pain2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Paidia exw ena provlima kai pisteuw oti mono eseis mporeite na voithisete. Thelw na kanw boot apo usb hard disk (thelw na perasw ta vista beta 2 se enan ekswteriko pou exw) kai ta vista mou lene oti o ekswterikos den einai enabled apo ta bios. To tsekara kai ontws den einai enabled to boot apo usb device, giati poly apla, den yparxei epilogh! To pc einai 5 mhnwn kai den kserw an thelei update ta bios. Ti na kanw? Pws tha mathw ti bios thelw kai an prepei na kanw update?
zx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 καταρχην πες μας ποια μητρικη εχεις. επειτα ριξε μια ματια στη σελιδα της εταιριας για την μητρικη μηπως εχει βγαλει κανα καινουργιο bios με υποστηριξη usb boot. ισως και να μην εχει αυτη την δυνατοτητα η μητρικη καθολου που δεν σου το ευχομαι φυσικα..
pain2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 καταρχην πες μας ποια μητρικη εχεις.επειτα ριξε μια ματια στη σελιδα της εταιριας για την μητρικη μηπως εχει βγαλει κανα καινουργιο bios με υποστηριξη usb boot. ισως και να μην εχει αυτη την δυνατοτητα η μητρικη καθολου που δεν σου το ευχομαι φυσικα.. Motherboard Name MSI 915GLM-V / 915GVM-V / MS-7091 manufacturer: Microstar International
pain2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 BIOS Type Award® BIOS File Sizes 338KB Version 3.2 Update date 2005-10-6 Update Description Enable USB function. Special note Download 7131v32.zip lete auto na kanei gia update?
asmilon Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 MSI Live Update 3 Αυτο χρειαζεσαι και θα σου εντοπισει την μητρικη σου και θα σου κανει Update το BIOS σου μεσα απο την επιλογη Live BIOS... Δε νομιζω ομως να σου δωσει την δυνατοτητα να κανεις boot απο USB, συνηθως το βαζουν απο την αρχη αν ηταν να εχει τετοια δυνατοτητα... Επισης πιστευω πως θα εχεις προβλημα αν πας να γραψεις τα Vista σε USB δισκο, για τον απλο λογο μεσω USB ειναι πολυ πιο αργο απο οτι με την κλασσικη συνδεση IDE. Αν θες να το δοκιμασεις, πες μας εντυπωσεις, προσωπικα δε νομιζω πως θα δουλεψει καλα...
pain2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 exw mono ena skliro mesa sto pc, kai exw partitons kai xwro, apla to thewrw epifovo. tha sas pw entypwseis. Thanx guys
Jimmy_BlinD Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά χρειάζομαι εριγόντως την βοήθειά σας . έκανα σε acer aspire 5920g upgrade στο bios (την τελευταία έκδοση) μέσω ενός utility που είχε στην acer και μετά το pc αφού έκανε επανεκίνηση δεν μπαίνει στα windows βγάζει μπλε οθόνη ξανακάνει μόνο του restart και πάλι τα ίδια. Κατάλαβα πως το bios ήταν για Vista ενώ εγώ έχω Xp!!! είμαι πολύ μ.....!!! μα πολύ!!! το ζήτημα είναι πως πρέπει να βρω ενα τρόπο να φτιάξω bootable usb flash (usb key) και να βάλω το κανονικό bios εκει μέσα το οποίο είχα και πρίν. Το ζήτημα είναι πως έχω διαβάσει χίλια πράγματα στο ίντερνετ και με έχουν μπερδέψει τρομερά. Μπορεί κάποιος να μου πει δυο - τρια πράγματα για να ξεκινήσω να το φτιάξω?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων -----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 01 : 05 : 40----- καμια βοηθεια? δεν βρίσκω λύση!! με το Phoenix Bios ..
TechFind Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 έκανα σε acer aspire 5920g upgrade στο bios (την τελευταία έκδοση) μέσω ενός utility που είχε στην acer και μετά το pc αφού έκανε επανεκίνηση δεν μπαίνει στα windows βγάζει μπλε οθόνη ξανακάνει μόνο του restart και πάλι τα ίδια... Αν χρησιμοποίησες το SWinFlash, τότε σίγουρα έχει κρατηθεί αντίγραφο (You cannot upgrade (flash) your BIOS without backing up your current BIOS), άρα το θέμα είναι να μπεις XP. Έλεγξε τις ρυθμίσεις στο bios για το δίσκο, ήταν σε IDE ή SATA mode; Πρέπει να θυμάσαι πως είχες βάλει XP, χρειάστηκες sata drivers; Κάνε αλλαγές και δοκιμές. Οι μπλέ οθόνες μπορεί να προέρχονται απο το οτι τα XP πάνε να κάνουν εκκίνηση απο sata ρυθμισμένο αντίθετα απο τις ρυθμίσεις του νέου bios. Αν όλα αποτύχουν, μπορείς να δοκιμάσεις την επανεγκατάσταση των XP (repair-install).
Jimmy_BlinD Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αν χρησιμοποίησες το SWinFlash, τότε σίγουρα έχει κρατηθεί αντίγραφο(You cannot upgrade (flash) your BIOS without backing up your current BIOS), άρα το θέμα είναι να μπεις XP. Έλεγξε τις ρυθμίσεις στο bios για το δίσκο, ήταν σε IDE ή SATA mode; Πρέπει να θυμάσαι πως είχες βάλει XP, χρειάστηκες sata drivers; Κάνε αλλαγές και δοκιμές. Οι μπλέ οθόνες μπορεί να προέρχονται απο το οτι τα XP πάνε να κάνουν εκκίνηση απο sata ρυθμισμένο αντίθετα απο τις ρυθμίσεις του νέου bios. Αν όλα αποτύχουν, μπορείς να δοκιμάσεις την επανεγκατάσταση των XP (repair-install). αυτό ήταν!! ήθελε αλλαγή στο ide mode !!! το bios δεν έχει να κάνει με vista /xp !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 [...] το bios δεν έχει να κάνει με vista /xp !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !! ..ευτυχώς που το δήλωσες κι ο ίδιος, γιατί μου σηκώθηκε η τρίχα...
Jimmy_BlinD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ..ευτυχώς που το δήλωσες κι ο ίδιος, γιατί μου σηκώθηκε η τρίχα... Όντως όταν πάς να κάνεις update στο Bios ενώ είσαι με Xp και ο υπολογιστής σου έχει έρθει με Vista , πρέπει να αλλάξεις εκεί στο SATA MODE / IDE CONTROLLER (πατώντας το F12 στην αρχή) απο IDE σε AHCI mode για να φορτώσεις τα XP. Όμως μετά το update του Bios απαιτεί να το έχεις σε IDE γιατί έτσι η Microsoft κρατάει τους πελάτες στα Vista (για όποιον δλδ δεν ξέρει την αλλαγή) οπότε ηταν λογικό να εμφανίζεται η μπλέ οθόνη και να κάνει restart γιατί χρειαζόταν IDE Controller !!! τουλάχιστον αυτή είναι η διαδικασία για το Acer Aspire 5920 που έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.