Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου για αποκλειστικά για 2.1 μουσική!

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουσιαστικά ότι λέει ο τίτλος και κάτι παραπάνω: Θέλω μια pci κάρτα η οποία προορίζεται για να απολαμβάνω την αναπαραγωγή της μουσική μου (τίποτα παραπάνω-τίποτα παρακάτω) προκειμένου να απαλλαγώ απ' την crappy realtek on-board. Αξίζει για ηχεία της τάξως των 150 ευρώ κάτι τέτοιο και αν ναι τι θα μου προτείνατε δεδομένου ότι δεν θα οδηγεί τίποτα super-duper ηχεία οπότε δε θέλω να σκάσω πολλά χρήματα (στα 60 ευρώ ταβάνι υπολογίζω...)

Δημοσ.

Καρτα 2.1 δεν νομιζω να βρεις εκτος και ψαξεις σε στοκαδικο. 5.1 η και 7.1 στα γυρω στα 65ευρω.ριξε μια ματια στο http://www.e-shop.gr/PER_soundcards.phtml να παρεις μια ιδεα.(150 ευρω για ηχεια 2.1 δεν ειναι λιγα λεφτα οποτε λογικα θα δεις διαφορα.Ποια εχεις?)

Δημοσ.

Φίλε @topos μάλλον είσαι άτοπος....

Getty προφανώς ψάχνεις για μια κάρτα audio και όχι multimedia(βλ.Creative).

Τέτοια κάρτα λοιπόν(audio) δεν βρίσκεις με 60€.Εγώ θα σου προτείνω μια με κόστος

γύρω στα 100€(το έλαχιστο για audio καρτες ήχου)

με την οποία θα τρίβεις τα αυτιά σου!

Είναι η M-Audio Audiophile 24/96.

Το ερώτημα: Τί ηχεία έχεις;

Εάν δεν έχεις και σκέφτεσαι να πάρεις τότε να κατευθυνθείς σε ηχεία monitor.

Δηλ κάτι σαν και αυτά:

M Audio - Studio Pro 3

M Audio - Studio Pro 4

M Audio - Studiophile DX-4

Αν η έλλειψη subwoofer σε "χαλάει" μπορείς να κοιτάξεις και αυτά:

M Audio - Studiophile LX-4 2.1

Σου προτείνω προϊόντα της M-Audio κυρίως λόγω χαμηλών τιμών και απόδοσης.

Αν αποφασίσεις να δώσεις αρκετά χρήματα για τα αυτιά σου,εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Δημοσ.
Φίλε @topos μάλλον είσαι άτοπος....

Getty προφανώς ψάχνεις για μια κάρτα audio και όχι multimedia(βλ.Creative).

Τέτοια κάρτα λοιπόν(audio) δεν βρίσκεις με 60?.Εγώ θα σου προτείνω μια με κόστος

γύρω στα 100?(το έλαχιστο για audio καρτες ήχου)

με την οποία θα τρίβεις τα αυτιά σου!

Είναι η M-Audio Audiophile 24/96.

Το ερώτημα: Τί ηχεία έχεις;

Εάν δεν έχεις και σκέφτεσαι να πάρεις τότε να κατευθυνθείς σε ηχεία monitor.

Δηλ κάτι σαν και αυτά:

M Audio - Studio Pro 3

M Audio - Studio Pro 4

M Audio - Studiophile DX-4

Αν η έλλειψη subwoofer σε "χαλάει" μπορείς να κοιτάξεις και αυτά:

M Audio - Studiophile LX-4 2.1

Σου προτείνω προϊόντα της M-Audio κυρίως λόγω χαμηλών τιμών και απόδοσης.

Αν αποφασίσεις να δώσεις αρκετά χρήματα για τα αυτιά σου' date='εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.[/quote']

δηλαδη σε αυτο το λινκ http://www.e-shop.gr/PER_soundcards.phtml τι ακριβως πουλανε?

(εννοειται πως δεν διαφωνω με την προταση σου,σιγουρα καλυτερη επιλογη..Αλλα δεν ψαχτηκα προς τα εκει γιατι πιστευα πως θα ηταν απλησιαστες απο τιμη.)

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

@nikoskon

Για ηχεία έχω ακούσει τα altec lansing cs21 και αυτά έλεγα να πάρω. Βέβαια αυτά που μου προτείνεις είναι εξίσου ελκυστικά τουλάχιστον από άποψη τιμής.

Κόλημα με το subwoofer δεν έχω απλά θέλω όσο το δυνατό πιο πιστή αναπαραγωγή. Αν ακούγονται τα drums/μπάσο δηλαδή σε ένα κομμάτι να τις βγάζουν τα ηχεία μου και να μην είναι "λίγα" και τονίζουν μόνο συχνότητες που μπορούν να βγάλουν. Αν απ την άλλη μου υπερτονίζουν αυτές τις συχνότητες με το subwoofer τότε δε το θέλω σε καμία περίπτωση.

Επίσης ούτε κόλλημα με ένταση έχω (πολλά watts κλπ.), απλά να είναι αρκετά δυνατά για να απολαύσω ένα κομμάτι σαν να είχα την ακουστική μπάντα μερικά μέτρα μακριά.

Σχεδόν με έπεισες... οπότε θα ψαξω να βρω μια μεταχειρισμένη κάρτα για να μπορέσω να δώσω κάτι παραπάνω για τα ηχεία (αν τελικά χρειάζομαι το subwoofer).

Δημοσ.
δηλαδη σε αυτο το λινκ http://www.e-shop.gr/PER_soundcards.phtml[/url'] τι ακριβως πουλανε?

Multimedia κάρτες ήχου...;!

Getty τα monitor ηχεία δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε Creative,Logitech,Altec Lancing ηχεία ξέρεις.

Είναι ηχεία σχεδιασμένα να αποδίδουν τον ήχο όπως αυτός ηχογραφήθηκε

και όχι όπως θα άρεσε σε ένα αυτί.Όλα τα λεφτά πέραν της κατασκευής είναι

τα κυκλώματα ενίσχυσης που χρησιμοποιούν αυτά τα ηχεία.

Για multimedia ηχεία,από Altec Lansing σου προτείνω τα ακόλουθα:

ALTEC LANSING 5021

και στην χειρότερη τα Logitech Z4 αν δεν βγαίνεις οικονομικά.

Τα 5021 πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους πάντως.Για μένα αποτελούν την

πρώτη επιλογή μετά τα monitor ηχεία.

Δημοσ.

για τις σειρες της klipsch και συγκεκριμενα την promedia γιατι δεν μιλαει κανεις ποτε?

promedia ultra 2.0

promedia 2.1

αν καποιος τα εχει ακουσει ξερει τι κανουν για multimedia

η καρτα ηχου που προτεινε της m-audio ειναι σιγουρα ανωτερη απο κατι creative...

εγω εκανα μεγαλη βλακεια που στο παρελθον αγορασα μια x-fi

Δημοσ.

Ας κανω με την ευκαιρια και εγω μια ερωτηση.

nikoskon, η καρτουλα που αναφερεις πως τα παει απο latencies; Κυριως με ενδιαφερει χρηση σε Cubase και FL Studio. Ρωταω γιατι απο Νακα που ειχα περασει μου προτεινανε μοντελα E-mu ανω των 200 ευρω.

Δημοσ.
nikoskon, η καρτουλα που αναφερεις πως τα παει απο latencies;

Στα χαρακτηριστικά της αναφέρει μηδενικό latency. Στο review εδώ αναφέρει ότι πέφτει όντως πολύ χαμηλά τόσο με WDM όσο και με ASIO οδηγούς.

Δημοσ.
για τις σειρες της klipsch και συγκεκριμενα την promedia γιατι δεν μιλαει κανεις ποτε?

promedia ultra 2.0

promedia 2.1

αν καποιος τα εχει ακουσει ξερει τι κανουν για multimedia

η καρτα ηχου που προτεινε της m-audio ειναι σιγουρα ανωτερη απο κατι creative...

εγω εκανα μεγαλη βλακεια που στο παρελθον αγορασα μια x-fi

Νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι πανάκριβα σε σχέση με Αμερική (που δε λέει να τα φέρεις λόγω μεταφορικών και φόρων) τόσο που ίσως να αξίζουν κάτι άλλο στα λεφτά τους. Γνωρίζεις τον επίσημο αντιπρόσωπο;

Δημοσ.

mrpou σου απάντησε ο vagpap...

getty όντως στην Ελλάδα μας είναι κάπως ακριβά.

papabiris μια χαρά τα προϊόντα της Klipsch που προτείνεις αν και

προσωπικά δεν τα έχω ακούσει με τα αυτιά μου. Για το λόγω αυτό ο προτείνω

σαν φθηνή επιλογή τα προϊόντα της M-Audio τα οποία αν σκεφτείς είναι:

1.Audio κάρτα ήχου για ηχογραφήσεις με καλούτσικους convertorες.

2.Entry level monitor ηχεία.

Δηλ με κόστος 300€ περίπου και ένα ήσυχο pc,ο κάτοχός τους θα είναι "άρχοντας"!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...