benign Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Σοβαρά τώρα, έχετε βρει κανένα ξένο video (κατά προτίμηση στα αγγλικά) να δούμε λίγο αντικειμενικά και ήσυχα τα highlights του χθεσινού αγώνα, γιατί με τον πουρουπουπου πότε να σκούζει λες και τον πηδάνε και πότε να φωνάζει να μας βοηθήσει ο Θεός (για να μη φάμε το γκολ- ΕΛΕΟΣ!), γίνεται τρομερά εκνευριστικό? Σε αυτο εχεις δικιο.Εγω κλεινω εντελως τον ηχο,και το βλεπω στην μουγγα.Ασε που χτες περιεγραφαν τις φασεις λιγο πιο γρηγορα απο οτι γινοντουσαν,αυτο και αν ηταν σπαστικο. Geo, Εχουμε μερικους καλους παιχτες αλλα και καποιους που δεν θα ερεπε να ειναι στην ομαδα.Αν γινει σωστη ανανεωση και παιζουν οι καλυτεροι πιστευω να αλλαξουν τα πραγματα προς το καλυτερο.
geovard Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Σε αυτο εχεις δικιο.Εγω κλεινω εντελως τον ηχο,και το βλεπω στην μουγγα.Ασε που χτες περιεγραφαν τις φασεις λιγο πιο γρηγορα απο οτι γινοντουσαν,αυτο και αν ηταν σπαστικο. Geo, Εχουμε μερικους καλους παιχτες αλλα και καποιους που δεν θα ερεπε να ειναι στην ομαδα.Αν γινει σωστη ανανεωση και παιζουν οι καλυτεροι πιστευω να αλλαξουν τα πραγματα προς το καλυτερο. Μα αυτο πιστεύω κι εγώ.Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι αυτό δυστυχώς είναι το ποδόσφαιρό μας.Δεν μου αρέσει η μιζέρια.Πιστεύω ότι ο Έλληνας είναι γιά πολύ περισσότερα.Εμείς έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αυτές τις μέρες μού την έσπασαν κάτι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές(ευτυχώς λίγοι) που όταν έπαιζαν αυτοί έχαναν πάντα με κάτω τα σώβρακα και η Ελλάδα ήταν στην ανυποληψία και όμως έκαναν κριτική τέτοια που έβγαζαν μιά ζήλια γιά τα παιδιά που παίζουν τώρα. Σωστά το λες λοιπόν.Ένα καλό εκλέκτορα θέλουμε μιά και φαίνεται ότι ο Ρεχάγκελ θα φύγει, να βάζει μέσα τους καλύτερους. Να φεύγουν σιγά-σιγά οι παλιοί και να προωθήσει παιδιά από την Ελπίδων. Όύτως ή άλλως ο επόμενος προπονητή;ς θα έχει δύσκολο έργο γιατί θα πρέπει να ξαναχτίσει από την αρχή.Δυστυχώς αντί να καλυτερεύει η Εθνική μετά το 2004 αντίθετα χειροτέρευε και δεν θα υπάρχει κληρονιμιά. Χτίσιμο λοιπόν σε νέα βάση, τώρα που ξέρουμε πιά ότι η Ελλάδα μπορεί. Το καλύτερο πράγμα που έκανε οπο τον Ρεχάγκελ ήταν που έβγαλε τον εγωϊσμό του Έλληνα και τού είπε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.Έχω όμως και την εντύπωση ότι ο Όττο μας σνομπάρει σαν χώρα.Δεν μας έχει και σε μεγάλη εκτίμηση.Καθαρά επαγγελματικές είνμαι οι σχεσεις του με τη χώρα μας.Σε δέκα χρόνια άλλος θα μάθαινε δέκα γλώσες.Ο Όττο θα έπρεπε εξ άλλου ήδη να μιλάει Ελληνικά. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2010 από geovard
Merdock Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Σοβαρά τώρα, έχετε βρει κανένα ξένο video (κατά προτίμηση στα αγγλικά) να δούμε λίγο αντικειμενικά και ήσυχα τα highlights του χθεσινού αγώνα, γιατί με τον πουρουπουπου πότε να σκούζει λες και τον πηδάνε και πότε να φωνάζει να μας βοηθήσει ο Θεός (για να μη φάμε το γκολ- ΕΛΕΟΣ!), γίνεται τρομερά εκνευριστικό? Όχι ρε φίλε εδώ διαφωνώ. Ο σχολιασμός είναι όλα τα λεφτά.Χτυπιόμουν κάτω από τα γέλια έτσι όπως φώναζε Προσωπικά πάω με 1000 τις ελληνικές περιγραφές.Άπειρο γέλιο
benign Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Geo, Το πιστευω οτι μας σνομπαρει λιγο σαν χωρα οπως λες γιατι εχει κανει δηλωσεις κατα καιρους που το δειχνουν αυτο. Πλακα,πλακα,η Γερμανια που ξεκινησε με καλο ποδοσφαιρο και 4 γκολ,μαλλον μενει απεξω,γιατι εχασε απο Σερβια 0-1,τωρα η Γκανα μαλλον θα ξεσκισει την Αυστραλια σε λιγο,και τελευταιο αγωνα η Γερμανια παιζει με Γκανα που με Χ την αφηνει εκτος αφου λογικα η Σερβια θα κερδισει στον τελευταιο της αγωνα ευκολα η δυσκολα την Αυστραλια!
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Η Αυστραλια οπως βλεπω πρεπει να ειναι μια τις χειροτερες ομαδες του μουντιαλ αρα δεν λεει κατι το 4 - 0 των Γερμανων.
skimnos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ο Σηφάκης έπρεπε να μπει. Στο είχα πει από το πρώτο παιχνίδι ότι ο Τζόρβας φαίνεται πολύ αγχωμένος και σε κάθε φάση είναι καραχεσμένος και δικαιώθηκα.Και μη μου πεις για την περίεργη και ανώμαλη μπάλα. Ανωμαλία της μπάλας ήταν το γκολ που τρώει ο Νιγηριανός από τον Τοροσίδη που φαίνεται ξεκάθαρα ότι τον ξεγελούν τα φάλτσα και η μπάλα βρίσκει στο καλάμι του. Ο Τζόρβας πέφτει δεξιά σαν το ψάρι και η μπάλα πάει αριστερά. Μια φορά έβγαλε τον Χαριστέα από την εντεκάδα και κάναμε 27 τελικές. Αν ήταν ο Χαριστέας μέσα θα σηκώναμε μπάλες και θα κυνηγούσαμε κόρνερ μπας και ξαναζήσουμε το έπος του 2004. Ο Τοροσίδης είναι δεξί μπάκ και γενικά καλύπτει δεξιά πτέρυγα. Το γεγονός ότι παίζει με ανάποδο πόδι από αριστερά, δεν σημαίνει ότι εκεί πρέπει να παίζει. Για δες τον κάθε φορά που πρέπει να σεντράρει πόσο καθυστερεί για να κόψει μπάλα και να βρει δεξί. Αυτό όταν έχεις γρήγορους αντιπάλους είναι καταστροφικό. Του κόβει τη δυνατότητα σέντρας με τη μία και γίνεται απόλυτα προβλέψιμος για τον αντίπαλο. (όταν ο αντίπαλος παίζει με 11 πάντα) Για το Τζιώλη έχω την ίδια άποψη με τον Kaizer. Ένα άμπαλο μηχανάκι. Αλλά επειδή βλέπω ότι πίσω του είναι ένα άμπαλο παιδί (λέγε με Πάτσα) παραδέχομαι ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές στο μεσαίο χώρο, κακώς τον έκρινα για τη χρησιμοποίησή του. Προανέφερα ότι μας λείπει πολύ ο Αμανατίδης εκεί. Και ω του θαύματος, έβαλε Παπασταθόπουλο μπροστά από τα κεντρικά μπακ, δίνοντας τους εξτρά παίχτη για βοήθεια και απελευθερώνοντας τα αμυντικά άκρα για επελάσεις. Και τι έκανε στην επίθεση? Έβαλε Σαλπιγγίδη αντί του Χαριστέα από την αρχή και Σαμαρά προωθημένο για να μην τους αφήσει να εγκαταλείψουν εντελώς την άμυνα και να έχουν μία μόνιμη πηγή κινδύνου, γιατί όσο γατάκι κι αν είναι ο Σαμαράς, αν βρεθεί 1 vs 1 στην άμυνα, θα του σπάσει καμία μέση του αμυντικού. Και για όλα αυτά τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ έπρεπε να σιχτιρίζει η μισή Ελλάδα, για να ξεκολλήσει ο παππούς από τις παρωχημένες λογικές του. Το κράξιμο έκανε καλό στην ομάδα, την μεταμόρφωσε. Ξύπνησε τον εγωισμό της και την ανάγκασε να κατέβει να παίξει μπάλα σαν λαϊκή απαίτηση και όχι απλά να κατέβει για να μη χάσει, γιατί αυτό έχει αποδείξει από παλιά ότι μπορεί να το κάνει. Χθες δεν έκατσα να δω την εθνική να κερδίζει. Την εθνική να παίζει μπάλα έκατσα να δω γι' αυτό και γούσταρα. Θυμίστε μου κάποιος να έχει δει την Ελλάδα να κάνει καλύτερο παιχνίδι τόσα χρόνια που την παρακολουθούμε. (έστω και με αριθμητικό πλεονέκτημα) Κατάλαβες Skimno τώρα ποια είναι η διαφορά του "κάνω κριτική", αφορίζοντας τους πάντες και τα πάντα και ποια είναι η "εποικοδομητική κριτική", αφορίζοντας τους πάντες και τα πάντα αλλά ταυτόχρονα επισημαίνοντας ποια ήταν τα στραβά του στραπάτσου? Τρεις αλλαγές έκανε και άνοιξε το μάτι μας, την τρέλα μου. Τρεις αλλαγές που είχαν εξαρχής επισημανθεί. Αλλά το μέλημά μας εδώ μέσα είναι να μη μας θίξουν τον Ότο και μη στεναχωρηθεί ο Τοροσίδης και κάνει βλακώδεις δηλώσεις μετά... Κρίνοντας από τα 2 ματς με κορέα και νιγηρία συμφωνώ ότι η απόδοση του τζόρβα δεν ήταν αυτή καλή. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν συμφωνώ κι εγώ για τον Τζόρβα. Στον αντίποδα όμως σημειώνω ότι: 1. εκ προοιμίου ήταν η καλύτερη επιλογή κατ' εμέ και 2. δεν γνωρίζουμε τι απόδοση θα είχε ο σηφάκης. Για τον Χαριστέα: πολύ καλά έκανε ο οτο και τον έβγαλε αφού με την κορέα δεν έκανε αυτά που περιμενε ο προπονητής του. Τώρα το να λες ότι επειδή βγηκε ο χαριστέας κάναμε 27 τελικές καταλαβαίνεις ότι είναι άκυρο. Για τοροσίδη: πες μου εσύ καλύτερο αριστερό μπακ ακόμα και από τον δεξιό τοροσίδη. Εφόσον δεν βρεις, δεν υφίσταται η ορθή ανάλυση περί αριστερού μπακ με δεξί πόδι. Τζιώλης: συγνώμη αλλά τόσο καιρό δεν μας λέγατε τα άπειρα για τον τζιώλη και ότι υπάρχουν καλύτεροι κλπ. τώρα το γυρνάτε ότι είναι μηχανάκι έστω άμπαλο. για παπασταθόπουλο: έπαιξε 30 λεπτά περίπου όπου ήασταν μέτριοι. επίσης μου λες ότι και με την κορέα έπρεπε να παίξει με 5 πίσω; για επίθεση: ορθή η επιλογή σαλπι αντί χαριστεα. ο σαμαράς μπήκε αλλαγή όταν οι άλλοι έμειναν με 10. αν ήταν στραβό το αποτελεσμα χθες τι θα λέγατε για την αλλαγή του σαμαρά δεδομένης της άσχημης εμφάνισης με κορέα; Τόσο καιρό θα έπρεπε να είχατε καταλάβει ότι ο οτο ΠΑΝΤΑ κάνει αυτό που πιστεύει ο ίδιος. Δεν κάνει ότι του λένε οι άλλοι. Είδε ο ίδιος τα λάθη του και τα διόρθωσε. Κι άλλες φορές έχει γίνει άδικη και υπερβολική κριτική και έχει χρησιμοποιησει τους ίδιους παίκτες. Συμφωνώ στο ότι το κράξιμο έκανε καλό μόνο στους παίκτες γιατί τους πείσμωσε. Τώρα όσον αφορά το είδος της κριτικής έχεις απόλυτο λάθος. Αν είχε περιορισθεί ΜΟΝΟ στα αγωνιστικά θέματα δεν θα υπήρχε θέμα. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΥΠΟΥ" ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΟΤΟ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. Όταν όμως η κριτική γίνεται απαξιωτικά και εκτός πάσης λογικής θα με βρισκεις απέναντι σου ερωδιέ! Μετά τη νιγηρία αξίζει να πάρουν το πριμ ερωδιέ ή να πάει στο ταμείο ενίσχυσης της χώρας; εεεεεεεεε;;;;;;;;;; τι λες ερωδιέ;
KaizerSoze Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 ΥΓ2. Κανείς δε φαίνεται να κατάλαβε τι εννοούσα όταν έγραψα ότι η Ελβετία κέρδισε την Ισπανία. Όλοι όσοι γράψατε νομίζατε ότι εννοούσα ότι η Ελλάδα κερδίζει την Ισπανία. Εννοούσα, όμως, αυτό που λέω συνεχώς, ότι το να περάσει η Ελλάδα από έναν όμιλο που έχει μέσα την Ελβετία είναι υ-π-ε-ρ-β-α-σ-η, Επειδη περιμενα οτι θα το πει καποιος αυτο, εσυ να ευχεσαι στην επομενη κληρωση να παιξουμε με Ισπανια λοιπον και οχι με Ελβετια, σωστα?
Linus_21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Να είστε σίγουροι κύριοι εκπρόσωποι, ότι και εσείς όλοι σας θα μας βρίσκετε απέναντι, γιατί εμείς αγαπάμε την ομάδα, αγαπάμε το ποδόσφαιρο και όχι τα πρόσωπα.
konnak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Οι ορθολογικές επιλογές έχουν να κάνουν με τον κάθε αγώνα. Ορθολογικές ήταν και οι επιλογές του Σαββάτου. Απλά δε βγήκαν. Πήρε κάποια ρίσκα. Έπρεπε να το κάνει. Για παράδειγμα, οι ορθολογικές επιλογές δεν είναι το ίδιο με την ορθή διαχείριση. Έχω ήδη γράψει κι εγώ ότι ο Ρεχάγκελ έκανε λάθη και το πιστεύω ότι το αναγνωρίζει και ο ίδιος. Αλλά οι επιλογές του είχαν λογική και θα μπορούσαν να του είχαν βγει. Σε παρακαλώ εξήγησέ μου τη λογική πίσω από τις εξής επιλογές: Σεϊταρίδης βασικός, στη φυσική του θέση, παρά το ότι ουσιαστικά δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο φέτος. Μπήκε σε δυο παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ένα με Ολυμπιακό (λόγω των τραυματισμών όλων των υπόλοιπων αμυντικών μας) και ήταν αποκαρδιωτικός και ένα στο τέλος μπας και τον πουλήσουμε (στο οποίο φυσικά ήταν και πάλι τραγικός). Αποτέλεσμα του σώνει και καλά βασικού Σεϊταρίδη ως δεξί μπακ, ήταν τόσο η μετατόπιση του Βύντρα σε κεντρικό αμυντικό (που η φυσική του θέση είναι επίσης δεξί μπακ) και ο οποίος έχει δείξει ότι είναι επιρρεπής στις γκέλες στην εν λόγω θέση όταν το παιχνίδι είναι απαιτητικό και η αντίπαλη ομάδα επιθετική. Χαριστέας βασικός στα δεξιά! Ούτε καν κεντρικός επιθετικός. Με αποτέλεσμα ο καλύτερός μας επιθετικός, ο Σαλπιγγίδης, να είναι στον πάγκο (είδες χτες νομίζω με μόνο αυτή την αλλαγή πόσο διαφορετικά ήταν τα πάντα - και φαντάσου ότι υποτίθεται το παιχνίδι που ταίριαζε περισσότερο στον Σαλπιγγίδη ήταν αυτό με την Κορέα) Αλλαγή Καραγκούνη-Πατσατζόγλου (!) στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-1! Explain the logic. Μη χρησιμοποίηση του κατά πολλούς καλύτερου έλληνα φέτος, του Νίνη, σε παιχνίδι που η ομάδα πέρα από το ότι χάνει δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και έχει μηδενική ανάπτυξη και πλάνο (ο οποίος χτες μπήκε και δυο πάσες έκανε και οι δύο ήταν πολύ επικίνδυνες για τους Νιγηριανούς). Χρησιμοποίηση Σαλπιγγίδη αριστερά! Δηλαδή το παλικάρι το έχουμε γαμήσει, φέτος με τον ζόρι να τον βγάλουμε πλάγια δεξιά επειδή ήρθε ο Σισέ και ο ΠΑΟ παίζει 4-3-3 σαν την Μπαρτσελόνα να ουμ', και είναι λαμέ να παίζουμε 4-4-2 εν έτει 2010, και ο θεΟς με Ο κεφαλαίο, Όττο, τον βάζει αριστερά!!! Δηλαδή εδώ ένα χρόνο παλεύει να μάθει τη δεξιά πλευρά - και μέσα από το φιλότιμο και την προσπάθεια και δίνοντας 110% τα καταφέρνει σχετικά καλά, και μέχρι και σεντρούλα αξιοπρεπή βγάζει πλέον, και τι κάνεις; Τον βάζεις αριστερά! Σου χαρίζω το Τοροσίδης αριστερά και όχι Σπυρόπουλος που είναι αριστεροπόδαρος (γιατί πλέον έχει καθιερωθεί η αμπαλίαση αυτή, το παλικάρι τρέχει τρέχει, φρενάρει και γυρίζει στο δεξί για να βγάλει σέντρα της προκοπής), ή το ότι, ανεξαρτήτως Σεϊταρίδη, προτίμησε τον Βύντρα έναντι Παπασταθόπουλου/Κυργιάκου στο κέντρο της άμυνας για να είναι γρήγορη η άμυνα (looooooooooooooool), στα χαρίζω όλα αυτά. Τα παραπάνω όμως ρε φίλε ούτε εγώ στο Pro δεν τα κάνω, που να μου έχουν τραυματιστεί και οι μισοί παίκτες. Και για να γυρίσουμε στο θέμα, λες ότι Ορθολογικές ήταν και οι επιλογές του Σαββάτου. Απλά δε βγήκαν. Ε όχι ρε Manuel, ήμαρτον. Επίσης, όταν λες ορθολογικές οι επιλογές, δεν κολλάει μετά το "Απλά δεν βγήκαν". Αν κάτι είναι ορθολογικό, δεν περιμένεις να δεις αν θα βγει, γιατί είναι η βέλτιστη επιλογή. Φυσικά κάποιες φορές ακόμα και με ορθολογικές επιλογές μπορεί ένας αγώνας να στραβώσει. Αλλά έχεις 3 αλλαγές παικτών και φυσικά μπορείς να αλλάξεις και τακτική. Όταν όμως ήδη ξεκινάς με 2-3 παίκτες που έπρεπε να ναι στον πάγκο (για μένα έπρεπε να μην είναι καν στην Αφρική) τι να πρωτοαλλάξεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που στραβώνει; Άσχετο, τιτανομαχία το Manuel vs. geovard. ---------- Προσθήκη στις 17:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:32 ---------- Για τοροσίδη: πες μου εσύ καλύτερο αριστερό μπακ ακόμα και από τον δεξιό τοροσίδη. Εφόσον δεν βρεις, δεν υφίσταται η ορθή ανάλυση περί αριστερού μπακ με δεξί πόδι. Σπυρόπουλος, που είναι αριστερό μπακ, και παίζει εκεί μόνιμα στην ομάδα του. Έχει ένα γαμημένο αριστερό πόδι να κάνει σέντρα. Και βάζεις τον Τοροσίδη δεξιά και είσαι και άρχοντας (βύντρα έξω). Δεν είναι όλα πιο όμορφα έτσι;
alexis333 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Ολα οσα λεει ειναι σωστα ... Με Bold αυτα που συμφωνω 1000% ... Απάντηση χωρίς ψεγάδι… Χαίρετε κύριοι, Ο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του έδωσαν την απάντησή τους στο γήπεδο και έκαναν περήφανους όσους τους αγαπάνε. Αυτούς τους λίγους πραγματικούς φίλους του ποδοσφαίρου που έχουν μάθει να σέβονται και ν’ αναγνωρίζουν. Ο Ότο στο παιχνίδι με τη Ν. Κορέα μας πλήγωσε γιατί απλά δεν ήταν ο εαυτός του. Κατέβηκε για πρώτη φορά στη μάχη άοπλος και χωρίς σχέδιο. Ο αγώνας με τη Ν. Κορέα μπορεί να αποβεί καθοριστικός. Η εθνική Ελλάδος όμως πέτυχε το σκοπό της, τον αντικειμενικό της στόχο που δεν ήταν άλλος από μία νίκη στο μουντιάλ. Τη μεγαλύτερη ηδονή όμως τη δίνει το γεγονός πως ο Ρεχάγκελ από αυτό το αποτέλεσμα θα μείνει όπως ακριβώς του αξίζει στην ιστορία. Χωρίς στίγμα. Χωρίς ψεγάδι. Γιατί οι αδαείς που μεταφέρουν στον κόσμο το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έχουν κάνει τα πάντα για να τον απαξιώσουν. Να πείσουν τον κόσμο πως φτάνει η τύχη για να πάρει κάποιος το ευρωπαϊκό. Πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα χωρίς προπονητή να πηγαίνει σε τελικά EURO και μουντιάλ. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει και γι’ αυτό το λόγο δε θυμούνται τι θίασο του δώσαμε. Αλλά ολ’ αυτά πλέον δεν έχουν σημασία. Η ιστορία τους έχει νικήσει. Αν και οι τακτικές λίγο μας απασχολούν η μεταμόρφωση της εθνικής μας ήρθε επειδή το νέο πλάνο του Ρεχάγκελ έδωσε αυτά που έλειπαν στο παιχνίδι με τη Ν. Κορέα. Οι τρεις στόπερ πίσω πρόσφεραν αμυντική ασφάλεια και έδωσαν αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως ήταν πως η διάταξη έδινε δύναμη στο κέντρο, ταχύτητα κι ενέργεια. Η ιστορία άλλαξε στο 33 Στοιχεία δηλαδή που λείπουν από το ρόστερ μας και χρειάζεται να τα βρούμε από το πλάνο του Ρεχάγκελ. Παρότι ήταν φανερό πως το σχέδιο έβγαινε τέλεια στον αγωνιστικό χώρο, το τουρνουά συνέχιζε να μην μας πηγαίνει και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα φτηνό γκολ. Η ιστορία άλλαξε στο 33’ λεπτό. Ο ευφυής τρόπος που ο Τοροσίδης εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση του Καϊτά έδιωξε την αρνητική ενέργεια γύρω από την εθνική μας. Ο Ότο αντέδρασε άμεσα και βάζοντας τρίτο επιθετικό έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση και την απόλυτη ανατροπή. Όσοι γνωρίζουν από μουντιάλ κι από EURO ξέρουν πως πρόκειται για τουρνουά ψυχολογίας. Στην Πορτογαλία κάναμε το εύκολο. Ανεξάρτητα από το που τελικά φτάσαμε διαχειριστήκαμε τέλεια ένα τουρνουά που μας πήγε πρίμα από το πρώτο λεπτό. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση όμως ανατρέψαμε τις συγκυρίες, αλλάξαμε τα βιβλία και δεν είμαστε ούτε γερμανοί, ούτε σκανδιναβοί αλλά βαλκάνιοι. Τα παιδιά του Ότο απέδειξαν πως πάνω απ’ όλα σέβονται τους εαυτούς τους. Απάντησαν στην κριτική με πράξεις. Μπήκαν στο γήπεδο και το μάτι τους γυάλιζε από την πρώτη στιγμή. Ο ένας σήκωνε τον άλλον και όλοι μαζί πέτυχαν αυτή την τεράστια επιτυχία. Το δύσκολο έγινε. Αν το ταξίδι τελείωσε εδώ και αν αυτή θα είναι η μοναδικά χαρά που θα πάρουμε σε αυτό το μουντιάλ δεν το γνωρίζει πλέον κανένας. Την Τρίτη στις 22 Ιουνίου όμως ο έλληνας για πρώτη φορά θα νιώσει τι είναι μέσα σε 90 λεπτά να κρίνεται αν θα είσαι στους 16 του μουντιάλ. Τώρα αρχίζει… Από το παιχνίδι της Ουρουγουάης με τη Ν. Αφρική αποδείχτηκε πως το μουντιάλ τώρα αρχίζει. Στην πρώτη τους εμφάνιση όλες οι ομάδες έδειξαν αδυναμίες. Τύχη στη συνέχεια θα έχουν αυτές που οι προπονητές τους θα εντοπίσουν το πρόβλημα και θα παρουσιάσουν plan B. Οι Ταμπάρεζ, Ρεχάγκελ το εφάρμοσαν ήδη και δικαιώθηκαν. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους.
Linus_21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Τι να πουν και αυτοί που είχαν εντοπίσει τα προβλήματα πριν καν αρχίσουν οι αγώνες... Έπρεπε να ξεσπάσει επανάσταση στην Ελλάδα για να νιώσει ο Ρεχάγκελ και να νιώσουν ταυτόχρονα ΚΑΙ οι παίχτες. Αδαείς είναι εκείνοι οι οποίοι τοποθετούν το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ χαμηλά, τους έλληνες παίχτες πολύ χαμηλότερα και είναι ικανοποιημένοι μόνο με αυτά που εμείς πλέον έχουμε ορίσει ως αυτονόητα!
Panahs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Όχι ρε φίλε εδώ διαφωνώ. Ο σχολιασμός είναι όλα τα λεφτά.Χτυπιόμουν κάτω από τα γέλια έτσι όπως φώναζε Προσωπικά πάω με 1000 τις ελληνικές περιγραφές.Άπειρο γέλιο Καλά, κι εγώ γελούσα! Σε αυτό σε παραδέχομαι. Απλά θέλω να δω τα στιγμιότυπα και με μια φυσιολογική περιγραφή.
skimnos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Σπυρόπουλος, που είναι αριστερό μπακ, και παίζει εκεί μόνιμα στην ομάδα του. Έχει ένα γαμημένο αριστερό πόδι να κάνει σέντρα. Και βάζεις τον Τοροσίδη δεξιά και είσαι και άρχοντας (βύντρα έξω). Δεν είναι όλα πιο όμορφα έτσι; σου λέω από την αρχή ότι είμαι παο. έχεις δει τον σπυρόπουλο φέτος στο πρωταθλημα; την γκελα του στο φιλικό της εθνικής με τη β. κορέα (νομίζω) την είδες; ---------- Προσθήκη στις 18:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:10 ---------- Να είστε σίγουροι κύριοι εκπρόσωποι, ότι και εσείς όλοι σας θα μας βρίσκετε απέναντι, γιατί εμείς αγαπάμε την ομάδα, αγαπάμε το ποδόσφαιρο και όχι τα πρόσωπα. Πολύ θα χαρώ να σε έχω απέναντί μου σε θέματα εθνικής ομάδας, ειδικά όταν έχεις γράψει ότι: Πάλι λάθος είσαι. Εσύ αγαπάς τις αγχωτικές νίκες με το Καζακστάν(αφού μόνο αυτές έχει να μας επιδείξει πλέον ο παππούς), εγώ όχι. Εγώ θέλω να τους ταπεινώνουμε. Εγώ θέλω να μπαίνουν στο γήεδο οι παίχτες και οι αντίπαλοι να κλάνουν μέντες, θέλω να τους πατήσουμε, να σπάσουμε τα δοκάρια, να κάνουμε 20 τελικές, δεν θέλω να ντρέπομαι για αυτήν την εθνική... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2010 από skimnos
konnak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 σου λέω από την αρχή ότι είμαι παο. έχεις δει τον σπυρόπουλο φέτος στο πρωταθλημα; την γκελα του στο φιλικό της εθνικής με τη β. κορέα (νομίζω) την είδες; Εγώ σ' αυτό δεν έχω πρόβλημα, ας βάλει τον Τοροσίδη αριστερά αν δεν εμπιστεύεται τον Σπυρόπουλο. Αλλά ας βάλει και τον Βύντρα δεξιά και όχι στο κέντρο. Έχουμε Παπασταθόπουλο σε πολύ καλή κατάσταση και βάζει τον Σεϊταρίδη δεξιά και τον Βύντρα στο κέντρο; Δηλαδή ο Βύντρα στο κέντρο της άμυνας του εμπνέει σιγουριά και ο Σπυρόπουλος αριστερά τον χαλάει;
Linus_21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2010 Πολύ θα χαρώ να σε έχω απέναντί μου σε θέματα εθνικής ομάδας, ειδικά όταν έχεις γράψει ότι: Τι το κακό έχει αυτό που έγραψα? Εσύ δεν θες να δεις αυτά όταν παίζεις τουλάχιστον με ομάδες ιδοδύναμες, και ομάδες ανύπαρκτες ποδοσφαιρικά όπως οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στα προκριματικά? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΥΡΙΕ, και οχι η σωστή κριτική. Δεν θες την Εθνική του β ημιχρόνου με την Νιγηρία? Έστω και αν είμασταν με έναν παίχτη παραπάνω? Δεν θες να ανέβουμε επίπεδο ως χώρα? Θες να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο ΠΑΝΤΑ ως οι αδύναμοι και οι φοβισμένοι, και να προσπαθούμε πάντα να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο κάτι? Δεν πιστεύεις, ότι ΔΕΝ άξιζε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης η μετέπειτα πορεία της και η γιούχα από ΟΛΟΥΣ(Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα περι ΑΠΛΗΣ συμμετοχης σε euro 2008 και Mundial δεν μου λένε κάτι). Και καλά οι γιούχες από τους άγγλους πορτογάλους, βγάζουν και λίγη πίκρα. Αλλά η γιούχα των ίδιων των φιλάθλων της Εθνικής είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Όχι, δεν είμαστε όλοι προπονητές του καναπέ,όχι δεν είμαστε όλοι μίζεροι, όχι δεν γουστάρουμε flame wars σε φόρουμ όπως ο μπαναρισμένος κύριος......
Προτεινόμενες αναρτήσεις