_BASSstarlet_ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Τι καλό ή κακό βλέπετε να έχει μείνει ή να έχει συμβεί λόγω των αγώνων?
theomen Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 το μόνο καλό είναι κάποιοι δρόμοι που έγιναν και το ότι οι ξένοι λένε ότι ήταν επιτυχία (μου το είπε άγγλος αυτό φαντάσου). τα κακά είναι αμέτρητα....Εκεί που θα κόστιζε Χ τελικά κόστισε 10Χ και κανείς δεν ξέρει που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά. Τους ολυμπιακούς θα τους πληρώνουν και τα παιδιά μας ακόμα.
Bougas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 μην ξεχναμε και την δημιουργια τραμ-μετρο-προαστιακος.σημαντικα εργα,τα οποια βελτιωσαν την ποιοτητα στις μεταφορες μας. και το ολυμπιακο σταδιο,δεν ηταν ασχημο. ενα απο τα κακα,ηταν η κατασκευες δρομων,τους οποιους και χρυσοπληρωσαμε,και οι οποιοι σε λιγο καιρο θα σκαφτουν ξανα,για να κανουν τα αντιπλημυρικα εργα,που δεν εγιναν πριν 2 χρονια (οπως βαρης-κορωπιου). επισης,κακο ειναι το οτι φτιαξαμε διαφορα <αχρηστα> για τον ελληνικο φτωχο αθλητισμο μας γυπεδα,οπως μπαντμιντον,και κατι τετοια περιεργα,τα οποια και σημερα μας ειναι αχρηστα και σαπιζουν με τον καιρο.
blueviper Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα, κλαίει κι η Παναγιά...συνοψίζει επαρκώς την άποψή μου για τα "καλά" της Ολυμπιάδας.
DIMERR Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δυστυχως ολα τα εργα εγιναν στην Αθηνα ,στην υπολοιπη Ελλαδα τιποτα
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δυστυχως ολα τα εργα εγιναν στην Αθηνα ,στην υπολοιπη Ελλαδα τιποτα και συμπληρώνω, ότι θα πληρώσει παρόλα αυτά όλη η Ελλάδα για την αναβάθμιση (όσο αναβαθμίστηκε) της Αθήνας, που δεν ήταν και η πόλη με τα μεγαλύτερα προβλήματα. Αλλά είπαμε. Δυστυχώς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα. Ένας καθηγητής μου είχε πει όταν είχε μαθευτεί ότι αναλαμβάνουμε τους Ολυμπιακούς : "Είναι τελείως ηλίθια κίνηση. Είναι σαν να μην έχεις να φας και να δίνεις τα λεφτά σου για να αποκτήσεις γούνα".
Kandinsky Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Αν και δε διαφωνώ με την λογική που λέει ότι η Ελλάδα είναι ένα αθηνοκεντρικό κράτος, ποιά πόλη έχει μεγαλύτερα προβλήματα και ποιά είναι αυτά? Κι εφόσον η Αθήνα ανέλαβε τους αγώνες, εκεί δεν θα φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις? Και πάλι καλά που έγιναν και 2-3 έργα εκτός Αθήνας. Κατά τ' άλλα, οι Ολυμπιακοί ήταν καλοί αλλά η γνωστή διαδικασία "τ' αφήνω όλα τελευταία στιγμή ώστε να μην με παίρνει για διαγωνισμούς και να κάνω απευθείας αναθέσεις" δούλεψε τέλεια. Όπως τέλεια δούλεψε και η αλητεία όλων των εμπλεκομένων με τα 5 και 10 χιλιάρικα μισθό το μήνα τη στιγμή που ο βασικός είναι 600 ευρώ....
john1987 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Το μονο καλο που αναγνωριζω εγω ειναι ορισμενοι δρομοι που εγιναν (πχ μαραθωνος) και καποια μεσα μαζικης μεταφορας (το μετρο δεν εγινε εν οψει ολυμπιακων νομιζω παντως).Αυτα που λεγονται περι "εθνικης προβολης της χωρας στο εξωτερικο" κτλ ειναι το λιγοτερο αστεια οταν: α)Εχουν γινει απιστευτες υπερβασεις β)Εχει πεσει πολυ μιζα γ)Εχουν δαπανηθει απιστευτα ποσα για μ******ς εργα(δηλαδη συγγνωμη το στεγαστρο καλατραβα που κοστισε αποστευτο χρημα οπως και οι τεραστιες σιδηροκατασκευες στο κολυμβητηριο ειναι εργα υποδομης?Προσφερουν κατι?Η εγιναν για να τα παιρνει ο Αγγελοπουλος κ λοιποι?) δ)Πολλα σταδια εχουν αφεθει στη μοιρα τους και σνηθως δεν ειναι ανοικτα στο ευρυ κοινο ή εστω λειτουργουν προσφεροντας καποια εσοδα... ε)Ξοδευτηκαν απιστευτα λεφτα στους εξοπλισμους για την ασφαλεια των αγωνων λογω βεβαια της απιστευτης προπαγανδας που επεσε απο τους Αγγλους και τους Αμερικανους.Βοηθα με φτωχε να μη σου μοιασω δηλαδη!
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=83268540 http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=90831164 http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=96489148 http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=3512940 http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=11330540 Από την Ελευθεροτυπία της Κυριακής.
Mika Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 ενδιαφερουσα συζητηση αλλα εχει γινει απειρες φορες (δεν εννοω στο φορουμ, γενικα) απλα κατι που μου χτυπησε στο ματι john1987 το στεγαστρο που λες οτι ειναι αχρηστο εχει χρησιμευσει πολυ περισσοτερο απο τα αλλα εργα διοτι πολυ απλα καθε Σ/Κ εχει στον Οακα εναν αγωνα Α εθνικης (Παο/Αεκ) το αν χρειαζεται στεγαστρο σε γηπεδο ποδοσφαιρου οποιος πηγαινει τακτικα το ξερει επισης το στεγαστρο εδωσε τη δυνατοτητα να διεκδικησει το Οακα (και να κερδισει) την διωργανωση του τελικου του Ch League Που θα γινει φετος (δεν μπορει να γινει σε "αστεγαστο" γηπεδο
john1987 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Α!Δηλαδη ολα τα Ευρωπαικα γηπεδα που εχουν στεγαστρα τα σκασανε τοσο χοντρα? Εγω δεν ειπα να μην μπει στεγαστρο αλλα το ποσο κοστισε ειναι κοινωνικη προκληση... Επισης νομζω οτι καλυπτει το 70% ή 80% των κερκιδων,δεν ξερω αν καλυπτονται τελειως σε αλλα γηπεδα της Ευρωπης...
Σκύμνος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα, κλαίει κι η Παναγιά...συνοψίζει επαρκώς την άποψή μου για τα "καλά" της Ολυμπιάδας. συμφωνώ απόλυτα...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Αν και δε διαφωνώ με την λογική που λέει ότι η Ελλάδα είναι ένα αθηνοκεντρικό κράτος, ποιά πόλη έχει μεγαλύτερα προβλήματα και ποιά είναι αυτά? Ας πούμε το ότι εδώ στη Λάρισα δεν υπάρχει σοβαρός χώρος για να γίνονται εκδηλώσεις (ένα θέατρο ας πούμε), το βρίσκω ένα σημαντικό πρόβλημα. Όχι και τόόόσο σοβαρό βέβαια, αν σκεφτούμε προβλήματα που έχουν σε χωρία και σε νησιά όπου μπορεί να μην έχουν νερό ή ρεύμα για πολύ καιρό. Ή να μην υπάρχει αστυνόμευση. Επίσης εδώ στη Λάρισα δεν υπάρχει δεύτερη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Η "Ελευθερία" έχει το μονοπώλιο και δημοσιεύει ότι θέλει ανάλογα με τις δημόσιες σχέσεις της. Ξέρω ότι και Αθηναϊκές εφημερίδες δεν υπάρχουν άπειρες, αλλά καλύτερα 4-5 από 1. Και άλλα πολλά προβλήματα υπάρχουν προφανώς, νομίζω όμως ότι κατάλαβες που το πάω. Κι εφόσον η Αθήνα ανέλαβε τους αγώνες, εκεί δεν θα φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις? Και πάλι καλά που έγιναν και 2-3 έργα εκτός Αθήνας. Νομίζω, χωρίς να το ξέρω κιόλας (ας μην παριστάνω και τον έξυπνο για πράγματα που δε γνωρίζω), ότι τα έξοδα για την διοργάνωση μιας Ολυμπιάδας τα αναλαμβάνει η ΠΟΛΗ και όχι η χώρα που την διοργανώνει. Δηλαδή στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα πλήρωσε όλη η Αμερική; Εδώ όμως θεωρήθηκε άμεσα εθνική υπόθεση το όλο ζήτημα. Επαναλαμβάνω ότι δε γνωρίζω πως λειτούργησε το πράγμα σε άλλες χώρες.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν η Αθήνα να μπορούσε να αναλάβει το κόστος από μόνη της.Το αστείο είναι πως τελικά τίποτα δεν διοργανώθηκε στην Αθήνα,αλλά στην ευρύτερη περιοχή:grin: :grin: Εγώ θέλω να απαντήσουν οι υπέρμαχοι των Ο.Α που πρόβαλαν ως επιχείρημα την προβολή της Ελλάδας,και αυτό θα είχε ως θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό.Πούντος???(ο τουρισμός) Μάλιστα οι πιο αφελής-για να μην πω τίποτα άλλο-έλεγαν ότι τα έσοδα από τον αυξημένο τουρισμό θα κάλυπταν το εξωφρενικό κόστος. Τώρα θέλω να τους δω τι λένε...
john1987 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Ακουσα πριν 2-3 μερες στη ΝΕΤ οτι ο τουρισμος εχει ανεβει...Τι να πιστεψω δεν ξερω πια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.