paparoupas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Το να κανεις defragment μιας partition που περιεχει λειτουργικο συστημα, εκιννώντας απο μια αλλη δεν ενδεικνυται, γιατι τοτε η εφαρμογη που κανει defragment δεν μπορει να ξεχωρισει τα στατικα αρχεια απο τα αρχεια που εκτελουνται κατα την εκκινηση των windows ωστε να τα τοποθετησει στις ιδανικες θεσεις. Πχ. ενα προγραμμα μπορει κατα τη λειτουργια του να χρησιμοποιει αρχεια απο 2-3 διαφορετικες θεσεις του σκληρου. Ειναι λαθος να μπουν ολα αυτα τα αρχεια στην ιδια θεση, γιατι αλλα απο αυτα καλουνται κατα την εκκινηση του υπολογιστη, οποτε θα πρεπει να ειναι κοντα στα υπολοιπα αρχεια του startup και αλλα κατα την εκτελεση συγκεκριμενων εργασιων.
geovard Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Το να κανεις defragment μιας partition που περιεχει λειτουργικο συστημα, εκιννώντας απο μια αλλη δεν ενδεικνυται, γιατι τοτε η εφαρμογη που κανει defragment δεν μπορει να ξεχωρισει τα στατικα αρχεια απο τα αρχεια που εκτελουνται κατα την εκκινηση των windows ωστε να τα τοποθετησει στις ιδανικες θεσεις. Πχ. ενα προγραμμα μπορει κατα τη λειτουργια του να χρησιμοποιει αρχεια απο 2-3 διαφορετικες θεσεις του σκληρου. Ειναι λαθος να μπουν ολα αυτα τα αρχεια στην ιδια θεση, γιατι αλλα απο αυτα καλουνται κατα την εκκινηση του υπολογιστη, οποτε θα πρεπει να ειναι κοντα στα υπολοιπα αρχεια του startup και αλλα κατα την εκτελεση συγκεκριμενων εργασιων. Καί όμως είναι περισσότερο 'έξυπνο΄το πρόγραμμα απ όσο φαντάζεσαι.Μπορεί να διακρίνει τα συναφή αρχεία.Εγώ πού το κάνω εδώ καί καμμιά διετία έχω σαφή βελτίωση στην ταχύτητα τού υπολογιστή καί ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.Αν δημιουργούσε πρόβλημα νομίζω θα υπήρχε κάποια οδηγία από microsoft.
fits13 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Loipon pedes an exei kapoios panw apo 512 mb mnimis to pagefile toy einai axristo. egw p.x. me 1024mb mnimi se dual channel to exw apenergopoihmeno to pagefile edw kai kairo.
MasterX Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 και εγώ αυτό έκανα προχτές.... Άχρηστο είναι... και μας καθυστερεί... τα windows το χρησιμοποιούν για πλάκα, όταν η χρήση της RAM δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 512ΜΒ. Έχω 1GB και μόνο κάποια παιχνίδια εκμεταλεύονται πάνω από τα 512ΜΒ. Ακόμα και σε Nerovision που δούλευα με βίντεο DV δεν εκμεταλεύονταν πάνω από 512...
geovard Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Καί εγώ πρόσφατα το απενεργοποίησα. Έχω αρκετή ram οπότε δεν υπάρχει λόγος.
hasodikis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 όση ram και να έχει κανείς δε νομίζω ότι είναι σωστό να απενεργοποιησει την εικονική μνημη εντελώς, απλά μειώστε τη αλλά αφήστε τη να υπάρει...η δε καθυστέρηση που προκαλεί δε νομίζω ότι είναι μεγάλη.
paparoupas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2006 Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τους fits13, Masterx και geovard. Αν εχεις min 1GB RAM, μπορεις να απενεργοποιησεις το pagefile και να εχεις ισως καλυτερα αποτελεσματα. @geovard: προφανως και προσφερει σημαντικη βελτιωση το defragment απο αλλη partition, απλα δεν δινει τα "βελτιστα" αποτελεσματα.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Πάλι μια γενικότερη θεώρηση: το pagefile χρησιμοποιείται διαφορετικά, αναλόγως την εφαρμογή. Αν κάποιος, το μόνο που κάνει είναι να γράφει κείμενα στο Word, μπορεί να απενεργοποιήσει άφοβα το pagefile αν έχει π.χ. 1GB μνήμης. Αν όμως επεξεργάζεται μεγάλες photos ή δουλεύει 3D γραφικά, τότε ακόμα και τα 3GB Ram που μπορεί κατά μέγιστο (υπάρχουν και κάποια mods που το αλλάζουν - δεν είναι το θέμα μας) να κάνουν allocate τα WinXP στην εφαρμογή μπορεί να μην φτάνουν, οπότε το pagefile θα χρειαστεί. Kοινώς, ο καθένας δοκιμάζει να το απενεργοποιήσει (αν έχει 768ΜΒ μνήμης min, θα έλεγα εγώ), δουλεύει μια βδομάδα ό,τι έχει, και βλέπει. Σε μια ώρα, δύσκολα βγαίνει διαγνωσή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.