Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες για ΟΣΕ Inter-Rail

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου καλοί, καλοί μου φίλοι...

Ενδιαφέρομαι να πάω με τον φίλο μου ταξίδι στην Ρουμανία τις διακοπές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς. Το ερώτημά μου είναι σχετικα με τις κάρτες Inter-Rail. Τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς;

Βασικά το πρόβλημά μας δεν είναι η διαμονή εκεί (γνωριμίες αρκετές υπάρχουν) αλλά η μετακίνηση προς και από, όπως και η ενδοχώρια μετακίνηση. Επειδή γνωρίζουμε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρουμανίας είναι αρκετά καλό, θα θέλαμε να ξέρουμε, αν η κάρτα Inter-Rail καλύπτει και τις εντός χώρας μετακινήσεις. Αν είναι έτσι, σίγουρα καλύπτει τις ανάγκες μας, και συμφέρει, αφού από Σαλόνικα αν πέρναμε το λεωφορείο θα κόστιζε 80 ευρώ + 80 η επιστροφή έκαστος.

Έχει λοιπόν χρησιμοποιήσει κανείς το Inter-Rail? Τι εμπειρίες είχατε? Σε ποια ζώνη έχετε πάει? Εμάς μας ενδιαφέρει η

Ζώνη H : Βουλγαρία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Σερβία/Μαυροβούνιο,

μιας και λέμε αν έχουμε τελικά χρόνο, να επισκευθούμε και τις άλλες χώρες.

Αν κάποιος (έστω και Ρουμάνος την γνωρίζουμε λίγο τη γλώσσα) μπορεί να μας δώσει πληροφορίες.... u r more than wellcome...

Ευχαριστούμε προκαταβολικά....

Δημοσ.

Καλα θα πατε Ρουμανια χειμωνα ρε θηρια, χαρας το κουραγιο σας,φανταζομαι ειστε ενημερωμενοι για τον καιρο εκεινη την εποχη ; Balkan Flexipass προτεινω εγω γι'αυτες τις χωρες τις καλυπτει ολες συν Τουρκια και Ελλαδα, ειναι και φθηνοτερο ( δεν ισχυουν οι τιμες στο σαιτ του ΟΣΕ).Μπορεις να κανεις οτι δρομολογιο θελεις στο εσωτερικο καθε χωρας και μπορεις να ταξιδεψεις και απο χωρα που ισχυει σε χωρα που δεν ισχυει πληρωνοντας την διαφορα μετα τα συνορα στον πρωτο ελεγκτη( καλου κακου τσεκαρεις και ποσο εχει το εισιτηριο και στην αφετηρια μην στον πιασουν,Βαλκανια ειναι αυτα).Μερικες κλασσικες συμβουλες αν και εχετε ακομη χρονο να το ψαξετε, σε δρομολογια που υποψιαζεστε να εχουνε κοσμο να κλεινετε παντα θεση πιο πριν με μια μικρη επιβαρυνση, ποτε μην παιρνετε ταξι απο τον σταθμο εκτος αν ειναι μεγαλη αναγκη και να μην δειχνετε τα διαβατηρια σ'οποιον να'ναι οσο φιλικος και αν φαινεται μεσα στο τραινο, ειναι πιθανο να θελει να το αγορασει ή να το κλεψει(μου εχει συμβει).Μερικα αστεια tips τωρα, στον σταθμο του Βουκουρεστιου οσοι δεν εχουνε εισιτηριο πληρωνουν εισοδο για να μπουν(ετσι γινοτανε το 2004) οποτε και βιαστικοι να ειστε μην προσπερνατε τους ανθρωπους που κανουν ελεγχο στις εισοδους μην γινει καμια φασαρια γιατι ειναι ζορικοι καπως.Μην παιρνετε πολλα ψιλα σε ευρω μαζι σας για λαδωματακια και μικροεξοδα γιατι θα σας μεινουνε, δεν τα παιρνουνε εκτος αν τους τα χαρισεις.Και 2 τελευταια, να παιρνετε μικροπρομηθειες πριν το ταξιδι γιατι πολλα τραινα δεν εχουνε ουτε νερο ν'αγορασεις και να πηγαινετε οσο το δυνατον νωριτερα τουαλετα στην αρχη του ταξιδιου :P .Αυτα απο μενα , συγνωμη προκαταβολικα αν τα πραγματα αυτα τα 2 χρονια εχουνε αλλαξει και θα συναντησετε διαφορετικη εικονα.Αυτα, σε ερωτησεις αμα μπορω απανταω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...