Προς το περιεχόμενο

HDD και εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης συσκευής

kyrnikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα HDD sata2 ,160 GB της WD σε μια μητρική msi Κ9Ν Neo.

Δεν εμφανίζεται κανένα πρόβλημα εκτός από το εξής :

Στην γραμμή εργασιών (δίπλα στο ρολόι ) εμφανίζεται το γνωστό εικονίδιο για ασφαλή κατάργηση συσκευής και αναφέρεται στον σκληρό δίσκο.

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί παρά μόνο όταν βάζω κάποιο usb key,card reader ή γενικά συνδέω κάποια εξωτερική συσκευή σε θύρα usb.

Είναι φυσιολογικό ; Μάλλον όχι.

Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Πως διορθώνεται ;

Ο δίσκος και γενικά το σύστημα είναι νέο και μόλις έγινε clean installation.

Δημοσ.

Έχεις κανένα usb modem ή γενικά συσκευή?Όταν πατάς το εικονίδιο τι συσκευές αναφέρονται στο παράθυρο πού ανοίγει?

Δημοσ.
Καλησπέρα' date='

έχω ένα HDD sata2 ,160 GB της WD σε μια μητρική msi Κ9Ν Neo.

Δεν εμφανίζεται κανένα πρόβλημα εκτός από το εξής :

Στην γραμμή εργασιών (δίπλα στο ρολόι ) εμφανίζεται το γνωστό εικονίδιο για ασφαλή κατάργηση συσκευής και αναφέρεται στον σκληρό δίσκο.

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί παρά μόνο όταν βάζω κάποιο usb key,card reader ή γενικά συνδέω κάποια εξωτερική συσκευή σε θύρα usb.

Είναι φυσιολογικό ; Μάλλον όχι.

Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Πως διορθώνεται ;

Ο δίσκος και γενικά το σύστημα είναι νέο και μόλις έγινε clean installation.[/quote']

to ikonidio iparxei gia dio logous.o enas gia na ginei asfali katargisi mia EXOTERIKI SISKEUI.APO MODEM MEXRI SKLIROS.tora an exeis nforce chipset kai peraseis tous nvidia drivers gia tous sklirous oi diskoi sou AUToi ennoo oi esoterikoi tha emfanistoun ekei.auto ginetai dioti oi sata mporoun na ginoun hot swap otan ftiaxeis raid 1.opote logiko ine pou bgenoun.kai ego exo a8n me nforce chipset kai apo tin stigmi pou perasa tous nvidia mou bgenoun.min agxonesai.den einai mono gia tis exoterikes siskeues.

Δημοσ.

Το εικονίδιο παραπέμπει στον σκληρό !!! Αυτό είναι το παράδοξο ...

Δεν έχω καμιά συσκευή σε θύρα usb .

Το εμφάνισε αμέσως ,με την πρώτη εγκατάσταση των xp στον σκληρό.

Η μητρική έχει 4 θύρες sata2 και ελεγκτή raid .Μήπως έχει σχέση ;

EDIT Αργησα και απάντησε ο Poulinos.(thanks !!!)

Ναι,έχει nforce.

Δεν αγχώνομαι και πολύ. Εγώ δεν θα έκανα ποτέ κατάργηση αλλά το pc δεν είναι δικό μου και

επειδή το φιλαράκι δεν έχει και πολύ σχέση προσπαθώ να καταλάβω τι θα συμβεί αν προχωρίσει

σε κατάργηση .

Προφανώς θα τον ξαναβρεί στο reboot ,αλλά είμαι περίεργος , τι θα γίνει όταν κάνεις κατάργηση

στον ένα και μοναδικό δίσκο του pc ;;;

Δημοσ.
Καποιο προβλημα με τους nforce drivers της μητρικης. Καντους παλι εγκατασταση.

Διάβασες καθόλου τι γράψανε παραπάνω ?

Δεν είναι κανένα πρόβλημα ούτε με τους nFORCE drivers, ούτε με τίποτα.

Είναι 100% φυσιολογικό να εμφανίζεται το Safely Remove Hardware icon, εφόσον οι σκληροί δίσκοι SATA είναι hot swappable [ εντάξει...δεν θα κάνεις hot swap τον δίσκο που έχει το λειτουργικό, αλλά τους άλλους μπορείς :D ]

P.S. Από όσο θυμάμαι ( βαριέμαι να δοκιμάζω τώρα { ρισκάροντας με ένα restart στο ολόφρεσκο OS μου :P } ) αν πας να κάνεις Safely Remove τον σκληρό δίσκο που έχει τα Windows σου, δεν σου το επιτρέπουν, οπότε no harm done...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Απ' ότι κατάλαβα είναι χαρακτηριστικό των drivers του nforce (για δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης )και όχι κάποιο πρόβλημα πχ από κακή εγκατάσταση.

Μήπως γίνεται να το ξεφορτωθούμε το εικονίδιο ή απλά θα ζήσουμε με την παρουσία του ;

Δημοσ.

Start -> Settings -> Control Panel -> Taskbar And Start Menu

tick στο "hide inactive icons", έπειτα πας στο Customize, και στο "Safely Remove Hardware" το βάζεις "always hide".

so simple...

Δημοσ.

Thanks Billpeppas , η αλήθεια είναι ότι το είχα σκεφτεί αυτό αλλά δεν το έκανα γιατί σκέφτηκα ότι δεν θα δίνει μετά και επιλογή για ασφαλή κατάργηση πχ ενός usb key.

Αλλά πάλι εγώ σχεδόν ποτέ δεν έκανα ασφαλή κατάργηση πριν τραβήξω το key από το pc οπότε γιατί οχι ...

Δημοσ.

Αλλά πάλι εγώ σχεδόν ποτέ δεν έκανα ασφαλή κατάργηση πριν τραβήξω το key από το pc οπότε γιατί οχι ...

Και εγω ετσι εκανα μεχρι που εχασα μια εργασια απο το φλασακι.......Ετρεχα και δεν εφτανα μετα.:evil: :evil: :evil:

Απο τοτε "ασφαλη καταργηση" παντα.Και χω το κεφαλι μου ησυχο B) 8)

Προτεινω να ξεκινησεις να το κανεις και εσυ,ειδικα σε μεσα αποθηκευσης που εχουν σημαντικα αρχεια.

Δημοσ.
oti kai na baleis pano meta den tha to dixnei.episis sta usb stick mporeis na baleis epilogi na min kanei write cache ala na ine optimize for removal oste na to bgazeis xoris safe remove.

Δεν το χω ξανακουσει...Τι παιζει με αυτο?

Δημοσ.

otan pas sto device manager kai pas stin siskeui tin usb kai kaneis properties sou dinei dio epiloges.i mia einai optimize for removal an to thimame kala pou simenei oti mporeis na to bgaleis xoris apolitos kanena provlima.kai meta iparxei i epilogi pou nai men exeis ligo kaliteres taxitites alla epidi grafei stin cache an bgaleis to stick iparxei periptosi na min graftoun ola ta arxeia pou ine stin cache sto stick opote na xaseis arxeia.to ipa me poli apla logia.gia auto ama einai me tin methodo pou thelei safe remove kai den exoun graftei ta panta bgenei to minima oti den mporeis na kaneis safe remove akoma.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...