Προς το περιεχόμενο

Σκληρός δίσκος +case

bond21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν σκληρό δίσκο 250-300 GB καθώς και ένα κουτί για να τον χρησιμοποιώ σαν φορητό.

Θα ήθελα να ρωτήσω για τις διαφορές σε ίντσες των κουτιών και ποιά σημασία έχουν.

Εγώ για παράδειγμα ενδιαφέρομαι για αυτούς τους τρεις σκληρούς:

WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JS 7200RPM SATA2

SEAGATE BARRACUDA ST3250824AS 250GB 7200RPM SATA2 NCQ

WESTERN DIGITAL 300GB WD3000JS 7200RPM SATA2

τι κουτί πρέπει να επιλέξω;

Επίσης θα με ενδιέφερε το κουτί να διαθέτει και θύρα για σύνδεση firewire (είναι συμβατή όμως με όλους τους σκληρούς;) (δεν υπάρχει βέβαια ιδιαίτερο πρόβλημα αν επικοινωνεί μόνο μέσω USB 2.0 )

Το κουτί θα πρέπει να διαθέτει ανεμιστήρα για ψύξη;

Επίσης όσοι σκληροί διαθέτουν σύνδεση firewire παραιτητώς πρέπει να παίρνουν τροφοδοσία από ανεξάρτητη πηγή και όχι κατευθείαν από τον υπολογιστή;

Τέλος τι συνδυασμό (κουτιού, σκληρού) θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Για να επικοινωνήσει μέσω firewire εξαρτάται μόνο από το αν διαθέτει τη κατάλληλη συνδεσμολογία το κουτί; Σχε τικά με τη ψύξη;

Δημοσ.

Οι δίσκοι που λες είναι 3,5'' και SATA, οπότε πρέπει να επιλέξεις ένα κουτί που θα καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις.

Κουτί που να έχει τα παραπάνω αλλά να έχει και Firewire δεν υπάρχει νομίζω στα ελληνικά e-shops. Για IDE θα βρείς ωστόσο.

Όλοι οι 3,5'' σκληροί δίσκοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ εξωτερική τροφοδοσία (μέσω μετασχηματιστή συνήθως).

Χωρίς εξωτερική θα βρείς ΜΟΝΟ 2,5'' αλλά ανεβαίνει το κόστος, μειώνονται τα GB ΑΛΛΑ μειώνεται και ο όγκος της υλοποίησης. Ρεύμα παίρνουν από την USB.

Στην αγορά θα βρεις υλοποιήσεις με και χωρίς ανεμιστήρα. Για λόγους ψυχικής ηρεμίας θα σου πρότεινα κάτι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, για καλύτερη απαγωγή θερμότητας, αλλά χωρίς ανεμιστήρα ;)

Δημοσ.

Ένα που πιστεύω να κάνει την δουλειά σου είναι το παρακάτω...

http://www.akasa.co.uk/akasa_english/spec_page/storage/spec_ak_enp2sata_sl.htm

που υποστηρίζει και IDE και SATA, άλλα δεν ξέρω αν μπορείς να το βρείς στη Ελλάδα. Ανεμιστήρα δεν έχει, άλλα είναι από αλουμίνιο.

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Sakis79 το κουτί που προτείνεις το είδα στο eshop:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.805731

Επίσης αυτό το κουτί έχει και firewire: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.802018

Αν μπορείτε ρίξτε μια ματιά και στα υπόλοιπα κουτιά και πείτε μου τη γνώμη σας. Εσείς ποιό θα παίρνατε και γιατί;

Σχετικά με τον σκληρό τώρα: από 250άρι ή 300άρι ποιόν θα διαλέγατε;

Ποιοί θεωρούνται αξιόπιστοι γιατί η χρήση του θα είναι κυρίως για backup και καταλαβαίνετε με ένα κρασάρισμα τι θα γινόταν (έχω σκοπό βέβαια να τα κάνω backup και σε dvd).

Και πάλι ευχαριστώ για την υποστήριξη!

Δημοσ.

Prosfata pira enan 200Gb tis WD. To kalitero kostos/GB einai sta 300Gb autin tin stigmi. Gia kouti pira to Icybox. Yparxei kai me Sata kai me ata alla to proto einai kapos poio akrivo. O diskos tis WD exei apodixthei skili aufou me tin xrisi mou tou kanw perimena na anteksei 1 mina mono.

Gia to Icybox se sata kai ata koita to plaisio.

Δημοσ.

Ευχαριστώ ItsToasted, το κοίταξα το κουτί σου. Μια χαρά μου φαίνεται.

Από ότι κατάλαβα για να δέχεται ένα κουτί σκληρό δίσκο και να έχει σύνδεση firewire πρέπει ο σκληρός να είνι IDE και όχι SATA. Σωστά;;;

Άρα πρέπει να αποφασίσεις αν υπάρχει περίπτωση να τον αφαιρέσεις αργότερα από τη θήκη και να τον χρησιμοποιήσεις κανονικά στον υπολογιστή. Σε αυτή τη περίπτωση είναι καλύτερο να πάρεις κουτί με USB 2.0 και σκληρό SATA ώστε αργότερα να είναι ταχύτερος.

Αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις μόνιμα σαν φορητό τότε έιναι καλύτερο να πάρεις IDE και κουτί με firewire.

Είναι σωστή η λογική μου....;;;

Δημοσ.
Ευχαριστώ ItsToasted' date=' το κοίταξα το κουτί σου. Μια χαρά μου φαίνεται.

Από ότι κατάλαβα για να δέχεται ένα κουτί σκληρό δίσκο και να έχει σύνδεση firewire πρέπει ο σκληρός να είνι IDE και όχι SATA. Σωστά;;;

Άρα πρέπει να αποφασίσεις αν υπάρχει περίπτωση να τον αφαιρέσεις αργότερα από τη θήκη και να τον χρησιμοποιήσεις κανονικά στον υπολογιστή. Σε αυτή τη περίπτωση είναι καλύτερο να πάρεις κουτί με USB 2.0 και σκληρό SATA ώστε αργότερα να είναι ταχύτερος.

Αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις μόνιμα σαν φορητό τότε έιναι καλύτερο να πάρεις IDE και κουτί με firewire.

Είναι σωστή η λογική μου....;;;[/quote']

Lipon To kouti mborei na pernei ite sata ite ata.Analoga to kouti.To ti tha vrazei den exei kamia sxesi me to ti einai o diskos. Egw gia paradigma dialeksa disko ata kai oxi sata pou exw sto pc mou giati protimisa na mborw na valw ton disko an xriastei se palio pc pou endexomenos na min exei sata controler.

I diafores taxititas sata/ata einai distixos konta sto aniparkto opote

1.Pare USB giati den exoun ola ta PC firewire poso mallon an xriastei na to valeis se palio pc.Diafores stin taxitita einai apiroelaxistes

Kai an to vazeis/valeis mesa se pc

2.Pare sata an eisai sigouros oti den tha xriastei na valeis ton dikso mesa se palio pc gia na epofelitheis apo to lepto kalodio kai to dedicated kanali(1sata hdd/kalodio)

3.Pare ata an thes na eisai kalimenos gia opoiodipote PC kai na theleis na valeis ton dikso mesa.

Δημοσ.

Να ρωτήσω επίσης γιατί όσα κουτιά διαθέτουν και θύρες USB και Firewire είναι για σκληρούς IDE ΜΟΝΟ;

Ανάμεσα σε αυτά τα 4 κουτιά ποιό θα επιλέγατε;

VIPOWER ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 3,5' FIREWIRE

RAIDSONIC Κουτί 3,5' USB 2.0 + 1394 ICY BOX - Black

VIPOWER Κουτί 3.5' SATA / USB 2.0

VIPOWER Κουτί 3.5' USB 2.0 / Firewire

Τέλος να ρωτήσω αν είναι όντως απαραίτητη η επιλογή κουτιού Firewire με τη λογική ότι εφόσον ο σκληρός θα είναιθ μεγάλος (300Mb) θα είναι απαραίτητες οι μεγάλες ταχύτητες.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Bond to firewire den einai grigorotero tou USB 2 Endiktika to USB2 exei 480 Mbit/s eno to Firewire 400Mbps. Kai opos ipa kai prin allo to usb/firewire kai allo to sata/ata. Mborei na ginei opoiosdipote sindiasmos. Apla ta koutia kai me ta dio ports einai kirios se ata opos kai ta perisotera koutia logo tou xronou pou iparxoun. Oso pernaei o kairos toso poio poles paralakseis me sata tha vgenoun.

Kai pliroforiaka erxete to e-sata II protokolo sindesis pou tha antikatastisei ta firewire kai ta usb oso anafora tous eksoterikous diskous mono.

Gia kouti, kane ena search to insomnia. Exoun ginei peripou 3 topic me apopseis kai entiposeis apo koutia

Δημοσ.

Ότι search έκανα είδα για ICYBOX κυρίως.

Σχετικά με το esata βρήκα αυτό:

http://www.thermaltake.com/product/Storage/USBnSATA/a2357/a2357.asp

της thermaltake.

Το eshop έχει το προηγούμενο μοντέλο:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650493

Όντως θα αντικαταστήσει και τα 2 πρότυπα; Αν είναι έτσι δεν αξίζει να αγοράσει κάποιος κουτί που να το υποστηρίζει;

Δημοσ.

Ότι search έκανα είδα για ICYBOX κυρίως.

Σχετικά με το esata βρήκα αυτό:

http://www.thermaltake.com/product/Storage/USBnSATA/a2357/a2357.asp

της thermaltake.

Το eshop έχει το προηγούμενο μοντέλο:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650493

Όντως θα αντικαταστήσει και τα 2 πρότυπα; Αν είναι έτσι δεν αξίζει να αγοράσει κάποιος κουτί που να το υποστηρίζει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...