Προς το περιεχόμενο

Ποιοι πήγαν πρώτοι στην Σελήνη?

Undead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια χαιρετω,το θεμα καπου διαβασα εχει δυσαρεστησει πολυ τη nasa γι αυτο το λογο λενε πως σε ενα απο τα επομενα τηλεσκοπια που θα ανεβουν (με πιο προηγμενη τεχνολογια απ το hubble εννοειται) θα στοχεψουν στα απομειναρια που αφησαν οι αστροναυτες! ο χρονος θα δειξει!

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για οσους αναφερεται για περιεργες σκιες στις φωτογραφιες... Η επιφανεια της σεληνης και λογω συστασης αλλα και λογω (μη) ατμοσφαιρας ειναι τρομερα ανανλαστικη... Αποτελεσμα η οπτικη δεν λειτουργει με τους ορους και κανονες που λειτουργει στην γη. Για παραδειγμα λογω ελειψης ατμοσφαιρας ειναι τρομερα δυσκολο να υπολογισεις αποστασεις, και τα αστρα που δεν φαινονται, δεν φαινονται παλι λογου της πολις μεγαλης ταχυτητας ληψης και της διαφορας φωτισμου. (σε μεγαλυτερη αναλυση... αν το κυριο θεμα μας,π.χ ο αστροναυτης, εχει 2 ή παραπανω στοπ διαφορα απο το φοντο,π.χ αστρα, το φοντο υποεκθετεται, αρα δεν φαινεται.)

Δημοσ.
Δεν ανεμίζει. Όπως δεν θα ανέμιζε αν ήταν ολόισια, έτσι δεν ανεμίζει και τσαλακωμένη.

Μόνο εγώ βλέπω το 'ξυλάκι' που την κρατάει και από πάνω, σε σχήμα 'Γ';

Και κάτι άλλο. Ωραία όλα αυτά ρε παλικάρια, ας πούμε ότι έχετε δίκιο. Δεν υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που το ισχυρίζονται αυτό που θα τους συνέφερε η όλη ιστορία να είναι φτιαχτή; Σοβιετικοί παλαιότερα, Ρώσοι Κινέζοι, Βορειοκεροάτες τώρα... Δεν έχουν φυσικούς έκεί που θα μπορούσαν να τους κάνουν ρόμπα με τα επιχειρήματα που εσείς χρησιμοποιείτε; Τι περιμένουν;

Επισκέπτης
Δημοσ.

O πρώτος άνθρωπος που πήγε ποτέ στο διάστημα ήταν μία πολύ μικροκαμωμένη γυναίκα, ονόματι Χανς Ράιτ. Το γιατί έμεινε στην ιστορία ο Γκαγκάριν είναι πάρα πολύ απλό:

Η Χανς Ράιτ δεν έβγαλε ποτέ την ναζιστική στολή, πολλές δεκαετίες μετά. Και ως γνωστόν οι νικητές γράφουν την ιστορία όπως γουστάρουν. Δηλαδή από όλα αυτά τα διαστημικά σενάρια κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο με τα πάρα πολλά ψέματα. Η απόδειξη είναι ο ίδιος ο Γκαγκάριν.

Δημοσ.
O πρώτος άνθρωπος που πήγε ποτέ στο διάστημα ήταν μία πολύ μικροκαμωμένη γυναίκα, ονόματι Χανς Ράιτ. Το γιατί έμεινε στην ιστορία ο Γκαγκάριν είναι πάρα πολύ απλό:

Η Χανς Ράιτ δεν έβγαλε ποτέ την ναζιστική στολή, πολλές δεκαετίες μετά. Και ως γνωστόν οι νικητές γράφουν την ιστορία όπως γουστάρουν. Δηλαδή από όλα αυτά τα διαστημικά σενάρια κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο με τα πάρα πολλά ψέματα. Η απόδειξη είναι ο ίδιος ο Γκαγκάριν.

Μπορείς να δώσεις κάποιο link ή έστω την ορθογραφία του ονόματος; Με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα.

Δημοσ.

Να σας πω ρε παιδια, για τη σημαία... Σύμφωνοι, το ξυλάκι ξυλάκι. Δεν ξέρω τι εννοεί ο lucifer όταν λέει ότι δεν ανεμίζει, αλλά εμένα μου φαίνεται σαφώς να ανεμίζει. Αυτό πώς διάολο το καταφέρνει χωρίς ατμόσφαιρα;

Δημοσ.

Και γιατί να ανεμίζει και να μην είναι ένα απλό ζάρωμα; Ούτε ατμόσφαιρα υπάρχει ούτε και τρομερή βαρύτητα για να τη ζαρώσει. Δεν γνωρίζουμε καν το υλικό που είναι φτιαγμένη. Δεν είναι απαραίτητο να είναι βαμβακερή ας πούμε.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μπορείς να δώσεις κάποιο link ή έστω την ορθογραφία του ονόματος; Με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα.

Για να στο θέσω έτσι KWSN, όλη η ανθρώπινη γνώση δεν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο του ίντερνετ. Στις περισσότερες περιπτώσεις το να ανοίξεις το απλό χαρτί, είναι μονόδρομος. Την πληροφορία την συγκράτησα από ένα επιστημονικό περιοδικό που διάβασα που είχε και κάτι φωτογραφίες της κ.Ράιτ σε προχωρημένη ηλικία, φυσικά με την στολή της.

Για την ιστορία, παράλληλα με την ανάπτυξη του V2 oι Γερμανοί πειραματίζονταν και στις τροχιακές πτήσεις, για λόγους που μπορεί να φανταστεί κανείς, μόνο που το project του V2 τελείωσε πρώτο. Στο διάστημα, δηλαδή σε ύψος 100 χιλιομέτρων όπως αυτό καθορίζεται, οι 5 πιλότοι που επιχείρησαν απέτυχαν και η μόνη που επιβίωσε μίας τέτοιας πτήσης ήταν η μικροσκοπική Χανς Ράιτ, αλλά είπαμε, οι νικητές γράφουν την ιστορία και το να μην υπάρχουν 2 σειρές αφιερωμένες στη wikipedia, εκτός από ανήθικο είναι και άδικο.

Πάντως γεγονός είναι πως αν μπορούσαν να εξαφανίσουν τα ονόματα των Γερμανών επιστημόνων από την εξερεύνηση του διαστήματος, από την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας, και από τους πύραυλους μεγάλου βελληνεκούς, τότε αμερικανοί και σοβιετικοί θα το είχαν κάνει στα σίγουρα. Αλλά βλέπεις αυτοί ήταν ονόματα διάσημα στην εποχή τους και όχι αναλώσιμοι πιλότοι της σειράς. Ενδεχομένως αυτό που έμεινε στην κ.Ράιτ ήταν η ομολογουμένως. πρωτότυπη στολή της και η ηθική ικανοποίηση της "ανωτερότητάς" της όπως αυτή την αντιλαμβανόταν. Εγώ τουλάχιστον αυτήν την στολή δεν την είχα ξαναδεί, ασχέτως αν είχα ξαναδεί την δολερή "ανωτερότητα" σε άλλους αξιωματικούς. Αν ξαναπέσει το περιοδικό μπροστά μου ίσως να ξεβαρεθώ και να σκανάρω.

Δημοσ.

Τουλάχιστον τον τίτλο του περιοδικού τον θυμάσαι; Διαβάζω και εκτός internet, δεν χρειάζεται να μου την λες.

Δημοσ.

Λοιπόν πολλά ακούγονται για αυτή τη φάση του Reich, αλλά ως τώρα δν έχω βρει τίποτα που να στέκει ή έστω να είναι λιγότερο αστείο από τις θεωρίες για διαστημική βάση των Ναζί στο φεγγάρι. Όμως, αν βρεις το Hitler's Secret Weapons, έχει μέσα μια μικρή συνέντευξη και κάποια βιντεοντουκομέντα με την γκομενίτσα που αναφέρει ο Αιγέας, αναφορικά με ένα πειραματικό μονοθέσιο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι έφτασαν να. έχουν βάση, ούτε καν ότι μπόρεσαν να "περπατήσουν" στο διάστημα. Ότι ήταν οι πρωτοπόροι στις τροχιακές πτήσεις όμως το θεωρώ δεδομένο, και στο κάτω-κάτω αυτό σημαίνει "άνθρωπος στο διάστημα".

KWSN δεν στην λέω καθόλου, απλώς βαρέθηκα να απαντάω στην ερώτηση "link έχεις;" λες και πρόκειται για κάποια de facto συμβολαιογραφική πράξη που επικυρώνει τα λεγόμενα του καθενός ή ότι τέλος πάντων σε τελική ανάλυση πως ότι διαβάζω στο wikipedia είναι σοβαρό και όχι ηλιθιότητα. Το περιοδικό αν θυμάμαι καλά είναι το FOCUS αλλά δεν θυμάμαι καν αν είναι η ελληνική έκδοση γιατί η γυναίκα μου ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό λόγω δουλειάς και έχει γεμίσει το σπίτι με τέτοια περιοδικά. Κάποια στιγμή θα ξαναβρεθεί το άρθρο από μόνο του, φυσικά την ιερή ώρα που πηγαίνω στην τουαλέτα.

Δημοσ.

δεν είχα σκοπό να αμφισβητήσω αυτό που έλεγες, απλά να μάθω περισσότερα επειδή αν ασχολούμαι πολύ με αεροπλάνα και διάστημα δεν το έχω ξαναδιαβάσει και μου έχει κινήσει την περιέργεια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

E τότε η στολή της κ. ράιτ θα σου αρέσει σίγουρα.

σε αυτήν άρεσε πάντως, γιατί με αυτήν την θάψανε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...