Angelaki Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Καλημέρα, είμαι κάτοχος 3 υπολογιστών (1 μαγαζί, 2 σπίτι) και 2 συνδέσεων ADSL. Στο σπίτι και στό μαγαζί είναι εγκατεστημένο το Kubuntu 6.06. Εχω εγκαταστήσει τον ssh αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ ούτε απο το σπίτι στο μαγαζί ούτε το αντίστροφο. Και στα 2 router έχω ενεργοποιήσει το port forwarding στο port 22. Τι μπορεί να φταίει; Ουτε με το putty κάτω απο windows μπορώ να συνδεθώ. Κάθε βοήθεια είναι δεκτή......:grin: :grin: :grin: :grin:
capthookb Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Νομίζω έχει να κάνει με τις IP και τα διαφορετικά υποδίκτυα. Τη λύση στο πρόβλημά σου δεν τη γνωρίζω πάντως. Αν κατάλαβα σωστά προσπαθείς από το ένα pc στο σπίτι (π.χ 192.168.1.2) να συνδεθείς στο pc του μαγαζιού (192.168.1.4); Δεδομένου οτι είναι και τα δυο πίσω από router. Αν πάλι δώσεις την IP του router στο μαγαζί, λογικά θα έπρεπε να συνδεθείς με ssh με το router και όχι με το pc που είναι πίσω από αυτό. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας διαφωτίσει περί του θέματος
binary_dreamer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 καλησπέρα. το πρόβλημα είναι στο ότι προσπαθείς να βγεις από εσωτερική ΙΡ σε εξωτερική και το αντίστροφο. για να διορθωθεί το πρόβλημα πρέπει είτε να έχεις σταθερή εξωτερική ΙΡ (ασύμφορο οικονομικά), είτε να βάλεις το ΝΟ-ΙΡ (http://www.no-ip.com/support/guides/update_clients/setting_up_linux_update_client.html) με το πρόγραμμα αυτό αντιστοιχείς ένα όνομα σε μια κυλιόμενη ΙΡ την οποία δεν χρειάζεται να γνωρίζεις. με λίγα λόγια θα κάνεις: [email protected] και θα συνδέεσαι στο μαγαζί. μια άλλη τέτοια σύνδεση πρέπει να γίνει και στο μηχάνημα στο σπίτι για να μπορείς να συνδεθείς από το μαγζί στο σπίτι. Α, η βασική υπηρεσία είναι δωρεάν (δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο). για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαι, σκούξε και θα βρούμε λύση.
Angelaki Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Ευχαριστώ πολύ, τελικά κατάφερα να συνδεθώ μέσω του no-ip. Το είχα χρησημοποιήσει παλαιότερα στα Windows αλλά δεν ήξερα οτι υπάρχει και για Linux.:-? Χωρίς το no-ip γίνεται;:roll: :roll: (Α!! και κάτι ψιλοάσχετο... Πώς μπορώ να τρέξω τα Χ στο remote pc? Δεν θέλω να κάνω χρήση του vnc) :mrgreen:
theomen Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Χωρίς το no-ip γίνεται;:roll: :roll: (Α!! και κάτι ψιλοάσχετο... Πώς μπορώ να τρέξω τα Χ στο remote pc? Δεν θέλω να κάνω χρήση του vnc) :mrgreen: nai me to dyndns.com :D
Angelaki Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2006 Παιδιά χάρηκα απότομα. Κατάφερα να κάνω ping και να συνδεθώ με τον firefox αλλα το ssh δεν λέει να δουλέψει. Έδωσα [email protected] και ssh workpc.no-ip.org αλλα τίποτα. Στην πρώτη περίπτοση μου βγάζει error και στην δεύτερη μένει όπως είναι χωρίς να κάνει connect.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.