Lucifer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Ρε παιδιά πως μπορώ να αντιστρέψω το slave-master των δύω δίσκων μου? Ο ένας μου βγάζει μήνυμα οτι δεν διαβάζει έναν sector... TI NA KANΩ??? Θα βοηθήσει το slave-master? Τα Windows υπάρχουν και στον άλλον δίσκο αλλά όταν πάω από το command prompt και βάζω Win από τον υγειή δίσκο πάλι προσπαθει να τα φορτώσει από τον προβληματικό... Windows 98 δεν μπορώ να επαναγκαταστήσω λέει κάτι μπούρδες για zip files, όταν κάνω surface scan μου βγάζει κάτι bad sectors αλλά δεν τους διορθώνει και βγαζει out of memory... σημειωτέον έχω 128 MB μνήμη. Ο δίσκος είναι western digital σε εγγύηση αλλά εμένα με ενδιαφέρει να μην χάσω τα δεδομένα μου... PLZ HELP!!!!<P>------------------<BR>.LuCiFeR.
Anonymous Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Prepei na anixeis to PC soy kai na alaxeis ta jamperakia piso apo kathe skliro.<BR>Ayto poy einai tora master na to kaneis slave kai to allo poy einai slave na to kaneis master.<BR>Ayto an einai sto proto ide kai oi dio soy diskoi.<BR>An exeis enan disko sto ena ide kai enan sto allo tote prepei na alaxeis toys skliroys kai na baleis ayton poy thes na xekinaei to pc soy sto proto ide kai na ton oriseis os master.<P>------------------<BR>Filika Leonidas
loupis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 pantos afou pareis ta dedomena sou to<BR>disko me ta bad sectos na ton allaxeis <BR>efoson einai mesa shtn eggiisi...<BR>einai ypoxreomenoi na sou to allaxoun.
Lucifer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Πως ακριβώς είναι τα jumperάκια???? Και IDE λέγονται οι αυτές οι κορδέλες? ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ!!! ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ....<P>------------------<BR>.LuCiFeR.
zOnG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by Lucifer:<BR><B>Πως ακριβώς είναι τα jumperάκια???? Και IDE λέγονται οι αυτές οι κορδέλες? ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ!!! ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ....<P></B><HR></BLOCKQUOTE><BR>Ναί IDE λέγονται αυτές οι κορδέλες.Τα jumpers είναι συνήθως ακριβώς δίπλα απο την είσοδο τροφοδοσίας του δίσκου σου.Είναι κάτι σιδεράκια συνήθως 6 ή 7.Δύο απο αυτά πρέπει να είναι καλυμένα με ένα πλαστικό.Βγάλε αυτό το πλαστικό και βάλτο στην κατάλληλη θέση(στη πάνω μεριά του δίσκου πρέπει να έχει γραμένες οδηγίες για το που πρέπει να βάλεις το πλαστικό για να κάνεις slave ή master τον δίσκο)<BR>
Anonymous Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by Lucifer:<BR><B>Πως ακριβώς είναι τα jumperάκια???? Και IDE λέγονται οι αυτές οι κορδέλες? ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ!!! ΜΠΟΥΧΟΥΧΟΥ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ....<P></B><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>Ta jamperakia tha ta breis dipla akribos apo thn ipodoxi gia thn kalodiotenia.<BR>Sinithos einai 6 epafes se dio sires (kapos etsi ::: ).<BR>Ekei exei ena pragmataki (jamperaki) poy enonei thn pano epafh me thn kato ana dio.<BR>Sinithos sthn mesh einai to slave.<BR>An psaxeis ston disko tha breis oti grafei poy prepei na einai gia master kai poy slave.<P>To ide poy soy anefera einai to protokolo epikinonias ton siskeyon soy (opos to scsi).<BR>Pano sto motherboard exei dio teties ipodoxes.<BR>An oi diskoi soy einai kai oi dio sto idio kalodio (ara kai sto idio ide) tote orise ton kalo san master kai ton allo san slave (me ta jamperakia).<BR>An einai se diaforetika kalodia (ide) tote bale ton kalo disko sto ide 1 kai orise ton os master kai ton allo sto ide 2 kai orise ton opos htan orismenos o allos diskos prin ton allaxeis.<P><P>------------------<BR>Filika Leonidas
Edgar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2001 An den kano lathos, tis perissoteres fores, gia ton slave den einai anagi na baleis jamperaki ston slave. Opote orizeis ton kalo san master (me to jamperaki) kai ton allon ton afineis xima sto kima.
Anonymous Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2001 Emena pantos poy to dokimasa xoris jamperaki dimioyrgise problhmata sthn ekinisi.<BR>Den ton anagnorize to bios.<BR>Kai sto kato kato pios o logos na mhn to baleis?<P>------------------<BR>Filika Leonidas
alcemist Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2001 ayto pou exw na pw einai oti meta apo ka8e allagh den prepei na ksexaseis na enhmerwseis to bios alliws yparxei periptwsh tpt na douleyei.
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2001 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2001 Φιλε Lusifer.<BR>Μπορει να γραψω τα ιδια με αυτα που ειπωθηκαν, απλα θα προσπαθησω και εγω με τη σειρα μου.<BR>Οι Western Digital που ειναι μεγαλυτεροι απο 1GB, εχουν 5 διπλα σιδερακια(Jumpers)σε σειρα ::::: αναμεσα στην τροφοδοσια(4πλο καλωδιο) και στο καλωδιο IDE(40πλο πλακε, γκρι καλωδιο).<BR>Οταν ειναι Master αλλα ειναι μονος του πανω στο 40πλο καλωδιο, πρεπει να ειναι ετσι:::::, ενω οταν στο καλωδιο ειναι και αλλος δισκος η CD ειναι ετσι ::|:: (βραχυκυκλωμα τα δυο μεσαια).<BR>Για να τον κανεις Slave μετακινεις το πλαστικο Jumper μια θεση προς τη μερια της τροφοδοσιας (:::|:, και αν ειναι και ο αλλος Western βαλε το Jumper στη μεση για να γινει εκεινος Master.<BR>Οσο για το BIOS, αν στο Boot του μηχανηματος, μετα το μετρημα της μνημης λεει "Detecting Pimary Master... Detecting Secontary Master... κλπ" δεν χρειαζεται να κεναεις τιποτε, αλλιως μπες στο BIOS στο Standard menu και εκει που λεει για τους δισκους, βαλε τα Primary Auto.<P>Φιλικα<BR>Κωστας<BR><p>[This message has been edited by pournaras (edited 06-02-2001).]
Lucifer Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2001 Κατ'αρχην το jumberάκι ήταν έτσι :|::: και κατα δεύτερον ο άλλος σκληρός δεν μπορεί να τροποποιηθεί επειδή το δικό του jumper είνια κομμένο απο πίσω και κάτω (μάλλον για να μην βγαίνει από τους καττασκευαστές)... α και Leon τα IDE δεν βγαίνουν με καμία Παναγία απο πίσω απ΄τον δίσκο... Anyway THANX!!! για όλα και είθε να μου σώσουν τα data (ή είθε να τους γαμήσω αν δεν το κάνουν...)<P>------------------<BR>.LuCiFeR.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.