Προς το περιεχόμενο

Θορυβώδης καινούριος σκληρός

dith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν SATA 250 GB σκληρό δίσκο της Seagate. Ενώ όλοι οι δίσκοι της εταιρείας που έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι μακράν οι πιο αθόρυβοι, ήρθε αυτός εδώ να με κάνει να σαλτάρω!!!

Το seek που κάνει είναι σαν να ανοίγεις τρύπες στο ξύλο!! Αισθάνομαι τις δονήσεις σε ολόκληρο το γραφείο μου! Όταν σταματήσει η κεφαλή, όλα αθόρυβα!

Γνωρίζω τα εξής μετά απο σχετική έρευνα σε όλο το internet:

Ανάγκασανε λέει την Seagate για λόγους πατεντών, να απενεργοποιήσει μια low level ρύθμιση που επέτρεπε να μειώσεις την απόδοση στο seek κερδίζοντας πολύ στον θόρυβο. Η εταιρεία έδινε τους δίσκους της με την μεσαία ρύθμιση που ισορροπούσε ανάμεσα σε ταχυτητα και θόρυβο. Κάπου διάβασα οτι αν απενεργοποιηθεί το NCQ τότε μέσα σε κάποιο διάστημα θα μειωθεί σταδιακά η ταχύτητα με κέρδος τα λιγότερα ντεσιμπέλ. Το δοκίμασα (χωρίς να το αφήσω και πάνω απο 2 μέρες απενεργοποιημένο) αλλά δεν είδα πραγματική διαφορά...

Το SMART είναι ΟΚ. Ο δίσκος είναι με λαστιχένια pads σε κουτί καλής ποιότητας (Heroichi). Το έκανε απο την πρώτη στιγμή! Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Έχει κανένας το ίδιο πρόβλημα? Είναι θέμα μοντέλου ή έπεσα σε ελλατωματικό κομμάτι και να ψάξω για αντικατάσταση? Να σημειώσω οτι εκτός αυτού, ο δίσκος δεν έχει κανένα πρόβλημα... δουλέυει μια χαρά!

Πλιζ βοηθάτε !!!

Δημοσ.

Το κουτί είναι ένα τυπικό κουτί υπολογιστή. Όχι κάτι ιδιαίτερα μελετημένο. Τον έχω βιδώσει πολύ καλά, και μάλιστα ανάμεσα σε βίδα και σασί παρεμβάλλεται ειδικό λαστιχένιο πρόσθετο για την μείωση των θορύβων συντονισμού.

Αυτός ο θόρυβος όμως, λίγο ενισχύεται απο τον συντονισμό. Είναι ο θόρυβος της κεφαλής που κάνει seek. Είναι ΙΔΙΟΣ ακριβώς με τον ήχο παλιού δίσκου (5-10GB) τεχνολογίας '98 και πίσω!!! Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να πετύχω ανταλλαγή με νέο. Θα θεωρηθεί πρόβλημα ο θόρυβος απο την στιγμή που φαινομενικά ο δίσκος δουλεύει τέλεια?

Η αγορά είναι του Δεκεμβρίου απο e-shop.gr

Δημοσ.

Τελικά το ακριβές μοντέλο του δίσκου που δημιουργεί το πρόβλημα είναι το ST3250823AS. Άν κάποιος διαθέτει έναν δίσκο αυτής της σειράς (δηλαδή να λήγει σε 823AS) θα με βοηθήσει πάρα πολύ αν μου αναφέρει την εμπειρία του...

Δημοσ.

Εχω αυτόν τον δίσκο ST3200826AS και είναι αθόρυβος.

Παλιότερα είχα πάρει έναν seagate(10 ή 15 Gb) που έκανε πολύ θόρυβο και του έκανα ένα πλήρες φορμάτ και είχε χαλασμένα σημεία.

Δώστον για αλλαγή (RMA).

Δημοσ.

Εαν δεν στον αλλαξουν και το προβλημα παραμενει...

Δωσε 5 ευρωπουλα και παρε ενα ζευγαρι ωτοασπιδες!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
Εαν δεν στον αλλαξουν και το προβλημα παραμενει...

Δωσε 5 ευρωπουλα και παρε ενα ζευγαρι ωτοασπιδες!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αυτό φίλε μου λύνει 2 προβλήματα! Και τον θόρυβο του σκληρού' date=' [b']και [/b]την γκρίνια της "αγαπημένης" που δεν ασχολούμαι μαζί της!!! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...