Προς το περιεχόμενο

Mustek Ups 1400va Usb

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν επέλεξα το συγκεκριμένο ups:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701306

Αλλά πριν το παραγγείλω θέλω την βοήθεια σας.

Για όσους το ξέρουν σίγουρα, έχει μέσα ανεμιστήρα? Αν ναι πόσο θόρυβο κάνει?

Επίσης λέει: Έξοδοι: 4 έξοδοι ρεύματος DIN με υποστήριξη backup.

Οι έξοδοι DIN πώς είναι? Όχι κανονικές έτσι, σαν την πρίζα στους τοίχους ε?

Είναι σαν αυτή που έχει το τροφοδοτικό επάνω? Καμία photo κανένας?(πολλά ζητάω:D)

Γενικά τι καλώδια έχει μέσα? Πόσα και τι τύπου?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Φίλε μου πρέπει να είναι οι τριπολικές υποδοχές σαν αυτή που έχει το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου. Συνήθως αυτή έχουν. Φυσικά μπορείς να κάνεις ένα τηλέφωνο στο e-shop ή να πας σε καποιο e-shop point και να ρωτήσεις.

Δημοσ.

Ok GiannisKr. Δυστυχώς εδώ που βρίσκομαι τώρα δεν έχει e-shop point οπότε θα πάρω κανένα τηλεφωνάκι...

Να δω που θα βρω και τα καλώδια... Λογικά δεν μπορεί, θα έχει μεσα καλώδια τουλάχιστων για ένα pc.

Δημοσ.

Αν πας σε μαγαζί με Η/Υ ή ηλεκτρολογικά και πάρεις 4 προεκτάσεις τριπολικού καλωδίου DIN θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου ή ακόμα μπορείς να ζητήσεις να σου κάνουν και κανένα πολύπριζο αν δεν γνωρίζεις να το κάνεις μόνος σου.

Δημοσ.

Ανεμιστηρα εχει νομιζω οποτε ισως να σου κανει και λιγο θορυβο. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα κοιταξε το αν σε απασχολει το θεμα του θορυβου.

Οι εξοδοι DIN οντως ειναι οι τριπολικες αλλα εγω που πηρα το 800αρι πριν καμια βδομαδα μου εστειλαν απ το eshop και δυο καλωδια δωρο χωρις να τα χω παραγγειλει ξεχωριστα ωστε να μπορεσω να συνδεσω οθονη και κουτι χωρις να χρειαστει να παω να αγορασω με τη μια.

Δημοσ.

Ωραία. Ελπίζω να μου στείλουν και μένα. Έστω να συνδέσω για αρχή το ένα pc επάνω, και μετά αγοράζω και για το 2ο.

Ευχομαι ο ανεμιστήρας του να μην κανει όσο θορυβο κάνουν αυτά της MGE nova σειράς... Γιατί θα το πετάξω απο το μπαλκόνι :D

Δημοσ.

Λογικά το ups σου θα έχει ένα τέτοιο βύσμα στο πίσω μέρος του.

95-771.gif

Πάρε όποιο πολύπριζο θες με τις απαραίτητες θέσεις για σένα, κόψτου το σούκο που θα έχει στην άκρη του κ τοποθέτησε το αντίστοιχο αρσενικό σαν κ αυτό.

ac96cc_cut.jpg

Έτσι θα έχεις ένα πολύπριζο μετά το ups σου για να συνδέσεις κανονικές πρίζες επάνω. Είναι πανεύκολο να το κάνεις μόνη σου κ θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.

Τέτοιο βύσμα γραμμής μπορείς να βρείς σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα τύπου Ράδιο Κατουμά με αμελητέο κόστος.

/sc

Δημοσ.

Thanks madsc.

Καλά για να το κάνω μόνη μου λίγο δύσκολο :D οπότε ο πατέρας μου θα την μπλέξει. Με τα ηλεκτρολογικά δεν τα πάω καλά :)

Βασικά, λέει σε μια υποδοχή του ups να συνδεθούν όλες οι συσκευές? Δεν θα υπάρξει πρόβλημα?

Ελπίζω όπως είπε κάποιος παραπάνω να μου βάλουν μαζί δώρο 2 καλώδια. Και τώρα για το άλλο pc θα κάνω αυτό με το πολύμπριζο. Για να μπει και ο router επάνω…

Thanks.

Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι το σύνολο κατανάλωσης των συνδεδεμένων συσκευών σε watt να μην είναι περισσότερο από αυτά που αντέχει το ups σου.

Ο αριθμός των συσκευών δεν παίζει ρόλο. Τα Ah παίζουν. ;)

/sc

Δημοσ.

2 pc 8a βαλω επάνω και έναν router. 15άρα και 17άρα οθόνη sony, και τροφοδοτικά 320 και 470 :) . Το πρώτο είναι pc είναι χαμηλής κατανάλωσης, το 2ο όχι και τόσο...

840W λέει το UPS ότι βγάζει. Πιστεύω είμαι εντός ορίων, μια και όταν θα γίνει κάποια διακοπή δύσκολα θα είναι και οι 2 ο8ονες ανοιχτές. Ελπίζω ότι αντέχει. Τι λέτε?

Δημοσ.

Ότι θα τα αντέχει θα τα αντέχει σαν VA/Watt.

Τα τροφοδοτικά δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο για το ups, αλλά η κατανάλωση τους.

Μπορεί να έχεις π.χ. ένα psu 600W που στην ουσία να καταναλώνει 350W [άρα κ αυτά να ζητάει από το ups] βάση των υποσυστημάτων του pc σου.

Τα VA/Watt -εφόσον επαρκούν- παίζουν ρόλο για το χρονικό διάστημα που θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα πάνω τους σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος στην παροχή τους.

Εκείνο που παίζει ρόλο ζωτικής σημασίας στα ups/surge protectors/avrs, που βλέπω ελάχιστους να κοιτάνε, για την ασφάλεια των μηχανημάτων είναι ο χρόνος απόκρισης τους. Δηλώνεται σε ms [χιλιοστά του δευτερολέπτου] κ οι καλύτερες τιμές είναι <1ms. Αυτό να προσέχετε κατά τις αγορές σας.

Αν κοπεί το ρεύμα δηλ κ pc που είναι πάνω σε ups κάνει restart ή έρθει υπέρταση κ προλάβει κ καεί υποσύστημα, τότε το ups είναι πρακτικά σαν να μην υπάρχει άσχετα από τα VA που δηλώνει ότι είναι.

Η διαφορά της ποιότητας του παραγόμενου ρεύματος & ο χρόνος απόκρισης ενός ups είναι οι 2 σημαντικότεροι παράγοντες που βλέπετε τέτοιες χαώδεις διαφορές στις τιμές σε διαφορετικές μάρκες.

/sc

Δημοσ.

Απ' όσο θυμάμαι σε διάφορες δοκιμές ups από περιοδικά που έχω διαβάσει, κανένα μοντέλο δεν είχε <1ms χρόνο απόκρισης. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...