georgep800 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Έχω τα win media center 2005 english και αντιμετοπίζω το εξής. Στα προγράματα που υποστηρίζουν ελληνικά, τα μενού μου τα εμφανίζει με ακατανόητους χαρακτήρες. Επίσης σε κάποιες σελίδες με ελληνικά, κάποιο μέρος της σελίδας το εμφανίζει και αυτό με ακατανόητους χαρακτήρες. Ξέρει κανείς τι φταίει; Θα πρέπει μήπως να εγκαταστήσω κάτι επιπλέων για να τα εμφανίζει κανονικά, αφού είναι η Αγγλική έκδοση; Και κάτι ακόμα. Ξέρει μήπως κανείς πως θα κάνω μεγένθηση σε όλο το PC(εννοώ τα μενού). Τώρα είναι έτσι:
asmilon Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Πηγαινε Control Panel->Regional and Language Options. Εκει βαλε Greece και Greek στις επιλογες και στην καρτελα Advanced βαλε Greek. Αν κανεις Οκ και επανεκκινηση πρεπει να εισαι ενταξει μετα. Οσον αφορα την 2η ερωτηση σου, μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος επειδη δε καταλαβα :-?
Eusebius Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Νομίζω ότι εννοεί το DPI: * Display properties * Settings * Advanced * General * DPI settings: Large size (120 DPI)
georgep800 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Τελικά το πρόβλημα με την εμφάνηση των ελληνικών λύθηκε! Τώρα ώς αναφορά για το άλλο, το πρόβλημα είναι ότι τα γράματα, τα εικονίδια, κτλ.. είναι πολύ μικρά και δεν φαίνοντε εύκολα.. Το DPI ήταν στο 120, το έβαλα στο 192. Τώρα είναι όλα λίγο μεγαλύτερα, αλλα κάποια γράματα τα δείχνει σαν να έχουν γραφεί με γραματοσειρά bold. Μπορεί μήπως να διορθοθεί αυτό; Και ακόμα δεν μπορεί να πάει πάνω απο 192 dpi.
asmilon Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δε μπορεις να μικρυνεις την αναλυση σου? Δουλευεις σε 1920x1200 που αν δεν εχεις 21'' οθονη και πανω δε ειναι καλη αναλυση. Αλλαξε σε 1280x1024 ή και μικροτερη αν σε βολευει απο τις ρυθμισεις της οθονης... Και επανεφερε τα DPI εκει που ηταν...
Eusebius Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Γιά πήγαινε στο DPI settings, Custom settings..., και τράβα τον χάρακα προς τα δεξια με το ποντίκι. Μπορεί να ανέβει κι άλλο. Το άλλο, για τα έντονα, δεν το έχω δει. Βάλε ένα screenshot από ένα μενού. Επίσης, αν η οθόνη είναι LCD (όπως υποθέτω ότι είναι) δεν θα δείχνει καλά σε άλλη ανάλυση από τη φυσική της (εκτός αν πας σε υποπολλαπλάσιο: 960x600).
georgep800 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δε μπορεις να μικρυνεις την αναλυση σου? Δουλευεις σε 1920x1200 που αν δεν εχεις 21'' οθονη και πανω δε ειναι καλη αναλυση. Αλλαξε σε 1280x1024 ή και μικροτερη αν σε βολευει απο τις ρυθμισεις της οθονης... Και επανεφερε τα DPI εκει που ηταν... Αν μικρίνω την ανάλυση και επαναφέρω το dpi όπως προτύνεις, νομίζω είναι οκ!. Η οθόνη είναι 17", η 1280x1024 είναι η καλύτερη δυνατή;
georgep800 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Γιά πήγαινε στο DPI settings' date=' Custom settings..., και τράβα τον χάρακα προς τα δεξια με το ποντίκι. Μπορεί να ανέβει κι άλλο. Το άλλο, για τα έντονα, δεν το έχω δει. Βάλε ένα screenshot από ένα μενού. Επίσης, αν η οθόνη είναι LCD (όπως υποθέτω ότι είναι) δεν θα δείχνει καλά σε άλλη ανάλυση από τη φυσική της (εκτός αν πας σε υποπολλαπλάσιο: 960x600).[/quote'] Δυστηχώς το dpi δεν πάει παραπάνω. Η οθόνη είναι φορητού 17", λές να μην ήταν καλό να μειώσω την ανάλυση;
asmilon Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μειωσε την καλυτερα η αναλυση που εβαλες ειναι απιστευτα υψηλη για μια 17αρα βαλε αυτη που σου ειπα ή και μικροτερη αν κρινεις οτι σε δυσκολευει παλι... Καλα πως δουλευες? ;-)
Eusebius Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Ποιο μοντέλο είναι; Μήπως δεν είναι η φυσική του ανάλυση τα 1920; Κανονικά, άμα φεύγεις από τη φυσική ανάλυση η εικόνα χάνει ευκρίνεια (λίγο ή πολύ, ανάλογα με το μοντέλο).
asmilon Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Λογικα τα ΧΡ ή ο οδηγος της καρτας του εντοπισε την μεγιστη αναλυση που υποστηριζει η οθονη και την ρυθμισε εκει... Αλλα πιστευω πως ειναι αδυνατο να δουλεψεις εκει και πρεπει να ειναι πολυ κουραστικο στα ματια...
georgep800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μειωσε την καλυτερα η αναλυση που εβαλες ειναι απιστευτα υψηλη για μια 17αρα βαλε αυτη που σου ειπα ή και μικροτερη αν κρινεις οτι σε δυσκολευει παλι... Καλα πως δουλευες? ;-) Κάποιος φίλος μου είπε ότι οι οθόνες TFT δουλεύουν καλύτερα στην εγγενή τους ανάλυση και καλό θα ήταν να μην την αλλάξω. Ισχύει αυτό; Τώρα πρός το παρόν έχω αυξήσει το dpi στο μέγηστο, όμως κάποιες γραματοσειρές γίνοντε ευκολοδιάβαστες, τα εικονίδια απο την άλλη παραμένουν όπως πρίν. Δές εδώ:
georgep800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Ποιο μοντέλο είναι; Μήπως δεν είναι η φυσική του ανάλυση τα 1920; Κανονικά, άμα φεύγεις από τη φυσική ανάλυση η εικόνα χάνει ευκρίνεια (λίγο ή πολύ, ανάλογα με το μοντέλο). Το μοντέλο είναι το Dell XPS. Αυτή είναι η κανονική ανάλυση η οποία υποστηρίζει..
asmilon Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Εχεις την καλυτερη ευκρινεια στην εγγενη της αναλυση, αλλα πιστευω πως ειναι πολυ μεγαλη για να ειναι λειτουργικη αυτη η αναλυση. Δοκιμασε αν θες με καποια χαμηλοτερη και δες ποσο σε βολευει...
Eusebius Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 georgep800, καλά σου λέει ο φίλος σου. Είναι αυτό που σου είπα παραπάνω. Στις LCD, βέλτιστη ευκρίνεια έχεις μόνο στη φυσική ανάλυση (native resolution) και στα υποπολλαπλάσιά της (που δεν μας ενδιαφέρουν, π.χ. 960x600 ή 480x300). Άμα θες να πειραματιστείς σε άλλες αναλύσεις, διάλεξε μία με ίδιο λόγο (16:10), δηλ. 1680x1050 ή 1440x900, για να μη σου παραμορφωθεί η απεικόνιση. Τα γράμματα στο ss φαίνονται εντάξει (εκτός από το στρίμωγμα που πέφτει στο Google Toolbar, το οποίο προφανώς δεν υποστηρίζει τόσο υψηλό DPI). Αλλά βέβαια το ss δείχνει τί δίνει η κάρτα γραφικών -- στην οθόνη φαίνονται το ίδιο; Γενικά, με τα εικονίδια θα έχεις πρόβλημα, για τον λόγο που λέει ο asmilon: η ανάλυση είναι πολύ ψηλή. Πρόβλημα θα έχεις και με εφαρμογές που δεν δουλεύουν καλά σε υψηλό DPI, όπως το Google Toolbar και το παράδειγμα από κάτω:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.