούσε στο κλίμα, όσο κι αν θυμάμαι έναν φιλότιμο αμυντικό και μέτριο σποτ-σούτερ (που στα δύσκολα τα σκάτωσε ουκ ολίγες φορές στον ΠΑΟ, αλλά και στην Εθνική) που βέβαια δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι μετά τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για ένα χρόνο (πρόπερσι). Με άλλα λόγια : μόνο σιγουράκι δεν είναι ο Μάικ...

Ντόρσι : επίσης φιλότιμο παιδί, αλλά εμφανώς παιδί με μόνη εμπειρία την κολλεγιακή. Και με την καμμία δεν διαννοούμαι "αντί του Αθηναίου", αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, όφειλε έστω ΚΑΙ αυτόν να είχε πάρει μαζί του, αντί να κατέβει με τρία ΜΟΝΟ κλασσικά γκαρντ. Τη μαλακία του κυρ-Φωτισμένου την επιβεβαίωσε ο τρυαματισμός Μάντζαρη.

Γιάνκοβιτς : αν θυμάμαι καλά, ο Βλάντο είχε τραυματισμό στο χέρι (σπάσιμο; Κάτι τέτοιο) και δεν είχε καν πάρει μέρος στα PO της Α1.

Και νομίζω ότι για αυτό πάνω απ' όλα δεν κλήθηκε στην προετοιμασία Εθνικής. Οπότε τί λέμε....;

(Το να λες "πουθενά" ρε φίλε τον Αθηναίου, που τόσο φιλότιμα (και αποδοτικά) έπαιξε στον φετεινό ΟΣΦΠ, όσο τον άφησε ο Σφαιρόπουλος να παίξει, είναι απίστευτο πάντως...Στην κυριολεξία δεν υπάρχει άλλο γκαρντ στην ηλικία και με τις εμπειρίες του, διαθέσιμο. Άσε που σχεδόν δεν τον χρησιμοποίησε ο Κατσικωμένος....Και μιλάμε για παίκτη που δεν βγάζει μιλιά ε.)

Βουγιούκας; Χου ιζ δις; Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά κάτι παίζει με την Εθνική και τον Βουγιούκα. Όπως και με τον Μαυροκεφαλίδη.

(...να μου έλεγες "Μαυροειδής" αντί Μπόγρη, να το καταλάβαινα. Αλλά ο Δημήτρης κι αν είναι μπασκετική απάτη. Τεσπα, τουλάχιστον θα το καταλάβαινα. Αλλά "Βουγιούκας"; Μια χαρά θα τον ήθελα εν τω μεταξύ εγώ. Αλλά εγώ ούτε Κατσικοποδάρης είμαι, ούτε Βασιλακόπουλος...)

Τέλος, πάμε ξανά για Μάντζαρη : ο Βαγγέλης έχει δείξει την αξία του σε Ευρωλίγκα κι Α1, από το '11. Συμφωνώ ότι στην Εθνική δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα, αλλά θεωρητικοπρακτικά είναι ο Νο 2 διαθέσιμος πόιντ πίσω από Καλάθη (και πέρσι τον έθαψε στον πάγκο ο Πεφωτισμένος). Τί λέμε δηλαδή; Να πω ότι έφαγε τη θέση του Ζήση, να το καταλάβω (αν και στην θεωρία ο Βαγγέλης είναι σκάλες καλύτερος αμυντικός από τον Νίκο).

Σούμα : όχι αδερφε, δεν μπορούσαν να γίνουν καλύτερες κλήσεις από αυτές που γίνανε, με την υποσημείωση το ζήτημα με Παππά, όπου έβρεχε-χιόνιζε έπρεπε να ήταν στο προ-ολυμπιακό. Και μετά από όσα εκτυλίχθηκαν, έπρεπε να ήταν τουλάχιστον και ο Ντόρσι.

• Like 3
Δημοσ.

Κι ο Παππας να παιζε, το ιδιο θα ταν το αποτελεσμα. Αντε να σκοράραμε λιγο περισσοτερο , αλλα παλι δε θα προχωρούσαμε πολυ....

Δημοσ.

...άρχισες να φυραίνεις κι εσύ; Ή σας πιάσανε οι ζέστες; Είπα εγώ πουθενά ότι "έφταιγε ο Γιάννης που χάσαμε"; Άμα δεν ήταν κι αυτός κι ο αδερφός του, μάλλον με 40άρα θα είχαμε φύγει σήμερα.

Ο παλιος Κροκοδειλος ειναι εδω για να υποστηριξει τον παλιο washcloud. :-D Άλλα λες, άλλα καταλαβαινουν, λες την αποψη σου, οχι δεν ειναι δικη σου εισαι παπαγαλος του Ιωαννου, λες κατι που διαφωνουν, αα οχι δεν πρεπει να μιλας σκασε και ακου, πρεπει να εχεις διαθεση για μαθηση(απο τον Αουερμπαχ?)! Ηρεμηστε λιγο. Ο βιασμος της λογικης πρεπει να γινεται με μετρο. Για να μην μιλησω για τα σχεδον αυτονοητα που ειπες για τον Γιαννη Αντετοκουνμπο στα οποια διαφωνουν!! :blink:  Πραγματα που και οι τυφλοι τα βλεπουν πιστευω.

Επειδη τα ειπες αναλυτικα και σχεδον οπως θα τα ελεγα εγω θα κανω 2 μόνο ερωτησεις στον xgol:

Αληθεια γιατι ο ωριμος Αντετοκουνμπο επαιξε τοσο πολυ ανωριμα χθες?

Γιατι ο ηγετης των Μπακς και τεραστιο ταλεντο κλπ κλπ δεν μπορουσε να σταυρωσει καλαθι και καλη ενεργεια επιθετικα χθες?

Για την ιστορια για να μην βιαστει η λογικη παλι και πει κανείς οτι δινω το φτιαξιμο στον Αντετοκουνμπο για το χθεσινο:

Την κυρια ευθυνη την εχει ο Κατσικαρης φυσικα.

Ο Γιαννης ηταν απλα κακος οπως και πολλοι αλλοι παικτες χθες.

Ο Γιαννης ειναι ενας πολυ καλος παικτης για το ΝΒΑ αλλα του λειπουν καποια πολυ βασικα πραγματα για το "Ευρωπαικο" μπασκετ. Δεν ταιριαζει το στυλ του δηλαδη. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακος για το "Ευρωπαικο" μπασκετ. Σημαινει οτι μπορει να διαπρεψει πολυ πολυ πιο ευκολα στο ΝΒΑ απο οτι εδω.

Μπορει ομως μια χαρα να παιξει σε υψηλο επιπεδο και στην εθνικη Ελλαδας αρκει να: α)βελτιωσει αρκετα καποια χαρακτηριστικα του, οπως το σουτ(κυριως), το παιχνιδι του σε πιο ελεγχομενο ρυθμο και κλειστες αμυνες(πχ να μαθει να ποσταρει, να μαθει να συγκρατει το βημα του και να διεισδυει με ισορροπια), στην αμυνα να γινει πιο υπομονετικος(παροτι ειναι απο τους κορυφαιους αμυντικους μας και τωρα), ή β)και να βοηθηθει βεβαια και απο το στυλ παιχνιδιου μας, γιατι μεσα σε αυτο το συνονθυλευμα ομαδας, χωρις καμια επιθετικη λογικη λογικο ηταν και αυτος να κανει ο,τι του κατεβει και να ειναι τοσο κακος ή γ)να αποκτησει παραστασεις, εμπειρια δηλαδη.

Ολα αυτα ομως υποβοηθουνται και σε καποιο μικρο βαθμο εξισορροπουνε εαν εχεις εμπειρια. Η εμπειρια μετραει απιστευτα πολυ στο μπασκετ. Και ο Γιαννης οχι μόνο δεν εχει εμπειρια αλλά ειναι και απειρος κιολας. Απειρος απο Ευρωπαικο μπασκετ σε τετοιο επιπεδο. Οταν δεν βλεπει τις ανοιχτες ρακετες του σημερινου ΝΒΑ, οταν δεν βλεπει το αεναο transition παιχνιδι του σημερινου ΝΒΑ, οταν βλεπει τις κλειστες αμυνες του ΦΙΜΠΑ μπασκετ και τον ρυθμο που παντα ειναι χελωνας σε σχεση με το ΝΒΑ, λογικο να υποκειται σε ενα σοκ. Λογικο εαν δεν το εχεις δουλεψει και εισαι απειρος σε αυτο το ειδος παιχνιδιου να μην μπορεις να κανεις και πολλα, απο τη στιγμη που δεν εχεις και σουτ. Ηρθε και καπακι ο Κατσικαρης με τα αστεια επιθετικα συστηματα του και την ομαδα-μη ομαδα, οποτε εδεσε το γλυκο.

Δεν γινεται να παιρνεις στην εθνικη Αθηναιους, Μαντζαραιους και Μπογρηδες, οπως και τον αδερφο του NBAer να σου βαραει airball απο τις βολες μονο και μονο επειδη ειναι αδερφος του NBAer.

Βασικα ο Θανασης Αντετοκουνμπο ηταν απο τους πιο, εαν οχι ο πιο, παθιασμενους παικτες και πολυ καλος αμυντικα(το potential του σε αυτον το τομεα ειναι φοβερο και απλως πρεπει να συγκρατει την ενεργεια του και να ειναι πιο ισορροπημενος) και απλως του ελειπε η εμπειρια. Ηταν βασικα παντελως απειρος σε τετοιες καταστασεις και λογικο φυσικα.

Αλλά το ερωτημα ειναι εαν αυτα αρκουν για να επιλεγει? Εξαρταται απο τις επιλογες που ειχαμε και θα εχουμε διαθεσιμες προφανως.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα με τον αντετοκουνμπο πρεπει να μπει σε μια σειρα. Ο παιχτης δε δινει τη μπαλα απ το δεξι στ αριστερο και την εχει δει ελ Σίντ προσπαθώντας να παει κοντρα σ ολους γιουργια. 

Κατα τ αλλα η αποτυχια ηταν διαφαινόμενη, αφου η ομαδα ειχε τεράστιες απουσίες. Για μενα καλυτερα που δε περασαν , τσαμπα η κουραση θα ταν στους Ολυμπιακούς αφου δε θα καναν τιποτα.

.....μεγάλο φάουλ Μαργαρίτα.

Πρώτον, ο Γιάννης δεν την έχει δει τίποτα. Υπό τις οδηγίες Κατσικάρη έπαιξε όπως έπαιξε. Είναι άλλωστε ο ρόλος που υποτίθεται θα έχει στους Μπακς από εδώ και πέρα.

Δεύτερον, μια χαρά δημιουργία προσπαθεί να εκτελέσει ο Γιάννης. Και σε ένα βαθμό μάλιστα, κάτι κατάφερε. Το ότι βέβαια είναι τόσο άγουρος για κάτι τέτοιο, βγάζει μάτι, και ειδικά στην Ευρώπη. Αλλά, από αυτό, στο "δεν δίνει από το ένα χέρι στο άλλο" υπάρχει φανταστικό χάσμα που είσαι το πρώτο άτομο που πετυχαίνω να έχει επιννοήσει. Έλεος ρε συ.

Τέλος, τί πα' να πει "καλύτερα που δεν πέρασαν"; Για πάρτη μας δηλαδή μόνο παίζουν τα παιδιά; Για να "κάνουν κάτι" και να γουστάρουμε εμείς, ή αλλιώς "ας μην πάνε πουθενά"; Ακόμη και αυτό το χθεσινό στραπάτσο (και αγωνιστικό και...προκρισιακό), έχει "τα καλά" του, με την έννοια της (έστω αρνητικής) εμπειρίας. ΟΜΩΣ, έχει και το ψυχικό του κόστος. Τον είδες χθες τον Γιάννη τί φάτσα είχε μετά το τέλος; Σα να του σκότωσαν τη μάνα. Συνεπώς, καλύτερα να πέρναγαν (αν και θα είχαν και τον τελικό με την διοργανώτρια) στο Ρίο, κι ας βγαίναν ΕΚΕΙ τελευταίοι. Θα είχαν τουλάχιστον πετύχει έναν από τους δύο φετεινούς στόχους των. Ενώ έτσι πατώσανε απόλυτα, αφού καν τελικό δεν πήγαν.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε συ να σου πω κατι βαρεθηκα ολη αυτη τη προβολη στους αντετοκουνμπο λες και παιζουν μονοι τους στην ομαδα.

Σε καθε αρθρο που εβλεπα φια την εθνικη ειχε φωτο δικη τους. Ο Γιάννης το να, ο θανασης το αλλο , λες κ δεν εχουμε αλλους παιχτες. Χτες ας πουμε έκλαιγε ο Αγραβανης στο τελος, μια συ ομως για τον αντετοκουνμπο λες...

Τωρα γι αυτα που μου "καταλογίζεις"... Δεν εριξα καμια ιδιαίτερη ευθυνη στον Γιαννη. Ειπα τα προφανη οτι ειναι πολυ νεος και άγουρος ακομα για να του ζητάμε να κανει πραγματα που τον ξεπερνούν.

Οταν στην ευρωπη δε παιζουμε μπασκετ αλάνας , πρεπει κι αυτος με οποιον προπονητη εχει, να δουλεψει για να προσαρμοστει στον τροπο παιχνιδιού.

Διαβαζα παμε με ηγέτη αντετοκουνμπο και δήλωση του μετα εγω φταιω... Τι ναι αυτα τα πραγματα; Ποιους εριξε τετοιες ευθυνες σ ενα παιδι 20-21 (δε ξερω ακριβως) χρονων; Ποιος ειναι για να λεει εγω φταιω; Ο σπανουλης ή ο διαμαντιδης;

Εν τω μεταξυ ειχε θεμα με το σουτ απ την αρχη, τελευταια το χει βελτιώσει αλλα θελει πολλη δουλειά ακομα.

Ναι μπορει να γινει all star , για να φτασει ομως εκει και για να γινει πυλώνας της εθνικης, θελει πολλη δουλειά και αρκετο καιρο.

Δημοσ.

Ο Θανασης τουλαχιστον μπορει να μην ξερει μπασκετ τεχνικα αλλα οποτε παιζει δινει το 100% οποτε δεν ειναι αυτος το προβλημα...

Ναι αλλά αυτο τι σημαινει οτι επειδη προσπαθει και δινει το 100% οτι πρεπει και να παιζει σητν εθνικη Ελλαδας?

Οχι. Διοτι αυτο φαινεται να υπονοεις.

Βεβαια το καλο με τον Θαναση ειναι οτι οχι μόνο πραγματι προσπαθει και δινει το 100%, αλλά ειναι και σουπερ αθλητικος οποτε εχει φοβερο potential για την αμυνα! Μπορει να γινει εξαιρετικοτατος αμυντικος. Επιθετικα βεβαια λιγα πραγματα. Το ζητημα οποτε ειναι εαν αυτα αρκουν για να παιζει στην εθνικη καθε φορα? Οπως ειπα και πανω αυτο εξαρταται απο τις υπολοιπες διαθεσιμες επιλογες παικτων.

Αυτος ο Κουφος ωρες ωρες με κανει να αναρωτιεμαι αν ο Asik για παραδειγμα ειναι πραγματι χειροτερος του..Εγω καθοτι αμπαλος δεν καταλαβαινω ενα πραγμα...Ξεκιναει ο Κουφος που στο πικ ειναι η χαρα των αντιπάλων γιατι δεν παιζεις μια ζωνη και επιμενεις να τον βγαζεις στα 7-8 μετρα?...Τλς αν αρχισω να μετρω τις παραφωνιες της Εθνικης θα ξημερωσουμε..Πρεπει να βρεθει σοβαρος προπονητης να κανει τα βασικα...Τεραστιο μεριδιο ευθυνης και οι παιχτες...Ολοι λενε δεν εχουμε ροστερ για μεγαλα πραγματα...Και ρωταω εγω γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε..Ποιος εκτος των Σαριτς Ουκιτς Μπογκντα Σιμον Χεζονια εχει εμπειρια και παρουσια σε μεγαλη ομαδα? Οι δικοί μας ξαφνικα εγιναν αγνωστοι απειροι και δικαιολογουνται? Χασαμε απο την Κροατια που εχει ενα σεντερ και αυτος ειναι ο 3ος της Καχα...Για να μην πω για τον προπονητη τους τον καναμε μαγκα και αυτον

Συμφωνω και εγω. Για αυτο και δεν μπορω να ακουω την δικαιολογια της νεας ομαδας ως δικαιολογια που θα αποτυγχαναμε.

Αλλά και ολοι απειροι να ηταν(που δεν ηταν) τετοιο αισχος που παρουσιαστηκαν(γιατι και οταν επιστρεψαμε και περασαμε και μπροστα δεν το καναμε με κανενα μπασκετ της προκοπης, και επιθετικα και αμυντικα μαυρα χάλια και χάλια ημασταν αντιστοιχα, τουλαχιστον επι Γιαννακη οταν γυρνουσαμε τις διαφορές επιθετικα δεν παιζαμε και τιποτα χαριτοπλαστο, καθε αλλο μαλλον αισχρο ηταν και εκεινο, αλλά καναμε κατι συγκεκριμενο, ειχαμε σχεδιο δηλαδη, ενω αμυντικα ημασταν παρα πολυ καλοι.) δεν δικαιολογειται με τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλ μ αυτο τον χάλια απαράδεκτο ματζαρη, αυτο τον κομπλεξαρα αταλαντο σπανουλη, αυτος ο σλουκας πρεπει να ναι εφαμιλλος του κρις πολ, για να χει φτάσει ο οσφπ σε ποσες ευρωλιγκες κ πρωταθλήματα...

Δημοσ.

Άλλο αδερφό ο Γιάννης έχει να τον φωνάξει να παίξει;

Υγ:Κατσικαρ, ψάχνει προπονητή ο ΒΑΟ

Δημοσ.

http://arenavision.in/av14

Καναδάς-Νέα Ζηλανδία. Για τους γαύρους, για να δούμε το ... διαστημικά ταλαντούχο νέο απόκτημα. Βοήθειά μας...

Και τέλος, σε σχέση με τη φάση "Παππάς", έχει δείξει ότι δεν αλλάζει μυαλά, κι ας ίσως πρόκειται για το καλό. Κι αυτό είναι πολύ κακό να συμβαίνει, ειδικά όταν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Διότι εκεί χρειαζόμαστε κάποιον που να έχει τον χαρακτήρα που να συσπειρώνει, να βοηθάει, να πίνουν νερό στο όνομά του και να τρέχουν για αυτόν. Και το να μην έχεις φροντίσει να μιλήσεις έστω με τον Παππά, σε στυλ "έλα αγόρι μου να τα πούμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε χωριό, να μπεις και στην ομάδα και να δούμε αν όντως μπορείς να προσφέρεις ή όχι, κι όχι να οξύνονται οι καταστάσεις επειδή κάποτε, κάπου, εμείς οι δυο δεν τα βρήκαμε". 

Κοντολογίς, το παράδειγμα με Παππά λέει ότι ο  Κατσικάρης δεν είναι για head coach όπως τον χρειαζόμαστε. Και δεν το βλέπω ν' αλλάζει όπως εύχεσαι - οπότε...

Μια χαρά μπορεί να αλλάξει μυαλά. Και με τον Κουφό μλκίες έλεγε και μετά έκανε κωλοτούμπες. Και στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν και επιλογές. Πλέον έχουμε μείνει με 2 γκαρντ που μπορούν να δημιουργήσουν/σκοράρουν/σουτάρουν/παίξουν 1-1, το Σλούκα και τον Παππά. Δεν γίνεται να αφήνεις τον έναν έξω επειδή βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ' την ομάδα

Δημοσ.

Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακος για το "Ευρωπαικο" μπασκετ.

...γι' αυτό κι εγώ τον είπα άγουρο, κι όχι κακό. Πόσο μάλλον που το παιδί πήγε κατευθείαν ΝΒΑ, όχι από κολλέγιο, ούτε καν από high school, αλλά από τα λίγα ματς με τον Φιλαθλητικό της Α2 και τα ανοιχτά γήπεδα της Αττικής.

Του λείπουν εμφανέστατα εμπειρίες Ευρώπης. Αλλά είμαι σίγουρος ότι με τη δουλειά που θα κάνει, σε 1-2 χρόνια θα πάψει να είναι το θύμα που ήταν χθες κόντρα στους Κροάτες. Ευελπιστώ να φτιάξει δε και σουτ από μακρυά.

Πάντως, χθες, σίγουρα αγχώθηκε -όπως μάλλον όλοι- όταν με το καλησπέρα φύγανε με 25 οι Κροάτες, γι' αυτό και έκανε πιο τραγικά λάθη από ότι θα έκανε αν το παιχνίδι είχε πάει πιο στρωτά (...κι εκείνος ο Σιμόν, γαμήθηκε πια....Δηλαδή εμάς γάμησε...), κι ας ήτανε μπροστά με 5-10 οι Κροάτες. Πού 5 όμως, και πού 25. Και μετά σκοτωθήκανε οι δικοί μας να κάνουν την ανατροπή σε 2η και 3η περίοδο και στο τέλος δεν τους είχε μείνει σάλιο...Θέλω να πω, νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε τόσο κακό Γιάννη σε τόσο σημαντικό παιχνίδι. Επιθετικά δηλαδή, διότι αυτός και ο Θανάσης ήταν που μας κράτησαν, όσο μπορούσαν τεσπα, στην άμυνα, για να μην καταρρεύσουμε, κυρίως πνευματικά.

Ο Γιάννης σίγουρα έχει μέλλον, και πιθανώς λαμπρό. Απλά το παρόν του τελικά δεν είναι ούτε όσο χρειαζόμαστε σαν Εθνική, ούτε όσο ελπίζαμε και περιμέναμε (κι εγώ μέσα).

Κι ο Παππας να παιζε, το ιδιο θα ταν το αποτελεσμα. Αντε να σκοράραμε λιγο περισσοτερο , αλλα παλι δε θα προχωρούσαμε πολυ....

...εγώ τουλάχιστον, δεν υποστηρίζω ότι "με Παππά θα περνούσαμε". Μάντης δεν είμαι, και για 1002 λόγους θα μπορούσε ούτε ο Παππάς να είχε τραβήξει. Όπως θα μπορούσε όμως να ήταν κι ο σωτήρας μας (λιγότερες πιθανότητες δίνω σε αυτό - αλλά δίνω).

Για 'μένα το ζουμί είναι επί της αρχής. Και επί της αρχής, αρχίδια αρχές δείχνει να έχει ο Κατσικάρης. Για αυτό τον κατηγορώ εγώ τουλάχιστον, και όχι για τους αριθμούς και τα αποτελέσματα και τις προκρίσεις.

Και το όλο σκηνικό είναι για εμένα αρκετά σοβαρό, ούτως ώστε να θεωρώ ότι άνθρωπος με τέτοια αντίληψη, δεν θα πρέπει να είναι στο τιμόνι μιας Εθνικής, διότι το ένα φέρνει τ' άλλο (και τα κακά αποτελέσματα παρεμπιπτόντως).

Ρε συ να σου πω κατι βαρεθηκα ολη αυτη τη προβολη στους αντετοκουνμπο λες και παιζουν μονοι τους στην ομαδα.

Σε καθε αρθρο που εβλεπα φια την εθνικη ειχε φωτο δικη τους. Ο Γιάννης το να, ο θανασης το αλλο , λες κ δεν εχουμε αλλους παιχτες. Χτες ας πουμε έκλαιγε ο Αγραβανης στο τελος, μια συ ομως για τον αντετοκουνμπο λες...

Τωρα γι αυτα που μου "καταλογίζεις"... Δεν εριξα καμια ιδιαίτερη ευθυνη στον Γιαννη. Ειπα τα προφανη οτι ειναι πολυ νεος και άγουρος ακομα για να του ζητάμε να κανει πραγματα που τον ξεπερνούν.

Οταν στην ευρωπη δε παιζουμε μπασκετ αλάνας , πρεπει κι αυτος με οποιον προπονητη εχει, να δουλεψει για να προσαρμοστει στον τροπο παιχνιδιού.

Διαβαζα παμε με ηγέτη αντετοκουνμπο και δήλωση του μετα εγω φταιω... Τι ναι αυτα τα πραγματα; Ποιους εριξε τετοιες ευθυνες σ ενα παιδι 20-21 (δε ξερω ακριβως) χρονων; Ποιος ειναι για να λεει εγω φταιω; Ο σπανουλης ή ο διαμαντιδης;

Εν τω μεταξυ ειχε θεμα με το σουτ απ την αρχη, τελευταια το χει βελτιώσει αλλα θελει πολλη δουλειά ακομα.

Ναι μπορει να γινει all star , για να φτασει ομως εκει και για να γινει πυλώνας της εθνικης, θελει πολλη δουλειά και αρκετο καιρο.

...και για ποιό λόγο τα παίρνεις με το τί γράφουν όσοι γράφουν αυτά που γράφουν ρε συ Μάργκι; Γραφιάδες είναι, ασ' τους να γράφουν. Η ουσία όμως είναι, ότι το προφίλ των Αντετοκούνμπο δεν είναι τέτοιο που δικιολογεί να τους χρεώνουμε πράγματα και καταστάσεις : τα παιδιά είναι σπαθιά και μπράβο τους. Ούτε ψωνίσματα ούτε τίποτε.

Όσο για το ότι είπα για τη φάτσα του Γιάννη, ήταν επειδή μιλάγαμε γι' αυτόν, κι όχι επειδή είναι για 'μένα το κέντρο του εθνικομπασκετικού μας σύμπαντος. Ούτε κατά διάννοια δεν πέρασε ποτέ απ' το μυαλό μου ότι ο Γιάννης κι ο αδερφός του είναι "οι νέοι ηγέτες μας" (...ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν ακούω Ιωαννοσκουντήδες). Η Εθνική άλλωστε είναι παραδοσιακά (Γκάλη εξαιρουμένου βεβαίως-βεβαίως) ένα σύνολο διαφόρων που ό,τι (και όποτε) καταφέρνουν, το καταφέρνουν ακριβώς σαν σύνολο και όχι με "ηγέτες".

(Για την δε ιστορία, είναι 21 μισό...)

Τέλος, σχετικά με το "εγώ έφταιγα", κακώς το πήρες όπως το πήρες : εμφανώς είχε οδηγίες να κάνει το παιχνίδι της ομάδας παίρνοντας πολλές προσπάθειες, και ΜΠΡΑΒΟ του που είπε αυτό που είπε, διότι δείχνει πόσο "αγνός" είναι. Τι δηλαδή, θα πρέπει να φτάσει βεντετοστάτους για να μιλήσει απ' την καρδιά του....;

(....μάλιστα, ο κοτζαμάν κυρ-Κατσίκαρος, ούτε κουβέντα για την πάρτη του ε. Στους παίχτες στην ουσία τα έρριξε, και στην αστοχία τους.......Μπράααααβο. Ανέβηκε κι άλλο στην εκτίμησή μου. Από την ανάποδη.)

Δεν σε καταλαβαίνω γιατί "χαλάστηκες" και με αυτό....

[Για τον δε Αγραβάνη, προσωπικά έχω εξαιρετική γνώμη, παρά τις όποιες ατασθαλίες του κι απλά καν δεν τον πήρε το μάτι μου (δεν είδα και όλες τις δηλώσεις που γίνανε) κλαμμένο κτλ.]

Βεβαια το καλο με τον Θαναση ειναι οτι οχι μόνο πραγματι προσπαθει και δινει το 100%, αλλά ειναι και σουπερ αθλητικος οποτε εχει φοβερο potential για την αμυνα! Μπορει να γινει εξαιρετικοτατος αμυντικος. Επιθετικα βεβαια λιγα πραγματα. Το ζητημα οποτε ειναι εαν αυτα αρκουν για να παιζει στην εθνικη καθε φορα? Οπως ειπα και πανω αυτο εξαρταται απο τις υπολοιπες διαθεσιμες επιλογες παικτων.

...εγώ πάντως, με βάση αυτά που είδα από Θανάση, θεωρώ πως έχει να δώσει στην Εθνική, χωρίς να τα κόβει από άλλον καλύτερον. Και χωρίς να το έχω σιγουράκι, το παιδί θα βελτιωθεί. Το κύριο είναι να έχει πάντα τέτοια διάθεση και αυταπάρνηση και όλα σιγά-σιγά έρχονται. Μην ξεχνάμε ότι οι δικές του εμπειρίες και ταλέντα κι αν είναι περιορισμένα, σε σχέση πχ με τον αδερφό του. Στην ουσία πρώτη φορά έπαιζε σε ματς αξιώσεων στην ζωή του και έδωσε πολλά καλά.

Μια χαρά μπορεί να αλλάξει μυαλά. Και με τον Κουφό μλκίες έλεγε και μετά έκανε κωλοτούμπες. Και στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν και επιλογές. Πλέον έχουμε μείνει με 2 γκαρντ που μπορούν να δημιουργήσουν/σκοράρουν/σουτάρουν/παίξουν 1-1, το Σλούκα και τον Παππά. Δεν γίνεται να αφήνεις τον έναν έξω επειδή βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ' την ομάδα

...δε νομίζω αδερφέ. Άλλη η φάση με τον Κουφό, που απλά δεν κατέβηκε - άλλη με τον Παππά (όπου ο Νίκος έχει αφήσει μάλιστα πολλές αιχμές με τα χρόνια - πράγμα που εννοείται ανοίγει το υπάρχον χάσμα). Η δε κωλοτούμπα του πρέπει να εκβιάστηκε από τον Βασιλακόπουλο, καθώς ο ίδιος είχε μιλήσει για το ζήτημα. Στην περίπτωση Παππά όμως, δεν έχει πει λέξη ο Φαραώ, οπότε.....

Και μιας και πιάσαμε και τον απέθαντο, ο οποίος κάθε φορά που στραβώνουν πράγματα σφάζει και μια Ιφιγένεια, λογικά θα κάνει το ίδιο και τώρα και θα αφαλοκόψει τον Κατσίκα. Ειδικά μετά την σπόντα του τελευταίου ότι δεν είχε συμβόλαιο/δεν πληρώθηκε για φέτος, και καταλήγουμε στο ότι μιας και μας τέλειωσε ο κυρ-Φωτισμένος, ο επόμενος θα πάρει Παππά, οπότε λήγει έτσι το ζήτημα....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...