Προς το περιεχόμενο

Ποιοι πήγαν πρώτοι στην Σελήνη?

Undead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σιγουρα;;

Νομιζω οτι οι δορυφοροι αν τοποθετηθουν πιο ψηλα θα χαθούν στο διαστημα. Για αυτο οι τροχιες ειναι καθορισμενες και με βοηθητικους πυραυλους προσπαθουν να μεινουν σε αυτες. Αν πανε πιο χαμηλα θα τους τραβηξει η γη. Αν πανε λιγο πιο ψηλα θα χαθουν.

Δεν τους τραβαει το "κλειστο συστημα".

Αν πανε πιο ψηλα,η ελξη της γης θα μικρυνει και θα χαθει η κεντρομολος δυναμη που τους δινει την τροχιακη κινηση.

Με την λογικη που λες εσυ σκεψου οτι ο Γαλαξιας μας κινειται με 1000 χλμ/δευτ.Τι ταχυτητες θα επρεπε να πιανουν τα διαστημοπλοια και οι δορυφοροι για να ακολουθουν το Γαλαξια λοιπον?

Παντως για οσους ενδιαφερονται για το συγκεκριμενο θεμα δειτε την σειτα του Tom Hanks "From earth to moon" που αποτελειται απο 12 επεισοδια.Εχει ολο το ιστορικο των αποστολων στο διαστημα και στη Σεληνη

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οταν ήταν πχ μεταξυ γης και σεληνης θα επρεπε η γη και η σεληνη να ειχαν ξεφυγει.

Τωρα αν υπαρχει και βαρυτικη δυναμη στο σκαφος (προς τα που; ) ειναι ικανη να δωσει ταχυτητα 107.000 χλμ σε ενα μικροσκοπικο αντικειμενο που μολις έχει ξεφυγει απο τη σεληνη; και η ταχυτητα του σκαφους να ήταν 107000 + 4500; Γιατι δεν το λενε τοτε οτι ειχε ταχυτητα 111.500 χλμ;

Εξ'αλλου όλα τα ρομποτικα που στελνουν σε αλλους πλανητες κανενα δεν γυρναει πισω. Στοχεύουν ενα σημείο στην τροχια ενος πλανητη και υπολογίζουν οταν ειναι εκει θα περασει και ο πλανητης και μπαίνει σε τροχιά. Αρα το apollo θα μπορούσαν να επιστρψουν την επομενη χρονια όταν η γη ξαναπερασει απο το ιδιο σημείο ??!? :)

Καπου εχεις μπερδευτει.

Η ταχυτητα του apollo σε σχεση με τη γη ειναι 4.500, η ταχυτητα του apollo σε σχεση με τον ηλιο ειναι 107.000, ταχυτητα ομως που εχεις κι εσυ κι εγω σε σχεση με τον ηλιο, ακομη και τωρα που καθομαστε πισω απο την οθονη του pc μας.. Εμας ομως δε μας νοιαζει τοσο η δευτερη ταχυτητα αλλα η πρωτη. Αυτη ειναι που θα απομακρυνει το apollo απο τη γη και θα προσεγγισει τηγ σελληνη. Παραλληλα βεβαια θα εχει και την ταχυτητα σε σχεση με τοπν ηλιο, η οποια ομως δεν αυξομειωνεται οσο βρισκεται μεσα στο "κλειστο συστημα" οπως ειπε καποιος αλλος.

Αλλιως και τα αεροπλανα, και οι δορυφοροι, μολις μειωνοταν λιγο η βαρυτικη δυναμη, θα την "εχαναν" τη γη.

Δημοσ.
Η ταχύτητα της γης γυρω από τον ηλιο ειναι: 107.000 km/h

Η ταχύτητα του apollo είναι: 4500 Km/h

Αρα η γη θα ειχε ξεφυγει και το apollo δεν θα μπορούσε να την ξαναφτασει.

Πως είναι δυνατόν να πηγανε;

Υπαρχει κανενα λάθος στά νούμερα;;;

Προχειρα ειδα τα:

http://wiki.answers.com/Q/What_was_the_average_speed_of_the_Apollo_when_it_traveled_to_the_Moon_in_three_days

και

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_earth's_speed_around_the_sun

και

http://www.maybenow.com/At-what-speed-did-apollo-11-travel-q13456014

Η ταχύτητα του Apollo είναι η σχετική (γραμμική) ταχύτητα ως προς το σύστημα Γης-Σελήνης.

Δημοσ.

Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις στη Σελήνη(!)σύμφωνα με τον Κεν Τζόνστον,πρώην διευθυντή τμήματος της ΝΑΣΑ!!!

αμα τσεκαρουμε τις ταμπελες των κατασκευαστων των κτισματων των πολεων, τοτε θα βρουμε και ποιος πατησε πρωτος το ποδι του στη σεληνη

Δημοσ.
Βρέθηκαν αρχαίες πόλεις στη Σελήνη(!)σύμφωνα με τον Κεν Τζόνστον,πρώην διευθυντή τμήματος της ΝΑΣΑ!!!

αμα τσεκαρουμε τις ταμπελες των κατασκευαστων των κτισματων των πολεων, τοτε θα βρουμε και ποιος πατησε πρωτος το ποδι του στη σεληνη

μια ερωτηση. πολυ ωραιο το link και πραγματικως ενδιαφερων. μια ερωτηση.τη σεληνη την εξερευνησαν το 71 με ενα ρομποτ σαν μπανιερα οι σοβιετικοι. λογικα καποιος απο αυτους δε θα ειχε βγαλει ''βρομα'' για κατι τετοιο; το ρωταω γιατι ολα τα βιβλια που κατα καιρους εχουν εκδωθει ειναι απο τις η.π.α.(αυτα μονο ξερω και αυτα λεω)τωρα που και οι ιαπωνες και οι κινεζοι και οι ινδοι εχουν παει, αυτοι εχουν πει -διαδωσει κατι τετοιο;

Δημοσ.

gdriver λογικα οι σοβιετικοι με το ρομποτ μπανιερα, θα εξερευνησαν ενα μικρο τμημα απο την συνολικη επιφανεια της σεληνης. παντως πιστευω οτι, οτι και να βρεθει εκει πανω απο οποιονδηποτς , δεν θα δημοσιευτει ποτε στο κοινο , για τους δικους τους λογους περισσοτερο..

Δημοσ.
gdriver λογικα οι σοβιετικοι με το ρομποτ μπανιερα, θα εξερευνησαν ενα μικρο τμημα απο την συνολικη επιφανεια της σεληνης. παντως πιστευω οτι, οτι και να βρεθει εκει πανω απο οποιονδηποτς , δεν θα δημοσιευτει ποτε στο κοινο , για τους δικους τους λογους περισσοτερο..

εγω παντως δεν το καταλαβαινω αυτες τις ανακαλυψεις να τις κρατουν κρυφες.δηλαδη τι φοβουνται? εμενα παντως δε θα αλλαζε κατι στη ζωη μου. μπορω να σου πω πως σαν ανακουφιση ποιο πολυ θα το επαιρνα.θα λυνοταν ο γριφος περι μοναδικοτητας της ανθρωποτητας. μια πολυ ενδιαφερουσα ταινια με τον γκαι σινισ, που πανε στον αρη και βρισκουν εναν αλλο πολιτισμο και που στο τελος αποδεικνυεται πως ειμαστε εμεις και πριν φυγουμε απο τον αρη, και καλα σπειραμε τη γη. κατι τετοιο μου θυμιζουν αυτες οι φωτογραφιες (αν ειναι αληθινες) απο τη σεληνη.

Δημοσ.
εγω παντως δεν το καταλαβαινω αυτες τις ανακαλυψεις να τις κρατουν κρυφες.δηλαδη τι φοβουνται? εμενα παντως δε θα αλλαζε κατι στη ζωη μου. μπορω να σου πω πως σαν ανακουφιση ποιο πολυ θα το επαιρνα.θα λυνοταν ο γριφος περι μοναδικοτητας της ανθρωποτητας. μια πολυ ενδιαφερουσα ταινια με τον γκαι σινισ που πανε στον αρη και βρισκουν εναν αλλο πολιτισμο που στο τελος αποδεικνυεται πως ειμαστε εμεις και πριν φυγουμε απο τον αρη και καλα σπειραμε τη γη. κατι τετοιο μου θυμιζουν αυτες οι φωτογραφιες (αν ειναι αληθινες) απο τη σεληνη.

Μπλεκονται πολλα επειτα.

Θρησκεια,Οικονομια,φοβος (ειναι φιλικοι ή εχθρικοι?) και χιλια δυο

Απο την αλλη εχει ενα μεγαλο καλο.Μπορεις να βγεις και να πεις οτι εχουμε βρει εξωγηινοι ζωη και ειναι εχθρικοι απεναντι μας.Την επομενη μερα (λεμε τωρα) σταματουν ολοι οι πολεμοι και εχεις εναν πλανητη ενωμενο για να αμυνθει εναντια στην ααπειλη που ισως ερθει.Αλλα θα μου πεις...και οι βιομηχανιες οπλων πως θα ζησουν αν σταματησουν να πουλανε αρχαια οπλα?

Δημοσ.
εγω παντως δεν το καταλαβαινω αυτες τις ανακαλυψεις να τις κρατουν κρυφες.δηλαδη τι φοβουνται? εμενα παντως δε θα αλλαζε κατι στη ζωη μου. μπορω να σου πω πως σαν ανακουφιση ποιο πολυ θα το επαιρνα.θα λυνοταν ο γριφος περι μοναδικοτητας της ανθρωποτητας.

Τι λεει αυτος ο ο γριφος περι μοναδικοτητας της ανθρωποτητας?:fear::fear:

Δημοσ.
..πως είμαστε μόνες στο σύμπαν.

Μα δεν ειμαστε μονοι(οι ανθρωποι-μοναδικοτητα της ανθρωποτητας) στο συμπαν εμεις οι ανθρωποι(απο πλευρας υπαρξης νοήμονος ζωης).

Νομιζα οτι ηταν φανερο αυτο.:whistle:

Δημοσ.

Επειδή είναι πολλές οι σελίδες και βαριέμαι να τις διαβάσω ... για το άλλο μεγάλο ερώτημα απάντησε κανείς: Ποιος πάτησε πρώτος στον ήλιο;;;

• Super Moderators
Δημοσ.
Επειδή είναι πολλές οι σελίδες και βαριέμαι να τις διαβάσω ... για το άλλο μεγάλο ερώτημα απάντησε κανείς: Ποιος πάτησε πρώτος στον ήλιο;;;

ο Superman βέβαια...

Δημοσ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι μεταξύ θρησκευόμενων και σκεπτικιστών/θετικιστών αυτοί που δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το αν υπάρχουν εξωγήινοι είναι οι 2οι καθώς οι 1οι είναι βέβαιοι ότι υπάρχουν (Θεός/άγγελοι κλπ).

Κατά τα άλλα νομίζω ότι ο συδνυασμός αλκοόλ και ήλιου θα έχει ευεργατικά αποτελέσματα στην πρόοδο του topic.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...