Προς το περιεχόμενο

βοήθεια για live cds

siera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούω χρόνια για το LINUX και λέω : Δε το δοκιμάζω και γω,

ωραια απο που αρχίζουμε;

Ασχετος είμαι ας δοκιμάσω με καμιά διανομή σε cd υποτίθετε πως το κατεβάζεις το καίς

ξεκινάς το pc soy μ αυτο (πατ-κιούτ)που λεμε ... Τελικά

Προσπάθισα να φτιάξω περίπου πρίν τρείς μήνες το live cd PuppyLynux.

Εκαψα το iso εφτειαξα το CD εκανα reboot φόρτωνε μεχρις ενα σημείο και μετα,

ζητούσε κωδικό ή login δε θυμάμαι το παράτησα.

Τώρα δοκιμάζω να φτειάξω DSL cd. Κολάει στο logo (αυτο με τους δυο πιγγουίνους).

Τελικά κατάφερα να δώ το desktop αφου πρώτα έδωσα στο boot: (dsl failsafe) με αποτέλεσμα βέβαια,

να γλυκαθώ αλλά χωρίς να μπορώ να το δουλέψω.

Ε λέω ας δοκιμάσω και το SLAX. Ξεκεινάει κανονικά κολλάει γιά τρία λεπτα σε αυτό το σημείο,

-------------------------------------------

[<c01010dc>] cpu_idle+0x2c/060

handlers: bla bla ....

Disabling IRQ #5

-------------------------------------------

προχωράει και ξανακολάει εδώ οριστικά:

-----------------------------------------

starting vfat support

starting ntfs support

creating /dev entrles for block devices

setup directory for changes

setup union directory

looking for data modules

------------------------------------------

Εχω Windows XP pro Service Pack 2

Pentium® 4 CPU 3.60GHz

3.61 GHz, 768 MB RAM

α) Δέν κανει το pc μου για Linux ?

β) Δέν κάνω εγώ για αυτό ?

γ) Τα Live cd προορίζωνται και αυτά μόνο για gouru του είδους ?

δ) Eφτειαχε κανένας πρόσφατα τέτειο cd και αν ναι πιο iso να κατευάσω ?

Τι φταίει ? ΒΟΗΘΕΙΑ και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Καλησπέρα, άσε το slax και το dsl στην άκρη κ δοκίμασε κανένα ubuntu. εεε, κι εσύ πήγες κατευθείαν στα δύσκολα... slax!!!

χθες προσπαθούσα να κάνω εγκατάσταση σε εναν φορητό το xubuntu, αλλά κολούσε! στον δικό μου φορητό εγκαταστάθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα... αιτία: άγνωστη...ξαναδοκίμασε κ πες μας. πάντως έχε υπόψη ότι η φιλοσοφία είναι διαφορετική με τα παράθυρα: εκεί κάνεις αυτά που θέλει η Μ$, στο λίνουξ κάνεις ότι θέλεις εσύ... καλώς ήλθες

Δημοσ.

Να ξέρεις πως στα περισσότερα live cds στην αρχή (πριν πατήσεις enter και αρχίσει να φορτώνει) έχεις τη δυνατότητα να τους δώσεις κάποιες ρυθμίσεις/παραμέτρους. Συνήθως εκεί έχει βοήθεια πατώντας F1, F2 κτλ. Έτσι μπορείς να δοκιμάσεις διάφορους συνδυασμούς εάν έχεις πρόβλημα στο να τρέξει στον υπολογιστή σου.

Δημοσ.

k_antoni

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και καλώς σας βρήκα...

Δεν ήξερα απο που να αρχίσω και όσο εψαχνα σε forums τόσο μπερδευόμουνα για να δούμε ..

Εμ αυτή η φιλοσοφία φταίει που καίω τα σιντιά μου

Δημοσ.
Να ξέρεις πως στα περισσότερα live cds στην αρχή (πριν πατήσεις enter και αρχίσει να φορτώνει) έχεις τη δυνατότητα να τους δώσεις κάποιες ρυθμίσεις/παραμέτρους. Συνήθως εκεί έχει βοήθεια πατώντας F1, F2 κτλ. Έτσι μπορείς να δοκιμάσεις διάφορους συνδυασμούς εάν έχεις πρόβλημα στο να τρέξει στον υπολογιστή σου.

Το έκανα και στο DSL βλέπε boot : dsl falsafe η μόνη εντολή που φάνηκε να ανταποκρίνεται.

Και στο SLAX προφανώς δεν προλαβαίνει να φορτώσει για να εκτελέσει εντολές

ευχαριστώ

Δημοσ.

siera, δεν είναι τίποτα, απλά θέλει λίγο ψάξιμο... πάνε αύριο κ πάρε κανα 2 rw να μην πετάς τζάμπα σιντί! να δεις που κάποια στιγμή δε θα ξεκολάς! αυτή τη στιγμή φτιάχνω εναν pentium pro MMX200 να εντυπωσιάσω κάτι φιλαράκια... το dsl που ανέφερες δεν υποστηρίζει ελληνικά...

Δημοσ.

άμα θες δοκίμασε και το simplyMepis... einai η αγαπημένη μου live cd distro... και έχεις και την ικανότητα να το κάνεις μετά install στον σκληρό σου δίσκο άμα θες.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφερει προτειστος να αναγνωριστει ολο το hardware που εχεις κοιταξε λιγο το Kanotix...

Παντως αν τρωγεσαι με LINUX και δεν θελεις να κατεβαζεις τα παντα το simplyMepis ειναι οτι πρεπει (εννοω και εγκαταστησιμο)...

Δημοσ.

συμφωνω απολύτως με τον scarface.....και εν μέρει με τον hexadecimal, οταν ερχομαστε στο θέμα των live cd......MEPIS MEPIS και ματα επανα ξανα ....MEPIS......simply(Mepis) the best......

άσε που είναι η καλύτερη διανομή για niewbies...που σιγά μη τα βάλεις να κατεβάζουν ακόμα και lame και άλλους codecs.....(βλεπε Ubuntu).

Άσε που έχει την καλύτερη αναγνώριση συσκευών (τελείως διαφορετική από Ubuntu)

ασε που αν το γουσταρεις κανεις και απευθείας εγκατασταση μέσα από το περιβάλλον linux (Βλεπε αντιγραφή του τρόπου από Ubuntu)

ασε που μου τη ΣΠΑΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ το Ubuntu...lol και να σκεφτει κανείς ότι μετά από τόσο καιρό ακόμα και το Mepis σε Ubuntu πήγε και βασίστηκε.......

Δημοσ.

@hasodikis

Και το Ubuntu εχει την γλυκα του,αρκει να εχεις βαρβατη συνδεση internet(>1Mbit).

Αν και προσωπικα το madriva 2006 δεν το αλλαζω με τιποτα.

Παντως το Kanotix δεν συγκρινεται στην αναγνωρισει συσκευων με καμια αλλη διανομη...

Δημοσ.

@hexadecimal.... όλες οι ατιμες απαιτούν βαρβάτες συνδέσεις στο ιντερνετ....

ωστε mandriva eeee??? εξαιρετικά ενδιαφέρον.....αλλα ασ το αφήσουμε ...το θρεντ είναι άλλου........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...