CyberWalker Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Καλημέρα σε όλους! Λοιπόν, να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν έχω σκοπό να συμβιβαστώ στο ότι έχω χάσει τα αρχεία μου, όχι τόσο για να το ακούσετε εσείς, όσο για να το ακούσω εγώ! Χαχα! Just jokking... Πράγματι πάντως, πέρα από την πλάκα, δε νομίζω να έχω χάσει τα αρχεία μου, το ξέρω όμως καλά πως αν κάνω κάτι στραβό ενδέχεται να χειροτερέψω τα πράγματα και μάλιστα ανεπιστρεπτεί ( < έτσι δε γράφεται; ) ! Και τώρα στο πρόβλημα! Ο ασθενής είναι ένας σκληρός δίσκος 80GB, που έχει ένα μόνο partition, περίπου 90% full. Τον έχω επάνω σε USB κουτί.* Τον έχω χρησιμοποιήσει περίπου δύο χρόνια απροβλημάτιστα. *Δεν αποφάσισα να βάλω τυχαία τον συγκεκριμένο δίσκο σε USB αλλά σκοπίμως γιατί ήταν ο μοναδικός που ενίοτε τύχαινε να μην κάνουν καλή επαφή τα 80pins του... (Το αναφέρω αυτό μπας και βοηθάει στη διάγνωση) 8) Το πρόβλημα είναι ότι τώρα πια τα windows δεν αναγνωρίζουν τον σκληρό και το partition magic τον βλέπει ως Type 17. Δοκίμασα να τον βάλω προσεκτικά σε άλλο καλώδιο 80pins μπας και δουλέψει αλλά μέχρι τώρα η ίδια συμπεριφορά. Και σε άλλο κανάλι τα ίδια. Επίσης, είτε εντός είτε εκτός του USB case τα ίδια...
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 exeis dokimasei na kaneis epanafora dedomenon esto kai an ton blepoun os type 17?mipos ta pinakia den akoumpane sosta?to na breis ali plaketa malon ine diskolo an se niazoun toso poli ta backup.
CyberWalker Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Μπα, το να βρω άλλη πλακέτα απλά θέμα χρόνου είναι πιο πολύ... Αυτό με το να μην ακουμπουν τα pins πολύ πιθανό αλλά θέλω να ξέρω αν μπορούν τα pins να το προκαλέσουν ή όχι. Αλλιώς τσάμπα το backup. Αν μπορεί κάποιος να με διαβεβαιώσει ότι ο σκληρός φαίνεται έτσι όταν πχ. το pin 23 που δίνει τα τάδε data δεν ακουμπά, τότε έχω λύσει το πρόβλημά μου.
ODT Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Type 17!!!!! Πολύ καιρό είχα να το ακούσω αυτό...Μάλλον κάποιο χοντρό πρόβλημα πρέπει να έχει ο δίσκος σου γιατί αυτό Type 17 έπαιζε σε προ-IDE εποχές...τότε που δεν υπήρχε auto detect και άμα έβαζες λάθος τιμές στο bios χάλαγε ο δίσκος...(Τέρμα με τις αναμνήσεις) Στο bios ως τί τον βλέπει; Όταν λες ότι τα windows δεν τον αναγνωρίζουν, εννοείς δεν τον βλέπουν καθόλου; Στο disk managememt όμως θα πρέπει να τον βλέπει(αφού όπως λες τον βλέπει το pm, άσχετα αν τον βλέπει κάπως...) Δοκίμασε κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, υπήρξε πρόσφατα σχετικό θρέντ στο φόρουμ και ο κόσμος εκεί έχει προτείνει αρκετά αξιόλογα προγράμματα...
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Μπα' date=' το να βρω άλλη πλακέτα απλά θέμα χρόνου είναι πιο πολύ...Αυτό με το να μην ακουμπουν τα pins πολύ πιθανό αλλά θέλω να ξέρω αν μπορούν τα pins να το προκαλέσουν ή όχι. Αλλιώς τσάμπα το backup. Αν μπορεί κάποιος να με διαβεβαιώσει ότι ο σκληρός φαίνεται έτσι όταν πχ. το pin 23 που δίνει τα τάδε data δεν ακουμπά, τότε έχω λύσει το πρόβλημά μου.[/quote'] auto pou zitas oute i western den tha to lege.dokimi me progarmma gia recovery kai an den petixei auto tote mono alli plaketa.an kai den nomizo na allaxei kati ama to dokimaseis se allo pc.
CyberWalker Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 ΠΡΟΣ ODT ---------- Προγράμματα ανάκτησης δεδομένων έχω πάρα πολλά και έχω κάνει χρήση επίσης πολλών... Είμαι αρκετά σχετικός με το θέμα και έχω παιδευτεί χρόνια στην ανάκτηση δεδομένων, ωστόσο αυτό το πρόβλημα μου μυρίζει ΛΑΘΟΣ error level, δηλαδή μια ΚΑΚΗ διάγνωση, λόγω καλωδιώσεως! Το κακό είναι ότι δεν ξέρω ΠΟΙΑ καλωδίωση είναι κακή και φυσικά ψάχνω για μια επιβεβαιώση πριν προβώ σε πειραματισμούς... Πάντως θα ρίξω μια ματιά στα υπόλοιπα thread γιατί γηράσκω διδασκώμενος. Όντως το type 17 υπάρχε στους MFM δίσκους αλλά κατά τη γνώμη μου δε σημαίνει κάτι καλό ή κακό... σημαίνει απλά κάτι λάθος. Το BIOS θα το κοιτάξω να δω τι αναγνωρίζει και τι όχι και πως... Έκανα πολλά πειράματα και δε θυμάμαι. Σήμερα μεσολαβεί ταξίδι. Όταν με το καλό φτάσω, είδωμεν! ΠΡΟΣ poulinos -------------- Πιστεύω πως μόνο σε raw μορφή θα ανακτήσω δεδομένα αν ξεκινήσω το recovery πριν βρω ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ κάποιο καλώδιο... Γιατί φυσικά παίζει και να φταίει κάτι άλλο και να αποπροσανατολίζω κατά λάθος και εσάς. Σε άλλο pc το δοκίμασα, δεν τίθεται θέμα, είναι type 17, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Ακούστε και το καλύτερο! Στον ίδιο controller έβαλα και άλλον σκληρό! Δε θυμάμαι τι και πως γιατί έκανα πολλές δοκιμές και αρκετές άλλαγές σε 3 μηχανήματα. (αναβάθμιση και αναδιάταξη των αποθηκευτικών χώρων ουσιαστικά). Anyway, έγινε και αυτός type 17! Πρόκειται για controller ενός USB Case όπως προείπα... Λέτε να τα έδωσε ο controller και να γράφει ότι κέρατα του κατέβει στους σκληρούς;;;!!!
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 an exei ginei logo tou controller type 17 tote mono me programmata epanaforas se raw opos ipes kai meta me format tha ginei ntfs pali .
CyberWalker Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 ΟΚ. Ευχαριστώ. Όταν βρω ευκαιρία θα επανεξετάσω το όλο θέμα και θα σας ενημερώσω... Έως τότε, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ σε όλους!
insomniaK Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Στις δοκιμές, τον έβαλες εσωτερικό σε κάποιο μηχάνημα;
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Στις δοκιμές, τον έβαλες εσωτερικό σε κάποιο μηχάνημα; oso thimame nai to exei dokimasei.
paparoupas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Ειχα βαλει σε εξωτερικο κουτι εναν 120αρη WD, ακριβως επειδη τα πινακια του δεν εκαναν καλη επαφη κι εκανε κατι περιεργα σταματηματα-ξεκινηματα. Ειτε ως εξωτερικο ειτε ως εσωτερικο το partition magic μου εμφανιζε το ιδιο προβλημα. Αν και δε θεωρησα σημαντικο το προβλημα, καμια απο τις μεθοδους που επινοησα η που μου προτειναν στο φορουμ δε δουλεψε (χωρις να θελω να σε αγχωσω...), παρα μονο το να σωσω τα δεδομενα μου με το filescavenger, που ηταν το μονο προγραμμα ανακτησης που δουλευε καλα. Υποψιν οτι οσο περισσοτερο πειραζεις το σκληρο, τοσο πιθανοτερο το να σβηνεις αρχεια -και παλι χωρις να θελω να σε αγχωσω...
mihalakis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 εγώ αυτό που έχω να πω μιας και δεν έχω να προτείνω κάτι, είναι ότι το ανεπιστρεπτί γραφεται με ι (γιώτα ευτυχία που λέμε)
CyberWalker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2006 kai na matheis na perneis backup. Χαχα!!! Ο σκληρός αυτός BACKUP είχε μέσα!!! Εκτός από τα τελευταία 4 GB που ήταν η μεταφορά μιας ταινίας... Κι αυτή backup! :mrgreen: Χε! Όπως και όλοι όσοι έχουν πάθει έτσι κι εγώ έχω μάθει να κάνω τα ΤΡΕΛΑ backup όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο... ...Υποψιν οτι οσο περισσοτερο πειραζεις το σκληρο, τοσο πιθανοτερο το να σβηνεις αρχεια -και παλι χωρις να θελω να σε αγχωσω... Πολύ σωστός! Γι'αυτό φίλε μου μου αρέσει να σκέφτομαι πολύ, για να δρω εκ των υστέρων λίγο! ( κάτι σα το σκάκι δηλαδή! ) εγώ αυτό που έχω να πω μιας και δεν έχω να προτείνω κάτι, είναι ότι το ανεπιστρεπτί γραφεται με ι (γιώτα ευτυχία που λέμε) Γειά σου ρε Μιχαλάκη! Ωραίος! Ναι, το έψαξα κι εγώ μετά στο word... ΛΟΙΠΟΝ !!! ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΝΙΚΗΤΗΣ!!! Ναι! Ναι! Ναιιιι!!! Μετά από τους απαραίτους καλοκαιρινούς περιπάτους και τους σχετικούς καφέδες (για να πάρω δυνάμεις) έκατσα σήμερα το απόγευμα και χτύπησα ένα τρίωρο δοκιμών και τελικά τον βρήκα τον αρουραίο!!! Ο αρουραίος λοιπόν ήταν ένας bootloader της VCOM, που αν και τον είχα απροβλημάτιστα στο μηχάνημα αρκετό καιρό, πρόσφατα αποφάσισε να μου κάνει τη ζωή δύσκολη! Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό είναι ο System Commander v7.04 Το corruption στο partition table προέκυπτε ΜΟΝΟ όταν το μηχάνημα έκανε boot ενώ ταυτόχρονα το USB case ήταν στο POWER ON και ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ στο PC!!! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι μάλλον επειδή το πρόγραμμα πανωγράφει κάποια data διευθυνσιοδότησης μετά τον sector 63 στον νεοεισαχθέντα σκληρό. Τα δεδομένα εγγράφονται (παρόλο που δε θα έπρεπε) ίσως επειδή αυτός έχει ήδη ξεκινήσει πρώτος και είναι και ο πρώτος που το πρόγραμμα ανακαλύπτει (παλιό σημειωτέον!) ΠΡΙΝ ακόμα δει τους άλλους δύο που είναι σε μια συστοιχία raid 0 πάνω σε μια pci κάρτα... Ούτε active, inactive flags ούτε hidden partitions ούτε σχετικό prompt κάτι σε στυλ booting from 9F40 : 0026... Τίποτα! Η εγγραφή που κάνει είναι στυγνή και αμίλεικτη! Και το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί;! Στο BIOS σημειωτεόν ότι το boot sequence οδηγεί το σύστημα να ξεκινήσει κατευθείαν από την PCI card και αγνοεί τους άλλους controllers... Άλλωστε ανέκαθεν (και πριν το πρόβλημα δηλαδή) εγώ είχα προσαρτημένο το USB Case επάνω στην μητρική με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και σήμερα και ουδέποτε παρατηρήθηκε πρόβλημα! Τώρα όμως (χωρίς να ξέρω τι ακριβώς μεσολάβησε) μπορώ και αναπαραγάγω το πρόβλημα κατά βούληση και μάλιστα και με άλλο USB Case και με άλλο σκληρό! Άρα ούτε το USB Case που υποπτευόμουν έφταιγε! Η συμπτωματολογία του προβλήματος αυτού ήταν αρκετά αποπροσανατολιστική! :evil: Σε ότι αφορά τις σχετικές επιλογές στο BIOS, ακόμα και όσες ενδεχομένως να είχαν σχέση, όπως πχ η ανάθεση των IRQs του Super I/O (MSI) ή η επιλογή του 'try boot from other devices'*, δεν επηρρέασαν καθόλου! *δηλαδή η δυνατότητα να bootάρει το PC από κάποιες USB συσκευές προσαρτημένες στο σύστημα (όπως ήταν και ο σκληρός) Τελικά τα δεδομένα τα ανέκτησα και μάλιστα όχι με RAW recovery αλλά με μια άλλη παρόμοια, αλλά ευτυχώς λιγότερο χρονοβόρα, διαδικασία. Το VCOM System Commander ήθελα εδώ και καιρό να το αντικαταστήσω! Τώρα πλέον GRUB και LILO δαγκωτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.