Xorxhs! Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Εχω ακουστα οτι υπάρχει μια ειδική μονάδα για στρατευμένους στην Αθήνα με ειδικούς επιστήμονες(πολιτικους μηχανικούς/ηλεκτρολογους κ.α) οπου στο τέλος παιρνουν μια βεβαίωση η οποία μετράει πάρα πολυ στο βιογραφικό. Αξίζει τον κόπο λέτε?Υπάρχει πραγματικά ή είναι ράδιο αρβύλα?Κάποιος με παρόμοια εμπειρία?
guido Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Τέτοιο σώμα δεν νομίζω να υπάρχει.Μόνο το Έρευνας Πληροφορικής υπάρχει.Τώρα το ότι σε διάφορα σώματα υπάρχουν κάποιες μονάδες που και καλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ειδικότητες λογικό είναι,αλλά αυτές οι θέσεις ειδικά για Αθήνα μόνο με μέσο μπορείς να μπεις π.χ στο Χημείο του Στρατού στο Κερατσίνι και οι θέσεις είναι λίγες. Σε τέτοιες μονάδες το ζητούμενο είναι προφανώς το ότι είναι στην Αθήνα και έχουν μία υπηρεσία την βδομαδα και γενικώς είναι χαλαρές κτλ. και γιαυτό τις κυνηγούν όλοι.Τώρα το ότι μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο στο βιογραφικό μπορείς , αλλά δεν νομίζω ότι μετράει πάρα πολύ όπως είπες γιατι καλώς κακώς όλοι έχουνε πάει στρατό και το να σου πει κάποιος είμουν πχ στο χημείο του στρατού σημαίνει είχα βύσμα,είμουν κάθε μέρα έξω και γενικά έξυνα τα @@ μου παρά έχω εμπειρία λόγο στρατού κτλ.Αυτή είναι η αυθόρμητη αντίδραση ακόμα και αν εσύ λιώσεις σοβαρά στην δουλειά σε μία τέτοια μονάδα Για να συνοψίσω στο ερώτημα σου αν αξίζει, φυσικά και αξίζει επειδή σε τέτοιες μονάδες περνάς χαλαρά και κάνεις που και που και τπτ σοβαρό απο τις κλασικές αγγαρείες που θα έκανες αλλού και ναι δεν θα είναι και άσχημο να έχεις και κάτι τέτοιο στο βιογραφικό σου , απλά μην περιμένεις να έχει και τόσο αξία όταν προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι τπτ μπροστά σε ένα μεταπτυχιακό,σε κάποια προυπηρεσία,σε κάποιο σεμινάριο κτλ Μπορείς να διαβάσεις και μια ενδεικτική κουβέντα πάνω στο θέμα Θητεία :: ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ εδώ: http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewtopic&topic=2030&forum=1&12
Neurotic_Fest Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Εχω ακουστα οτι υπάρχει μια ειδική μονάδα για στρατευμένους στην Αθήνα με ειδικούς επιστήμονες(πολιτικους μηχανικούς/ηλεκτρολογους κ.α) οπου στο τέλος παιρνουν μια βεβαίωση η οποία μετράει πάρα πολυ στο βιογραφικό.Αξίζει τον κόπο λέτε?Υπάρχει πραγματικά ή είναι ράδιο αρβύλα?Κάποιος με παρόμοια εμπειρία? Σοβαρεψου !!!
theomen Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 ειδικός επιστήμονας είσαι άν έχεις PHD εσύ έχεις?
theglassicon Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Aδερφέ το καλύτερο πράμα στο στρατό είναι αγγαριομάχος................. Σαν πας στο Aden σου λεγα και συ θα δοκιμάσεις.................. Ως ειδικός επιστήμονας σου απαντώ.............. 292 λελε
grigas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Yπάρχουν οι ΔΣΕ (Διευθύνσεις Στρατιωτικών Έργων) στις οποίες παίρνουν μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται (θεωρητικά) με εκπονήσεις μελετών για στρατιωτικά έργα. Υπάρχουν παντού (είχαμε και στην Αλεξανδρούπολη). Τώρα όσον αφορά το τι κάνουν αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πριν 30 περίπου χρόνια ο πατέρας μου υπηρέτησε ως ΛΧΙΑΣ (ΜΧ) σε μια ανάλογη μονάδα για σχεδόν 2μιση χρόνια. Η μονάδα ήταν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ως διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός που ήταν του είχαν αναθέσει να επιβλέπει τα οχυρωματικά και υδραυλικά έργα που γίνονταν στην περιοχή. Την προϋπηρεσία την χρησιμοποίησε για να πάρει το πρώτο εργολαβικό πτυχίο από το ΥΠΕΧΩΔΕ(2 χρόνια επιβλέπων σε εργοτάξιο δεν είναι και λίγα - τα έργα γίνονταν από εργολάβο) Στο στρατιωτικό πρατήριο που ήμουν ήταν ένα παιδί το οποίο επί 3 μήνες δούλευε στα τυροκομικά. Φεύγοντας ζήτησε χαρτί προϋπηρεσίας το οποίο υποθέτω θα γινόταν δεκτό από οποιοδήποτε σουπερμάρκετ. Πάντως γενικώς η "στρατιωτική" προϋπηρεσία μόνο στο εξωτερικό μπορεί να σταθεί και αυτό διότι στην Ελλάδα ξέρουμε τι πραγματικά γίνεται στο Στρατό. Είχα ένα φίλο στο μεταπτυχιακό ο οποίος είχε υπηρετήσει ως ΔΕΑ(ΤΧ) και φυσικά στο βιογραφικό του έγραφε Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Τεχνικού και ψάρωναν τα Εγγλεζάκια. Υ.Γ. Η θητεία εκ των υστέρων που τα σκεφτόμαστε (η 290 μετράει πλέον 6+ μήνες πολιτικής ζωής) έχει πλάκα. Βάρεσα 4ψηφιο αριθμό ωρών σκοπιάς, εμπλοκή 12 συνεχόμενων ημερών σκοπιάς, έκανα 10 υπολογιστές φορμάτ - clean install ΧP σε μία ημέρα, έφτιαξα exceloφυλλα διαχείρησης ανταλλακτικών, πούλαγα τυριά και αλλαντικά σε καραβανάδες, έκανα καφετζής σερβίροντας 30 καφέδες σε ένα δεκάλεπτο κλπ κλπ κλπ.......
Xorxhs! Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Πηρα την αφορμη να ανοιξω αυτο το θεμα γιατι ειχα μια κουβεντα με εναν γνωστο μου υποστρατηγο ο οποιος μου ειπε οτι ειχε βαλει τον ανηψιο του σε ενα 'σωμα' για ειδικου επιστήμονες(ενοειται ειχε μεταπτυχιακο τουλαχιστον) και λόγω αυτης της εμπειριας του,προτιμήθηκε απο μεγάλη κατασκευαστική εταιρια.Απλά θέλησα να το επιβεβαιώσω αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία. P.S Αεροπορία Τριπολη μπαινω στις 28 !!
LL_NEO Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 ιχα μια κουβεντα με εναν γνωστο μου υποστρατηγο P.S Αεροπορία Τριπολη μπαινω στις 28 !!
Icecut Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Το χαρτί με την προϋπηρεσία σίγουρα βοηθάει οδοντιάτρους φαρμακοποιούς και λοιπές ειδικότητες..Δέν έχω πάει ακόμα στρατό,γιατι κάνω διδακτορικό όταν πάω σαν ειδικό επιστημονικό προσωπικό θα πάω και καλά,παρόλα αυτά το χαρτί δε νομίζω να μου χρειαστεί πουθενά,μόνο για το βιογραφικό καθαρά για τυπικούς λόγους..
Nikb Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Έχω ένα τέτοιο χαρτάκι 12μηνης προϋπηρεσίας που δεν μου χρησίμευσε ιδιαίτερα, λόγω «δύστροπης» ειδικότητας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σε κάθε περίπτωση, στην Τρίπολη, μετά την πρώτη βδομάδα αν θυμάμαι καλά, θα σας πουν εάν θέλει κάποιος να δώσει εξετάσεις πληροφορικής. ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Από αυτές τις εξετάσεις παίρνεις τις ειδικότητες του Προγραμματιστή ή ΧΜΣ (χειριστή μηχανογραφικών συσκευών). Οι δύο αυτές ειδικότητες είναι ένα καλό εφόδιο για την εισαγωγή σου σε ένα τέτοιο «προνομιακό» γραφείο και υπάρχουν πολλά τέτοια στο ΓΕΑ ή στο ΓΕΕΘΑ. Εάν καταφέρεις να μπεις τελικά (και σου αρέσει, σε ενδιαφέρει, δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις και φυσικά είσαι καλός σε αυτό που κάνεις) προσπάθησε μετά την λήξη της θητείας σου να παραμείνεις/προσληφθείς ως ειδικός επιστήμονας. Έτσι γίνεται και μετράει τυχόν διδακτορικό ή master. Χρειάζεται περισσότερο τύχη παρά βύσμα πίστεψε με… Το βύσμα να το χρησιμοποιήσεις για την ειδικότητα και την μετάθεση.
ntountou Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 [img']http://www.t-online-shop.de/res/product_200/resource_19521.jpg[/img] ή μήπως ????
VKostas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Είχα ένα παλικάρι σειρά μου που ανήκε στην κατηγορία των ειδικών επιστημόνων (ηλεκτρολόγος μηχανικός με PHD κλπ.), αλλά δεν θυμάμαι τι προνόμια είχε. Ο συγκεκριμένος πάντως έκανε ΠΟΛΥ μειωμένη θητεία λόγω των 2 παιδιών του και των 36 χρόνων του που του επέτρεπαν να πληρώσει το χρόνο που του απέμενε... @grigas: Δεν είσαι ο μόνος... Έριξα ατελείωτο φακέλωμα στο Access εκεί κοντά σου στο Ναύπλιο. Ατέλειωτες σκοπιές, δωρεάν εργασία, καμμένοι καραβανάδες κλπ. είναι στάνταρ στο στρατό.
Nikb Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δεν καταλάβατε. Ως ειδικός επιστήμονας προσλαμβάνεται κάποιος μετά το τέλος της θητείας του.
christos_0b Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Υ.Γ. Η θητεία εκ των υστέρων που τα σκεφτόμαστε (η 290 μετράει πλέον 6+ μήνες πολιτικής ζωής) έχει πλάκα. Βάρεσα 4ψηφιο αριθμό ωρών σκοπιάς' date=' εμπλοκή 12 συνεχόμενων ημερών σκοπιάς, έκανα 10 υπολογιστές φορμάτ - clean install ΧP σε μία ημέρα, έφτιαξα exceloφυλλα διαχείρησης ανταλλακτικών, πούλαγα τυριά και αλλαντικά σε καραβανάδες, έκανα καφετζής σερβίροντας 30 καφέδες σε ένα δεκάλεπτο κλπ κλπ κλπ.......[/quote'] Αρκετα καλες και προνομιακες θεσεις σε μια "απλη" μοναδα.Το 12 μερες εμπλοκη μην το σχολιασω για τους περισσοτερους ισως να φενοντε και πολυ λιγες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.