screwman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Μου δόθηκε μια ευκαιρία αυτές τις μέρες να ασχοληθώ με την κατασκευή ενός Storage Element για χρήση σε cluster. Έτσι όπως το φαντάζομαι αυτή τη στιγμή μιλάμε για τουλάχιστον 8 δίσκους SATA-II 400 Gb πάνω σε έναν Areca ARC 1220 για RAID 6 over PCI-e. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάποιο mobo το οποίο να έχει τουλάχιστον 4 PCI-e έτσι ώστε να μπορώ να προσθέσω στο μέλλον που θα αυξηθούν οι απαιτήσεις έναν-δύο controller ακόμη (ο Areca υποστηρίζει multiple controllers) και να μπορώ και για παράδειγμα να φορτώσω κάποιο network interface για το gigabit uplink που υπάρχει στον χώρο. Θα εκτιμούσα όποιες προτάσεις καθώς και την υπόδειξη κάποιου site για να μπορέσω να κοιτάξω και τιμές.
_DiMoN_ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1165594&postcount=39 Για δες αυτό, αλλά γιατί να είναι PCI - Express? Υπάρχουν controllers με RAID κάποιος ενέφερε στο thread που έχουν πολλές θέσεις για σκληρούς (24 ή 12) και πιάνουν μόνο μία PCI..
@topos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Εγω θα προτεινα αντι να παρεις 8Χ400 να επαιρνες 10Χ320. Σαν χρηματα θα γλιτωνες περι τα 550 ευρω και θα ειχες ακριβως την ιδια χωρητικοτητα...
screwman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Θα προτιμήσω τους 8*400 γιατί σε περισσότερους δίσκους αυξάνεται η πιθανότητα να σκάσουν τουλάχιστον δύο ταυτόχρονα (λόγω RAID 6) και επίσης επειδή δεν θέλω να φορτώσω πολύ το χρόνο για write (υπολογισμός parity και εγγραφή σε περισσότερους δίσκους...). Τέσπα, βγαίνουμε λιγάκι offtopic. Κανονικά το θέμα μας είναι ποια mobo μπορώ να χρησιμοποιήσω και γενικότερα εάν πρέπει να προτιμήσω Intel ή AMD για CPU... Φίλε Dimon, το PCI-e έχει το πλεονέκτημα ότι δεν κάνει share το bandwidth ανάμεσα στα slots και έτσι (θεωρητικά) δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις bottleneck. Τώρα, το PCI είναι αρκετά αργό για την συγκεκριμένη δουλειά. Ακόμη, θα προτιμήσω κάποιον controller που θα είναι εξειδικευμένος για αυτήν τη δουλειά και όχι τον ενσωματομένο του mobo, ο οποίος κιόλας δεν υποστηρίζει RAID 6.
_DiMoN_ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Ναι μα μιλάω για εξωτερικό RAID controller μιλάω σε PCI Όσο για CPU προτίμησε τις καινούργιες της Intel Core 2 Duo.. Για δες αυτό το link http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1029723383 Για ASUS βρήκα τις παρακάτω 4xPCI-E ASUS P5ND2-SLI ASUS P5LD2 ASUS P5GD2-X ASUS P5WD2 Premium ASUS A8N-SLI Deluxe ASUS A8N-SLI Premium ASUS A8N-E
@topos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Θα προτιμήσω τους 8*400 γιατί σε περισσότερους δίσκους αυξάνεται η πιθανότητα να σκάσουν τουλάχιστον δύο ταυτόχρονα (λόγω RAID 6) και επίσης επειδή δεν θέλω να φορτώσω πολύ το χρόνο για write (υπολογισμός parity και εγγραφή σε περισσότερους δίσκους...). Τέσπα' date=' βγαίνουμε λιγάκι offtopic. Κανονικά το θέμα μας είναι ποια mobo μπορώ να χρησιμοποιήσω και γενικότερα εάν πρέπει να προτιμήσω Intel ή AMD για CPU... Φίλε Dimon, το PCI-e έχει το πλεονέκτημα ότι δεν κάνει share το bandwidth ανάμεσα στα slots και έτσι (θεωρητικά) δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις bottleneck. Τώρα, το PCI είναι αρκετά αργό για την συγκεκριμένη δουλειά. Ακόμη, θα προτιμήσω κάποιον controller που θα είναι εξειδικευμένος για αυτήν τη δουλειά και όχι τον ενσωματομένο του mobo, ο οποίος κιόλας δεν υποστηρίζει RAID 6.[/quote'] Σωστος,δεν το σκεφτηκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.