TSAKMAN Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Καλημέρα σε όλους! Έχω αγοράσει μια συρταριέρα για δισκο EIDE, μάρκας SNT, μοντέλο SNT-129. Όταν τον πήρα ο πωλητής μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω επανεκκίνηση το PC για όποιον HDD βάλω. Αμέσως θα τον αναγνωρίσει.(hot swapable). Όμως όταν το δοκίμασα δεν έγινε τίποτα. Η συρταριέρα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς αν πρέπει να πάρω ειδική κάρτα PCI για να βάλω την συρταριέρα επάνω? Γνωρίζει κανείς πιο μοντέλο? Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο Rack που να είναι hot swap χωρίς άλλη αγορά hardware? Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
georgeadams Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Πάντως, στο site του κατασκευαστή του rack δεν αναφέρει τίποτε για hot-swap γι' αυτό το μοντέλο: http://www.snt.com.tw/product.php?mode=show&pid=7
TSAKMAN Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 'Εχεις δίκιο georgeadams, το είδα και εγώ. Η συσκευασία της θήκης όμως άλλα γράφει. "Power Control Keylock, Hot Swappable". To ζήτημα είναι πως γίνεται να έχω hot swapp δίσκο EIDE . Πρέπει να αγοράσω άλλη συρταριέρα (και ποιά?)? Πρέπει να αγοράσω Raid controller σε PCI? Εκεί έχω κολλήσει αδελφέ!!
georgeadams Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Εξαρτάται από τον controller. Για παράδειγμα, δεν είναι όλοι οι SATA controllers hot swap: πχ στο σπίτι σε PC με nForce4 chipset οι SATA δίσκοι είναι hot-swap ενώ στη δουλειά σε PC με intel 915G οι SATA δίσκοι ΔΕΝ είναι. Τώρα, για IDE controller, δεν ξέρω. Δεν έχει τύχει να δω κάποιον που να υποστηρίζει hot-swap. Ίσως να χρειαστείς κάποιον σε PCI, ίσως να χρειάζεται κάποιο ειδικό πρόγραμμα.
dpolal Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Από ότι θυμάμαι για ide hot swap θέλεις και κάποιο πρόγραμμα εκτός από το tray του δίσκου... Το έιχα δοκιμάσει πριν από χρόνια αλλά δεν λειτούργησε ποτέ σωστά.
navar Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 ena pcaki sth douleia to exw xoris kapaki kai me ide kalodiotainia ekso i ide koumponei se promice antaptora kai an kinitheis grhgora me to koumpoma ksekoumpoma tis kalodiotainias ginete hot-swap..asxeto alla ayto to pc to exw kanei sex
Dangelo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 basika, gia IDE nomizw oti paozei kapoio prog pou "klinei" to disko otan theleis na ton bgaleis xwris na kliseis to PC... den thimamai onoma omws... kane ena search sto google mpas kai sou bgalei kati.. tha dw ki egw mpas kai vrw...
Dangelo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 ektos ki an baleis tous diskous sou panw se RAID xontroller, o opoios sou epitrepei na allaxeis disko me th mia xwris epanekinnhsh...
TSAKMAN Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Ευχαριστώ για τη βοήθεια,αλλά ο controller είναι μόνο για RAID και δίσκους mirror. Δοκίμασα το soft. SwapManager αλλά δεν είχε επιτυχία με όλους τους δίσκους που δοκίμασα. Ψάχνω ακόμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.