Προς το περιεχόμενο

Γιατί γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες - Νά γιατί...

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως αυτό με τα 400 χρόνια είναι κάπως αστείο. Αν δεις τις αλλαγές που είχαν συμβεί την περίοδο της επανάστασης παίρνεις κάποια ιδέα για τις αιτίες. Γιατί δεν έγινε το 1500 η επανάσταση? Το 1600? Το 1700? Γιατί έγινε την ΠΛΕΟΝ ακατάλληλη περίοδο κάτω από τη σκιά της Ιερής Συμμαχίας και του Μέτερνιχ?

Υποψιάζομαι πως ο λόγος ήταν το παιδομάζωμα. Η φοβερή δίψα για ελευθερία του Έλληνα δεν θίχτηκε ιδιαίτερα όταν τους είπανε "Κοιτάξτε, αφήνουμε το νομοθετικό σύστημα ως έχει, δεν αλλάζουμε τίποτα από την δομή του Βυζαντίου, απλά αντί για αυτοκράτορα, θα έχετε σουλτάνο". Όταν όμως οι Οθωμανοί άρχισαν να έχουν εμπλοκές με τους Ρώσσους και απαιτούνταν πληθώρα στρατού, εκείνη την ίδια περίοδο άρχισε το παιδομάζωμα και οι Γενίτσαροι -κάτι που προφανώς και δεν γουστάραμε πολύ- και έσκασε το '21.

Προσωπική εκτίμηση όλα τα παραπάνω ε.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με το ρίσκο να φάω πολύ κράξιμο, θα πω: μήπως η επανάσταση του '21 πέτυχε γιατί ήθελαν κάποιοι απ'έξω να πετύχει; Επίσης μήπως η επανάσταση ήταν ταξική; Γιατί εγώ στο σχολείο, διάβαζα λόγους που είχαν να να κάνουν με πόστα που εκείνο τον καιρό είχαν Έλληνες. Θυμάμαι ότι είχε 4 λόγους. Οι 3 πρώτοι, αφορούσαν εσωτερικές ελληνικές υποθέσεις. Ο τέταρτος λόγος, ήταν το εθνικό ζήτημα. Είχα γυρίσει τότε όλο απορία στη μητέρα μου και τη ρώτησα "Και με τους Τούρκους τι πρόβλημα είχαμε;"

μου φαινεται σαν να ακουω "ασε..και ο χιτλερ μια πλακιτσα εκανε αλλα παρασυρθηκε και τα γαμησε ολα!".σοβαρευτειτε λιγο ρε..

Μήπως πρέπει να σοβαρέψεις εσύ αυτά που νομίζεις πως ακούς; Το ίδιο είναι να λες ότι ήταν μια πλάκα ο Ταμπάκης, και το ίδιο να λες ότι ήταν μια πλάκα ο Χίτλερ; Μήπως προσπαθείς να μας τρελάνεις; Πολιτιστικό θέμα το ένα, πολιτικό το άλλο (σε περίπτωση που ακόμα δεν έχεις καταφέρει να εντοπίσεις τη διαφορά.

Και κάτι τελευταίο. Το επιχείρημα "σε όποιον δεν αρέσει να πάει στο εξωτερικό" είναι παιδιάστικο. Κανείς δε θέλει να φύγει από εδώ. Αλλά όχι γιατί του αρέσει η κατάσταση. Αλλά γιατί εδώ είναι όλοι του οι φίλοι και οι συγγενείς. Εδώ μιλάνε όλοι Ελληνικά. Είναι τεράστια διαφορά να ζεις σε μια χώρα, όπου η γλώσσα που μιλιέται δεν είναι η μητρική σου. Υπάρχουν και άλλα πολλά επιχειρήματα, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζονται.

Δημοσ.

Εννοείται ότι η Επανάσταση πέτυχε γιατί ήθελαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής να πετύχει μια και προσπαθούσαν να αποτελέσουν αυτές τα κέντρα επιρροής στα εδάφη της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εννοείται επίσης ότι όντως η Επανάσταση ήταν και ταξική μια και οι προύχοντες σε πόλεις και χωριά ήταν κώλος και βρακί με τους Τούρκους και δεν ήθελαν επ' ουδενί να αλλάξει το status quo μια και θα έχαναν πιθανότατα τα όποια προνόμια είχαν.

Δημοσ.
Οι Γερμανοί έφτασαν από τον αστρικό πληθωρισμό του μεσοπολέμου σε οικονομία πολέμου μέσα σε 6 χρόνια. Πριν αρχίσουν να κατακλέβουν πλούτους αυτό.

Luci , τα πραματα ειναι πιο μπλεγμενα.

Απλο παραδειγμα:

Η IG Farben (τι εφκιανε θμασυ?) ειχε μια θυγατρικη στες Ηπα.

Ολως περιεργως, ο προεδρος της, ηταν και βασικος μετοχος της θυγατρικης.

Ο προεδρος της θυγατρικης, ηταν και βασικος μετοχος της μητρικης...

Αμα παμε και σε τραπεζες, θα αρχισουμε να μιλαμε για θεωριες συνομωσιας.

@ Μελισσα

Διπολα εχω δει σε ολες τις χωρες που πηγα. Πχ Βορειοι-Νοτιοι στην Ιταλια (λιγκα του Βορρα και δε συμαζευεται).

Για αλλο πραγμα μιλαω κι αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολα (τα παντα) τα αναγαγουμε σε συγκριση του εαυτου μας με το συνολο. Κι εκει ειναι ο ραγιαδισμος. Το εχουμε μεγαλη αναγκη να αισθανομαστε κατι πιο σπουδαιο απο το συνολο. (Θα ηθελα να μαθω παντως αν ειναι καλος τροπος να αλλαζεις κατι με τα μπινελικια. Αν στη σπασει κατι στο συντροφο σου, τον πλακωνεις στα βρισιδια?)

Δημοσ.
Εννοείται ότι η Επανάσταση πέτυχε γιατί ήθελαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής να πετύχει μια και προσπαθούσαν να αποτελέσουν αυτές τα κέντρα επιρροής στα εδάφη της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Και τα κατάφεραν περίφημα, για πάρα πολλά χρόνια:confused:

Δημοσ.

@ Μελισσα

Διπολα εχω δει σε ολες τις χωρες που πηγα. Πχ Βορειοι-Νοτιοι στην Ιταλια (λιγκα του Βορρα και δε συμαζευεται).

Για αλλο πραγμα μιλαω κι αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολα (τα παντα) τα αναγαγουμε σε συγκριση του εαυτου μας με το συνολο. Κι εκει ειναι ο ραγιαδισμος. Το εχουμε μεγαλη αναγκη να αισθανομαστε κατι πιο σπουδαιο απο το συνολο. (Θα ηθελα να μαθω παντως αν ειναι καλος τροπος να αλλαζεις κατι με τα μπινελικια. Αν στη σπασει κατι στο συντροφο σου' date=' τον πλακωνεις στα βρισιδια?)[/quote']

Δεν ξέρω για πιο λόγω τα λες αυτά, ξύπνησα και πριν λίγο, αλλά μάλλον δεν έχουν βάση. Δεν με νοιάζει το σύνολο. Ούτε το τι κάνουν οι άλλοι. Όποιος δηλαδή θέλει να πάει να ζήσει και σε άλλη χώρα, να δει πως είναι, δεν σημαίνει ότι ισχύουν αυτά που λες. Δεν μου αρέσει η κατάσταση εδώ. Κακό είναι? Δεν πιστεύω ότι και έξω θα είναι τέλεια. Αλλά θα ήθελα να το ζήσω :). Τώρα η παρένθεση σου είναι εντελώς άκυρη :D. Δεν ξέρω πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα. Πως το εννοείς!

ΥΓ. Νυστάζω

Δημοσ.

Σχετικά με κάτι που συζήταγαν οι Kandisky και LL_NEO στην 3η σελίδα του thread (δείτε εδώ και εδώ.

Προηγούενη τετάρτη γυρνάω από Ρίο για Πάτρα, και στο 1ο φανάρι που πηγαίνει από την παλιά στη νέα εθνική έχω στρίψει κάτω. Με πράσινο φανάρι ένα ζώο έχει σταματήσει στην μέση της διαστάυρωσης θέλοντας να στρίψει αριστερά, ενώ ο δρόμος είναι ελεύθερος. Το φανάρι ετοιμάζεται να κοκκινίσει και εμείς στην μέση της διασταύρωσης και ενώ του έχω κάνει σινιάλο με τα φώτα, διακρίνω ότι μιλάει στο κινητό. Οπότε του κορνάρω μία-δυο φορές, χωρίς καμία αντίδραση από την πλευρά του. Το τρίτο μου κορνάρισμα ήταν ελαφρώς παρατεταμένο και εκνευρισμένο, καθώς σε λίγο θα έκλεινα εγώ και άλλος ένας από πίσω μου το ρεύμα της εθνικής προς Αθήνα . Ο τύπος ξαφνικά βγάζει το κεφάλι από το παράθυρο έξαλλος και αρχίζει και βρίζει θεούς και δαίμονες και μετά από κανά 10άρι δευτερόλεπτα επιτέλους στρίβει. Στρίβω και εγώ και έρχεται από δίπλα που είναι η κοπέλα μου και αρχίζει και βρίζει ό,τι νπορεί να φανταστεί κανείς και μου λέει να σταματήσω στην άκρη. Τον έγραψα και συνέχισα, δεν τον έβρισα όσο και αν ήμουν εκνευρισμένος για να μη δώσω συνέχεια, και αυτός μετά έρχεται πάλι από τα δεξιά σε ελάχιστη απόσταση (30-40 εκατοστά) και προσπαθεί να με χτυπήσει! Τον αποφεύγω όσο μπορώ (αριστερά μου ήταν η νησίδα) και φτάνουμε στο επόμενο φανάρι όπου τελευταία στιγμή και αφού αυτός κατευθύνεται ευθεία, φρενάρω απότομα και κόβω αριστερά ώστε να στρίψω και να βγω από την εθνική. Αυτός το κοκκαλώνει μες στην εθνική (!), βάζει όπισθεν, και παραβιάζει 2-3 κόκκινα και στρίβει εκεί που σκοπεύω να στρίψω και εγώ, διακόπτωντας 2 ρεύματα ταχείας κυκλοφορίας. Αφού διασχίζει την εθνική σταματάει δεξιά στο στενό, και βγαίνει από τ' αμάξι και έρχεται προς τα εμάς με έναν λοστό και κάτι άλλο στο άλλο του χέρι. Βλέπω ότι προς στιγμήν στο ρεύμα μας υπάρχει είναι αρκετά πίσω αυτοί που έρχονται, και με έναν ελιγμό φέυγω από την λωρίδα που είχα μπει για να στρίψω, ξαναμπαίνω εθνική και φεύγω ευθεία...Όλα αυτά για ένα γαμημένο κορνάρισμα. Και δυστυχώς αυτό το είδος των καγκουρόβλαχων είναι πολυπληθές, έχω ακούσει πάρα πολλές παρόμοιες ιστορίες τραμπουκόμαγκων. Και ο τύπος ήταν έλληνας, έτσι;

Δημοσ.

konnak πάντως πολύ κότα ο τύπος. Να βγει με λοστό και με ότι άλλο είχε! Και ενώ έφταιγε κιόλας! Μάλλον θα τα είχε πιει, ή μαστουρωμένος θα ήταν. Για καλού κακού πάρε κανέναν λοστό να έχεις! Πάντως, και να μην λες τίποτα δείχνεις αδυναμία. Αν του έλεγες τίποτα από την αρχή μπορεί να μην σου κόλλαγε. Ίσως σε είδε ήρεμο, και να σκέφτηκε να εκτονωθεί σε σένα και στο car σου (τραμπούκος και τρελάρας!). Εγώ στην θέση σου όταν τον έβλεπα με λοστό και μαχαίρι λογικά που θα κράταγε, πίστεψε με θα τον πάταγα με το car και ας που έσπαγε τζάμι (Δεν θα τον πάταγα, πάταγα, απλά θα τον έριχνα μια να πάρει το μάθημά του, να γυρνάει με κανά γύψο να το θυμάται).

Όταν απειλείτε η ζωή μας, δεν θα κάτσουμε να μας φάνε. Και ο συγκεκριμένος τα ήθελε ο κώλος του.

Πολύ μυαλό θα μου πεις, έχεις και εσύ κυρά μέλισσα. Αλλά έχω βρεθεί σε κατάσταση παρόμοια, καυγάς λόγω της θέσεις που είχε αράξει ο αδερφός μου, ο τύπος που πούλησε μαγκιά και κάτι είχε πάρει στα σίγουρα… Αλλά είδε ότι δεν τον παίρνει να πουλήσει τσαμπουκά και την έκανε… Και σε πληροφορώ ότι είχε μαχαίρι στην τσέπη του, το οποίο ετοιμαζόταν να βγάλει αλλά δεν το έκανε… Βέβαια αλλάξαμε θέση parking γιατί είπε, το βράδυ πολλά γίνονται… Και άμα γίνει τίποτα δεν θα φταίω εγώ!!! Άνθρωπος να σου τύχει… (Το περιστατικό αυτό στην Λαμία.)

Σε μερικές περιπτώσεις η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Πριν ο άλλος προλάβει να βγάλει λοστό από το car του όπως στην περίπτωσή σου…

Πίστεψε με είμαι άνθρωπος που κάνει πάντα πίσω και δεν έχει απαντήσει σε ενοχλητικά σχόλια στον δρόμο , που έχει αλλάξει πλευρά στον δρόμο, που έχει περπατήσει πιο πέρα από το σπίτι...

Δημοσ.

Κι εγω σε παρομοια περιπτωση αν τυχει,εχω σκεφθει το ιδιο εφοσον απειλειται η ζωη μου.Βαζεις πρωτη (ή οπισθεν) και οποιον παρει ο χαρος.Βεβαια το καλυτερο ειναι να βρεις τροπο να αποφυγεις κατι τετοιο γιατι αφενος μπορει να σε τρεχει μετα ο αλλος και αφετερου θα κανεις ζημια και στο αυτοκινητο!!!!

Δημοσ.
Κι εγω σε παρομοια περιπτωση αν τυχει,εχω σκεφθει το ιδιο εφοσον απειλειται η ζωη μου.Βαζεις πρωτη (ή οπισθεν) και οποιον παρει ο χαρος.Βεβαια το καλυτερο ειναι να βρεις τροπο να αποφυγεις κατι τετοιο γιατι αφενος μπορει να σε τρεχει μετα ο αλλος και αφετερου θα κανεις ζημια και στο αυτοκινητο!!!!

O συγκεκριμένος είχε πολύ τρέλα. Δεν θεωρώ απίθανο να έχει σημειώσει και της πινακίδες του παιδιού και να ψάχνει να τον βρει!

Συμφωνώ ότι το καλύτερο είναι να το αποφύγεις γιατί μπορεί να σε τρέχει στα δικαστήρια. Αν και ο τύπος αυτός το πιο πιθανό είναι να σε τρέχει με κανένα ρόπαλο χαχαχα.

Ζημιά στο car :D λολ

Δημοσ.

όχι ρε konnak. Όσο διάβαζα την ιστορία είχα την ελπίδα ότι στο τέλος θα πιαστείτε στα χέρια και θα τον δείρεις! Κρίμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...