Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Επειδή αρχικά απάντησες ειρωνικά στο δικό μου μήνυμα, είδες πουθενά να γράψω εγώ για απέλαση παιχτών ή χαρτάκια της ΕΠΟ; Πήγαινε δες και τι είχα γράψει για το Μήτρογλου κάποιες σελίδες πιο πίσω.

Τσουβαλιάζεις λοιπόν κι εσύ για να βγεις από πάνω, όπως πολλοί άλλοι σε αυτό το τόπικ.

Το λάθος είναι δικό μου. Η αλήθεια είναι ότι πήρα ως αφορμή το δικό σου μήνυμα για να γράψω ότι έγραψα όχι εναντίον σου αλλά προς αυτούς που τα έγραφαν. Έχεις όμως απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεσαι και να θεωρείς ότι τα έγραψα εναντίον σου.

Και για του λόγου το αληθές:

το μήνυμά μου ήταν καθαρά ειρωνικό προς όλους τους συμφορουμίτες που δεν εννοούν να καταλάβουν τόσο καιρό ότι πίσω από τις περισσότερες κινήσεις υπάρχει μια λογική εξήγηση. Προσοχή δεν λέω ότι δεν έχει κάνει λάθη ο προπονητής ή ότι δεν θα κάνει αλλά ότι υπάρχει μια σκέψη από πίσω.

Π.χ. ποιος το περίμενε ότι ο Τζιώλης θα ήταν από τους καλύτερους σήμερα; Σίγουρα ένας είναι ο προπονητής που τον βλέπει στις προπονήσεις και όχι εμείς που δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα στην ομάδα και κρίνουμε μόνο από αυτά που βλέπουμε στους αγώνες και μόνο...

Επεξ/σία από skimnos
  • Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο Ρεχαγκελ κανει κατι πολυ απλο- γνωριζει οτι υπο νορμαλ συνθηκες η εθνικη εχει ταβανι 5 το πολυ 6 στα δεκα. με τετοια αποδοση το μονο που πετυχαινεις ειναι μια αξιοπρεπη ηττα. για να ελπιζεις σε αποτελεσμα σαν ελλαδα κοντρα σε ομαδεδ υψηλου επιπεδου πρεπει να παρεις διαφορα ρισκα που μπορει να σου βγουν (πχ σειταριδης σε ανρι) ή να μη σου βγουν (βυντρα στοπερ). αλλα πρεπει να ρισκαρεις γιατι δεν εχουμε την ποιοτητα σαν ομαδα να κερδισουμε παιζοντας νορμαλ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι. Έτσι. Έτσι.

Άντε μωρέ Ελλάδαρα. Μπράβο στα παιδιά και στον προπονητή. Ακόμα μια χρυσή σελίδα, ακόμα μια υπέρβαση δυνατοτήτων. Πολύ χάρηκα που ο πρώτος μας μουντιαλικός σκόρερ ήταν ο Μήτσος.

Όσον αφορά το επιχείρημα "άμα δεν έβγαινε η κόκκινη δε θα γινόταν τίποτα", θα απαντήσω απλά "άμα δεν έμπαινε οποιοδήποτε από τα γκολ που μπήκαν είτε σε αυτό το παιχνίδι, είτε στα προηγούμενα, είτε στα προκριματικά, όλα θα ήταν διαφορετικά". Έτσι είναι το παιχνίδι. Δεν μπορεί όταν είναι εναντίον μας να ψάχνουμε τις αιτίες και όταν είναι υπέρ μας να το θεωρούμε τύχη.

ΥΓ1. Διαβάστε τα σχόλια που κάνατε μερικοί ορισμένες σελίδες πίσω. Έχει πάρα πολύ γέλιο. Δεν εννοώ πριν τον αγώνα (αν και εκείνα έχουν επίσης πλάκα πλέον). Εννοώ όσο παιζόταν το ματς.

ΥΓ2. Κανείς δε φαίνεται να κατάλαβε τι εννοούσα όταν έγραψα ότι η Ελβετία κέρδισε την Ισπανία. Όλοι όσοι γράψατε νομίζατε ότι εννοούσα ότι η Ελλάδα κερδίζει την Ισπανία. Εννοούσα, όμως, αυτό που λέω συνεχώς, ότι το να περάσει η Ελλάδα από έναν όμιλο που έχει μέσα την Ελβετία είναι υ-π-ε-ρ-β-α-σ-η, είναι έργο του Ρεχάγκελ, δεν είναι δεδομένο, δεν είναι δικαίωμα των φιλάθλων να το απαιτούν και να το υποτιμούν. Άλλωστε όπως έγραψε και ο fearwhatnow θεωρώντας ότι πολεμάει το επιχείρημά μου (ενώ αντίθετα το υποστηρίζει με αυτά που γράφει):

7 ηττες-2 νικες-3 ισοπαλιες...Εχουμε βαρεθει να τους κερδιζουμε...Σε 12 παιχνιδια 2 φορες τους κερδισαμε.Ποιους??Τους Ελβετους...

Έτσι ακριβώς λοιπόν. Συμφωνούμε. :-)

Δημοσ.

ΥΓ2. Κανείς δε φαίνεται να κατάλαβε τι εννοούσα όταν έγραψα ότι η Ελβετία κέρδισε την Ισπανία. Όλοι όσοι γράψατε νομίζατε ότι εννοούσα ότι η Ελλάδα κερδίζει την Ισπανία. Εννοούσα, όμως, αυτό που λέω συνεχώς, ότι το να περάσει η Ελλάδα από έναν όμιλο που έχει μέσα την Ελβετία είναι υ-π-ε-ρ-β-α-σ-η, είναι έργο του Ρεχάγκελ, δεν είναι δεδομένο, δεν είναι δικαίωμα των φιλάθλων να το απαιτούν και να το υποτιμούν. Άλλωστε όπως έγραψε και ο fearwhatnow θεωρώντας ότι πολεμάει το επιχείρημά μου (ενώ αντίθετα το υποστηρίζει με αυτά που γράφει):

Ρε Man αδυνατείς μου φαίνεται να καταλάβεις,και θα σου δωσω παράδειγμα.Με την ίδια ψυχολογια με το ιδιο παθος θα μπει ο Παναθηναϊκος αντιμετωπίζοντας την Λαρισα με το ιδιο παθος/ψυχολογία αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό?Το γεγονός οτι η Ελβετία κέρδισε την Ισπανία μπορεί να σημαινει πολλα μπορει να μην σημαινει και τίποτα.Διαφορετικοί αγώνες,διαφορετική διοργάνωση διαφορετική προσέγγιση του ΑΓΩΝΑ

Το άσχημο της υπόθεσης είναι οτι απλά κάναμε μια νίκη.Μια πάρα πολυ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε και απο νικηφόρο αποτέλεσμα.Και δυστυχώς αυτη η εμφάνιση δικαιώνει οσους έλεγαν οτι η εικόνα της Ελλάδας το Σάββατο ήταν δημιούργημα του προπονητή.Ισως με πιο ορθες επιλογές απο τον παγκο και με περισσοτερο παθος απο τους παιχτες που αγωνίζονταν, σήμερα να μιλούσαμε για πιθανή πρόκριση στην επόμενη φάση που θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....Η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής αναλογιζόμενοι και την σημερινή μας εικόνα χάθηκε το Σαββατο.

Σήμερα απλα πανηγυρίζουμε για την πρώτη μας νίκη στο μουντιαλ(όντας Πρωταθλητές Ευρώπης).Οξύμωρο αλλα έτσι είναι.....

P.s:Σήμερα με τον Τζόρβα αισθανόμουν οπως με τον Ολυμπιακό στο CHL όταν είχαμε τερματοφύλακα τον Ελευθερόπουλο

P.s 2:Μάλλον ο ΑΣΕΠ σημερα είχε απεργία και δεν έπαιξε ο Χαριστέας

Δημοσ.

Ωραιος ο Οτο , τον εχω πετυχει και απο κοντα σε ενα πολυ κυριλε εστιατοριο ειχε ερθει guest.

Το πρωτο παιχνιδι το επνιξε ομως δε πα να λετε οτι θελετε.

Ειδες η ομαδα ποσο ποιο γρηγορη ηταν χωρις τους ηλικιωμενους γιουρκα χαριστεα. Δεν εχω τιποτα με τα παιδια , αντιθετως.

Αλλα το πρωτο το πνιξε.

Εχω ελπιδες με την Αργεντινη, αδιαφορο το παιχνιδι για αυτους, αν παιξουμε καλα στην αμυνα και πιεσουμε οπως και σημερα κατι θα γινει.

Δημοσ.

Ξαναείπα:

1) Κάνει κουλές, ό,τι να ναι, επιλογές, τις οποίες επισημαίνουν όλοι, από τον konnak και τον Erwdio μέχρι τον Καρπετόπουλο και τον Σωτηρακόπουλο (ναι, κρίνουν όλοι τις ίδιες επιλογές, το Χαριστέα στα δεξιά αντί του Σαλπιγγίδη, την μη χρησιμοποίηση Κυργιάκου-Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας με Βύντρα δεξιά και όχι προς Θεού τον πρώην ποδοσφαιριστή Σεϊταρίδη, την είσοδο Πατσατζόγλου στη θέση του Καραγκούνη ενώ χάνουμε και τη μη χρησιμοποίηση του Νίνη, καθώς και την χρήση του Σαλπιγγίδη αριστερά!)

2) Παρουσιάζουμε θλιβερή εικόνα και χάνουμε 2-0, τον θάβουμε λόγω αυτών των επιλογών και λέμε ότι με πιο λογική διαχείριση (με τις παραπάνω προφανείς κινήσεις, κοινώς με την ομάδα που κέρδισε μέσα στην Ουκρανία) θα χτυπούσαμε το παιχνίδι γιατί η Κορέα δεν έλεγε και πολλά

3) Μας τη λέτε για την άδικη κριτική στον υπερπροπονητή, ο οποίος εφόσον έχει πάρει Euro δεν μπορεί να κριθεί για τις κουλές επιλογές του. Υπενθυμίζουμε ότι προφανώς βέβαια ένας άνθρωπος 72 ετών μπορεί να κάνει και λάθη, μπορεί να έχει και εμμονές, και ότι μία πολύ μεγάλη επιτυχία και δυο προκρίσεις μέσα από εύκολους ομίλους δεν τον κάνουν ιερή αγελάδα εφόρου ζωής.

4) Εκφράζουμε όλοι, και εμείς και εσείς, απαισιοδοξία για τη συνέχεια, εμείς γιατί πιστεύουμε ότι οι κουλαμάρες και οι εμμονές θα συνεχιστούν, εσείς γιατί πιστεύετε ότι σαν ομάδα ήμαστε για όσο δείξαμε να ήμαστε με την Κορέα, κάτι για το οποίο φταίνε οι παίκτες και η ποιότητά τους και όχι ο αλάνθαστος Ρεχάγκελ ο οποίος έχει πάρει το 100% από αυτή την 23άδα παικτών και το αποτέλεσμα που παρουσιάζει είναι το βέλτιστο.

5) Ο Ρεχάγκελ κάνει τα αυτονόητα που επισημάναμε όλοι εμείς στο παιχνίδι με την Κορέα. Παρά το γρήγορο γκολ των αντιπάλων ήμαστε εμφανώς καλύτεροι από το 1ο παιχνίδι και κερδίζουμε μετά από πολύ καλή εμφάνιση και σωρεία ευκαιριών.

6) Και μετά από όλα αυτά, πραγματικά, βγαίνετε και δηλώνετε δικαιωμένοι;! Και μας λέτε για υπέρβαση; Δηλαδή, όποτε κερδίσαμε μεγάλο παιχνίδι ήταν λόγω υπέρβασης και κάποιας ανώτερης δύναμης και όχι μιας πιο λογικής διαχείρισης του παιχνιδιού και του υλικού μας;

Α, και Manuel, κάτω από την Ελβετία βρεθήκαμε στον όμιλο. Όχι όμως ότι είναι και υπερδύναμη επειδή νίκησε την Ισπανία. Χάσαμε δυο παιχνίδια, ένα ΟΑΚΑ ένα Ελβετία με πολύ κακή εμφάνιση, δεν ξέρω αν τα θυμάσαι.

Είναι θλιβερό να νομίζουμε ότι το ταβάνι αυτής της εθνικής είναι το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο Euro 2008 και με την Κορέα, δηλαδή η εμμονή του Ρεχάγκελ. Υπάρχουν και παίκτες με όρεξη, υπάρχουν και παίκτες με ποιότητα. Οι προκρίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, και η Ρωσία με την Ουκρανία απουσιάζουν από το Μουντιάλ, παρ' όλα αυτά έχουν καλύτερη φήμη από εμάς. Γιατί να μην παίζουμε όπως σήμερα; Επειδή κινδυνεύουμε να χάσουμε; Ε εγώ προτιμώ να βλέπω ομάδες που αγωνίζονται να κερδίσουν παρά ομάδες που δε θέλουν να χάσουν.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ρε Man αδυνατείς μου φαίνεται να καταλάβεις,και θα σου δωσω παράδειγμα.Με την ίδια ψυχολογια με το ιδιο παθος θα μπει ο Παναθηναϊκος αντιμετωπίζοντας την Λαρισα με το ιδιο παθος/ψυχολογία αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό?Το γεγονός οτι η Ελβετία κέρδισε την Ισπανία μπορεί να σημαινει πολλα μπορει να μην σημαινει και τίποτα.Διαφορετικοί αγώνες,διαφορετική διοργάνωση διαφορετική προσέγγιση του ΑΓΩΝΑ

Τέλειο το παράδειγμα σου και ενισχύει ακόμη περισσότερο το επιχείρημά μου. Όλα τα παιχνίδια του μουντιάλ είναι σπουδαιότατα και μοιάζουν με τελικούς. Με πιο πολύ πάθος λοιπόν θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟ τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ή την Λάρισα στον τελικό του Champions League;

Προφανώς και γνωρίζω ότι δε σημαίνουν πολλά τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Σημαίνουν όμως κάτι. Και όταν κάποιος προσπαθεί να μου αποδείξει ότι ο Ρεχάγκελ δεν κάνει καλή δουλειά, τουλάχιστον δε θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα ή την πορεία της ομάδας για να ενισχύσει το επιχείρημά του. Να μου πει ότι είναι τυχερός; Ότι ενώ παίζει άθλια όλα του βγαίνουν; Θα δεχτώ την άποψη, όσο τρελή κι αν την βρίσκω (δηλαδή να πιστεύει κάποιος ότι εδώ και τόσα χρόνια κάποιος κάνει καλή δουλειά από τύχη). Αλλά όχι να προσπαθούμε να βγάλουμε τα μήλα σύκα. Όχι δηλαδή να μου λέει ότι το να προκρίνεσαι σε μουντιάλ από ομίλους με Ελβετία είναι απλά "κάνει τα προβλεπόμενα" και όχι την υπέρβαση.

Αυτό που είπα, κοινώς, είναι ότι η Ελβετία είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Σίγουρα δεν είναι ομάδα που η Ελλάδα "την έχει". Κοινώς, έγραψα "εδώ δεν την έχει η Ισπανία σε σπουδαιότατο αγώνα (φάση ομίλων μουντιάλ, όχι φιλικό), εσείς νομίζετε ότι την έχει η Ελλάδα;"

Προφανώς και το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ΚΑΙ τυχαίο. Ναι μεν, αλλά...

Το άσχημο της υπόθεσης είναι οτι απλά κάναμε μια νίκη.Μια πάρα πολυ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε και απο νικηφόρο αποτέλεσμα.Και δυστυχώς αυτη η εμφάνιση δικαιώνει οσους έλεγαν οτι η εικόνα της Ελλάδας το Σάββατο ήταν δημιούργημα του προπονητή.Ισως με πιο ορθες επιλογές απο τον παγκο και με περισσοτερο παθος απο τους παιχτες που αγωνίζονταν, σήμερα να μιλούσαμε για πιθανή πρόκριση στην επόμενη φάση που θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Σήμερα απλα πανηγυρίζουμε για την πρώτη μας νίκη στο μουντιαλ

Τεράστια επιτυχία είναι το ότι κάναμε απλά (;!) μια νίκη στο μουντιάλ. Όταν δεν έχεις ξαναπετύχει έναν στόχο ποτέ, προφανώς και δεν είναι "απλά". Είναι το ταβάνι σου. Είσαι στο ψηλότερο σημείο της πορείας σου και μάλιστα ΠΑΛΙ με τον ίδιο προπονητή που είχες στην άλλη κορυφή της ιστορίας σου, το Euro2004.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να πετύχει κανείς για να τον παραδεχτούμε; Η απόσταση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι 6 χρόνια, γεμάτα υπερβάσεις και με διαφορετικές ομάδες.

---------- Προσθήκη στις 02:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:30 ----------

Α, και Manuel, κάτω από την Ελβετία βρεθήκαμε στον όμιλο. Όχι όμως ότι είναι και υπερδύναμη επειδή νίκησε την Ισπανία. Χάσαμε δυο παιχνίδια, ένα ΟΑΚΑ ένα Ελβετία με πολύ κακή εμφάνιση, δεν ξέρω αν τα θυμάσαι.

Ακριβώς! :-)

Ε εγώ προτιμώ να βλέπω ομάδες που αγωνίζονται να κερδίσουν παρά ομάδες που δε θέλουν να χάσουν.

Έχεις κι εσύ τις εμμονές σου. Γι' αυτό και αν είχαμε εσένα για προπονητή, δε θα είχαμε φτάσει ποτέ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. :-)

Α! Και το LOST γ...ει. :lol:

---------- Προσθήκη στις 02:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:34 ----------

Δηλαδή, όποτε κερδίσαμε μεγάλο παιχνίδι ήταν λόγω υπέρβασης και κάποιας ανώτερης δύναμης και όχι μιας πιο λογικής διαχείρισης του παιχνιδιού και του υλικού μας;

Αν δεν ήταν υπέρβαση, θα το είχαμε ξανακάνει. Γι' αυτό λέμε "υπέρβαση". Ξεπερνάς τον εαυτό σου.

---------- Προσθήκη στις 02:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:38 ----------

5) Ο Ρεχάγκελ κάνει τα αυτονόητα που επισημάναμε όλοι εμείς στο παιχνίδι με την Κορέα. Παρά το γρήγορο γκολ των αντιπάλων ήμαστε εμφανώς καλύτεροι από το 1ο παιχνίδι και κερδίζουμε μετά από πολύ καλή εμφάνιση και σωρεία ευκαιριών.

Ένα παιχνίδι ενάντια στην Κορέα, δεν έχει καμία σχέση με ένα παιχνίδι ενάντια στη Νιγηρία. Το ότι με αυτήν την ομάδα κερδίσαμε την Νιγηρία, δε σημαίνει ότι με την ίδια ομάδα θα κερδίζαμε και την Κορέα.

Και by the way, εγώ διάβασα κριτικές και για Τζιόλη και για Βύντρα και για Κατσουράνη. Αυτοί οι παίχτες χρησιμοποιήθηκαν όμως. Μη λέμε ότι ο Ρεχάγκελ έκανε "τα αυτονόητα" που θεωρείτε κάποιοι. Έκανε ΚΑΙ του κεφαλιού του.

Και για να τελειώνουμε, κι εγώ συμφωνώ ότι ο Ρεχάγκελ έκανε λάθη στο παιχνίδι με την Κορέα, και ο ίδιος συμφωνεί προφανώς. Αλλά τα λάθη κρίνονται εκ του αποτελέσματος και μόνο. Αν δεν υπήρχε η χαζή αδράνεια στη φάση του πρώτου γκολ που δεχτήκαμε και πετυχαίναμε γκολ μέσα από στημένα (που δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι είναι και κανένα απίθανο σενάριο) λόγω της διαφοράς ύψους, θα λέγαμε για το πόσο σωστά έστησε την ομάδα απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Και κάτι ακόμα:

Πολλοί κατέκριναν κάποτε τον Ρεχάγκελ γιατί έπαιζε με τρία κεντρικά μπακ.

Στο παιχνίδι με την Κορέα έπαιξε με δύο και δεχτήκαμε δύο τέρματα.

Στο παιχνίδι με τη Νιγηρία ξεκίνησε με τρία και ΑΥΤΟ ήταν το προφανές; Αυτό που όλοι κατέκριναν κάποτε, ξαφνικά έγινε προφανές;

Βέβαια το παιχνίδι δεν έγινε τελικά με 3 μπακ, δεχτήκαμε γκολ, έφαγαν την κόκκινη και επιστρέψαμε ξανά στα 2, αλλά μιλάμε για ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι.

Πού θέλω να καταλήξω; Ότι και πάλι δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα μέσω αποτελέσματος και μόνο.

Κι εγώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με την κριτική που κάνει κάποιος στο Ρεχάγκελ για ένα παιχνίδι. Για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας θεωρώ ότι είναι υπερβολή και αχαριστία να τον κατηγορεί (;!) κανείς όταν το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι θετικά αποτελέσματα και υπερβάσεις.

Δημοσ.
Τέλειο το παράδειγμα σου και ενισχύει ακόμη περισσότερο το επιχείρημά μου. Όλα τα παιχνίδια του μουντιάλ είναι σπουδαιότατα και μοιάζουν με τελικούς. Με πιο πολύ πάθος λοιπόν θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟ τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ή την Λάρισα στον τελικό του Champions League;

Αυτο ακριβως σου λεω ρε man.Δεν γινεται να μου θεωρείς υπερομάδα την Ελβετία επειδη κέρδισε την Ισπανία.Δεν γινεται να θεωρεις την Ελλάδα καλυτερη της Τσεχίας στον ημιτελικό του Εuro.Σου το είπα και το ξαναλέω.Δεν γίνεται να χαρακτηρίζεις την Ελβετία ως σουπερ ομαδα επειδη κέρδισε την Ισπανία και θεωρείς υπερβαση που περάσαμε απο αυτον τον ομιλο.

Δημοσ.

Υπέρβαση ήταν το 2004.

Νίκη σε τελικά Μουντιάλ έχουν κάνει πολύ απίθανες ομάδες. Το ότι δεν το είχαμε ξανακάνει δε συνιστά υπέρβαση. Ας όψεται ο Ρεχάγκελ και πιθανόν να ήμασταν στα τελικά του 2006 να είχαμε κάνει ήδη νίκη σε τελικά, lol. Αν σκέφτονταν οι διεθνείς του 2004 με τη μίζερη λογική σου δε θα είχαν καταφέρει αυτό που κατάφεραν. Και γενικά εγώ διαφωνώ με αυτή τη λογική, πιστεύω ότι οι παίκτες απόψε θα κοιμηθούν κλείνοντας τα μάτια και θα σκέφτονται να νικάνε την Αργεντινή και να αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Και θα μπουν θέλοντας να δώσουν τη μάχη τους για πρόκριση. Το θέμα είναι να μην τους χαντακώνει η προετοιμασία του αγώνα, όπως έγινε με την Κορέα. Δε μου φταίει ο Χαριστέας που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του ή ο Σεϊταρίδης που δεν θυμόταν πώς να κάνει τάκλιν ή ο Πατσατζόγλου που δεν ήξερε τι μπήκε να κάνει στον αγώνα. Φταίει ο Ρεχάγκελ που δεν έκανε τα αυτονόητα. Δε ζήτησα κάποιο τρελό προπονητικό τρικ για να υπερκεράσει με πονηριά κάποια ανώτατη ποδοσφαιρική δύναμη, ζήτησα τα αυτονόητα να χτυπήσουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα που αποδείχθηκε στα μέτρα μας.

Το κατά πόσο η Ισπανία δεν "έχει" την Ελβετία παρακαλώ μετέφερέ το στα ανέκδοτα. Άλλες 10 φορές να παίξουν, ζήτημα να ξαναπάρει ένα παιχνίδι η Ελβετία.

Εγώ μπορεί να έχω εμμονές (lol, αν θεωρείται το να θέλω να βλέπω προσπάθεια για ποδόσφαιρο και όχι αποτέλεσμα και αυτοσκοπό) αλλά ουδέποτε δήλωσα προπονητής. Αυτό όμως δε μου απαγορεύει να κρίνω αυτό που βλέπω. Γιατί αν ισχύει αυτό δε θέλω να σε ξαναδώ να κρίνεις ταινία χωρίς να δω πρώτα δίπλωμα σκηνοθέτη :-D.

Επίσης τον Ρεχάγκελ και τον σέβομαι και τον παραδέχομαι για πολλά πράγματα. Δεν τον θεοποιώ όμως. Ακόμα και ο Ζοτς αν αύριο αρχίσει να βάζει τον Φώτση πλέι μέικερ θα τον θάψω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τεράστια επιτυχία είναι το ότι κάναμε απλά (;!) μια νίκη στο μουντιάλ. Όταν δεν έχεις ξαναπετύχει έναν στόχο ποτέ, προφανώς και δεν είναι "απλά". Είναι το ταβάνι σου. Είσαι στο ψηλότερο σημείο της πορείας σου και μάλιστα ΠΑΛΙ με τον ίδιο προπονητή που είχες στην άλλη κορυφή της ιστορίας σου, το Euro2004.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να πετύχει κανείς για να τον παραδεχτούμε; Η απόσταση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι 6 χρόνια, γεμάτα υπερβάσεις και με διαφορετικές ομάδες.

Ο βαθμος ή οι βαθμοι το πολυπόθητο γκολ και όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να ειχαν ερθει απο το Σαββατο.Η εικονα της ομάδας σήμερα και οι ορθολογικές επιλογές σήμερα αυτο αποδεικνυουν.Και σήμερα ίσως επαναλαμβάνω ισως να πανηγυρίζαμε την προκριση στην επόμενη φάση ή εστω να εχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας.

Η ευκαιρία χάθηκε το Σαββατο με την αλλοπροσαλη ενδεκάδα και με το μηδεν πάθος απο όλους τους παίχτες.Συγνώμη που σου χαλάω την μαγική εικόνα που εχεις σήμερα αλλα η αλήθεια αυτή είναι.

Και by the way, εγώ διάβασα κριτικές και για Τζιόλη και για Βύντρα και για Κατσουράνη. Αυτοί οι παίχτες χρησιμοποιήθηκαν όμως. Μη λέμε ότι ο Ρεχάγκελ έκανε "τα αυτονόητα" που θεωρείτε κάποιοι. Έκανε ΚΑΙ του κεφαλιού του.

Σκέψου που χρησιμοποιηθηκαν αυτοι οι παιχτες το Σαββατο και που σήμερα....

Η προσέγγιστη του αγώνα με την Κορεα ήταν προσέγγιση καφενείου.Ειναι γρηγοροι αρα βαζω γρηγορους αμυντικούς.Ειναι κοντοι αρα βαζω ψηλους επιθετικους και κερδίζω.Ειτε αρέσει σε καποιους ειτε οχι αυτη ηταν η προσέγγιση του αγωνα με τους Κορεατες

Ακριβώς! :-)

Η λεξη ακριβως που χρησιμοποιεις τι σημαινει?

Αποδεικνυει οτι η Ελβετία είναι πολυ καλύτερη ομάδα και ειναι υπερβαση του Ρεχαγκελ που μας πηγε στο Mundial απο αυτον τον ομιλο φωτιά?

Αν ο Παναθηναικος εχανε απο την Λαρισα 2 φορες με τρελες επιλογες του Τεν Τεν συνεπαγεται οτι η Λαρισα είναι καλύτερη ομάδα ή οτι ο Τεν Τεν έχει χάσει τα λογικά του και έχει μπερδέψει ακομα και την δική του ομάδα?

Επεξ/σία από Dropsreef
Δημοσ.
Ε, δεν θα την έλεγα και ορθολογική! Πάλι ο τοροσίδης έπαιξε αριστερά και ξαναείδαμε το βυντρα στην ενδεκάδα. Αμ, το άλλο το παλτό ο τζιώλης πάλι έπαιξε. Μη μιλήσω δε για τον τζόρβα που ξαναεπαιξε ενω έπρεπε να μπει ο σηφάκης....

Ο Σηφάκης έπρεπε να μπει. Στο είχα πει από το πρώτο παιχνίδι ότι ο Τζόρβας φαίνεται πολύ αγχωμένος και σε κάθε φάση είναι καραχεσμένος και δικαιώθηκα.

Και μη μου πεις για την περίεργη και ανώμαλη μπάλα. Ανωμαλία της μπάλας ήταν το γκολ που τρώει ο Νιγηριανός από τον Τοροσίδη που φαίνεται ξεκάθαρα ότι τον ξεγελούν τα φάλτσα και η μπάλα βρίσκει στο καλάμι του.

Ο Τζόρβας πέφτει δεξιά σαν το ψάρι και η μπάλα πάει αριστερά.

Μια φορά έβγαλε τον Χαριστέα από την εντεκάδα και κάναμε 27 τελικές. Αν ήταν ο Χαριστέας μέσα θα σηκώναμε μπάλες και θα κυνηγούσαμε κόρνερ μπας και ξαναζήσουμε το έπος του 2004.

Ο Τοροσίδης είναι δεξί μπάκ και γενικά καλύπτει δεξιά πτέρυγα. Το γεγονός ότι παίζει με ανάποδο πόδι από αριστερά, δεν σημαίνει ότι εκεί πρέπει να παίζει. Για δες τον κάθε φορά που πρέπει να σεντράρει πόσο καθυστερεί για να κόψει μπάλα και να βρει δεξί. Αυτό όταν έχεις γρήγορους αντιπάλους είναι καταστροφικό. Του κόβει τη δυνατότητα σέντρας με τη μία και γίνεται απόλυτα προβλέψιμος για τον αντίπαλο. (όταν ο αντίπαλος παίζει με 11 πάντα)

Για το Τζιώλη έχω την ίδια άποψη με τον Kaizer. Ένα άμπαλο μηχανάκι. Αλλά επειδή βλέπω ότι πίσω του είναι ένα άμπαλο παιδί (λέγε με Πάτσα) παραδέχομαι ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές στο μεσαίο χώρο, κακώς τον έκρινα για τη χρησιμοποίησή του. Προανέφερα ότι μας λείπει πολύ ο Αμανατίδης εκεί.

Και ω του θαύματος, έβαλε Παπασταθόπουλο μπροστά από τα κεντρικά μπακ, δίνοντας τους εξτρά παίχτη για βοήθεια και απελευθερώνοντας τα αμυντικά άκρα για επελάσεις.

Και τι έκανε στην επίθεση? Έβαλε Σαλπιγγίδη αντί του Χαριστέα από την αρχή και Σαμαρά προωθημένο για να μην τους αφήσει να εγκαταλείψουν εντελώς την άμυνα και να έχουν μία μόνιμη πηγή κινδύνου, γιατί όσο γατάκι κι αν είναι ο Σαμαράς, αν βρεθεί 1 vs 1 στην άμυνα, θα του σπάσει καμία μέση του αμυντικού.

Και για όλα αυτά τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ έπρεπε να σιχτιρίζει η μισή Ελλάδα, για να ξεκολλήσει ο παππούς από τις παρωχημένες λογικές του. :mad:

Το κράξιμο έκανε καλό στην ομάδα, την μεταμόρφωσε. Ξύπνησε τον εγωισμό της και την ανάγκασε να κατέβει να παίξει μπάλα σαν λαϊκή απαίτηση και όχι απλά να κατέβει για να μη χάσει, γιατί αυτό έχει αποδείξει από παλιά ότι μπορεί να το κάνει.

Χθες δεν έκατσα να δω την εθνική να κερδίζει. Την εθνική να παίζει μπάλα έκατσα να δω γι' αυτό και γούσταρα.

Θυμίστε μου κάποιος να έχει δει την Ελλάδα να κάνει καλύτερο παιχνίδι τόσα χρόνια που την παρακολουθούμε. (έστω και με αριθμητικό πλεονέκτημα)

Κατάλαβες Skimno τώρα ποια είναι η διαφορά του "κάνω κριτική", αφορίζοντας τους πάντες και τα πάντα και ποια είναι η "εποικοδομητική κριτική", αφορίζοντας τους πάντες και τα πάντα αλλά ταυτόχρονα επισημαίνοντας ποια ήταν τα στραβά του στραπάτσου? Τρεις αλλαγές έκανε και άνοιξε το μάτι μας, την τρέλα μου.

Τρεις αλλαγές που είχαν εξαρχής επισημανθεί.

Αλλά το μέλημά μας εδώ μέσα είναι να μη μας θίξουν τον Ότο και μη στεναχωρηθεί ο Τοροσίδης και κάνει βλακώδεις δηλώσεις μετά...

Δημοσ.
Ξαναείπα:

1) Κάνει κουλές, ό,τι να ναι, επιλογές, τις οποίες επισημαίνουν όλοι, από τον konnak και τον Erwdio μέχρι τον Καρπετόπουλο και τον Σωτηρακόπουλο (ναι, κρίνουν όλοι τις ίδιες επιλογές, το Χαριστέα στα δεξιά αντί του Σαλπιγγίδη, την μη χρησιμοποίηση Κυργιάκου-Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας με Βύντρα δεξιά και όχι προς Θεού τον πρώην ποδοσφαιριστή Σεϊταρίδη, την είσοδο Πατσατζόγλου στη θέση του Καραγκούνη ενώ χάνουμε και τη μη χρησιμοποίηση του Νίνη, καθώς και την χρήση του Σαλπιγγίδη αριστερά!)

2) Παρουσιάζουμε θλιβερή εικόνα και χάνουμε 2-0, τον θάβουμε λόγω αυτών των επιλογών και λέμε ότι με πιο λογική διαχείριση (με τις παραπάνω προφανείς κινήσεις, κοινώς με την ομάδα που κέρδισε μέσα στην Ουκρανία) θα χτυπούσαμε το παιχνίδι γιατί η Κορέα δεν έλεγε και πολλά

3) Μας τη λέτε για την άδικη κριτική στον υπερπροπονητή, ο οποίος εφόσον έχει πάρει Euro δεν μπορεί να κριθεί για τις κουλές επιλογές του. Υπενθυμίζουμε ότι προφανώς βέβαια ένας άνθρωπος 72 ετών μπορεί να κάνει και λάθη, μπορεί να έχει και εμμονές, και ότι μία πολύ μεγάλη επιτυχία και δυο προκρίσεις μέσα από εύκολους ομίλους δεν τον κάνουν ιερή αγελάδα εφόρου ζωής.

4) Εκφράζουμε όλοι, και εμείς και εσείς, απαισιοδοξία για τη συνέχεια, εμείς γιατί πιστεύουμε ότι οι κουλαμάρες και οι εμμονές θα συνεχιστούν, εσείς γιατί πιστεύετε ότι σαν ομάδα ήμαστε για όσο δείξαμε να ήμαστε με την Κορέα, κάτι για το οποίο φταίνε οι παίκτες και η ποιότητά τους και όχι ο αλάνθαστος Ρεχάγκελ ο οποίος έχει πάρει το 100% από αυτή την 23άδα παικτών και το αποτέλεσμα που παρουσιάζει είναι το βέλτιστο.

6) Και μετά από όλα αυτά, πραγματικά, βγαίνετε και δηλώνετε δικαιωμένοι;! Και μας λέτε για υπέρβαση; Δηλαδή, όποτε κερδίσαμε μεγάλο παιχνίδι ήταν λόγω υπέρβασης και κάποιας ανώτερης δύναμης και όχι μιας πιο λογικής διαχείρισης του παιχνιδιού και του υλικού μας;

Είναι θλιβερό να νομίζουμε ότι το ταβάνι αυτής της εθνικής είναι το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο Euro 2008 και με την Κορέα, δηλαδή η εμμονή του Ρεχάγκελ. Υπάρχουν και παίκτες με όρεξη, υπάρχουν και παίκτες με ποιότητα. Οι προκρίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, και η Ρωσία με την Ουκρανία απουσιάζουν από το Μουντιάλ, παρ' όλα αυτά έχουν καλύτερη φήμη από εμάς. Γιατί να μην παίζουμε όπως σήμερα; Επειδή κινδυνεύουμε να χάσουμε; Ε εγώ προτιμώ να βλέπω ομάδες που αγωνίζονται να κερδίσουν παρά ομάδες που δε θέλουν να χάσουν.

Φίλε τα είπες όλα... Αυτή η εθνική όταν θέλει κα έχει σωστή καθοδήγηση μπορεί να κάνει πολλά...

όχι και ομαδάρα η Ελβετία επειδή κέρδισε την Ισπανία! Εμεις στα τελευταια 3 παιχνιδια έχουμε κερδίσει την Πορτογαλία, ε και; είμαστε ομαδάρα;

Δημοσ.

ναι μονο που στο γκολ ο τζορβας δεν ειχε οπτικο πεδιο και ο κατσουρανης που μπορουσε να διωξει με κεφαλια εσκυψε, ενω την μπαλα την αφηνεις μονο αν σου πει το τερμα "αστην την εχω".

edit: Βεβαια απο την αλλη οντως και στα 2 παιχνιδια δεν εχει δειξει μια σιγουρια στις εξοδους και φαινετε οντως να εχει ενα αγχος. αλλα οχι και να λεμε παλτο αυτον που μας εχει σωσει απο 3 τετ α τετ ελεος.

ο τζιολης μπαλα δεν ξερει οπως και πολυ αλλοι αλλα τουλαχιστον δειχνει φιλοτιμο και δεν πηγε για τουρισμο, δεν εχεις να βαλεις αλλον στην θεση του και για μενα 2 παιχνιδια τωρα τα πηγε καλα.

ο βυντρα ειδα οτι επερνε κεφαλιες απο 2 - 2 μαυρικους και οτι ολες οι επιθεσεις απο την πλευρα του βγαινανε.

για μενα αυτος ο γκεκας εχει ξεβρακοθει, ακομα και ο καραγκουνης εκανε κεφαλια και αυτος δεν μπορεσε να κανει μονο του μια ευκαιρια, να γιατι επρεπε να ειχε παρει τον μητρογλου που μπορει να ειναι ποιο αργος αλλα μπαλα ξερει.

και τελος μην μου πειτε τον οττο προπονηταρα τωρα, εκανε καποια πραγματα αυτονοητα εχτες, αν και τον σαμαρα και που τον εβαλε μια η αλλη ηταν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...