ga25 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Πριν διαβάσετε την ανακοίνωση ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα Post: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=153884 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=151984 http://www.mdmgreece.gr/ Με αφορμή την πρόσφατη κρίση στον Λίβανο, οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ενημερώνουν τα μέλη τους και το ελληνικό κοινό πως -εφόσον το επιθυμούν- μπορούν να αποστείλουν στην Οργάνωση ΜΟΝΟΝ: 1.Παιδικές τροφές (γάλατα διαρκείας, κρέμες κ.λπ), όσπρια, κονσέρβες (εκτός χοιρινού), ζάχαρη, ρύζι, αλεύρι. 2.Φάρμακα αʼ ανάγκης (ινσουλίνες, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, αντιβιωτικά, αντιπυρετικά) 3.Χρήματα μέσω των Τραπεζικών Λογαριασμών: * Εθνική Τράπεζα: 001-29534144 * Alpha Bank: 199-00-2002-002401 * Εμπορική Τράπεζα: 001-29534144 & 428/59749064 * Τράπεζα Κύπρου: 36 88 783 * Αγροτική Τράπεζα: 0020400307661 Σε περίπτωση κατάθεσης χρηματικού ποσού, ο καταθέτης θα πρέπει να αποστείλει το καταθετήριο στο φαξ 210 - 32 13 850 ή 2310 – 56 66 41 για να του αποσταλεί η απόδειξη είσπραξης από την Οργάνωση. Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ θα προωθήσουν όσες ποσότητες των άνωθεν ειδών μαζευτούν στον Λίβανο. Τα φάρμακα και τα τρόφιμα συγκεντρώνονται: Αθήνα: Σαπφούς 12, Τ.Κ. 105 53 Τηλ.:210 – 32 13 150 (καθημερινά 9.00-21.00) Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 65, Τ.Κ. 546 30 Τηλ.: 2310 – 56 66 41 (καθημερινά 9.00-17.00) Περίπτερο 5 ΔΕΘ (καθημερινά 9.00-21.00)
marios1957 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Και μετά από κανα χρόνο θα δούμε σε ρεπορταζ τις (λεηλατημένες) αποθήκες (ό,τι τελος πάντων έχει μείνει),τίγκα στο ποντίκι και στα μαμούνια.Εν τω μεταξύ,όσα πρόλαβαν και βρήκαν το δρόμο τους,ξεγλυστρώντας απ' τις συμπληγάδες των logistics (που τους προόριζε η μοίρα του μεσάζοντα),σαπίζουν στον μεσανατολικό ήλιο,μιας και η άμετρη €βραϊκή φιλανθρωπία βομβαρδίζει ανελλιπώς όλο το 24άωρο κάθε δρόμο και απόστενο και οι οδηγοί αρνούνται μετακινήσεις. Καλως όρισε ο Γ! παγκόσμιος.
ga25 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Και μετά από κανα χρόνο θα δούμε σε ρεπορταζ τις (λεηλατημένες) αποθήκες (ό' date='τι τελος πάντων έχει μείνει),τίγκα στο ποντίκι και στα μαμούνια.Εν τω μεταξύ,όσα πρόλαβαν και βρήκαν το δρόμο τους,ξεγλυστρώντας απ' τις συμπληγάδες των logistics (που τους προόριζε η μοίρα του μεσάζοντα),σαπίζουν στον μεσανατολικό ήλιο,μιας και η άμετρη ?βραϊκή φιλανθρωπία βομβαρδίζει ανελλιπώς όλο το 24άωρο κάθε δρόμο και απόστενο και οι οδηγοί αρνούνται μετακινήσεις. Καλως όρισε ο Γ! παγκόσμιος.[/quote'] Αν την προσπάθεια την έκανε το Ελληνικό κράτος κάποιο υπουργείο ίσως... Αλλά με τους Γιατρούς του Κόσμου δεν νομίζω να συμβεί αυτό. Πάντως όσοι θέλετε να βοηθήσετε just do it. Νομίζω αξίζει τον κόπο..
marios1957 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες Γιατροί χωρίς σύνορα έχουν διαχωρίσει τα τσανάκια τους με τον παγκόσμιο ανάλογο οργανισμό. Plz,διορθώστε με.
Timour21 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 σωστά, και ο λόγος νομίζω ήταν οτι οι δικοί μας είχαν παρέχει βοήθεια στους σερβοβόσνιους ή κάτι τέτοιο. Λές και μόνο οι κροάτες ή οι μουσουλμάνοι είναι άνθρωποι....
MariaTs. Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Πέραν αυτού όμως, έτσι και κάνεις μια προσφορά σου στέλνουν μετά ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με την επιταγή μέσα να ξαναπροσφέρεις τον οβολό σου... Κι αφού τον ξαναπροσφέρεις αυτοί επιμένουν και πάλι... Λες και είσαι συνδρομητής! Γνωρίζω απ'τον πατέρα μου που ήταν τακτικός πελάτης... Και σήμερα άκουσα και ένα διαφημιστικό τους βάση του οποίου είναι σαν να έχουν κόψει τιμοκατάλογο με το τι πρέπει να προσφέρει ο καθένας μας, όταν το αποφασίσει! "Με 10 ευρώ χαρίζεις το εμβόλιο σε ένα παιδί στην Αφρική, με 50 ευρώ προσφέρεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 3 παιδιά"... Κάτι τέτοιο άκουσα! Αυτό δεν είναι εκμετάλευση, όταν εγώ θέλω να προσφέρω όσα μπορώ; Θέλω να στείλω μια μικρή βοήθεια έστω, δεν μπορώ να στείλω έστω 5 ευρώ; Δεν θέλω να παρεξηγηθεί η συγκεκριμένη παρατήρηση. Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν ότι μπορούν... αλλά όταν κάποιος σκεφτεί 'σήμερα δεν θα αγοράσω 2 πακέτα τσιγάρα και θα στείλω αυτά τα χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους' θα πρέπει να είναι εκτιμητέο. Μακάρι η συγκέντρωση των ειδών που χρειάζονται να φτάσουν στον προορισμό τους και όχι να κολλήσουν στην γραφειοκρατία των αποστολών και τελικά να καταλήξουν στις χωματερές ή στις λαικές (αν είναι ενδύματα - υποδήματα). Θα συμφωνήσω με όσα αναφέρει ο Μάριος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες Γιατροί χωρίς σύνορα έχουν διαχωρίσει τα τσανάκια τους με τον παγκόσμιο ανάλογο οργανισμό. Plz' date='διορθώστε με.[/quote'] Έχω την εντύπωση ότι άλλο είναι οι Γιατροί του Κόσμου , άλλο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κι άλλο οι Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Γιατροί του Κόσμου: Η Οργάνωση “Medecins du Monde” ιδρύθηκε το 1980 στη Γαλλία από τον Γάλλο γιατρό Bernard Couchner, μετέπειτα Υπουργό Υγείας και Ανθρωπιστικής Δράσης. Ο Couchner υπήρξε ένας απ’ τους «Γάλλους Γιατρούς» (“French Doctors”) που το 1968 αποφάσισαν να παρέμβουν οργανωμένα στο δράμα του λιμού της Μπιάφρα. Γιατροί Χωρίς Σύνορα: MSF has been setting up emergency medical aid missions around the world since 1971. Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στην Ελλάδα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι αναγνωρισμένοι ως μη - κερδοσκοπικο σωματείο από το Δεκέμβριο του 1990 (αρ. αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών 3780/1990). Η έδρα της Οργάνωσης είναι η Αθήνα και υπάρχει και ένα γραφείο αντιπροσώπευσης για τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη. Plz, διορθώστε με κι εμένα.
marios1957 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Ή όπως έλεγε κι ο σχωρεμένος ο Φωτόπουλος,σε κάποια παλιά Ελληνική ταινία,"άλλο είναι το ροκφόρ;"(στην διαπίστωση ότι το διαμέρισμα έχει όλα τα κομφορ), η άλλο είναι η σαιζλόνγκ....
Jonah Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Καλημέρα insomniacs. Καταρχάς να απαντήσω στην "MariaTs.". Το οτι υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν αυτές οι οργανώσεις, δεν σημαίνει οτι οποιοδήποτε ποσό που θα στείλεις, είτε μικρότερο, είτε μεγαλύτερο από αυτές, δεν θα είναι καλοδεχούμενο! Αυτό ξεκίνησαν να το κάνουν εδώ και μερικά χρόνια, αλλά φαντάσου το κάτι σαν marketing. Είναι απλά για να ξέρεις τι θα μπορούσε να γίνει με αυτά το 10 ή 50 ευρώ που θα στείλεις. Από εκεί και πέρα γίνεται συμβούλιο και αποφασίζεται το πως θα ξοδευτούν τα χρήματα αναλόγως με τις ανάγκες τις εκάστοτε περιόδου. Άρα τα 50 ευρώ που θα στείλεις μπορεί να γίνουν τελικά ρούχισμος για τους ίδιους τους "γιατρούς χωρίς σύνορα" που θα συμμετέχουν στις αποστολές ή ακόμα και το ίδιο το χάρτι το οποίο θα σου ξαναστείλουν αργότερα για να μαζέψουν και πάλι πόρους. Όπως και να έχει πάντως, ο κάθε ένας απο εμάς, θα πρέπει που και που να προσφέρει στην κοινωνία, μέσω οποιασδήποτε φιλανθρωπικής οργάνωσεις αύτος επιλέξει, με οποιον τρόπο κρίνει οτι μπορεί και ελπίζω αυτοί που ασχολούνται με το "θέμα", να πράττουν όπως προβλέπεται και όχι για προσωπικό τους όφελος! Αυτές οι φριαστικές εικόνες που παρακολοθήσαμε στο site δυστυχώς δεν τις βλέπεις μόνο στο Λύβανο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά περισσότερα ανοιχτά μέτωπα απο αυτά που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στις τηλεοράσεις μας! Η Μέση Ανατολή φλέγεται σχεδόν ολόκληρη εδώ και αρκετά χρόνια! Στην Αφρική οι "εμφύλιοι" σκοτώνουν καθε χρόνο χιλιάδες! Μην ξεχνάμε οτι στη Σρι-Λάνκα κάθε μέρα η κυβέρνηση δολοφονεί δήθεν ...αντάρτες! Άμαχος πλυθησμός πέφτει στο κηνύγι εξουσίας μερικών! ...Ενώ εμείς, Οι Έλληνες, απολαμβάνουμε την φράπα μας αμέτοχοι. Ο αρχαιότερος πολιτισμός σιωπαίνει κάτω απο το βαρύ χέρι αυτών που κάνουν πόλεμο για την ειρήνη!!! ...Τι ειρωνία, Θεέ μου!!! Υ.Γ. : ...Ωράια άρχη έκανα στο site! Καλώς σας βρήκα! Υ.Γ. : ...Για το θέμα του αν είναι η αρχή του τέλους, ας ελπίσουμε οτι δεν θα τολμήσουν να αγγίξουν Συρία και Ιράν γιατί αλλιώς ετοιμαστείτε!
Melissa_virus Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Έχω την εντύπωση ότι άλλο είναι οι Γιατροί του Κόσμου ' date=' άλλο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κι άλλο οι Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Γιατροί του Κόσμου: Η Οργάνωση “Medecins du Monde” ιδρύθηκε το 1980 στη Γαλλία από τον Γάλλο γιατρό Bernard Couchner, μετέπειτα Υπουργό Υγείας και Ανθρωπιστικής Δράσης. Ο Couchner υπήρξε ένας απʼ τους «Γάλλους Γιατρούς» (“French Doctors”) που το 1968 αποφάσισαν να παρέμβουν οργανωμένα στο δράμα του λιμού της Μπιάφρα. Γιατροί Χωρίς Σύνορα: MSF has been setting up emergency medical aid missions around the world since 1971. Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στην Ελλάδα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι αναγνωρισμένοι ως μη - κερδοσκοπικο σωματείο από το Δεκέμβριο του 1990 (αρ. αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών 3780/1990). Η έδρα της Οργάνωσης είναι η Αθήνα και υπάρχει και ένα γραφείο αντιπροσώπευσης για τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη. Plz, διορθώστε με κι εμένα. Σωστά αυτά που λες, Αλλά έχουν δίκιο και τα παιδιά παραπάνω ο marios1957 και Timour21. Σε μια οργάνωση με γιατρούς απο πολλές χώρες άνηκαν και οι δικοί μας γιατροί, δεν θυμάμαι σε πια από όλες τις οργανώσεις ήταν, αλλά τους διέγραψαν ή διαφώνησαν με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν. Και όλα αυτά επειδή βοήθησαν του Σέρβους στο πόλεμο στο Κόσσοβο. Έτσι θυμάμαι. Timour21 στον πόλεμο στο Κόσσοβο νομίζω έγινε αυτό. Όχι τόσο παλιά Σερβία, Κροατία…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.