Προς το περιεχόμενο

400mb καταναλωνονται και ερωτηση για καποια σφαλματα.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hahah ena search na sas lithoun oi apories tou filou lazarosss.....

poios o logos na kaneis update afou uparxoun etoima cd winxpsp2 me OLA ta updates mesa....twra o lazarosss tha sas pei fisika oti de tha doulevei kala to pc tou me ola ta updates........avisos i psixi tou...

pantws sovara an thes sto stelnw taxydromikos me dika mou eksoda to cdaki me ola ta updates unattended ,xwris esy na kaneis tpt........

bas kai isixaseis me ta probs sou.......

Δημοσ.

Παντως μπορει να ισχυει αυτο με τα προβληματα με το SP2, στην περιπτωση που εχει πολυ παλια μητρικη.

Αν ισχυει κατι τετοιο, τρεξε ενα ΒΙΟS Update πρωτα και μετα βαλε το... Αν δεν ισχυει τοτε δε υπαρχει περιπτωση να φταει το SP2.

Δημοσ.

prosoxi me ta post min fame kana ban pali.an einai na to brei to briskei ite me apostoli ite me anevasma ite me katevasma (pantelonion ) :P kai gia na katalavei oti to spk2 sinithos denn kanei provlima pleon ola ta cd me xp pou bgenoun exo ensomatomeno to spk2 pleon.poli spanio pleon na kanei kapoio provlima to spk2 giati oi eteries exoun bgalei new ekdoseis.

Δημοσ.

ρε παιδια ξεφυγαμε! δεν θελω να βαλω το sp2. τελειωσε αυτο! παμε στα προβληματα που εχω τωρα.. με την 768mbs που ειχα εμεναν ελευθερα τα 500. τωρα με 1gb, μενουν ελευθερα παλι 500.. τι αλλαξε; δλδ αμα παιξω και κανενα παιχνιδακι τι θα γινει;

poios o logos na kaneis update afou uparxoun etoima cd winxpsp2 me OLA ta updates mesa
και ποιος σου ειπε οτι βαριεμαι να κανω τα updates; με την 512 σε μιση ωρα θα εχουν τελειωσει ολα. το θεμα ειναι οτι δεν γουσταρω να εχω Updates!
Δημοσ.

Δε θα γινει τιποτα αν πας να παιξεις καποιο παιχνιδι. Τα Windows δυναμικα θα δωσουν την μνημη στο παιχνιδι σου και θα παιξει μια χαρα. Ο λογος που το κανουν αυτο ειναι για να μην καθυστερουν να γραφουν δεδομενα στο pagefile του σκληρου δισκου, αλλα να τα εχουν στην RAM σου που ειναι πολυ πιο γρηγορη...

Δημοσ.

Δικιο εχεις. τωρα μολις δοκιμασα τα εξης : Εγκατασταση παιχνιδιου, αντιγραφη dvd, download με manager και σερφαρισμα στο internet. και εχω ακομα 400 ελευθερα. καλη φαση να εχεις διπλοπυρηνο επεξεργαστη! πριν αντεγραφα ενα dvdακι και κολλουσε το συμπαν!!

Δημοσ.

Ειναι η πιο πολυ RAM που κανει δουλεια. Εγω εχω ενα Pentium 4 στα 3GHz και το ειχα στην αρχη με 512ΜΒ και πριν απο 3 μηνες εβαλα αλλη μια 512. Περιττο να σου πω την διαφορα στην αποδοση του μηχανηματος, ειδικα οταν παω να τρεξω πολλες βαριες εφαρμογες μαζι. Τα Windows απλα δε καταλαβαινουν ζορισμα, δουλευουν αψογα και ειμαι υπερικανοποιημενος :-)

Δημοσ.

Παιδια, χωρις να πεσετε να με φατε, εγω θα πω οτι αν εχεις αρκετη RAM (min 1GB), μπορεις και να απενεργοποιησεις το pagefile, εκτος πια κι αν ο σκληρος ειναι SCSI... Το ξερω οτι ισως να μην τρεχουν καποια προγραμματα χωρις pagefile και κυριως παιχνιδια, αλλα γενικα η εικονικη μνημη ειναι μια ανακαλυψη της εποχης που οι υπολογιστες ειχαν ελαχιστη φυσικη μνημη, πλεον περισσοτερο καθυστερει παρα ωφελει, οταν χρησιμοποιειται.

Δημοσ.

Φιλε μου paparoupas κανεις δε θα πεσει να σε φαει - αλιμονο ;-)- αλλα κανεις λαθος. :-)

Ειναι λιγο τεχνικο το θεμα, αλλα δε θα δεις αυξηση στην ταχυτητα σου αν απενεργοποιησεις το pagefile,επειδη ηδη τα Windows προσπαθουν και χρησιμοποιουν οσο πιο πολυ φυσικη μνημη για τις εφαρμογες που την χρειαζονται.

Ισα ισα, αν το απενεργοποιησεις μπορει να δεις και μειωση των επιδοσεων σου απο ιδιαιτερα απαιτητικες εφαρμογες που προληπτικα παρακρατουν μνημη στην περιπτωση που την χρειαστουν, οποτε αν δεν υπαρχει pagefile θα καταλαβουν την μνημη RAM μειωνοντας την δραματικα.

Περισσοτερα αν θελεις να διαβασεις κοιτα αυτα τα links...

If I have a Windows XP machine that has lots of memory, can I improve performance by removing the pagefile?

How can I optimize the Windows 2000/XP/2003 virtual memory (Pagefile)?

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι τα win οταν τους διατιθεται μνημη κανουν προληπτικη δεσμευση, η οποια επεκτεινεται και στην εικονικη μνημη. Οταν καποια εφαρμογη (βαρια) αναγκαστει να επεκταθει και στην εικονικη μνημη, τοτε τα win δεν επαναφερουν ποτε την εφαρμογη αυτη στη φυσικη μνημη, προκειμενου να μην κανουν overwrite data της εφαρμογης. Και το γραφω αυτο, γιατι δουλευω συχνα βαριες εφαρμογες και εψαξα αρκετα για την αιτια του προβληματος.

Μειωση των επιδοσεων θα δεις γιατι τα win θα μικρυνουν το μεγεθος της ενοτητας κι ετσι θα καθυστερει καπως η προσπελαση στη RAM και θα μεγαλωσει και ο πινακας διευθυνσεων.

@asmilon: Μη νομιζεις, αντι να ειμαι σε κανενα νησι, καθομαι και τα διαβαζω αυτα τωρα για την εξεταστικη...

Δημοσ.

Απλα απο οτι εχω καταλαβει, αν απενεργοποιησεις την εικονικη μνημη οτι προβληματα λες μεταφερονται αποκλειστικα και μονο στην φυσικη μνημη, οποτε σε βαριες εφαρμογες εχεις καθυστερηση του συστηματος...

Παντως οπου και αν εχω διαβασει παντου προτεινεται να μην απενεργοποιηθει η pagefile στα ΧΡ...

Φιλε paparoupas καλη συνεχεια για την εξεταστικη σου ;-)

Δημοσ.
Μπα μια χαρα ειμαι τοσο καιρω. Ενα χρονο περιπου. Ολα αυτα με τα updates ειναι μεγαλη μουφα. Ή εγω ειμαι πολυ τυχερος!

Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα των updates...

Αλλά κάνεις γιγαντιαίο λάθος! Νομίζεις πως δουλεύει σωστά... Το σύστημα πρέπει πάντα να είναι up-to-date. Αυτή τη στιγμή είσαι εκτεθειμένος σε δεκάδες (εκατοντάδες?) worms, τα οποία εκμεταλλεύονται κενά ασφάλειας των Windows XP και μπαίνουν μέσα χωρίς δεύτερη συζήτηση. Χωρίς καν να κάνεις εσύ κάτι.

Επίσης τα Updates, διορθώνουν δυσλειτουργίες, αυξάνουν τις επιδώσεις και υποστηρίζουν καλύτερα τα περιφερειακά και το hardware σου.

Ζήτα από τον Θείο σου στην Αμερική να σου στείλει ένα Cdακι των Xp με SP2, εγκατέστησε το, κάνε update και τότε θα είσαι προστατευμένος.

ΥΓ: Πιστεύω πως αν περάσεις μέσα τα τελευταία updates, καθώς και το SP2 θα λυθεί το πρόβλημα σου.

Φιλικά,

Νίκος

Δημοσ.

Set the BagMRU Size to 5000 (or upto 8000) in the following registry keys:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam

παω στα κλειδια' date=' αλλα δεν βλεπω επιλογη. τι να κανω;

[/quote']

Σε περίπτωση που σε απασχολεί ακόμη το θέμα, εγώ δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να βρώ το "BagMRU size", το ενδιαφέρον είναι πως το τσέκαρα σε αρκετά pc σήμερα που πρωτοπήγα πάλι στη δουλειά και σε όλα η τιμή ήταν 5000...Ίσως έχει να κάνει με το sp2 (όχι δεν με νοιάζει αν το έχεις εγκαταστήσει) αν όντως δεν υπάρχει η τιμή "BagMRU size" στα κλειδιά: "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell" και "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam", φτιάξτην εσύ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΕΙΣ BACKUP ΤΗ REGISTRY , δεξί κλικ, new...-DWORD value...κλπ,κλπ απλά για να είμαστε σίγουροι όμως κάνε μια αναζήτηση στη registry μήπως υπάρχει και απλά δεν την έχεις προσέξει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...