jkont Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Συγνώμη για το χαζό του ερωτήματος αλλά επειδή έχω παλαβώσει με αυτήν τη δυσκολία θα το κάνω. Έχω στο σύστημά μου (Asus Α8V Deluxe , Samsung SATA 80GB) προσθέσει έναν δεύτερο σκληρό WD 200GB SATA . Όταν κάνω τη σύνδεση το σύστημα αρνείται να ξεκινήσει αναφέροντας "CANNOT FIND H.D. DRIVE . INSTALL A DISK OR BOOT FROM CD).Aυτά όταν συνδέσω τον δεύτερο σκληρό στη δεύτερη SATA υποδοχή (αυτήν που είναι δίπλα στην υποδοχή που έχει συνδεθεί ο πρώτος σκληρός). Όταν τον συνδέσω στις άλλες δύο SATA υποδοχές (που γράφουν RAID ή RAID2) τότε αναγνωρίζει τον δίσκο αλλά ως SATA RAID 1+0. Tί διάολο πρέπει να κάνω για να έχω έναν σκληρό με νέο γράμμα στα WINDOWS αφού τον θέλω μόνο για αποθήκευση αρχείων;
d-miss@ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Συγνώμη για το χαζό του ερωτήματος αλλά επειδή έχω παλαβώσει με αυτήν τη δυσκολία θα το κάνω.Έχω στο σύστημά μου (Asus Α8V Deluxe ' date=' Samsung SATA 80GB) προσθέσει έναν δεύτερο σκληρό WD 200GB SATA . Όταν κάνω τη σύνδεση το σύστημα αρνείται να ξεκινήσει αναφέροντας "CANNOT FIND H.D. DRIVE . INSTALL A DISK OR BOOT FROM CD).Aυτά όταν συνδέσω τον δεύτερο σκληρό στη δεύτερη SATA υποδοχή (αυτήν που είναι δίπλα στην υποδοχή που έχει συνδεθεί ο πρώτος σκληρός). Όταν τον συνδέσω στις άλλες δύο SATA υποδοχές (που γράφουν RAID ή RAID2) τότε αναγνωρίζει τον δίσκο αλλά ως SATA RAID 1+0. Tί διάολο πρέπει να κάνω για να έχω έναν σκληρό με νέο γράμμα στα WINDOWS αφού τον θέλω μόνο για αποθήκευση αρχείων;[/quote']basika file gia arxh elgkse piso apo ton sklhro to tzamperaki se th thesh einai ama exeis k tous 2 master fysiko einai na mhn ton anagnorizei oute ton enan oute ton allon..dokimase afto gia arxh k an pali exeis problhma edo eimaste.
jkont Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μα ο δίσκος είναι SATA. Υπάρχει ανάγκη για jumper setting;
nikoskon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μάλλον κάτι έχεις κάνει στο BIOS... Έλεγξε το "Boot device priority"...
jkont Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Εκεί έχω πρώτο το DVD , μετά το σκληρό και τρίτο το Floppy . Δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα .
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Σίγουρα δεν έχει να κάνει με Jumpers αφού ο δίσκος είναι SATA. Όμως εκτός από το boot device priority πρέπει να σου έχει και άλλο ένα menu "hard disk drive boot priority" όπου από εκεί θα ορίσεις ποίος από τους δύο δίσκους θα ξεκινάει πρώτος.
jkont Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Να σημειώσω ότι ο νέος δίσκος είναι αφορμάριστος . Πώς όμως να τον φορμάρω αφού αν τον συνδέσω δεν αναγνωρίζει στο σύστημα κανέναν σκληρό;
d-miss@ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 loipon ama ston anagnorisei telika ti bios, meta tha kaneis t a ekseis gia na ton anagnorisoun ta windows.deksli click sto "ypologisths moy" -->diaxeirhsh_->diaxeirhsh diskwn k ekei meta tha breis thn akrh.
jkont Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Τον αναγνωρίζει μόνο αν τον συνδέσω στις RAID υποδοχές της μητρικής . Τότε όμως αναφέρει ως διάταξη την RAID 1+0 . Αυτό δεν σημαίνει πως αν τον διαμορφώσω θα "ενώσω" τους δύο δίσκους σε έναν εικονικό κοινό δίσκο συνολικής χωρητικότητας 80+200=280GB ; Δεν θέλω να προχωρήσω ως εκεί γιατί θέλω να αφήσω τον πρώτο μου σκληρό "ατόφιο" . Toν δεύτερο τον θέλω ξεχωριστό μόνο για δεδομένα. Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύ γρήγορες απαντήσεις.
Pantelis51 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Επίσης θα πρέπει να έχεις περασμένο το Service Pack 2 διαφορετικά μην περιμένεις να τον αναγνωρίσουν ως έχει (και τα 200 GB!) Κάνε και μια αναβάθμιση το BIOS, αν δεν έχεις κάνει. Το Jumper είναι για να το δηλώσεις ως Sata-1 (1.5 GB)
jkont Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δυστυχώς και το SP2 είναι περασμένο και το τελευταίο BIOS της μητρικής έχω βάλει. Σημειωτέον η μητρική είναι η ΑSUS A8V DELUXE . Ίσως να "παίζει" κάτι με τις ρυθμίσεις του BIOS .Άν κάποιος έχει εμπειρία από τη μητρική ίσως βοηθήσει.
jkont Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Το Jumper είναι για να το δηλώσεις ως Sata-1 (1.5 GB) Μήπως το πρόβλημα είναι ότι η μητρική υποστηρίζει SATA1; Αλλά τότε γιατί στο RAID το αναγνωρίζει; Τα'χω πάρει με αυτό το μπέρδεμα που δεν το περίμενα . Και το κακό είναι ότι τον σκληρό τον αγόρασα από το e-shop και τώρα ψάχνω τη λύση μόνος μου.
nikoskon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Αυτές τις "RAID υποδοχές" δεν υπάρχει τρόπος να τις κάνεις "απλές υποδοχές"; Το φορμάρισμα δεν παίζει ρόλο όταν μιλάμε για BIOS. Το BIOS βλέπει συσκευές,όχι δεδομένα.
jkont Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Λοιπόν την βλακεία μου την έκανα . Προσπαθώντας να τροποποιήσω όλες τις πιθανές ρυθμίσεις του BIOS απενεργοποίησα και το BOOTROM SATA και το "Promise κάτι" το έκανα disabled. To αποτέλεσμα είναι να μην αναγνωρίζει το BIOS καθόλου τον κανονικό σκληρό και να μην μπορώ να μπώ στα Windows . Τί κάνω τώρα; Boot από τοCD των Windows ;
navar Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 energopoihse pali to bootrom sata pou les kai esy kai des an mpenei me ton enan disko sou ton proto..afou kaneis to mhxanhma na douleyei meta rikston sta raid kai mpes sto bios kai alakse to RAID se aplo kapou yparxei aythn h epilogh sigoura kai mporei na mhn einai sto bios all m,eta me kapoio allo plhklrto thn wra pou skanarei gia diskous ..mporeis na sou grafei "press f1" h kati analogo...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.