Προς το περιεχόμενο

Γιατί γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες - Νά γιατί...

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατί γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες

Γιατί μπορούμε και φέρνουμε Ζε ρομπέρτο,Σαβιόλα,Ζιντάν,Σούκερ,Ρονάλντο,Μπόμπαν,Βερόν,ματέους και βρίσκουμε με τη μια τα ταλέντα τύπου ρονάλτο,Ντιαρά,Σαμαρά.:D

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πιάσε ένα φρέντο των 4,5 ευρώ διότι ξαφνικά ένιωσα μια εθνική υπερηφάνια.

Περί γευστικών προτιμήσεων ουδείς λόγος m8. Αν του άλλου δεν του αρέσει ο Ελληνικός καφές γιατί να τον πιει; Εθνική υπερηφάνια θα ήταν καλό να μας πιάσει αν σταματούσαμε αυτά τα sorry, weekend, event, happening, bazaar, break, rewind κτλ κτλ.

Εκεί μάλιστα! Αλλά στο τι τρώει ο άλλος, δε θα συμφωνήσω με το σχόλιό σου. Επειδή το ξανάκουσα κάποτε "ρε φίλε και στο χωριό σου freddo έπινες?". Δεν αναφερόταν σ'εμένα, απλά με πείραξε γιατί πολύ απλά δε μπορείς να επιβάλλεις στον άλλο τι θα φάει ακι τι θα πιει! Έτσι ένα μικρό σχολιάκι...

Δημοσ.

Πάντως παιδιά έχει πλάκα το όλο θέμα: Κάθε 5-6 μήνες κάποιος "ανακαλύπτει" το συγκεκριμένο κείμενο, το ποστάρει σε φόρουμ και ακολουθούν δύο λογής απαντήσεις, ίδιου στυλ κάθε φορά!

Δημοσ.

που βασικά εγώ ρε παίδες εδώ στα ξένα που είμαι σε οσα ιταλικά εστιατόρια και έχω ζητήσει μετά τη μακαρονάδα, freddo, ούτε που τον ξέρουν. Ελληνική πατέντα είναι και αυτός;

Δημοσ.

An katevete stin glufada 8a deite ellines na milane agglika metaksi tous...

To eida kai mou ir8e na plakoso mia parea sto ksilo!

xaxa έλα ρε σοβαρά???Πήγες και εσύ τώρα σε σοβαρή περιοχή....

Δημοσ.

Ολοι μας ομως παιδια εχοuμε βρετηει σε μια παρεα ξενων και εχοuμε παινεψει την ελλαδα..ολοι μας κατα βατηος ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και το φωναζουμε..και ολοι μας κατηγοροuμε τοuς ελληνεσ..

ισως να μην ειμαστε ισως και να ειμαστε οι καλυτεροι..

αυτο ποu μετραει ομως ειναι πως εδω μεγαλωσαμε και η αλητηεια ειναι πως πολλοι τηα ζηλευαν τοuς ελληνες για διαφοροuς λογοuσ..

το χιοuμοριστικο κειμενακι ποu εφερε την αναστατωση μπορει να ηταν μια βλακεια ομως δειχνει καποια πραγματα ποu ξεχωριζοuμε(οχι απαραιτητα καλα)..αυτα εχοuμε για αυτα εχοuμε πολεμησει καποτε(οχι ολα βεβαια)αλλα αυτο ημαστε και αν τηυμαμαι καλα την παροιμια λεει:"αν δεν παινεψεις το σπιτι σοu τηα πεσει να σε πλακωσει!"

αυτο εχοuμε κανει ΟΛΟΙ..εσεις και εγω..εγω και εσεισ..

οταν μια μανα παραδεχεται εναν φονο για να γλιτωσει το παιδι της ειναι γενναιοτητα και αγαπη..οταν εμεις καταδικαζοuμε την πατριδα μασ(για λατηος καταστασεισ..συμφωνω..)τοτε λεμε πως ειμαστε ανοιχτα μυαλα και ευρωπαιοι!!

ειναι μεγαλη συζητηση τηα μποροuσα να πω κι'αλλα αλλα τηα κοuρασω..δεν πιστευω οτι λεω το σωστο αλλα ειμαι σιγοuρος πως λεω αυτο ποu τηελω να πω..

καλο καλοκαιρι!!

edit: http://www.00357.com/com/index2/greeklish/default.asp

Δημοσ.

Το θέμα είναι να μην εμμένουμε σε ένα virtual reality το οποίο περιλαμβάνει πολύ από αρχαιότητα και ολίγον από νεοελληνική κακομοιροπονηριά που πάει να περάσει τεχνηέντως τα μειονεκτήματα μας (τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω νεοπλουτισμού) ως πλεονεκτήματα.

Αν διαμαρτυρηθείς για το Α ή Β τσογλάνι που περνάει με την κομμένη εξάτμιση και τον Σφακιανάκη στα 750 dB, αντί να σου απαντήσουν "δίκιο έχεις, πόσο πια θα ανεχόμαστε βιασμό της ηρεμίας μας", θα φας καμμιά ξερή του τύπου "τί θε ρε? εδώ είναι Ελλάδα, είμαστε Έλληνες, έτσι κάνουν οι Έλληνες".

Το πρωί είμαι με τη γυναίκα μου στο αμάξι. Μπροστά μου τυπάκι με ένα Civic παλιό, περνάει μπροστά από οικοδομή και σταματάει καπάκι και βγαινει έξω για να χαιρετήσει τους φίλους του. Κι ενώ έχει εμένα από πισω του. Κι ενω ακριβώς δίπλα είχε χώρο για να παρκάρει! Του σφυράω και μου σηκωνει το δαχτυλάκι με ένα τρόπο σαν να μου λέει "μόκο ρε, όταν τελειώσω θα φύγω". Μα τω Θεώ, σκέφτηκα να βγω έξω με το γαλλικό κλειδι να του κατεβάσω το παρμπρίζ, αλλά έδρασε πάλι ο μαλάκας μέσα μου και έδωσα τόπο στην οργή.

Αυτός είναι ο μέσος Έλληνας κύριοι : Ένας σταρχιδιστής μαλάκας ημιμαθής που μόλις πιάσει φράγκα και καρέκλα τελείωσε σαν άνθρωπος τις αναζητήσεις του και αρχίζει τους μεζέδες μέχρι το τέλος της ζωής του...

Δημοσ.

Χμμμμ την τελευταία σου πρόταση μπορώ να στην αντιστρέψω. Κοινώς δε βλέπω το κακό στο να βάζει κάποιος ένα νοητό όριο στις φιλοδοξίες του και να μην παρασύρεται απο το ενδεχόμενο μεγαλύτερου μισθού κτλ κτλ κτλ, να μην καταντάει δλδ θύμα και δούλος των φιλοδοξιών του.

Όσον αφορά το θέμα του σεβασμού του άλλου, πάντα ήμασταν σταρχιδιστές. Πιστεύεις όμως πραγματικά ότι οι ξένοι, οι οποίοι ναι δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό μέσα στη καθημερινή ζωή είναι λιγότερο φιλοτομαριστές; Να σου δώσω ένα απλοϊκό ίσως παράδειγμα. Γιατί έχω την απατηλή έστω εντύπωση ότι αν μου την πέσουν στην Ελλάδα όλο και κάποιος χριστιανός θα βρεθεί να με γλυτώσει από πχ μια ληστεία στο δρόμο ενώ εδώ που είμαι τώρα είμαι σίγουρος για το αντίθετο;

Δημοσ.

Αθήνα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έξω απ' αυτήν ίσως σωθείς.

Κανεις δεν είπε ότι οι ξένοι δεν έχουν τα ελαττώματα τους, ένα εκ των οποίων είναι η αποξένωση κάτι το οποίο στηρίζεται και στο γεγονός ότι αυτό το είδος σχέσεων γειτονιά-φίλοι-γνωστοί-οικογένεια υφίσταται λιγότερο.

Όμως, στις μεγαλουπόλεις μας, αυτό είναι πλέον πραγματικότητα. Και σαν τους ξένους είμαστε μια και δεν νοιαζόμαστε για τον διπλανό αλλά και τα μειονεκτήματα της φυλής έχουμε κρατήσει. Εν ολίγοις, το μόνο που παίρνουμε απ' τους ξένους ειναι τα αρνητικά...

Δημοσ.

διαβασα το κειμενακι που εβαλε το παλικαρι και γελασα.υστερα ειδα κατι ακυρα (κατα την αποψη μου παντα) σχολια που θα πρεπε να ειχαν μπει μαλλον σε αλλο θεμα (πχ με τιτλο "ποια ειναι στα σοβαρα η αποψη σας για τους Ελληνες συμπατριωτες σας").Και οταν καποιος επισημανε οτι το κειμενο ηταν χιουμοριστικο η απαντηση ειναι πως ο εθνικισμος μπορει να εχει τον μανδυα του χιουμορ.ελεος..Εκτος απο αυτα η δικη μου αποψη ειναι πως το θεμα με τους νεοελληνες εχει δυο οψεις οπως και ολα τα πραγματα.και αν καποιοι εδω μεσα ειναι τοσο τσατισμενοι (αφου βλεπουν μονο την ασχημη πλευρα του θεματος) ας κανουν εκεινοι κατι προκειμενου να τα αλλαξουν ολα αυτα ξεκινωντας απο τον εαυτο τους.Ή μηπως ξεχασαν να τον συμπεριλαβουν οταν μιλουσαν για τους "αλλους"?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...