Προς το περιεχόμενο

Brick

Panathachamp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

brng5.jpg

Μιας και δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα, είπα να ανοίξω ένα γι'αυτό το περσινό διαμαντάκι.

http://www.imdb.com/title/tt0393109/

Ταινία Μυστηρίου/Crime, όπου μαθητής λυκείου μπλέκεται σιγά-σιγά στον υπόκοσμο στην προσπάθεια ανεύρεσης της πρώην του, η οποία είχε ζητήσει τη βοήθεια του. Ειναι γυρισμένη με αρκετό νεύρο, περιέχει σε κάποια σημεία δυσνόητη αργκό (άντε να καταλάβεις με την πρώτη ότι με το bulls εννούσε μπάτσους, αν και στις περισσότερες φορές βγάζεις νόημα από τα συμφραζόμενα) ενώ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα σύγχρονο film noir.

Σ'αυτό το τελευταίο η άποψη μου είναι ότι ενώ έχει αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν έναν τέτοιο χαρακτηρισμό [ταχύς, σκληρός (hard-boiled) διάλογος, ακόμα και μια εκδοχή femme fatale], αυτά δείχνουν σαν να έχουν "σπρωχθεί" στην ταινία (αποκορύφωμα το σημείο που ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί την λέξη "Angel"- ποιος είσαι ρε, ο Marlowe; :) ). Όπως και να 'χει, αυτά δεν ενοχλούν εμένα, ούτε κι εσάς. :) Επίσης, δεν είναι ακριβώς ρεαλιστική, από την άποψη ότι λυκειόπαιδα είναι ανακατεμένα με καταστάσεις & παρουσιάζουν συμπεριφορές που όσο και να είναι "προχωρημένα" σήμερα, δεν στέκουν ιδιαίτερα. Και αυτό όμως το προσπερνάμε ανεπηρέαστοι. :P

Πιστεύω να έγινε αντιληπτό ότι σας προτείνω να την αναζητήσετε πάραυτα, αν και όπως το βλέπω πιο πολλά αρνητικά έχω γράψει πάνω 8). Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Ελλάδα δεν ξέρω αν έχει έρθει, αλλά έξω έχει κυκλοφορήσει σε DVD (και τα όποια "παράγωγα" αυτό συνεπάγεται ;))

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις την είδα την ταινία. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχεδόν σε όλα. Ιδίως στα αρνητικά. Μήπως αν έπαιρνε ο σκηνοθέτης τους ίδιους ηθοποιούς καμιά 10 χρόνια μεγαλύτερους θα ήταν καλύτερα?

Και η γλώσσα όντως τρελή αργκό. Το bulls παντως το έπιασα με τη μια :) Μερικές φορές μιλούσαν τόσο γρήγορα που τα λόγια βγαίναν πριν ακόμα ανοίξει το στόμα (λέμε τώρα!) Μερικές σκηνές μου θύμισαν λίγο από σκηνοθεσία lynch π.χ. (όταν πρωτοεμφανίστηκε ο pin)

Εντάξει βλέπεται η ταινία, λ´ιγο διαφορετική από to mainstream αλλά για να πω την αλήθεια δεν μπορούσα να την πάρω και πολύ στα σοβαρά.

ΥΣ Μα καλά και αυτός ο πρωταγωνιστής τι φάτσα είναι αυτή;;;

Α και στην "πρωην" του αναγνώρισα την claire από το πολυαγαπημένο lost με αυθεντική αμερικάνικη προφορά

Σύγχρονο φιλμ νουαρ....μμμμμμ... παρατραβηγμένο μου φαίνεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...