Προς το περιεχόμενο

Παλιά ξεχασμένα τραγούδια

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνοντας zaping σήμερα έπεσα σε μια ταινία του 89 Ελληνική στην οποία κάποια στιγμή ένα μπαλέτο χόρευε εντελώς απαράδεκτα ένα παλιό ξεχασμένο τραγουδάκι των Kaoma με το όνομα Lambada. Άραγε πόσοι από εμάς θυμούνται αυτό το τραγουδάκι και πολύ περισσότερο εκείνο το Video Clip. Είμουν μόλις 13 χρονών τότε...

Ας είναι καλά το Internet ξετρύπωσα το Mp3 και το πολύ συγκινητικό video clip .... :-)

Παλιές καλές εποχές.....

Δημοσ.

indeed :) φανταζομαι θα το θυμούνται όλοι οσοι σ'εκείνη την εποχή ήταν στα μεγαλώματα. καλά και ποιόι δεν ξέρουμε εστω και καθ'εικόνα το πως χορεύεται. όταν ημουν μικρός προσπαθούσαν να το χορεύουν όλες οι κοπελίτσες γύρω!..

και το βιντεοκλίπ, δεν είναι σε μια καφετέρεια; και πάλι στην ουσία παιδιά χορεύουν. τελος πάντων αναδρομή στο παρελθόν, στο παρελθόν που είμασταν παιδιά. παντως ενα αλλο κομματάκι + βιντεοκλιπ που μου δημιουργεί το ίδιο συναίσθημα είναι το domino dancing απο pet shop boys - και αυτό κάπως latino :) αλλά το lambada δεν παίζεται - εχει κάτι το περίεργο η μελωδία, κάτι το τελείως ειρηνικό, και σε καθηλώνει, αμα έχεις mood για τέτοια - τώρα πλέον ίσως να συγκαταλέγονται όλα αυτά τα κομμάτια σε κατηγορία.. νοσταλγίας..

α.. και το joe le taxi της vanessa paradis. - δεν ξέρω έχουν κάτι το λολιτίστικο, το αθώο όλα αυτά τα κομμάτια και σου δίνουν να καταλάβεις κανονικά.

Δημοσ.
αλλά το lambada δεν παίζεται - εχει κάτι το περίεργο η μελωδία, κάτι το τελείως ειρηνικό, και σε καθηλώνει, αμα έχεις mood για τέτοια - τώρα πλέον ίσως να συγκαταλέγονται όλα αυτά τα κομμάτια σε κατηγορία.. νοσταλγίας..

Θυμάμαι τον εαυτό μου ακούγοντας το τραγουδάκι ή βλέποντας το βίντεο κλιπ να ξυπνάνε μέσα μου όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του παιδικού έρωτα.

Άσε που το τραγουδάκι έκανε παγκόσμιο χαμό...To sinlge πούλησε 5.000.000 δισκάκια βινίλιο τότε....;-) Αν δεν κάνω λάθος μετά έγινε και ταινία αφιερωμένη στην χορό αυτό.

περισσότερες πληροφορίες για τους μή γνώστες εδώ... http://en.wikipedia.org/wiki/Lambada

Δημοσ.

οσο για παιδικούς έρωτες - προσωπικά παίζει και αυτό πολύ στο μυαλό μου:

Maxi Priest - Close to you

παντως δεν ήξερα πως το λαμ. είναι κομμάτι μόλις του '89.. νόμιζα πως είναι παλιότερο :) οπως επίσης και το ότι οι Kaoma προέρχονται απο Γαλλία, αν και φυσικά στην γαλλία υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ εθνότητες..

Δημοσ.
Κάνοντας zaping σήμερα έπεσα σε μια ταινία του 89 Ελληνική στην οποία κάποια στιγμή ένα μπαλέτο χόρευε εντελώς απαράδεκτα ένα παλιό ξεχασμένο τραγουδάκι των Kaoma με το όνομα Lambada. Άραγε πόσοι από εμάς θυμούνται αυτό το τραγουδάκι και πολύ περισσότερο εκείνο το Video Clip. Είμουν μόλις 13 χρονών τότε...

Ας είναι καλά το Internet ξετρύπωσα το Mp3 και το πολύ συγκινητικό video clip .... :-)

Παλιές καλές εποχές.....

Εμένα πάλι μου ερχόταν να ξεράσω όταν το άκουγα... Όλοι οι μαζάνθρωποι τότε άκουγαν το Lambada...Ευτυχώς που "θάφτηκε" βαθιά στο χρόνο αυτό το τραγούδι... :grin:

Δημοσ.
Εμένα πάλι μου ερχόταν να ξεράσω όταν το άκουγα... Όλοι οι μαζάνθρωποι τότε άκουγαν το Lambada...Ευτυχώς που "θάφτηκε" βαθιά στο χρόνο αυτό το τραγούδι... :grin:

πολύ macarena style αυτό το κομμάτι. Μια κλωτσιά και από εμένα για να πάει στον πάτω.:twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

χαχα :)

1) δεν εχει τιποτα κοινό με το μακαρένα, εκτός απο κοντές φούστες. σιγά.

2) κλωτσιά κιόλας :) που πάει η νεολαία σήμερα :)

πολλές φορές στο παρελθόν αναρωτήθηκα σε τι ακριβώς διαφέρει η λεγόμενη "σκληρή" ή και "διανοούμενη" μουσική απο το πιο καρα καρα ποπ που υπάρχει. μερικές φορές σκέφτομαι - σε τίποτα ουσιαστικό - (και είναι πολύ σχετικό το τι θεωρώ εγώ ουσιαστικό :Ρ) - μόνο που ορισμένοι άνθρωποι ειληκρινά ντρέπονται να είναι χαρούμενοι και να ακούνε χαρούμενη έστω και απλώς χαμογιελαστή μουσική, γιατί νομίζουν πως θα τους βγάλουν "χαζό"χαρούμενους :) και γενικά δεν ταιριάζει στο "στυλ" τους, λες και οσο πιο βαρύγδουπος και σοβαρός είσαι, και όσο πιο πολλά άγνωστα συγκροτηματα ξέρεις τόσο πιο πολύ ανεβαίνεις στην εκτίμηση.. παλιά, ίσως και τώρα, πολλές φορές το έχω κάπως στο υποσυνείδητό μου, αλλά προσπαθώ να το αποβάλλω! σιγά βρε παιδιά :))

αντε τσάγια :Ρ

υ.γ. πωπω τι θυμήθηκα τώρα.. και ναι, η αλίθεια είναι πως και εγώ έχω χορέψει το μακαρένα, όχι επειδή το ήθελα - αλλά τελικά δεν το βρήκα και άσχημο, και γιέλασα μπόλικα!!! χεχε κάποτε δούλευα για λίγο σε ενα μέρος που διοργάνωνε παιδικά πάρτυς - οπότε εκεί έγινε η φάση :))

Δημοσ.

υ.γ. πωπω τι θυμήθηκα τώρα.. και ναι' date=' η αλίθεια είναι πως και εγώ έχω χορέψει το μακαρένα, όχι επειδή το ήθελα - αλλά τελικά δεν το βρήκα και άσχημο, και γιέλασα μπόλικα!!! χεχε κάποτε δούλευα για λίγο σε ενα μέρος που διοργάνωνε παιδικά πάρτυς - οπότε εκεί έγινε η φάση :))[/quote']

λολ εν τω μεταξύ όταν έγινε μόδα το macarena αυτό προυπήρχε πολλά χρόνια πριν.Μαύρες εποχές μουσικής τις αποκαλλώ εγώ.

Δημοσ.

Κοιτάχτε δεν υπάρχει εποχή που να μην βγάλει ένα τέτοιο τραγούδι και να μην γίνει ντόρος ανάλογος!

Εγώ έτσι πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό μου (όταν ήμουν μικρή) τραγούδια της Eurovision που μπορεί και να μην έβγαιναν πρώτα όμως ο ρυθμός τους είχε κάτι το ξεσηκωτικό, οπότε και λογικό ήταν να τα παίζουν μανιωδώς τα ραδιόφωνα την εποχή εκείνη: 'Τζε-τζε-τζε γκις χαν...' ή 'Αμπαντιμπι αμπο ε μπε...', μετά η μόδα συνεχίστηκε με τα ιταλοντίσκο τα οποία πολλά από αυτά είναι τα λεγόμενα χαζοποπ... 'Σκα σου σου'... το θυμάστε; 'Woodbecker from space' και διάφορα άλλα τέτοια, που δεν υπήρχε ντίσκο που να μην τα παίξει και πάρτυ που να μην ακουστούν και χορευτούν!

Και πάντα θα υπάρχει συνέχεια και χόρος για τέτοια κομμάτια: Lambada, Macarena, Asereje, Flat Beat κ.ο.κ.. :D

Δημοσ.

ναι ΜαριαΤσ., theomen - να φανταστείτε, εγώ τα ΓΟΥΣΤΑΡΩ όλα αυτά...

παρ'ολο που ξεκίνησα με beatles kai pink floyd, και στο λύκειο ακουγα black/death, και συνεχίζω να ψιλοακούω πανω κατω τα πάντα. αλλά αυτά που λέτε παραπάνω δεν τα ακούω μόνο, τα γουστάρω και για την φάση τους λίγο παραπάνω απο τα άλλα..

αυτοί που λέγανε το τσινγκις χάν είχαν και μια άλλη επιτυχία που πήγαινε : μόσ-κάου μόσ-κάου φιλντιχ μπίλντιχ φρουλιχ κάϊτ (τελος πάντων δεν πήγαινε ακριβώς έτσι, αλλά δεν θυμάμαι τα γερμανικά) - ενα τραγούδι για την μόσχα ήτανε..

οι arabesque, με την sandra πριν πάει σόλο, είχανε κάτι τγαγούδια του στυλ "χελλό χελλό μίστερ μάνκυ" ή "ο καμπαλιέρο", και οι baccara, με την απαίσια σέξυ αγγλική προφορά αξέχαστα τραγούδια όπως "kootchie-koo"...

καλά εν'τω μεταξύ γμτ θα ήθελα απο κάπου να βρώ αυτό το σκα-σου-σου αλλά δεν ξέρω απο που.. και το woodpecker που λες είναι αυτό που εχει συνέχεια samples απο το γιέλιο του? αφησαν εποχή αυτά τα κομμάτια ρε σεις... :)

ισως το ότι μερικοί δεν τα γουστάρουν καθόλου έχει να κάνει με διαφορά στην ηλικία μας - δεν ξέρω.. :))))

and even if it's commercial... so what? it's fun! :)))

Δημοσ.

Κοίτα όλοι λίγο πολύ ξυνίζουμε με κάτι τέτοια, αλλά όταν στο ραδιόφωνο στα βάζουν συνέχεια, θες δε θες τα ακούς... Ska Shou Shou ε; Χμμμ!!!!

Δημοσ.

συγγνώμι :))) αλλάζεις σταθμό και ακούς λαϊκά :Ρ ή το κλείνεις!!

εξάλλου τώωωρα ΔΕΝ τα παίζουν με καμία.. δύο σταθμοί υπήρχαν/υπάρχουν εν Αθηναις που τα παίζουν, μέσα στην θάλασσα αλλων σταθμών - και αυτά εχουν πολλά προβλήματα εκπομπής, ασθενές σήμα κλπ..

αυτό θέλω να πω > δεν ξυνίζουμε όλοι :) και έχουν περάσει οι εποχές που αυτές οι μουσικές παιζόντουσαν παντού :) τότε όντως ίσχυε - τα άκουγες θες δεν θες.. τώρα ομως μπορείς πραγματικά να εκτιμήσεις την αξία τους - που μπορεί να μην είναι και τιποτε το φοβερό, απο κριτικής άποψης - όμως είχαν άλλη αισθητική, ήταν πιο ανοιχτά, πιο ναϊβ - ίσως απλά το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους τώρα είναι το οτι αποτελούν ένα κομμάτι του παρελθόντως που συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και τώρα! σου θυμίζουν όπως κανένα άλλο πράγμα άλλες εποχές.. :) - αλλά πιστέυω ειλικρινά πως δεν είναι μονο αυτό η αξία τους :))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...