Tythora Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Για δώστε λιγο τα φώτα σας ρε παιδιά, γιατι έχω μπλεχτεί και υποψιάζομαι μεν τι φταίει, αλλά δεν ξέρω πώς να το λύσω. Στο δωμάτιο μου έχω το speedtouch, το οποίο συγχρονίζει κανονικά. Προσπαθώ να βάλω και ένα τηλέφωνο. Τη συνδεσμολογία τη ξέρω, αλλά από οτι βλέπω το τηλέφωνο δεν παίρνει γραμμή ούτε σκέτο, χωρίς modem online, φίλτρα και λοιπές συσκευές. Δοκίμασα άλλα τηλέφωνα που έχουμε στο σπίτι, άλλα καλώδια, άλλα "πραγματάκια-που-βάζουμε-το-καλώδιο-μέσα-και-αυτά-στη-τηλ. πρίζα" (δεν θυμάμαι τη λέξη), τίποτα. Τα ίδια τα δοκίμασα σε άλλες τηλ. πρίζες, δουλεύουν όλα κανονικά. Παρόλ΄αυτά το modem συγχρονιζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Υποψιάζομαι μεν οτι κάτι με τις συχνότητες θα παίζει τώρα, και δεν περνάνε οι πιο χαμηλές για τηλ. γραμμή, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω! Για πειτε τπτ! Thanx!
navar Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 gia pesmou ti exeis spiti annexA(over pots(pstn)) h annexB over isdn kai isws psiliazomai ti fteei
Tythora Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 pstn εχω, ξεχασα να το αναφερω οντως!
navar Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 giati mou to ekanes ayto...pesmou giatiiii.....ama eixes isdn sou eixa etoimoi lysh gmt....me pstn mou kathete arketa parakseno ayto pou les ....synythos tetoies xazomares symvenoun se isdn giati polys kosmos prospathei na preoi thn grammh prin to netmod kai tin apokodikopoihsei kai akoune "xionia"....twra me to pstn logika den eprepe na exeis tetoio prob....efoson apano sto idio kalodio syghronizei to routeraki...... ax aytos o atoimos pOTEs......... kai mhn me peite compleksiko einai apodedeigmeno pws aytos fteei gia ola!!!!1
Tythora Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δεν ειναι οτι ακούω χιονια, αλλιώς τοτε θα έλεγα οτι τα καλωδια έχουν πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη πρίζα δεν παίρνω γραμμή τηλεφώνου καθόλου!!!Νεκρό!! Αχ, pstn έχω και σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι φταίει. Σ'ευχαριστώ πάντως για την πρόθεση να βοηθήσεις!Μακάρι να σκεφτώ κάτι να το λύσω, πριν μπλέξω με τεχνικούς από ΟΤΕ!
kifinas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Ο ΟΤΕ Tythora δεν θα σου δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί απλούστατα δεν είναι δικό του (είναι υπεύθυνος μέχρι την εισαγωγή). Βρες σε παρακαλώ ένα πολύμετρο (ή κάποιος φίλος που ασχολείται) και μέτρα την DC τάση της γραμμής. Αν είναι κοντά στα 48V τότε κάτι παίζει με τα τηλεφωνικά εξαρτήματα που χρησιμοποιείς. Αν είναι μικρότερη κάπου στα κουτιά διακλαδώσεως στο σπίτι σου έχει μπει υγρασία. Θεωρώ πιο πιθανή την πρώτη περίπτωση. Πάντως βγάζοντας το router από την γραμμή και βάζοντας κατευθείαν τηλέφωνο έπρεπε να δουλεύει κανονικά. ps1: Για όλα φταίει ο ΟΤΕ, και ειδικά οι νέοι οτετζήδες (είμαι κ εγώ ένας) ps2: Αν δεν βρεις λύση και κερνάς καφέ περνάω εγώ να δω τι παίζει
Tythora Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Τhanx kifina! Ο ΟΤΕ θυμαμαι να μας λένε οτι ειναι υπευθυνος μέχρι και τις πρίζες....Τέλος παντων, και να είναι, ας το αποφυγουμε. Εχω χρησιμοποιήσει πολλά και διάφορα τηλεφωνικά εξαρτήματα, καινούρια και παλιά... Θα το μετρησω όμως, έχω πολύμετρο μου φαίνεται, κάπου χωμενο. Αν έχει μπει υγρασία τι κάνουμε?Ανοιγω τα κουτια διακλάδωσης και τα στεγνώνω με πιστολάκι? ps1: Ειμαι παλιά Οτετζού και, ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου! Ο ΟΤΕ πάντα φταίει για όλα! (Πέρα από την πλάκα όμως, με τσαντίζει αυτή η στάση, να τα ρίχνουμε στον ΟΤΕ όλα! :/ ) ps2: Κατσε να το σκαλίσω λίγο κι εγώ και μετά πέρνα να σε κεράσω! Aπό καφέδες έχω τα πάντα, είμαι caffeine addicted!
kifinas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ με τα κουτιά. Στα περισσότερα έχει καλώδια ρεύματος. Αν κάπου έχει υγρασία θα το καταλάβεις από το χρώμα του χαλκού εκεί που γίνεται η μάτιση. Θα είναι απο μαύρο μέχρι και καταπράσινο. Κόβουμε τα καλώδια λίγο πιο βαθιά και είτε χρησιμοποιούμε συνδετήρες 3Μ που έχουν συλικόνη μέσα είτε κάνουμε την ένωση παραδοσιακά (ξεγύμνωμα και στρίψιμο) και την περνάμε με καλάι.
Tythora Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Ωχ, αυτά μου έπεσαν λίγο βαριά..... Καλα, αν βρω υγρασία, πέρνα, θα κερνάω και donuts! Τόσο μέσα δεν έχω μπει ποτέ.... τη πρίζα να σκαλίσω έλεγα λίγο.... Τέλος πάντων, θα τα κάνω όλα αυτά και μετά βλέπουμε!
navar Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 to sigouro einai pws den prepei na fovase giati me 48v den patheneis hlektroplhksia
Tythora Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 thanx! Φοβαμαι οτι θα χαλασω κατι ομως! Μολις καταφερω βεβαια να βρω το πολυμετρο...
kifinas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 My offer still stands, αν και θα λείψω αυτό το Σαββατοκυριακοδευτεροτριτο...
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 exoume kai leme.ta 48 volt ponane ligaki ama tin stigmi pou piaseis kalodio xtipisei to til.b.na po kati allo.den anafereis pos exoun sindethei ola.an bgaleis ta filtrakia apo oles tis alles prizes mipos pezei kanonika?gia dokimase na min baleis tipota se olo to spiti para mono tilefono kai adsl se ekini tin priza.an den baleis to adsl to tilefono pezei i oxi?
Tythora Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Pouline mou, kalos irthes!! Xwris adsl kai xwris tpt den paizei to tilefwno! Ta dokimasa ayta pou les ola, xwris filtra, diakladwtes, kai adsl, ena sketo thlefwno se mia priza, xwris kamia alli syskeui se alles prizes... Den ftaiei to adsl, to anaferw omws gia na deiksw oti pernaei reuma apo tin priza, den exei xalasei teleiws, kathws sygxronizei to speedtouch! Ektos an einai toso megalo skyli to routeraki mou pou sygxronizei me sxedon anyparkto reuma. Koitaksa me dokimastiko katsavidaki, pernaei reuma. Poso akrivws den kserw, no polymetro...einai sthn Krhth!
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 na rotiso kati an kai xekarfoto.ta kalodia einai sigouro tythora oti pane sta dio kentrika vismatakia tis prizas kai oxi sta dio akriana?to leo auto dioti pola adsl modems/routers exeoun dinatotita na katalavoun an iparxei adsl kai sta 2 kentrika kai sta 2 akriana.to tilefono omos den mporei.opote mipos ine ekei to provlima?an mporeis na anixeis tin priza kai ite na deis pou kataligoun i stin xiroteri rj11 klip i ta enoneis se ena komati tilefoniko kalodio me ta 2 kentrika kai dokimazeis to tilefono.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.